Joukkuegolfin SM-kilpailut

Keskustelua kotimaisista, SFL:n alaisista kisoista.

Valvoja: HALLITUS

ville
Viestit: 5750
Liittynyt: To 26 Kesä 2008, 7:28
Oikea nimi: Ville Kotamäki
Seura: Nummelan Frisbeeseura
Paikkakunta: Nummela

Re: Joukkuegolfin SM-kilpailut

Viesti Kirjoittaja ville » La 31 Touko 2014, 7:27

Frisbeegolf Suomessa on viimeisten vuosien aikana kokenut suuren muodonmuutoksen. Jäsenseurojen ja niiden jäsenmäärien kasvu on yllättänyt kaikki odotukset. Tämän myötä myös kisaformaatit ovat muuttuneet (SM-kisat, tourit, Masteri …).

Kun tietoomme tuli PDGA:n Team Challenge –formaatti, päätimme nostaa muutaman vuoden pimennossa olleen joukkuegolfin taas mukaan kuvioihin - uusin ilmein. Formaatti vaikutti mielenkiintoiselta ja kyselyjen perusteella myös aktiivipelaajat pitivät sitä kokeilemisen arvoisena. Kermana kakun päälle saimme kisalle hyvän ja kokeneen järjestäjän, iso kiitos siitä heille.

Myönnän, että formaatti sellaisenaan ei välttämättä sovi SM-statukselle. Jäsenistön rakentavan palautteen ja hyvien perustelujen johdosta muutimme hieman alkuperäistä formaattia: rating-raja jo poistettiin ja kilpailussa tullaan pelaamaan kahdessa luokassa, avoin ja sekajoukkue. Myös kisan ensimmäiseen osioon tuotiin mukaan vielä enemmän joukkuehenkeä.
http://frisbeegolfliitto.fi/joukkuegolfin-sm-kilpailut/

Onko vanha formaatti parempi? Hyvä kysymys. Siihen lienee helpompi vastata kisan jälkeen.

Rakentavilla mielipiteillä ja hyvillä perusteluilla saadaan lajin vaatima kehitys vietyä oikeaan suuntaan.

Hallituksen toimintaan ja sen henkilöihin kohdistuvan kritiikin pyydän osoittamaan suoraan minulle, yhteystiedot löytyvät liiton sivuilta.

kote
Viestit: 87
Liittynyt: Ke 31 Touko 2006, 14:48
Oikea nimi: Jussi Kokkonen
Seura: Disc Golf Club Tampere
Paikkakunta: Tampere

Re: Joukkuegolfin SM-kilpailut

Viesti Kirjoittaja kote » La 31 Touko 2014, 9:29

ville kirjoitti:Myös kisan ensimmäiseen osioon tuotiin mukaan enemmän joukkuehenkeä.
Eikö JOUKKUEkisaan kuuluisi tuota joukkuehenkeä kaikkiin osioihin?

hilippa
Viestit: 246
Liittynyt: Ma 14 Helmi 2011, 11:13
Oikea nimi: Lassi Salminen
Seura: Tomoottajat Disc Golf
Paikkakunta: Kankaanpää
Viesti:

Re: Joukkuegolfin SM-kilpailut

Viesti Kirjoittaja hilippa » La 31 Touko 2014, 10:13

kote kirjoitti:
ville kirjoitti:Myös kisan ensimmäiseen osioon tuotiin mukaan enemmän joukkuehenkeä.
Eikö JOUKKUEkisaan kuuluisi tuota joukkuehenkeä kaikkiin osioihin?
No eihän tuossa ole kuin yks kierros neljästä kun ei välttämättä ole joukkuekaveri samassa ryhmässä. Ja jos järjestäjällä on tämän suhteen yhtään pelisilmää niin järkkää sille neljännellekin (ensimmäiselle) kierrokselle aina kahdesta joukkueesta kaksi heittäjää per ryhmä :wink:

hilippa
Viestit: 246
Liittynyt: Ma 14 Helmi 2011, 11:13
Oikea nimi: Lassi Salminen
Seura: Tomoottajat Disc Golf
Paikkakunta: Kankaanpää
Viesti:

Re: Joukkuegolfin SM-kilpailut

Viesti Kirjoittaja hilippa » La 31 Touko 2014, 10:21

Itse asias formaatin säännöis on sille ekallekin kierrokselle määrätty että joukkueen pelaajat jaetaan ryhmiin pareina. Eli joka kiessillä on vähintään yks joukkuekaveri samas ryhmäs.

kote
Viestit: 87
Liittynyt: Ke 31 Touko 2006, 14:48
Oikea nimi: Jussi Kokkonen
Seura: Disc Golf Club Tampere
Paikkakunta: Tampere

Re: Joukkuegolfin SM-kilpailut

Viesti Kirjoittaja kote » La 31 Touko 2014, 11:24

Kirjotin näköjään ihan muuta kun tarkotin.

Tarkotus oli peräänkuuluttaa tuota vanhan formaatin joukkue vs. joukkue asettelua. Mutta sehän ei tuosta kirjoituksesta mitenkään tullut esille...

Nina
Viestit: 270
Liittynyt: La 10 Loka 2009, 11:42

Re: Joukkuegolfin SM-kilpailut

Viesti Kirjoittaja Nina » La 31 Touko 2014, 20:19

Ensin oli naiskiintiö/ joka joukkue ja nyt ei ole enää edes sekasarjassa naiskiintiötä...avoimen pelaajia + 1 poika junnu, mikä sekasarja se on???? Seurat saavat päättää ottavatko esim. Nummelanharjulla 52 heittoa heittävän pojan vai 70-80 heittoa heittävän naisen...kummankohan ottais??? Nyt ei kyllä ihan mene putkeen tämä homma...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

qwerty
Viestit: 1
Liittynyt: La 31 Touko 2014, 21:58
Oikea nimi: kjnjknk

Re: Joukkuegolfin SM-kilpailut

Viesti Kirjoittaja qwerty » Su 01 Kesä 2014, 0:34

Mun mielestä kun kisaillaan seurojen paremmuudesta olisi ollut ihan hyvä, että mukana on muitakin kuin avoimen pelaajia. European openin Presidents cupissakin joukkueilla on sekä nais- että miesedustajat. Se ettei jollain seuroilla ole "tarpeeksi hyviä" naispelaajia kertoo musta vaan seuran tasosta. Yhtälaillahan voisi alottaa nillityksen siitä että seuralla X on 10 tonnin ratingilla pelaavaa avoimen pelaajaa ja seuralla y taas 0. Tosi epäreilu formaatti seuralle y siis ?? Ja luultavasti seura Y ei pääse edes kisaan mukaan... Ehkä seuran y kannataisi sitten hommata niitä tonnin pelaajia jos sm-titteleitä mielii saada ??!
Tavasin liiton visiota uudelleen ja kohdassa, jossa tytöt ja naiset halutaan saada mukaan harrastamaan ei mainita nähdäkseni mitenkään, että pitäisi siis kilpailla. Ihan SM-tasolla. Jos löytyy naisjäseniä, jotka kuitenkaan eivät halua lähteä SM-kekkereihin niin onko se sitten väärin harrastettu? Kaikki ne henkilöt jotka lajin pariin on puhuttu, ovat itse saaneet valita miten harrastavat. Ei ole tullut mieleen pakottaa ketään kisaamaan - tai jäämään pois niistä. Nyt ajettu suunta ajaa seuroja hakemaan jäsenikseen kilpailevia naisia ja tyttöjä.
Onhan se ikävää jossei vanhat perinteiset ennakkosuosikit välttämättä pärjääkkään tänä vuonna, mutta parempi tiimi voittakoon; kyse on kuitenkin suomenmestaruuksista. Kannattaa myös muistaa ettei tilanne ole lopullinen; ne vanhat suosikit voi kyllä pärjätä jatkossakin jos pysyvät muiden seurojen tahdissa naispelaajien osalta. Ja juu onhan tämä hyvä kannustin seuroille parempia naiskilpailijoita, mutta niinhän tämä kisa on hyvä kannustin seuroille hankkia parempia kilpailijoita ihan yleisesti. Jokaista kilpailevaa miesharrastajaa vastaa todella monta miesharrastajaa joka ei kilpaile ja aivan sama koskee myös naisia.
Sukupuoleen tai ikään perustuva jaottelu ei taas ole millään muotoa perusteltavaa.

Käsi pystyyn, kuka haluaa nähdä tälläisen kilpailun käytävän parhaiden mahdollisten joukkueiden välillä. Entä ne jälkipelit, joissta todetaan että DGCT olisi kyllä voittanut NFS:n mutta kun DGCT:n kilpaileva naisjäsen aloitta vasta 8kk sitten... Varmaan tosi kannustavaa naisjäsenelle ja pelattavasta tittelistä voidaan vääntää loputtomasti kisan jo ratkettua.
Näitä jälkipuinteja tullaan aivan varmasti käymää ilman mitään naiskiintiötäkin, jokaisesta joukkueesta löytyy se heikoin lenkki. Yksi joukkueena pelaamisen hienous onkin se että joukkueen menestys riippuu paljolti siitä miten hyvin pelaajat pystyvät paikkailemaan toistensa virheitä ja tuomaan toistensa pelistä parhaat puolet esiin.
On olemassa pienempiä seuroja, jossa on suomen tasolla hyvinkin kilpailukykyisiä naispelaajia, mutta avoimen pelaajien taso taas on todella huono.. Entä näiden seurojen joukkueet ?? Voidaan miettiä naispelaajan kantilta tilannetta: Oltas kyllä voitettu mutta noi meidän 920 reitatut pertti ja matti alotti kilpailemisen vasta viimekesänä ei ne noille tonnin miehille mitää voinu.. Voitto siis menee joukkueelle josta löytyy sekä hyviä naispelaajia että miespelaajia..... Tää kuulostaa mun korvaan ihan reilulta peliltä kaikkien kannalta?

Vaihtoehto jossa mukana on vaikka kaksi avoimen pelaajaa, yksi junnu ja yksi nainen ja vaikka vielä se seniori kuulostaa mun mielestä ihan mieenkiintoiselta ja paljon mielummin tällaista sarjaa seuraisin kuin sitä samaa vanhaa avointa. Kyllä se mun mielestä seuran toiminnasta antaa paremman kuvan jos löytyy aktiivisia hyviä pelaajia mahdollisemman monesta sarjasta. Toivottavasti osanottajia sekasarjaan tulee paljon, mutta tuskimpa näin käy.. Eiköhän tämän uudistuksen myötä karsiutunut kisoista aika monta naista pois.

Hallituksen toiminnasta vielä; ihan hieno asia kyllä että jäsenten mielipiteitä kuunnellaan mutta liitolla on tuhansia ? jäseniä, ehkä ei
ole oikein heti muuttaa jo tehtyjä päätöksiä sen takia että kymmenkunta ihmistä vastustaa asiaa jollain keskustelufoorumilla.

Avatar
Tee8mu
Viestit: 2248
Liittynyt: Su 18 Touko 2008, 12:25
Oikea nimi: Teemu Malmelin
Seura: Nokian frisbeeseura
Paikkakunta: Nokia

Re: Joukkuegolfin SM-kilpailut

Viesti Kirjoittaja Tee8mu » Su 01 Kesä 2014, 6:46

Mitä jos puhuttaisiin omilla nimillä, niin voisi mielipiteetkin ottaa vakavasti..

Sleijeri
Viestit: 220
Liittynyt: Ti 17 Huhti 2007, 7:31
Oikea nimi: Ville Lapinmäki
Seura: Lords of Disc Golf
Paikkakunta: Heinola
Viesti:

Re: Joukkuegolfin SM-kilpailut

Viesti Kirjoittaja Sleijeri » Su 01 Kesä 2014, 7:26

Hyvä, että muutoksia on tullut ja mukauduttu jäsenien toiveisiin. Täältä kuitenkin olisi tulossa kaksi joukkuetta. Yksi avoimeen ja toinen sekajoukkueeseen mikä kasataan seuran junioreista (ei kuitenkaan löydy alta 16v) ja naisesta, koska näemme että lajin tulevaisuus on junioreista lähdettävä.

jiiärrä
Viestit: 919
Liittynyt: To 20 Elo 2009, 21:41
Oikea nimi: Janne Räsänen
Seura: Talin Tallaajat

Re: Joukkuegolfin SM-kilpailut

Viesti Kirjoittaja jiiärrä » Su 01 Kesä 2014, 8:17

Mä mietin tuota useampi joukkue per seura tilannetta myös. Mitä jos kisoihin on tunkua enemmän kuin järjestäjillä riittää henkilökuntaa hoitaa ratoja. On hienoa, jos edes yhdelle radalle saadaan kisa pystyyn ja lottoa, jos toinenkin rata olisi käytettävissä. Tietääkö kukaan, montako osallistuvaa joukkuetta on nyt tiedossa varmadti mukaan tulevaksi yksi ryhmä per joukkue? Eikö yksi seuramestaruus mennyt tallaajien nelosjoukkueelle? Tallaajana kuullostaa silti epäreilulta, että lähtisimme taas monella ryhmällä, kuten moni muukin seura voisi tehdä, jos se tiputtaa pois kolmen muun seuran ryhmät. Eikö kannattaisisselvittää, monestako seurasta on tulossa ryhmä, jotta näkee, voiko antaa lupaa mahdollisille kakkosryhmille per seura? Tai voi tietoon perustuen tai hallituksen tai järjestävän seuran päätöksellä rajata yksi ryhmä per seura.

Teemu anonymiteetillä on ongelmansa, mutta qwertyllä oli asiallinen ote ja perustelut näkökulmalle olivat loogisia. Joten asioiden painoarvo ei tuossa viestissä kärsinyt anonymiteetistä.

qwerty tämän foorumin säännöissä on, että pitäisi löytyä oikea nimi.

JohnEagle
Viestit: 673
Liittynyt: Ke 06 Kesä 2007, 12:58
Oikea nimi: Janne Kotka
Paikkakunta: kangasala

Re: Joukkuegolfin SM-kilpailut

Viesti Kirjoittaja JohnEagle » Su 01 Kesä 2014, 10:54

qwerty kirjoitti:Mun mielestä kun kisaillaan seurojen paremmuudesta olisi ollut ihan hyvä, että mukana on muitakin kuin avoimen pelaajia. European openin Presidents cupissakin joukkueilla on sekä nais- että miesedustajat.
Juu presidents cupissa on 2 naisedustajaa, nimittäin mannerta kohden. Silti oli suht hankala saada Euroopasta naisedustusta Rock Hillin presidents cup joukkueeseen.

Kaikilla seuroilla ei ole naisjäseniä vielä, niin se vaan menee tässä lajissa, en usko että yksikään seura lähtee vartavasten naisia metsästämään jos siitä tehdään pakollinen joukkuegolf kriteeri.

Kiitokset liitolle jäsenistön kuuntelemisesta, hieno homma että näitä asioita voidaan tehdä vielä yhteistyöhengessä, vaikka osa kommenteista (omani ehkä mukaanluettuna) olikin hieman kärkkäästi kirjoitettu.

-
Janne,
presidents cup td, entinen liiton hallituksen jäsen.
dgct

Sleijeri
Viestit: 220
Liittynyt: Ti 17 Huhti 2007, 7:31
Oikea nimi: Ville Lapinmäki
Seura: Lords of Disc Golf
Paikkakunta: Heinola
Viesti:

Re: Joukkuegolfin SM-kilpailut

Viesti Kirjoittaja Sleijeri » Su 01 Kesä 2014, 12:43

JohnEagle kirjoitti:Kaikilla seuroilla ei ole naisjäseniä vielä, niin se vaan menee tässä lajissa, en usko että yksikään seura lähtee vartavasten naisia metsästämään jos siitä tehdään pakollinen joukkuegolf kriteeri.
Kyllä lähdettiin etsimään ja moinen löytyikin ja edelleen on hakusessa, ei ole ainakaan haitaksi vaikka saatais useampikin joukkue kuin kaksi.

KajsaW
Viestit: 369
Liittynyt: Pe 04 Tammi 2013, 11:07
Oikea nimi: Kajsa Wickström
Seura: Oulun Frisbeeseura
Paikkakunta: Oulu

Re: Joukkuegolfin SM-kilpailut

Viesti Kirjoittaja KajsaW » Ma 02 Kesä 2014, 9:28

Sleijeri kirjoitti:
JohnEagle kirjoitti:Kaikilla seuroilla ei ole naisjäseniä vielä, niin se vaan menee tässä lajissa, en usko että yksikään seura lähtee vartavasten naisia metsästämään jos siitä tehdään pakollinen joukkuegolf kriteeri.
Kyllä lähdettiin etsimään ja moinen löytyikin ja edelleen on hakusessa, ei ole ainakaan haitaksi vaikka saatais useampikin joukkue kuin kaksi.
Kiva kuulla, että löysitte naisen! Ja toivottavasti teidän(kin) seuraan löytyy vielä lisää naisia :)

JaniS
Viestit: 53
Liittynyt: Ma 04 Maalis 2013, 21:33
Oikea nimi: Jani Saukko

Re: Joukkuegolfin SM-kilpailut

Viesti Kirjoittaja JaniS » Su 08 Kesä 2014, 18:40

Ihan ihme tilanne nyt tuossa kisassa. Eli pitää päättää kumpaa joukkueeseen seura panostaa. Miks se naiskiintiö piti jättää pois? Ei naiset pärjää MJ2 junnuille eli jos seura haluaa oikeasti tavoitella SM-mitallia niin seura valitsee junnun sinne ja jos ei ole junnua niin sitten naisen. No näillä säännöillä mennään.

Henruso
Viestit: 18
Liittynyt: Ma 23 Huhti 2012, 22:57
Oikea nimi: Henri Makkonen

Re: Joukkuegolfin SM-kilpailut

Viesti Kirjoittaja Henruso » Ma 09 Kesä 2014, 15:31

Otetaans vähän semi-offtopic tähän.
Nina kirjoitti:Seurat saavat päättää ottavatko esim. Nummelanharjulla 52 heittoa heittävän pojan vai 70-80 heittoa heittävän naisen
JaniS kirjoitti:Ei naiset pärjää MJ2 junnuille eli jos seura haluaa oikeasti tavoitella SM-mitallia niin seura valitsee junnun sinne ja jos ei ole junnua niin sitten naisen.
Onko asia oikeastikin näin, ja jos on, niin miksi?

Jos keskimääräinen MJ2 pelaaja on 14-16 vuotias, niin onko tämä oikeasti niin paljon urheilullista naispelaajaa edellä? Keskiverto naispelaajalla "tulisi" kuitenkin olla pelitaustaa arviolta n. 10-15 vuotta tätä junnua enemmän (olettaen että keskiverto naispelaaja on esim. 30-vuotias). Ja tämän tulisi päteä varsinkin SM-kisoihin osallistuvaan urheilijaan. Ja mitä tulee fyysisiin ominaisuuksiin, niin se että treenaako fysiikkaa ja kuinka kovaa on jokaisen oma valinta. Sanoisin kyllä että urheilullinen 25-35 vuotias nainen on fysiikassa monessakin mielessä usein urheilullista 14-16 vuotiasta poikaa edellä.

Ja puhutaanko nyt lajista yleensä vai sen tilanteesta Suomessa? Mikä on pelaajamääräsuhde MJ2:n ja naisten välillä Suomessa? Voisin kuvitella että junioreja on määrällisestikin enemmän kuin naisia, joten tämän pohjalta SM-kisoihin lähtevät junnut (= seuran parhaat junnut) ovat todennäköisesti parempia kuin keskimäärin kisoihin lähtevät naiset (= saattaa olla esim. "kiintiöpaikan täyttäjä"). Onko se teistä oikein, että seuran parhaat junnut (jotka eivät välttämättä aivan vielä muuten mahdu joukkueeseen "miehinä" mukaan) jäisivät kisojen ulkopuolelle ja tämä kiintiöpaikan täyttänyt (mahdollisesti huomattavasti vähemmän treenaava) naispelaaja pääsisi mukaan?

En halua tässä nyt siis mitenkään aliarvostaa lajia harrastavia naisia, vaan yritän vain nostaa esille, että tämmöinen "naiset ovat junnuja(kin) huonompi" -asenne on minusta jossain määrin väärin niitä naisia kohtaan, jotka oikeastikin urheilevat tosissaan. Monessa urheilulajissa tietty pätee, että "tosissaan" lajia harrastavia poikia on huomattavasti enemmän kuin "tosissaan" harrastavia tyttöjä/naisia. Saattaa myös pitää paikkansa että useassa urheilulajissa maailman paras 16-vuotias poika on tosiaankin maailman parasta naista (hieman) parempi. Tämä ei kuitenkaan aina päde, eikä sitä pidä minusta ottaa missään nimessä itsestäänselvyytenä.


PS. Tämän keskustelun voi siirtää uuteen, erilliseen ketjuun, mikäli moderaattorit niin parhaaksi katsovat.

Vastaa Viestiin