Sivu 1/5

SM-formaatti 2011

Lähetetty: Ma 09 Elo 2010, 17:16
Kirjoittaja Jaani
Tänä vuonna kilpailtiin ensimmäistä kertaa SM-titteleistä vain yhdessä turnauksessa. Turussa järjestetty Kisa keräsi n.170 kilpailijaa ja ylitti aiemman kotimaisen osallistujaennätyksen n.30 pelaajalla.

Hallitus haluaakin nyt tietää frisbeegolfkilpailijoiden mielipiteen siitä, oliko tämänvuotinen yhden kisan formaatti niin onnistunut, että sitä kannattaa jatkaa, vai palataanko SM-sarjaan.

Kysymys koskee vain SM-kisaa, eikä muita kisoja. Ensi vuonna saatetaan järjestää jokatapauksessa sarjamuotoinen kilpailu, onko sillä SM-arvoa vai ei, se jää hallituksen syksyn kokousten päätettäväksi.

Antakaa mielipiteenne. Voitte myös perustella vastauksenne.

Re: SM-formaatti 2011

Lähetetty: Ma 09 Elo 2010, 18:53
Kirjoittaja protoni
Olisiko ideaa, että olisi esim. kolme A/B-tason kilpailua, joissa kussakin jaettaisiin pelioikeuksia SM-kisoihin. Kussakin osakilpailussa esim. 30 paikkaa jaossa avoimeen jne. (vrt. usdgc)

Karsinnat touko/kesä/heinäkuu ja sitten finaali elokuussa.

Tämä keskustelun aiheeksi..

Re: SM-formaatti 2011

Lähetetty: Ma 09 Elo 2010, 18:55
Kirjoittaja letiss
Neljä päiväinen kisa oli hieman liian pitkä, mutta olen kuitenkin yhden kisan kannalla.

Joten, kolmepäiväinen kisa, jossa 1. ja 2. päivänä kaksi rundia päivässä ja 3. päivänä finaalikierros
golflähdöin. Tämähän ei tietenkään onnistu 200:lla pelurilla, joten osallistujamäätä rajataan 90
peluriin (18x5). Ratingin perusteella jaetaan n. puolet paikoista ja toinen puoli
alkukesän parin-kolmen karsintakisan palkintoina.

Avoimeen n. 40 peluria. Pari junnuluokkaa, naiset ja -40 ja -50 luokat jakaisivat
toisen puolikkaan paikoista. 5 muuta luokkaa siis saisivat n. 10 peluria / luokka.

Noi määrät siis noin suunnilleen, joku voisi laskea kilpailiojoista jotkut tarkemmat määrät.

Lisäys: Toni ehti ensin :-)

Re: SM-formaatti 2011

Lähetetty: Ma 09 Elo 2010, 19:20
Kirjoittaja Tapanote
Tämän vuoden formaatti toimi mielestäni erinomaisesti ja kannatan sen pitämistä. Muista ei ole kokemusta, mutta omasta mielestäni isot kisat isolla pelaajamäärällä on lajille eduksi. Jos pelaajamäärä uhkaa paisua valtavasti, voisi harkita kisojen jakamista kahteen, eli avoin yhdessä kisassa ja muut sarjat toisessa (eri paikkakunnalla tai eri ajankohtana).

Jonkinlainen kisasarja kannattaa silti järjestää, mutta mestaruus jaettaisiin mieluiten yhdessä kisassa.

Re: SM-formaatti 2011

Lähetetty: Ma 09 Elo 2010, 19:46
Kirjoittaja Jaani
Tapanotelle vain vertailun vuoksi: v.2009 SM-sarjassa oli 5 kisaa, pienin oli kai jotain 100 pelaajan kisa ja suurin oli 143 pelaajan kisa. Aika isoja kisoja siis.

Toni ja letiss: tuollainen karsintasysteemi on nyt tullut esille monelta taholta, samoin kuin tuo ikäluokkien ja avoimen SM-kisat erikseen.

Re: SM-formaatti 2011

Lähetetty: Ma 09 Elo 2010, 20:27
Kirjoittaja Noukka
Kaksi SM-kisaa, avoimelle oma ja muille sarjoille oma, mieluiten samaan aikaan eri radoilla. Varmaan molemmille sarjoille eduksi, ettei alkukierroksella ole kovin suuria tasoeroja.Tänä vuonna Tammisaaressa järjestetty Suomi-Cup kisa voisi myös kuulua jokavuotiseen formaattiin omana kisanaan. Muihin liiton kisoihin sarjasysteemi, joissa voi varmistaa paikkansa SM-kisoihin. Kaksipäiväisistä kisoista isompi pistepotti kuin yksipäiväisistä. Ongelmaksi saattaa tosin muodostua, että nämä yhdenkin päivän kisat keräävät enemmän osallistujia kuin radat pystyvät vetämään, jos palkintona menestymisestä on SM-kisa paikan varmistaminen.

Re: SM-formaatti 2011

Lähetetty: Ma 09 Elo 2010, 21:32
Kirjoittaja Kimmo
Kaksi SM-kisaa. Avoimelle oma ja muille sarjoille oma. Voihan ne olla samalla radalla vaikkapa peräkkäisinä viikonloppuina. (Samana vuonna voisi osallistua vain yhteen sarjaan SM-kisoissa). Ja mielestäni kolme päivää riittää (pe-su).

Toivottavasti homma pysyy yksinkertaisena. Ei mitään monimutkaista pistelasku / karsintakisasysteemiä… Kiitos.

Re: SM-formaatti 2011

Lähetetty: Ma 09 Elo 2010, 21:48
Kirjoittaja hyzer
kolme päivää. viisi kierrosta.

Re: SM-formaatti 2011

Lähetetty: Ma 09 Elo 2010, 21:57
Kirjoittaja Harppa
4 päivää on kyllä liian paljon, alkaa kustannukset nousemaan jo liiaksi, vielä kun pelaa parigolffit alle niin aletaan jo puhua lähes viikon setistä.
Molemmat formaatit (muutamia osakisoja tai yksi kisa) ovat mielestäni ihan toimivia. Osakisavaihtoehdossa, mielestäni tulee paremmin esille koko kesän kunto, sekä erilaisten ratojen osaaminen. Yhtenä kisaviikonloppuna ja yhdellä ja samalla radalla pelattaessa saattaa radan tietyt ominaisuudet sopia selkeästi paremmin jollekkin toiselle kuin toiselle. Lisäksi joku loukkaantuminen / sairastuminen juuri kreivin aikaan kirpaisisi aika lailla.
Mielellään paljon osallistujia kisoihin. Lisäksi voisi järjestää erilaisia karsintoja kisoihin.

Re: SM-formaatti 2011

Lähetetty: Ma 09 Elo 2010, 23:16
Kirjoittaja Jarvasto
Kyllä tuo olis paras että kaksi erillistä kisaa samallla radalla viikon tai kahen välillä. Eli avoimen mestaruus ja muut sarjat toisena viikonloppuna. Saadaan joka sarjaan osallistuja määrät korkeaksi. Niin ku nytkin seniori sarjoista ulos joutuneet pelas avoimes???

Ja vielä niin päin että ensin muut sarjat ja lopuksi avoimen mestaruus! Voisi saada medianki huomion helpommin ku mainostaa Senioreitten,naisten ja nunioreitten Suomen mestareita ja viikon päästä olis Avoimen sarjan kisat Suomen mestaruudesta!

Kolme päiväiset kisat olisi ok!

Tuosta karsinnasta sen verran että jos joudutaan rajaamaan kisailija määrää esim avoimen osalta 100kpl niin 50/50. puolet ratingin mukaan ja toinen puoli karsintojen kautta. näin saadaan tosi tiivis ja tasokas rypäs kisoihin.

Re: SM-formaatti 2011

Lähetetty: Ma 09 Elo 2010, 23:54
Kirjoittaja käpä
Oma kantani on: Yksi kisa, kaikki sarjat, 3-4 päivää, 4-5 kierrosta. Karsinta esim. ratingin perusteella kaikkiin sarjoihin.

Uskon ja toivon, että juniori ja muiden sarjojen pelaajat haluavat pelata samaa rataa kuin avoin. Junioreiden kohdalla jo pelkästään näkemisen ja kehittymisen kannalta on hyvä, että he pelaavat samaa rataa samaan aikaan kuin avoin.

Omalta kohdalta voin sanoa, että jos kisat pidetään eri sarjoille eri paikassa niin en tod näk. ole puollustamassa sarjani mestaruutta vaan pelaan mieluummin avoimessa ja täten vien jonkun avoimen pelaajan paikan. Muutenkin pelkään pahoin, että tunnelmaltaan ja kenties toteutukseltaan noissa juniori ja muut sarjat kisoissa ei tulla pääsemään lähellekkään esim. 2010 Lausteen SM kisoja.

Re: SM-formaatti 2011

Lähetetty: Ti 10 Elo 2010, 0:07
Kirjoittaja crife
Avoimelle erikseen ja sitten muut sarjat junnut, naiset ja seniorit erikseen. kierros päivässä golflähdöillä niin mahtuu molempiin kisoihin sen 200 kisailijaa eli toivottavasti kaikki joilla halukkuutta löytyy. kun suomen mestaruus on yhestä kisasta kiinni niin kisa voi olla vaikka 5 päiväinen. kun on kuitenkin rundi päivässä niin kuntoa pitäs löytyy sen verran. viikonloppua aikasemmin voi olla vaikka ne muut sarjat, ja sitten avoimet. rata voi olla vaikka eri mutta miksei samakin. lausteen sm-kisat oli hyvin järjestetty mutta kun laji kasvaa niin olisi hienoa että vielä kaikki jotka haluaa osallistua pystyisi osallistumaan sm-kisoihin :)

Re: SM-formaatti 2011

Lähetetty: Ti 10 Elo 2010, 8:12
Kirjoittaja jh
kaikissa vakavasti otettavissa kisoissa pelataan 4 päivää, 1 kierros päivässä. Kaikki muu on puuhastelua. Ja mikäli jatkossa pelataan sarjana, niin voi maamme kärkinimien saaminen mukaan olla nykystäkin vaikeempaa. Omien yli kymmenen vuoden kokemuksen pohjalta voin kertoo että tämä vuosi oli paras kaikista kokemistani. Harminpaikka olis jos liitto rupeis jälleen perseileen ku homma on kerrankin saatu hyvälle alulle. Seppo nieminen perseili jo kerran ja mielestäni tarpeeksi...

Re: SM-formaatti 2011

Lähetetty: Ti 10 Elo 2010, 8:14
Kirjoittaja AMA
SM-sarja varmasti saa esiin kesän parhaimmat pelaajat, koska ratoja on monta erilaista ja ajankohtakin vaihtelee kesän mittaan. Toisaalta kun katselee tämän vuoden kisan ja viime vuoden sarjan top-20 porukkaa, niin eipä siinä ihan hirveästi ole vaihtelua. Samat kaverit pärjää joka tapauksessa ja Jesse voitti oli kyseessä sitten sarja tai yksittäinen kisa :D Yksittäisissä kisoissa on ehdottoman hyvänä puolena, että pärjätäkseen ei tarvitse uhrata 4-5 kesäviikonloppua pelkkään SM-sarjaan, vaan yksi viikonloppu riittää ja loput vapaat viikonloput voi hankkia vaikka kokemusta Eurotourilta. Näin ollen olen kyllä ehdottomasti yhden kisan kannalla.

Jonkinmoinen karsinta tai edes sääntökoe olisi mielestäni paikallaan SM-kisoihin, koska sinne ei huvittaisi mennä ketään opastamaan. Ainakin perussäännöt lien merkitsemisestä ja stänssin ottamisesta tulisi olla selkäytimessä ennen noinkin isoon kisaan menemistä. Pikkukisat sitten opettelua varten. Ei toki mikään ratingirajakaan sääntötuntemusta takaa, mutta todennäköisyys sentään kasvaa, että jotain on matkan varrella opittu säännöistäkin.

Oon samoilla linjoilla käpän kanssa, että avoin ja muut sarjat tulisi pitää yhdessä, jotta kaikki saisivat tasapuolisesti nauttia suuren urheilujuhlan tunnusta. Tästä saattaa kuitenkin lähivuosina olla pakko tinkiä kilpapelaajien määrän kasvaessa ja toisaalta, jos amatööreillekkin tulee oma lokeronsa, niin voisi olla loogista erotella samaan tapaan kuin jenkeissä, eli United States Amateur Disc Golf Championship ja sama ilman amateur sanaa.

Re: SM-formaatti 2011

Lähetetty: Ti 10 Elo 2010, 10:24
Kirjoittaja Paavo
Yksi iso monipäiväinen kisa, jossa ovat mukana kaikki sarjat. Näin varmistetaan mahdollisimman iso mediahuomio ja myös sponsoreita on huomattavasti helpompi houkutella tällaista tapahtumaa tukemaan. Lisäksi yhden ison kisan järjestäminen tulee uskoakseni helpommaksi kuin kahden isohkon kisan.

Tämän vuoden ilmoittautumisjärjestely herätti etukäteen paljon kritiikkiä, mutta lopulta kisa ei tullut edes täyteen. Ja ilmoittautumisajan lopussa oli mahdollisuus ilmoittautua mihin tahansa sarjaan millä tahansa ratingillä ainakin muutaman viikon ajan. Toisaalta lajin suosion kasvaessa ei ilmoittautuminen suju välttämättä yhtä sulavasti ensi vuonna. Karsintatapojahan on monia: rating, karsintakilpailut ja aiemman vuoden kisamenestys nyt tulevat ensimmäisinä mieleen. Jonkilainen kombinaatio edellisistä olisi varmasti paras kompromissi.

Enää pitäisi ratkaista yksi ongelma, jonka yksittäisen kilpailun toivottiin poistavan. Suomen kaksi parasta miespelaajaa kun eivät formaattimuutoksesta huolimatta olleet kisaamassa Suomen mestaruuksista.