Nokian SM-osakilpailu 2008 15-17.8

Keskustelua kotimaisista, SFL:n alaisista kisoista.

Valvoja: HALLITUS

poimis
Viestit: 2409
Liittynyt: Ke 26 Loka 2005, 11:14
Oikea nimi: Sami Poimala
Seura: Talin Tallaajat
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja poimis » To 24 Heinä 2008, 22:18

roberd kirjoitti:Jos pelaajat näin haluavat niin silloin se on tietenkin ok. Ovatko pelaajat ilmoittaneet mitään syytä tähän? Huono kunto?
Mm. se, että voi keskittyä vetämään yhden kierroksen täysillä ja latautua loppuajan. Tietää hyvissä ajoin etukäteen, moneltako on ensimmäisen kierroksen lähtö ja aikataulut voi suunnitella sen mukaan. Seuraavien kierrosten lähtöaika on sitten omasta itsestä kiinni :)

Monissa kisoissa on ollut enemmän tai vähemmän ongelmia aikataulujen kanssa. Eivätkä monet pidä siitä, että kun käytännössä ekan kierroksen jälkeen on kuitenkin pakko syödä, niin sitten toka rundi pitää vetää ähkyssä. Tässä mallissa aikataulu pitää.

Olisko siinä riittävästi perustetta kokeilla jotain uutta?

Janin mainitsemat osallistujamäärärajat varmasti tulevat ennemmin tai myöhemmin - kunhan meillä on 1) niin paljon pelaajia mitä karsia ja 2) joku järkevä systeemi karsinnan tekemiseen. Kansallisen sarjan ulottaminen PDGA:n ratingin laskemiseen on ensimmäinen askel.

Koko SM-sarjan formaatti on herättänyt paljonkin keskustelua - pitäisikö olla vain yksi kilpailu jossa se ratkotaan, vai nykymuotoinen sarja. Pitäiskö osakilpailut olla 1, 2 vai 3-päiväisiä jne. Tämä on nyt parasta mitä kellään on ollut esittää. Hyviä ideoita ensi kautta varten otetaan vastaan, voi jopa avata uuden threadin ettei mene ihan täysin Off Topiciksi tämä.

Avatar
KURKO
Viestit: 137
Liittynyt: Ma 03 Heinä 2006, 13:42
Oikea nimi: Jani Karonen
Seura:
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja KURKO » To 24 Heinä 2008, 23:28

Pikkukisoissa puuhastelun ja SM-osakilpailussa pelaamisen välille halutaan näköjään nyt tehdä jotain eroa. Itse olen esitetyn aikataulun kannalla, sillä kiireinen aikataulu vaikuttaa aina koko kisaviikonlopun fiilikseen. Kiessi päivässä antaa paremman mahdollisuuden keskittyä pelaamiseen ilman kiireitä ja väsymystä, mutta mahdollistaa myös muun "laatuajan" viettämisen pelipaikkakunnalla. Esim. monet EuroTour pelaajat eivät näe tiukan kisaviikonlopun aikana muuta kuin lentokentän, hotellin ja pelipaikan, mikä on todella valitettavaa. Kierros päivässä antaa myös mahdollisuuden lajille perinteiseen fiilistelyyn kierrosten jälkeen. Itse olen herännyt muutaman kerran sunnuntaiaamuna 6:30, koska kierros on alkanut pelipaikalla jo 7:30-8:00 :shock: :shock: Jos edellisen päivän kierros on päättynyt 18:30-20:00, niin aamun peli-ilo on ollut usein hukassa nukkuma-ajasta riippumatta. :wink:
| Frisbeegolffia vuodesta 1985 |

ville
Viestit: 5750
Liittynyt: To 26 Kesä 2008, 7:28
Oikea nimi: Ville Kotamäki
Seura: Nummelan Frisbeeseura
Paikkakunta: Nummela

Viesti Kirjoittaja ville » Pe 25 Heinä 2008, 7:46

Kirjoitetussa tekstissä on se huono puoli, että äänensävyä ei voi erottaa. Sävy on täysin lukijan päätettävissä. No tämä teksti on kirjoitettu hymyssä suin :D , joten älkää ottako tätä henkilökohtaisesti.
On hienoa nähdä miten laji, kentät ja kilpailut kehittyvät. Ja ainoa tie siihen on, että jotain uutta kokeillaan. Liitto on määritellyt SM-sarjan säännöt, päivämäärät on tiedotettu kauden alussa (Nokialla oli muistaakseni 3 päivää jo alusta alkaen), joten loppu jääköön järjestäjien päätettäväksi. Palautetta on hyvä antaa - myös negatiivista, jotta kehitystä tapahtuu. Negatiivisen palautteen antaminen on tietysti laji sinänsä. Ehkä olisi syytä välillä miettiä, mistä sitä palautetta annetaan. Milloin haukutaan kenttiä, milloin aikataulua, olosuhteita, hintaa... Säännöt on kuitenkin kaikille samat ja parhaat lätynheittäjät varmasti pärjäävät - oli se kenttä tai keli mitä tahansa. Mielenkiinnolla jään odottamaan palautekeskustelua Nokian kisasta, mikäli keli radikaalisti vaihtuu ensimmäisten ja viimeisten lähtöjen välillä (anteeksi viittaukseni pallogolfiin ja tämän vuoden British Openiin). Eiköhän järjestäjät tee kaikkensa jopa kelien suhteen.

Tuohon aikaisempaan hintakeskusteluun (edelleen hymyssä suin tai tämä jo jopa vähän naurattaa). Mikäli nyt 20 euron takia pitää laskea väyläkohtaista hintaa, niin parempi varmaan olisi muuttaa se heittokohtaiseksi. Mitä enemmän heittää, sen halvemmaksi tulee per heitto. Ainakin itselläni tuo yleensä toteutuu.

Positiivisin mielin tämän hienon lajin ja mukavien heittokaverien kanssa kohti viimeisiä koitoksia. Nähdään Nokialla (ja viikon päästä jo Nummelassa)!

Avatar
Frisbeezer
Viestit: 329
Liittynyt: Ma 11 Huhti 2005, 21:55
Oikea nimi: Jussi Meresmaa
Seura: Disc Golf Club Tampere
Paikkakunta: Lempäälä
Viesti:

Radasta ja formaatista...

Viesti Kirjoittaja Frisbeezer » Pe 25 Heinä 2008, 8:13

Nokian SM-kisarata tulee olemaan pitkä ja haastava 20/21 väylää ja par 66/68. Pelataan yksi kierros päivässä, jolloin jokainen heitto on todella merkittävä. Golflähdöt antavat jokaiselle pelaajalle mahdollisuuden valmistautua kierrokseensa juuri hänelle parhaiten sopivalla tavalla. Lauantain ja sunnuntain viimeisiä ryhmiä pääsee seuraamaan, mikäli huippujen peli kiinnostaa.

Tervetuloa Nokialle - puisto on loistavassa kunnossa! Ratakartta julkaistaan ensiviikon maanantaina. Radalta löytyy lyhyitä ja teknisiä par 3:sia, sekä pitkiä ja haastavia par 4/5:sia.

Terv. TD
-REINVENT YOUR GAME-

Discmania Golf Discs
http://www.discmania.net

roberd
Viestit: 75
Liittynyt: Ma 15 Touko 2006, 12:44
Oikea nimi: Jari KYngäs
Seura: Liitokiekkoseura Mustavaris

Viesti Kirjoittaja roberd » Pe 25 Heinä 2008, 9:41

tumpsi kirjoitti: Mutta et kai vaan oo unohtanu sitä että ne kallisarvoiset kiekot menettää arvoaan koko ajan, ja näinollen koet ansionmenetyksiä mikäli et kisaile?
:) Ai pirskatti, tätä en ajatellutkaan. Tarttee käydä itseään kehittämässä sitten sitäkin enemmän. Eikös frisbeegolfkin ole lähinnä kamppailua itsensä kanssa?

Pyydän anteeksi kustannusviittauksiani - ne menivät selvästi korkeamman matikan puolelle (vähän kuin jalkapallon EM-kisojen lohkojatkajat selostajien mielestä).

Pystyn kuitenkin ymmärtämään oikein hyvin kaikki muut perustelut (no ehkä sitä ähkyä lukuunottamatta). Ja vaikken ymmärtäiskään niin säännöthän ovat kuitenkin kaikille samat. Eikä kaikkia voi koskaan miellyttää. Eikun hyviä kisoja kaikille.

val
Viestit: 22
Liittynyt: La 14 Heinä 2007, 23:21
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja val » Pe 25 Heinä 2008, 9:52

Mikähän mahtaa olla SM-osakilpailun vaikutus Nokian tuoreeseen kiinteään rataan?

Frisbeezer julkaisi toisessa threadissa 2.7. linkin Nokian kiinteän radan ratakarttaan. Millä aikavälillä tämä EI ole pelattavissa? (Kun aattelin käydä siellä nyt viikonloppuna...)

Nosturi
Viestit: 390
Liittynyt: Ma 18 Huhti 2005, 9:38
Oikea nimi: Timo Kuusela
Paikkakunta: Koikkari

Viesti Kirjoittaja Nosturi » Pe 25 Heinä 2008, 11:43

Käytännössä pelkästään kisapäivät perjantaista 15.8 sunnuntaihin 17.8 on kiinteä rata kokonaan pois käytöstä. Muuten radalla tullaan suorittamaan nurmikon leikkuuta ja radan pystytys toimenpiteitä (ob-linjat, korien asennus, ym.) vasta kisaviikon alussa, mutta kiinteä rataa pystyy myös silloin pelaamaan joitain poikkeuksia lukuunottamatta.

poimis
Viestit: 2409
Liittynyt: Ke 26 Loka 2005, 11:14
Oikea nimi: Sami Poimala
Seura: Talin Tallaajat
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Re: Radasta ja formaatista...

Viesti Kirjoittaja poimis » Pe 25 Heinä 2008, 16:13

Frisbeezer kirjoitti:Tervetuloa Nokialle - puisto on loistavassa kunnossa!
Puisto-osuus oli kieltämättä hulppean näköistä. Siellä metsikössä sitten saikin rypeä vähän enemmän. Kiinteän radan väylät 3 - 5 ovat sellaisia, että väylältä ei kannata eksyä, muuten saa varautua kiekon etsimiseen melkoisesta myrkkypyltsistä (varsinkin väylä 4).

Tuli myös sateessa todettua, että väylän 5 oikealla puolella oleva rinne on sangen petollinen, ehkä jopa vaarallinen. Jos väylä pysyy kisaradassa, voisin jopa ehdottaa oikean puolen julistamista OB-alueeksi, että jengi tajuaa pysyä sieltä pois. Ja kun kiekko sinne kuitenkin kimpoaa, niin eipähän tarvis heittää sieltä rinteestä.

Breas
Viestit: 316
Liittynyt: Ke 06 Syys 2006, 23:04
Paikkakunta: Nummela

fsdf

Viesti Kirjoittaja Breas » Pe 25 Heinä 2008, 16:18

Viime vuonna siellä se ensimmäinen metsä väylä joka meni tien vasemmalla puolella... kait se pysyy samana ???

KaiFinland
Viestit: 69
Liittynyt: Pe 21 Huhti 2006, 15:21
Oikea nimi: Kai Saastamoinen
Seura: Disc Golf Club Tampere
Paikkakunta: Nekala
Viesti:

Viesti Kirjoittaja KaiFinland » Pe 25 Heinä 2008, 16:53

Saatiin Skellefteåsta vähän inspiraatioo ja aateltiin pistää siihen pari triplamandoo: eka n. 30 m päähän tiistä ja toinen sinne loppuun n. 40 m ennen koria.
"yleisohjeena siis, hanki pihvit niin limppu sinkoutuu kauas. hanki tekniikka, niin limppu sinkoutuu vielä sinne minne haluat. Hanki sipuli, niin ei tartte kumarrella enää kun siinävaiheessa kun td pujottaa mitskua kaulaan."

-jh-

Breas
Viestit: 316
Liittynyt: Ke 06 Syys 2006, 23:04
Paikkakunta: Nummela

fsd

Viesti Kirjoittaja Breas » Pe 25 Heinä 2008, 22:38

aijjaa

poimis
Viestit: 2409
Liittynyt: Ke 26 Loka 2005, 11:14
Oikea nimi: Sami Poimala
Seura: Talin Tallaajat
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja poimis » La 26 Heinä 2008, 10:44

KaiFinland kirjoitti:Saatiin Skellefteåsta vähän inspiraatioo
Kai ennen kumpaakin porttia on myös vesieste?

KaiFinland
Viestit: 69
Liittynyt: Pe 21 Huhti 2006, 15:21
Oikea nimi: Kai Saastamoinen
Seura: Disc Golf Club Tampere
Paikkakunta: Nekala
Viesti:

Viesti Kirjoittaja KaiFinland » La 26 Heinä 2008, 10:57

Vesieste tullaan tod. näk. sijoittamaan näiden kahden portin välimaastoon..
"yleisohjeena siis, hanki pihvit niin limppu sinkoutuu kauas. hanki tekniikka, niin limppu sinkoutuu vielä sinne minne haluat. Hanki sipuli, niin ei tartte kumarrella enää kun siinävaiheessa kun td pujottaa mitskua kaulaan."

-jh-

JohnEagle
Viestit: 673
Liittynyt: Ke 06 Kesä 2007, 12:58
Oikea nimi: Janne Kotka
Paikkakunta: kangasala

Viesti Kirjoittaja JohnEagle » Ti 29 Heinä 2008, 7:41

Ratakartta julkaistu, löytyy kisasivustolta.

Avatar
michael knight
Viestit: 31
Liittynyt: Ti 18 Syys 2007, 9:43

nokia

Viesti Kirjoittaja michael knight » Ti 29 Heinä 2008, 8:06

ympyrää korttiin
Si no lloviera,me daria un giro(piedras a boca)

Vastaa Viestiin