Sivu 1/5

Joukkuegolfin SM-kilpailut

Lähetetty: Ti 27 Touko 2014, 11:44
Kirjoittaja Jori
Mitä haetaan ratkaisulla, että kilpailuun on asetettu joukkuekohtainen ratingraja?
Vai onko kyseessä amatöörien joukkue-SM?

t. Jori

Re: Joukkuegolfin SM-kilpailut

Lähetetty: Ti 27 Touko 2014, 11:56
Kirjoittaja krimmu
Minun mielestä "naispakko" on huono ratkaisu. Esimerkiksi hallitsevan joukkuegolfin suomenmestarin LDG:n riveistä ei löydy ainuttakaan naista... Sama kysymys, mitä tällä ratkaisulla haetaan? :D

Re: Joukkuegolfin SM-kilpailut

Lähetetty: Ti 27 Touko 2014, 12:40
Kirjoittaja SHM
Ja lisää kysymyksiä...Vaaditaanko A-lisenssi ja toimitsija testi, koska kisalla on SM-status? Alku vuodesta olin jostain lukevinani, että kaikkiin SM-tason kisoihin vaaditaan A-lisenssi + hyväksytysti suoritettu PDGA:n toimitsija testi. Poikkeuksen tekee amatöörien SM-kisat, joihin tänä vuonna pääsee B-lisenssillä.

Re: Joukkuegolfin SM-kilpailut

Lähetetty: Ti 27 Touko 2014, 13:25
Kirjoittaja Sleijeri
"Naispakon" ymmärrän kyllä, mutta tuo ratingraja menee täysin ohi ymmärryksen. Yksilö SM:n pitäis kanssa saada sit varmaan yläraja ratingille, ei yli tonnin pelureita, unohtamatta parigolfia.

Kovasti on odotettu tätä kisaa ja meinattu itsekin hakea järjestettäväksi kun ei muutamaan vuoteen kukaan muu seura ole ollut halukas kyseisen kisan järjestämiseen. Lienee hyvinkin mahdollista, että kaikki kolme viimeksi palkittua joukkuetta ei osallistu ollenkaan tänä vuonna puolustamaan titteleitään.

Re: Joukkuegolfin SM-kilpailut

Lähetetty: Ti 27 Touko 2014, 14:33
Kirjoittaja Tapanote
Vastauksia:
Asiallisen palautteen pohjalta ratingraja poistettiin, eli ei ylärajaa.

Naispelaaja joukkueessa on vision mukaista kehitystä.

Kilpailuun vaaditaan b-lisenssi samoin perustein kuin amatöörien SM-kilpailuun. Eli tänä vuonna ei tarvita a-lisenssiä ja official-koetta, koska säännöt julkaistiin kauden jo alettua.

Jos joku pohtii mistä kisaformaatti on keksitty, se on käytännössä identtinen PDGA:n Team Challengen kanssa.

Re: Joukkuegolfin SM-kilpailut

Lähetetty: Ti 27 Touko 2014, 15:53
Kirjoittaja Dizzy
Moi

Frisbeegolfliiton visio 2022 asettaa yhdeksi tavoitteeksi saada naiset ja tytöt harrastamaan ja pelaamaan frisbeegolfia siinä missä miehetkin

Tältä pohjalta olisi ihan perusteltua vaatia joukkue-SM kilpailuihin yhden naispelaajan kiintiötä - Vuonna 2022.

Tähän on vielä 8 vuotta matkaa.

Vuonna 2014 monella jäsenseuralla on naisjäseniä jotka pikkuhiljaa tulevat mukaan toimintaan. Seuroihin kuulumista, viikkokisoja ja sitä rataa. Osalla seuroista on jo kilpapelaamisesta nauttivia ja sitä taitavia naisia riveissään.

Suurella osalla seuroista ei vain ole tälläisiä jäseniä.

Liitto kuunteli hienosti sitä älämölöä, jonka rating-katto tässä kisassa sai aikaan.
Ainoa tapa perustella tuota rating-kattoa on naispelaajan pakottaminen joukkueeseen. Koska Suomessa on hyvin harvalukuinen kisoja kiertävä naisjoukko - tulee joukkuegolfista pakosta epätasainen lähtöasetelma seurojen välille - jota tuo Rating-katto olisi jotenkin edes korjannut.

Nyt ymmärrettiin, että SM-titteliä ei voi jakaa pistämällä rating kattoa kisaan. Käytännössä vedettiin viiva, jonka päällä on ne seurat joiden jäsenistöön kuuluu kilpailuihin osallistuvat ja niistä nauttivat naiset. Tälle porukalle pidetään SM-kisa. Muut jäsenseurat jäävät nuolemaan näppejään - koska visio onkin toteutunut jo 8 vuotta etuajassa.

Joukkuegolfilla on pitkä ja rikas perinne Suomen frisbeegolf-scenessä. Nyt sitä taas rikotaan - tosin ihan uudella tavalla.

Ottakaa nyt järki käteen ja pistäkää kaksi luokkaa SM-kisoihin. Sekajoukkueet ja avoin. Porukka oikeasti rakastaa tätä kisaa. Älkää pilatko sitä visioon vetoamalla, jonka aika ei ole vielä.

Anssi Sahri

Re: Joukkuegolfin SM-kilpailut

Lähetetty: Ti 27 Touko 2014, 17:57
Kirjoittaja KajsaW
Jotta visio voidaan saavuttaa, työ on aloitettava joskus. Mieluiten tietysti hyvissä ajoin eikä deadlineä edeltävänä iltana (kuten yleensä koulutöitä aloitetaan). Katsoin PDGA:n sivuilta löytyvää tilastotietoa ja laskin, että viime vuonna PDGA-kisoihin on osallistunut 40 naista, eikä tuossa ole mukana B-lisenssin omistavat naiset. Joten kilpailevia naisia kyllä löytyy jo nyt.

Minusta on erittiän hieno asia, että sääntöjen mukaan joukkueeseen vaaditaan vähintään yhtä naista. Ehkä tämä kannustaa nyt naisettomia seuroja panostamaan naisiin eri tavalla. Oulussa toimiviksi tavoiksi ovat osoittautuneet varsinkin sekaparikisat sekä vain naisille suunnatut tapahtumat/kisat, joihin on matalampi kynnys osallistua. Monelle uudelle naispelaajalle kynnys tulla mukaan jo edes viikkokisoihin tuntuu olevan melko korkea. Yleinen ajattelutapa tuntuu olevan, etteivät he sinne uskalla tulla, koska heittävät "niin paljon huonommin" kuin miehet ja pitempään harrastaneet. Näin ajattelin itsekin aikoinaan.

Nyt vain naisten rekrytointi päälle, jos ei tämän kesän kisoja niin sitten vaikkapa ensi vuoden kisoja varten :)

Re: Joukkuegolfin SM-kilpailut

Lähetetty: Ti 27 Touko 2014, 18:10
Kirjoittaja Tee8mu
Tervehdys Anssi! (ja muutkin)

Hienoa, että jäsenistöön on saatu liikettä. Tässähän nyt tulee esiin se, että jäsenseurat eli henkilöjäsenet ovat liitto. Mielipiteitä ilmaistaan ja niitä otetaan huomioon. Näin voitaisiin toimia useamminkin, jos viesti hallitukselle vaan saataisiin ajoissa. Liian harvoin niin pääsee käymään.

Kyseessähän on nyt tilanne, jossa joukkuegolfin SM-kisoista on yhtäkkiä muodostunut "Hienointa, mitä lajissa on". Itse ihmettelen, että jos tämä kerran on hienointa mitä on, miksi edelliset kisat ovat olleet neljä vuotta sitten? Tämä on samalla se viesti joka liitolla on kisoista ollut. Hyvä ettei taaskin jäänyt kisat järjestämättä, koska "Ei niitä ole kukaan pitkään aikaan halunnut järjestää".

Tältä pohjalta on yritetty rakentaa uutta tapahtumaa, hieman eri lähestymiskohdasta. Koottiin siis systeemi uusiksi uusilla säädöksillä, jos vaikka joku innostuisi taas joukkuekisan järjestämisestä. Järjestäjä saatiin, mutta formaatti olikin huono. Itse asiassa formaatti leimattiin niin naurettavaksi, että toiset vaativat jopa hallituksen jäsenien eroa. Samalla nämä "Nyt järki käteen" tyyppiset kommentit lähtivät liikkeelle kun oltiin vihdoin saatu järjestäjä vuosien tauon jälkeen, jatkamaan tätä rikasta perinnettä.

Hienoa että saadaan joukkuegolf-tapahtuma taas henkiin, koska se on selvästi tärkeä jäsenistölle. Toivottavasti jatkossa kuitenkin saataisiin vuorovaikutuksen muoto jäsenistön ja hallituksen välille hieman korrektimmaksi. Uskon, että näin tulee käymään. Ehkä jo tällä kaudella.

Kiitokset palautteesta!

Teemu

Re: Joukkuegolfin SM-kilpailut

Lähetetty: Ti 27 Touko 2014, 19:19
Kirjoittaja The_One
SM-Joukkuegolfin sääntöihin ja säännöksiin koskeminen on tähän mennessä suurin farssi jonka Hallitus on koskaan saanut aikaan.

DGCT näyttää ainakin helvetin isoa keskisormea tämän päätöksen aikaansaaneille henkilöille.

Jos oli liian rajua palautetta, niin antakaa sakkoa saatana.

Ps. Allekirjoitan sanasta sanaan Dizzyn kirjoituksen. (Ei mitään varjokisoja olis?)

-Antti Heikkilä-

Re: Joukkuegolfin SM-kilpailut

Lähetetty: Ti 27 Touko 2014, 20:16
Kirjoittaja reimain
Eli nyt meidän seuran osalta nämä kilpailut voidaan unohtaa, kun meillä ei ole tällä hetkellä ainuttakaan kilpailevaa naispelaajaa?
Seurassamme on kyllä naisia mutta kukaan heistä ei ole vielä kiinostunut suuremmin kilpailemaan. Kynnys naisilla jopa viikkokisoihin osallistumiseen on vielä suuri.

Re: Joukkuegolfin SM-kilpailut

Lähetetty: Ti 27 Touko 2014, 20:21
Kirjoittaja JohnEagle
jassoota.

ei tuota naispelaajien kannustamista olis voinu tehdä jollain tuplapisteillä tms naisille? nyt käytännössä frisbeeliitto sulkee osalta seuroista mahdollisuuden osallistua SM kisoihin kokonaan. Visio on ihan hyvä, ehkä sitä toteutusta voisi miettä siihen suuntaan mikä ei hirveästi vieraanuttaisi nykyistä harrastajakuntaa, jotka ovat myös tätä lajia olleet kehittämässä mukana jo vuosikausia?

Re: Joukkuegolfin SM-kilpailut

Lähetetty: Ti 27 Touko 2014, 20:31
Kirjoittaja Tapanote
Ottamatta kantaa muuhun, joka tapauksessa joudutaan rajaamaan suuri osa jäsenseuroista pois joukosta, koska kisaan ei voi ottaa 70 joukkuetta. Tapaa voidaan toki vielä miettiä.

Re: Joukkuegolfin SM-kilpailut

Lähetetty: Ti 27 Touko 2014, 20:46
Kirjoittaja JaniS
Lahden kisoissa oli viime vuonna kaksi naista ja eivät tuoneet yhtään pistettä omalle joukkueelle kun kolmen parhaan tulokset vain laskettiin. Tämäkö on oikea tyyli?

Kisat ovat vasta 16 - 17.08.2014 eli yli 2kk aikaa tehdä töitä sen eteen, että löytyyy nainen joka uskaltaa kisaila.
Ehkä liitto vois joustaa ja antaa naisten osallistua, vaikka olisi vain SFL jäsenyys, mutta ei b-lisenssiä?

Re: Joukkuegolfin SM-kilpailut

Lähetetty: Ti 27 Touko 2014, 21:07
Kirjoittaja JohnEagle
En nyt just muista missä, mutta jossain (varmaanki facebookissa?) on kirjoitettu että:

"Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella."

Mutta jos karsintaa on pakko suorittaa, voi sen samantien tehdä mielivaltaisesti jonkun satunnaisen atribuutin mukaan mikä sattuu jostain kantista katsottuna edistämään visiota, strategiaa ja suurta tulevaisuutta.

Re: Joukkuegolfin SM-kilpailut

Lähetetty: Ti 27 Touko 2014, 21:25
Kirjoittaja Nosturi
Yksi parhaista (ellei jopa paras) asioista joukkuegolfissa on ollut se että pääsee pelaamaan joukkuelaisten kanssa samaan aikaan, samassa poolissa. Nyt, jos oikein ymmärsin, pelataan aivan kuten kaikissa muissakin kisoissa eli kaikki sekaisin.

Uudistukset on monesti hyvä juttu, mutta tässä kohtaa on menty monessa kohtaa pahasti metsään. Ja mikä harmillisinta metsään menneet eivät itse edes sitä ymmärrä.