Sivu 1/1

Kisaaminen ilman rating muutosta

Lähetetty: To 29 Loka 2015, 23:44
Kirjoittaja JanneL
Moro!

Mielestäni olisi hyvä olla mahdollista pelata kisoja niin, että kisan kierrosratingit ei vaikuttaisi omaan ratingiin. Pelaaja voisi siis valita ennen kisaa, ettei halua kisan rating-tuloksia omaan laskentaan.

Ajatus lähti siitä, kun rating on nykyisin niin merkittävässä roolissa varsinkin Pro-sarjassa / muissa isoissa kisoissa. Itse voin sanoa suoraan, että olen jättänyt mielenkiintoisia kisoja väliin vain sen takia, etten halua ratingin tippuvan. Näitä kisoja on käytännössä sellaiset, millä radalla itse en ole pitkään aikaan/koskaan pelannut ja tiedän, että esim. paikalliset pelaa mua paremmin.

Voisiko tuo olla edes teknisesti mahdollista? Mitä negatiivista asiassa näkisitte? Pitäisikö omat tulokset poistaa muiden laskuista?

Re: Kisaaminen ilman rating muutosta

Lähetetty: La 31 Loka 2015, 11:32
Kirjoittaja MikkoS
Ymmärrän yskän, mutta olen muutenkin kaikenlaista rating shoppailua vastaan ihan periaatteesta. ratingissa sais olla mukana myös ne päin v* menneet kierrokset jotka nyt putoo jos on riittävän huonoja. TAI sit samalla liikaa paremman suuntaan poikkeavat pitäis pudota pois myös samalla kaavalla, jos logiikka on että "no, sillä oli tänään huonoo tuuria/huono päivä/jne niin ei tuo kiessi kerro tasosta" niin miksi ne kiessit kun "on hyvä tuuri/suonari jne." kertois tasosta yhtään sen enempää? ps. tässä ei oo mikään oma lehmä ojassa, mulla oli jossain vaiheessa tosi tasaista ratingia eli pieni keskipoikkeama ja surkeet putoili siksi hyvin pois. Tuntu että sain suotta liikaa hyvää "kaupan päälle". No sit tuli tarpeeks poikkeamia, keskipoikkeama isoni ja kaikki kiessit napsahti mukaan, ja rating alas sitä myötä. Vaikka se paska olikin (86x jotain en muista enkä oo current tällä kaudella) niin ainakin se oli totta.

Viimeisimpien kierrosten painotus (oliks se nyt viimeset 20%) on hyvä, kertoo nykytasosta enemmän. Ja kun rating päivittyisi livenä kokoajan ja heti pelatun kierroksen jälkeen niin olisi hyvä.

Re: Kisaaminen ilman rating muutosta

Lähetetty: La 31 Loka 2015, 11:34
Kirjoittaja MikkoS
pps. tuo ratingin tärkeys pro kisoihin ilmoittautumisessa on kyllä sellanen tekijä mikä vaikuttanee asiaan isostikin jos on siellä levelillä. minua ei vielä sataan pisteeseen... :)

Re: Kisaaminen ilman rating muutosta

Lähetetty: La 14 Marras 2015, 3:05
Kirjoittaja JanneL
Nykytilanne on vaan sinänsä huono, kun ei voi lähteä mihinkään "vaan pelailemaan". Aina pitää pelata täysillä.

Kaipaan kyllä niitä vanhoja hyviä aikoja, mitä vielä 10v vuotta sitten elettiin. Itseäni kiinnostaisi lähteä esim. Hankoon kisoihin, kun siellä on homma nykyisin niin hyvällä mallilla. Mutta en vaan voi ratingin ollessa liian merkittävässä asemassa. Ei se voi olla kenenkään etu, että pitää jättää kisoja väliin.

Re: Kisaaminen ilman rating muutosta

Lähetetty: Ma 16 Marras 2015, 10:34
Kirjoittaja letiss
Nyt en Janne oikein pysy perässä ?

Omasta mielestä itse teet ratingista juuri niin tärkeän, kuin haluat. Onhan meillä
kalenterit täynnä kisoja, joissa saat pelata ilman ratingeja (mm. vkokisat).

Re: Kisaaminen ilman rating muutosta

Lähetetty: Pe 27 Marras 2015, 10:08
Kirjoittaja hyzer
Sinäkin Janne alat olemaan jo siinä iässä että alkaa ne vanhat tuntua hyviltä. Ja onhan keväällä ainakin NDGE16 missä ei ratingit paina :D