Tupakoinnin kieltäminen

Keskustelua kotimaisista, SFL:n alaisista kisoista.

Valvoja: HALLITUS

Tapanote
Toiminnanjohtaja
Viestit: 8681
Liittynyt: To 10 Syys 2009, 8:44
Oikea nimi: Tapani Aulu
Seura: Tomoottajat Disc Golf
Paikkakunta: Turku

Re: Tupakoinnin kieltäminen

Viesti Kirjoittaja Tapanote » Pe 21 Loka 2011, 21:35

kalamies kirjoitti:Vähän lisää löylyä pesään, eli mites sähkötupakat joista ulos puhalletaan vesihöyryä.
Ravintoloissa joissa olen käynyt, kyseisiä "savukkeita" on saanut polttaa ravintolatiloissa.
Vapottelu on huomattavasti mukavampaa kanssaolijalle, mutta imagoasiaa sekään ei ratkaise, koska näyttää tupakalta ja tuottaa samat mielleyhtymät.

PDGA:n päätös kieltää myös vapottelun Major-tason kisoissa.

Tapanote
Toiminnanjohtaja
Viestit: 8681
Liittynyt: To 10 Syys 2009, 8:44
Oikea nimi: Tapani Aulu
Seura: Tomoottajat Disc Golf
Paikkakunta: Turku

Re: Tupakoinnin kieltäminen

Viesti Kirjoittaja Tapanote » Ma 24 Loka 2011, 13:12

Roberdin asiaton viesti poistettu. Vaikka aihe olisi kuinka kiihkeä, niin ihan niin montaa kirosanaa yhteen viestiin ei kannata kirjoittaa.

pete
Viestit: 13
Liittynyt: La 27 Syys 2008, 20:44

Re: Tupakoinnin kieltäminen

Viesti Kirjoittaja pete » Ma 24 Loka 2011, 13:21

Dave Feldbergin esimerkki.aika 8.43.http://www.youtube.com/watch?v=Y-WxXa4AJxs

Itse tupakointia vastaan.

roberd
Viestit: 75
Liittynyt: Ma 15 Touko 2006, 12:44
Oikea nimi: Jari KYngäs
Seura: Liitokiekkoseura Mustavaris

Re: Tupakoinnin kieltäminen

Viesti Kirjoittaja roberd » Ma 24 Loka 2011, 14:21

Tapanote kirjoitti:Roberdin asiaton viesti poistettu. Vaikka aihe olisi kuinka kiihkeä, niin ihan niin montaa kirosanaa yhteen viestiin ei kannata kirjoittaa.
Jos lähdet diskriminoinnin linjalle niin olisi syytä poistaa muutamia muitakin viestejä. Kiroilu on mielestäni paljon pienempi paha kuin tyhmyys (anteeksi, en löytänyt sopivaa sivistyssanaa kuvaamaan tätä typeryyden keskittymää).

Mutta kunniakseksi on sanottava, että olet yksi parhaista moderaattoreista. Jospa vielä olisi valta niin kuin on mieli.

poimis
Viestit: 2409
Liittynyt: Ke 26 Loka 2005, 11:14
Oikea nimi: Sami Poimala
Seura: Talin Tallaajat
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Re: Tupakoinnin kieltäminen

Viesti Kirjoittaja poimis » Ma 24 Loka 2011, 21:29

Kerrataanpa nyt, mitä on päätetty ja mitä säännöissä sanotaan. Jo useamman vuoden ajan säännöissä on ollut pykälä, että jos pelaaja tupakoi, se on tehtävä siten, ettei se häiritse muita ryhmän pelaajia. Mitä se sitten tarkalleen ottaen tarkoittaa, on tietysti tulkinnan varaista. Selvää on, että jos tupakoija tulee aivan toisen pelaajan viereen, ja puhaltaa savut päin naamaa, on tästä häirityllä pelaajalla oikeus antaa varoitus ja häirinnän toistuessa häiritsijä voidaan vaikka diskata kisasta.
Yhtä lailla selvää on, että jos tupakoija kysyy ennen kierroksen alkua, häiritseekö ketään tupakointi, ja jos kukaan ei myönnä sen häiritsevän, on jälkikäteen turha syyttää tupakoijaa ohi menneestä putista. Enpä usko että tämä sääntökohta aiheuttaa mitään ongelmia. Kuten ketjussa on jo mainittu, ainakin suurin osa tupakoijista kysyy lupaa asiallisesti ja toimii sen mukaan.

Sitten on tämä uudempi sääntö, jossa PDGA kieltää tupakoinnin major-turnauksissa. Tämä on PDGA:n määräys koskien major-turnauksia ja tätä on siten noudatettava kaikissa turnauksissa. SFL:llä ei ole tähän mitään sanottavaa suuntaan tai toiseen.

Se, mistä voidaan keskustella, on sitten SFL:n linja omissa kisoissa. Hupipeleissä kisan järjestäjä määrää ehdot millä pelataan ja asia on sillä selvä. Liiton alaisissa kilpailuissa mennään liiton asettamilla määräyksillä ja mahdollisilla kisajärjestäjän täsmentävillä määräyksillä. Jo nythän joissain kisoissa on ollut tupakointikielto voimassa mm. metsäpalovaaran vuoksi.

Joitakin vuosia sitten käytiin keskustelua siitä, pitäisikö alkoholi kieltää kisoista. Jonkin verran aiheutti vastustusta, mutta kaikki oppivat tämän kanssa elämään ja nyt on päivänselvää, ettei alkoholi kuulu virallisiin kisoihin - tämähän oli toki jo kiellettyä PDGA:nkin sääntöjen mukaan, niiden valvominen vain oli niin ja näin.

Mitä sitten tupakointiin tulee, niin viime vuosikymmenet ovat olleet tupakoinnin - ja muiden päihteiden - urheilusta kitkemisen voittojuhlaa. 80-luvulla ei ollut tavatonta nähdä tupakoivaa henkilöä urheilusuorituksen äärellä, tai vaihtopenkillä. 2010-luvulla jos näkee urheiluruudussa jonkun tupakoivan, se on jo Tapaus.

Liikunnan ja urheilun yleismaailmalliset periaatteet ja ihanteet ovat hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen. Näihin ihanteisiin ei kuulu tupakointi. Kannattaa lukea esim. kansallisen urheilun kattojärjestön SLU:n Reilun Pelin periaatteet terveyden, turvallisuuden ja hyvinvoinnin edistämiselle. Tämä on selvästi se suunta, mihin SFL:kin kansallisena lajiliittona on menossa. Se, kuinka aggressiivisiin toimenpiteisiin ryhdytään, on sitten hallituksen asia päättää. Oma veikkaukseni on, että ainakaan vielä ensivuonna täyskieltoa ei tulle, mutta esim. SM-kisoja koskeva kielto on hyvinkin mahdollinen.

--

Ja mitä foorumikäyttäytymiseen tulee, ohessa vielä pieni muistutus käyttöehdoista, jonka olemme kaikki hyväksyneet ryhtyessämme foorumin käyttäjiksi
Suostut olemaan esittämättä loukkaavaa, vihamielistä, epämoraalista tai muutakaan materiaalia, joka voisi loukata voimassa olevia lakeja oli se sitten omassa maassasi, se maa, johon "frisbeeliitto.com"-palvelin on sijoitettu tai kansainvälisiä lakeja. Toimimalla tätä vastoin voidaan sinut välittömästi ja lopullisesti poistaa järjestelmän käyttäjistä ja tarvittaessa internet-yhteydentarjoajaasi otetaan yhteyttä.

az_kip
Viestit: 1376
Liittynyt: Ma 04 Elo 2008, 11:24
Oikea nimi: Kiril Häyrinen
Seura: Raaseporin Korilla

Re: Tupakoinnin kieltäminen

Viesti Kirjoittaja az_kip » Ti 25 Loka 2011, 10:23

Hyvä ja selventävä tilannekatsaus Poimikselta.
poimis kirjoitti:Liikunnan ja urheilun yleismaailmalliset periaatteet ja ihanteet ovat hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen. Näihin ihanteisiin ei kuulu tupakointi. Kannattaa lukea esim. kansallisen urheilun kattojärjestön SLU:n Reilun Pelin periaatteet terveyden, turvallisuuden ja hyvinvoinnin edistämiselle. Tämä on selvästi se suunta, mihin SFL:kin kansallisena lajiliittona on menossa.
Nyt tähän "valtavirtaurheilua vai oman tien kulkemista" - keskusteluun on Frisbeeliitossa vielä mahdollisuus, koska Frisbeeliitto ei ole vielä SLU:n jäsenjärjestö, eikä näin ollen ole tuota ylläviitattua periaateohjelmaa allekirjoittanut. Kuten aiemminkin sanoin, olen kyllä itse täysin tuon ohjelman periaatteiden kanssa samaa mieltä, mutta koska en aina valitettavasti ole oikeassa, haluan myös ymmärtää tätä toisenlaista näkemysmaailmaa.

SLU:n jäsenjärjestölista näyttää sisältävän aika laajan kirjon suomalaisia lajiliittoja (http://www.slu.fi/yhteystiedot/jasenjarjestot2/). Jos Frisbeeliitto lähtisi kulkemaan toista reittiä, eli mm. sallimaan tupakoinnin jne, tietä saisi varmasti kulkea yksin. Ja se ei välttämättä ole huono asia erilaisten sponsoreiden ja erilaisten harrastajien saamisen kannalta, kuten aikaisemmin kirjoitin. Mutta se olisiko se tie tuhoon vai menestykseen, sitä ei voi kukaan etukäteen tietää. Siksi sen tien kannattajien olisikin hyvä esittää laajempia perusteluita, miksi Frisbeeliiton pitäisi lähteä kulkemaan virtaa vastaan. Näin isossa kysymyksessä mielestäni perusteluksi ei riitä se, että haluaisin itse polttaa tupakkaa pelin aikana, vaan perustelun pitäisi osoittaa, että mm. tupakoinnin salliminen virallisissa kisoissa on hyväksi koko lajille ja Frisbeeliitolle.

letiss
Viestit: 416
Liittynyt: Ke 05 Syys 2007, 9:46

Re: Tupakoinnin kieltäminen

Viesti Kirjoittaja letiss » Ti 25 Loka 2011, 10:40

Itse en usko, että keskustelua syntyisi siitä, että onko tupakointi kiellettyä esim. major turnauksissa vaan
lähinnä siitä, kuinka "katutasolle" rajoitus tuodaan.

Huippu-urheiluun kuuluu ehdottomasti savuttomuus, mutta onko esim. Karvalakkisarja huippu-urheilua, entä
viikkokisat tai vaikka Nummelan Syysmyrsky parin kuukauden takaa. Mielestäni tämä on se iso kysymys, johon
jokaisen pitäisi pystyä vastaamaan.

Tupakkakeskustelu on aina hyvinkin henkilökohtaista ja yhteisen hyvän ajatteleminen on hankalaa. Kyllähän tämäkin keskustelu
on jossain määrin hyvinkin itsekästä. Tupakoimattomat kieltävät ja tupakoitsijat sallivat.

poimis
Viestit: 2409
Liittynyt: Ke 26 Loka 2005, 11:14
Oikea nimi: Sami Poimala
Seura: Talin Tallaajat
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Re: Tupakoinnin kieltäminen

Viesti Kirjoittaja poimis » Ti 25 Loka 2011, 10:46

SFL ei vielä ole SLU:n jäsenjärjestö, mutta jäsenhakemus on jo jätetty.

Karvalakkisarja ei ole SFL:n alaista toimintaa, joten pelattakoon siellä niinkuin huru-ukot päättävät. Viikkokisat onkin jo vaikeampi kysymys. Päätäntävaltaa näihin ei SFL:llä tietenkään ole. On kuitenkin hyvä muistaa, että nämä ovat monelle nuorelle ensimmäinen kosketus frisbeegolfin seura- ja kilpailutoimintaan, joten maalaisjärjen käyttäminen lienee paikallaan.

Avatar
PM
Viestit: 733
Liittynyt: Ke 26 Loka 2005, 10:31
Oikea nimi: P.Määränen
Seura: Talin Tallaajat
Paikkakunta: Tikkurila

Re: Tupakoinnin kieltäminen

Viesti Kirjoittaja PM » Ti 25 Loka 2011, 11:38

poimis kirjoitti:SFL ei vielä ole SLU:n jäsenjärjestö, mutta jäsenhakemus on jo jätetty.

Karvalakkisarja ei ole SFL:n alaista toimintaa, joten pelattakoon siellä niinkuin huru-ukot päättävät. Viikkokisat onkin jo vaikeampi kysymys. Päätäntävaltaa näihin ei SFL:llä tietenkään ole. On kuitenkin hyvä muistaa, että nämä ovat monelle nuorelle ensimmäinen kosketus frisbeegolfin seura- ja kilpailutoimintaan, joten maalaisjärjen käyttäminen lienee paikallaan.

Periaatteessa toihan koskee SFL:llän jäsenseurojakin. Jos se on SUL:lissa kiellettyä niin sillonhan se koskisi vikkokisojakin.
Kaikki muu on turhaa paitsi putti!!


http://www.frisbeepoint.fi/kauppa/index.php

Avatar
hirsi
Viestit: 339
Liittynyt: Ke 20 Loka 2010, 19:07
Oikea nimi: Janne Hirsimäki
Seura: Nummelan Frisbeeseura
Paikkakunta: Vihti

Re: Tupakoinnin kieltäminen

Viesti Kirjoittaja hirsi » Ti 25 Loka 2011, 21:22

poimis kirjoitti:Viikkokisat.. nämä ovat monelle nuorelle ensimmäinen kosketus frisbeegolfin seura- ja kilpailutoimintaan, joten maalaisjärjen käyttäminen lienee paikallaan.
Jaan tämän ajatuksen. :)

Avatar
Hesus
Viestit: 20
Liittynyt: Ti 19 Kesä 2007, 20:14
Paikkakunta: Nummela

Re: Tupakoinnin kieltäminen

Viesti Kirjoittaja Hesus » To 27 Loka 2011, 18:10

Pdga:n major-kisojen suosituksesta-------->perähikiän 20hlön vikkokisojen täyskieltoon. Joku sanoisi tätä hurjasteluksi. :oops:
Maailmassa on suurten nerojen vastapainoksi ihan vitun idiootteja.

Joksa
Viestit: 619
Liittynyt: Pe 14 Loka 2005, 7:44
Oikea nimi: Joksa
Seura: Disc Golf Club Tampere

Re: Tupakoinnin kieltäminen

Viesti Kirjoittaja Joksa » To 27 Loka 2011, 18:48

No mutta kun ne nuoret alkaa polttamaan tupakkia ja juomaan viinaa, kun joku näyttää esimerkkiä viikkokisoissa...
Jos toi laukasee tupakoinnin tai juomisen alottamisen niin on mun mielestä jo menetetty tapaus valmiiksi 8)
Heitän koko ajan kupille ja otan kakkosta korttiin niin eiköhän se Markokin siitä hyydy.
- Hege

kote
Viestit: 87
Liittynyt: Ke 31 Touko 2006, 14:48
Oikea nimi: Jussi Kokkonen
Seura: Disc Golf Club Tampere
Paikkakunta: Tampere

Re: Tupakoinnin kieltäminen

Viesti Kirjoittaja kote » To 27 Loka 2011, 20:31

Yli tonnin reitatuille tupakointikielto ja alle tonnin reitatuille tupakointipakko.

Juniorit saa hyvää mallia esikuviltaan ja katsojat erottaa huippupelaajat perustuuppaajien joukosta...

sulo
Viestit: 14
Liittynyt: To 03 Helmi 2011, 0:07
Oikea nimi: Seppo

Re: Tupakoinnin kieltäminen

Viesti Kirjoittaja sulo » To 27 Loka 2011, 20:41

Pääasia, ettei liitto laita tästä asiasta äänestystä :roll:

az_kip
Viestit: 1376
Liittynyt: Ma 04 Elo 2008, 11:24
Oikea nimi: Kiril Häyrinen
Seura: Raaseporin Korilla

Re: Tupakoinnin kieltäminen

Viesti Kirjoittaja az_kip » Pe 28 Loka 2011, 22:51

sulo kirjoitti:Pääasia, ettei liitto laita tästä asiasta äänestystä :roll:
Liiton jäsenet käyttävät liitossa valtaa liiton ylimmässä päättävässä elimessä eli yhdistyksen kokouksissa. Yhdistysten kokousten välillä valtaa käyttää yhdistyksen kokousten linjausten mukaisesti liiton hallitus. Jos asiaa ei ole yhdistyksen kokouksissa linjattu, hyvä hallitus haluaa tietää siihen jäsenistön mielipiteen muilla keinoin esim. foorumikeskustelun ja erilaisten jäsenkyselyjen avulla. Mitä isompi strateginen kysymys, sen laajemmin jäsenten näkemykset tulee eri keinoin selvittää.

:D

Vastaa Viestiin