SM-Sarja 2009

Keskustelua kotimaisista, SFL:n alaisista kisoista.

Valvoja: HALLITUS

kakkonenonykkönen
Viestit: 104
Liittynyt: Ma 29 Tammi 2007, 20:39
Oikea nimi: :PPPP
Seura: Oulun Frisbeeseura
Paikkakunta: Oulu

Re: SM-Sarja 2009

Viesti Kirjoittaja kakkonenonykkönen » Ma 26 Tammi 2009, 22:30

selvä, kiitos.
http://powergrip.fi/ -"melko hyvä frisbeekauppa"

Avatar
KURKO
Viestit: 137
Liittynyt: Ma 03 Heinä 2006, 13:42
Oikea nimi: Jani Karonen
Seura:
Paikkakunta: Espoo

Re: SM-Sarja 2009

Viesti Kirjoittaja KURKO » Ti 27 Tammi 2009, 0:22

Tuleva SM-sarja näyttää hyvältä ja osakilpailuille esitetyt mimivaatimukset ennalta ehkäisee ikävät yllätykset järjestelyjen osalta. Iso käsi liitolle ja erityisesti SM-sarjavastaavalle asioiden hoitamisesta. :D Pari kysymystä itse SM-sarjan suunnitteluprosessia koskien.

1. Oliko liitossa puhetta siitä, että Suomessa järjestettävät Euro-Tourin osakilpailu sekä PDGA Major voisivat olla myös SM-osakilpailuita? Tällöin sarjassa jaettaisiin luonnollisesti pisteitä vain Suomen liiton lisenssin omaaville pelaajille kaikissa osakilpailuissa.

2. Onko medianäkyvyyteen panostettu jotenkin poikkeavasti tänä vuonna? Perinteisessä Urkkiruudussa näytettiin aikoinaan säännöllisesti jääpalloa ja uskoisin että frisbeegolfin harrastajamäärä on tänä päivänä Suomessa laajempi kuin esim. tuon jääpallon. YLEllä on toisaalta omat perusteensa ohjelmasisällölle. Jostain kuulin että SubTV suunnittelee "oman näköisten" uutisten lähettämistä (voi olla että muistan väärin). Jos tuo on totta ja siihen sisältyy urheilukatsaus tyyppinen osuus, niin siinä voisi olla hyvä yhteinen intressi. Subin tavoittelema kohderyhmä on kohtuullisen lähellä frisbeegolfin Pentti perusheittäjää tai ainakin kiinnostunut lajista.
| Frisbeegolffia vuodesta 1985 |

Avatar
tumpsi
Viestit: 735
Liittynyt: Ti 26 Kesä 2007, 15:24
Oikea nimi: Tomi Niemenmaa
Seura: Tampereen Frisbeeseura
Paikkakunta: Oulu

Re: SM-Sarja 2009

Viesti Kirjoittaja tumpsi » Ti 27 Tammi 2009, 7:39

eiköhän urheilukanavaakin jollain asteella kiinnosta ainakin european open.. jos ei muuten niin jonkun erikoisohjelman puitteissa.

Avatar
Jaani
Viestit: 3077
Liittynyt: Ti 23 Tammi 2007, 19:16
Paikkakunta: Helsinki

Re: SM-Sarja 2009

Viesti Kirjoittaja Jaani » Ti 27 Tammi 2009, 8:58

Kiitos Jani.

Aikoinaanhan Eurotour /Nordic tour -osakisat Suomessa ovat kuuluneet myös SM-sarjaan. EuroTourin osallistumismaksut ja kisastandardit tilityksineen ja palkintoineen ovat kuitenkin niin erilaiset, ettei ole haluttu sotkea kisoja keskenään. On haluttu tasapäistää ja yhdenmukaistaa SM-kisoja, jolloin Eurokisat on päätetty pitää erillään.

Medianäkyvyyteen ei toistaiseksi olla panostettu. Asioita on kyllä mietitty.

Okku
Viestit: 1
Liittynyt: Ke 16 Heinä 2008, 19:02
Paikkakunta: TAMMISAAR-HELSINKI

Re: SM-Sarja 2009

Viesti Kirjoittaja Okku » Ti 27 Tammi 2009, 10:23

Mistä johtuu että Tammisaaren kisat ovat aina SM-sarjan viimeiset? :roll: Onko kyse huonosta arpaonnesta vai miten päätetään missä pelataan ja milloin? Nyt käy taas niin että sarjan mestaruuden jo varmistanut pelaaja jättäytyy pois kilpailusta, kuin niin usein ennenkin.( ja sen lisäksi vielä ne MM-kisat). Näillä näkymin kisasta olisi tulossa jämäkisa :!: Toivon kuitenkin että saadaan hyvä kisa aikaan ja että porukkaa tulee paljon! :)

Tavataan kisoissa / Okku :mrgreen:

Avatar
Jaani
Viestit: 3077
Liittynyt: Ti 23 Tammi 2007, 19:16
Paikkakunta: Helsinki

Re: SM-Sarja 2009

Viesti Kirjoittaja Jaani » Ti 27 Tammi 2009, 10:34

Aina? Kuten viime vuonna? Nokialla oli viime vuonna SM-sarjan viimeinen kisa.
Kuten mainittua, SM-sarjan päivämäärät määräytyy hakijaseurojen hakemusten perusteella. Tällä kertaa Tammisaareen haettiin kisaa tuolle päivämäärälle ja muut hakivat aiemmille viikonlopuille. Mitään sen dramaattisempaa ei tähän kuulu.

Se, että joku päättää jättää kisan pelaamatta voitettuaan jo sarjan on pelaajan oma asia. MM-kisoihin on lähdössä 4 pelaajaa, joten tynkäkisaa ei vielä sen perusteella voi odottaa.

Bogey-Beemi
Viestit: 2074
Liittynyt: Ti 25 Loka 2005, 19:44
Oikea nimi: Petri Behm

Re: SM-Sarja 2009

Viesti Kirjoittaja Bogey-Beemi » Ti 27 Tammi 2009, 12:18

MM-kisoihin ei tule koskaan lähtemään suuren suurta joukkuetta. Urheilussa ylipäätään MM-kisoissa maataan edustaa lajinsa kapea huippu. Lajiliitot tekevät yleensä kaikkensa saadakseen nämä maailmaa kiertävät huippupelaajat mukaan SM-kilpailuhin/sarjoihin.

Mielestäni kyse onkin viestistä, jota välitetään huippupelaajillemme. Arvostammeko heitä, haluammeko heidät SM-sarjaamme? Tällä hetkellä viesti ei ole mielestäni erityisen kannustava/arvostava.

En tiedä olisiko tilanne erilainen mikäli tilanne koskisi myös avoimen huippupelaajia?

Pointtini lienee tullut selväksi jo useaan otteeseen, joten kiitos ja näkemiin.
foorumipurnaaja

Avatar
Frisbeezer
Viestit: 329
Liittynyt: Ma 11 Huhti 2005, 21:55
Oikea nimi: Jussi Meresmaa
Seura: Disc Golf Club Tampere
Paikkakunta: Lempäälä
Viesti:

Re: SM-Sarja 2009

Viesti Kirjoittaja Frisbeezer » Ti 27 Tammi 2009, 12:56

SM-sarjasta 2009 on tulossa hieno sarja frisbeegolf-kisoja. Tässä muutama kommentti kentän laidalta:

SM-sarja on sarja yksittäisiä kilpailuja eri tahojen järjestäminä. Sarjan siitä tekee ainoastaan liiton mukana olo ja suomenmestarien kruunaaminen.
Suomenmestaruuden voittaa sarjassa parhaiten pärjännyt pelaaja. Se, että onko ko. pelaaja "Suomen paras pelaaja" on eri kysymys. Myöskään pelkkä rating ei kerro kuka on "Suomen paras". Mielestäni helpoin tapa selvittää "Suomen paras" pelaaja, on järjestää vuosittain yksi SM-kilpailu, missä ne parhaat pelaajat ratkotaan. Ja se kilpailu ei ajoitu minkään muun merkittävän kilpailun kanssa päällekäin. Tällöin ei tule spekulaatioita tästä asiasta tai kisakalentereista.

(en ymmärrä, miksi tässä meidän lajissa ollaan juurruttu tähän sarjamaisuuteen? Esimerkiksi golfissa ei ole vastaavanlaisia sarjoja, vaan toureja, eikä golf tunne suomenmestareita tai maailmanmestareita, niinkuin se tuntee Major-voittajat. Isoimmat kisat ovat aina erillisiä. Lisäksi suurin osa keskusteluista ja spekulaatioista on aina ollut pistelasku, osakilpailujen määrä ja se, miten se voittaja nyt ratkotaan näistä lohkoista. Okei, olen ollut perustamassa SM-sarjaa vuonna 1998, mutta siitä on jo aikaa.)

Jos halutaan nostaa SM-sarjan tasoa ja merkitystä, pitää ottaa siihen mukaan ulkopuolisia tahoja ja yrityksiä. Liiton resurssit eivät riitä tiettyä astetta pidemmälle. Ennen kuin tämä liike tehdään, SM-sarja on sarja yksittäisiä kilpailuja muiden kilpailujen joukossa. Ja ennen kuin otetaan SM-sarjaan mukaan ulkopuolisia tahoja / yrityksiä ei SM-sarjassa ole kunnon sponsorointisopimuksia / palkintoja. SM-sarjan täytyy olla tuote, ennen kuin se voidaan myydä yrityksille. Toinen kysymys on se, että halutaanko, että näin pienessä lajissa pelataan SM-sarjassa rahasta ja palkinnoista?

Miksi Jarkko Nieminen ei pelaa tenniksen suomenmestaruussarjaa? Miksi Timo pursio pelaisi nykyistä SM-sarjaa? Saapuisiko Pursio siihen yhteen ja ratkaisevaan SM-kisaan?
Haluiaisiko golffari olla maailmanmestari vai Masters-voittaja?

Laji kasvaa, se on nähtävissä.
-REINVENT YOUR GAME-

Discmania Golf Discs
http://www.discmania.net

Jani
Viestit: 1143
Liittynyt: To 03 Marras 2005, 22:18

Re: SM-Sarja 2009

Viesti Kirjoittaja Jani » Ti 27 Tammi 2009, 13:18

Frisbeezer kirjoitti:Miksi Jarkko Nieminen ei pelaa tenniksen suomenmestaruussarjaa?
Tenniksen SM-kisoistahan uutisoitiin lähinnä sen vuoksi tuossa ennen joulua, että parhaat pelaajat eivät olleet mukana. Ulkomailla kiertävät pelaajat halusivat levätä raskaan kauden jälkeen, eikä heitä ollut kuultu kisan ajankohtaa valittaessa. Puhuttiin jopa, että parhaat pelaajat pitää velvoittaa mukaan SM-kisaan. Samojen ongelmien kanssa siis painitaan muissakin lajeissa. Suurin syy kisakalenteriongelmaan on ehdottomasti meidän säälittävän lyhyt kesämme!

Avatar
tumpsi
Viestit: 735
Liittynyt: Ti 26 Kesä 2007, 15:24
Oikea nimi: Tomi Niemenmaa
Seura: Tampereen Frisbeeseura
Paikkakunta: Oulu

Re: SM-Sarja 2009

Viesti Kirjoittaja tumpsi » Ti 27 Tammi 2009, 13:33

Jani kirjoitti:Suurin syy kisakalenteriongelmaan on ehdottomasti meidän säälittävän lyhyt kesämme!
SM-sarja ympärivuotiseksi! Kisa per kuu pitää mielen virkeänä.

Avatar
Jaani
Viestit: 3077
Liittynyt: Ti 23 Tammi 2007, 19:16
Paikkakunta: Helsinki

Re: SM-Sarja 2009

Viesti Kirjoittaja Jaani » Ti 27 Tammi 2009, 15:20

Frisbeezer kirjoitti:helpoin tapa selvittää "Suomen paras" pelaaja, on järjestää vuosittain yksi SM-kilpailu, missä ne parhaat pelaajat ratkotaan. Ja se kilpailu ei ajoitu minkään muun merkittävän kilpailun kanssa päällekäin. Tällöin ei tule spekulaatioita tästä asiasta tai kisakalentereista.
Tätä on mietitty kyllä ja ihan peliporukoissakin ilman liittoa puhuttu, että olisi se hienoa saada Suomeen kisa, jossa pelataan parhaiden kesken. European Open on ja Tali Open tietysti, mutta ne ovatkin vähän eri asia.

Mitä luulet, Jussi, mikä olisi sellainen asia joka houkuttelisi sinut pelaamaan kotimaisia kisoja, ja ehkä Timonkin? Kyllä kotimainen frisbeeskene kaipaa titaanejaan. Riittäisikö siihen se, että olisi Suomen Mestaruusturnaus, eli palkintona yhdestä kisasta olisi kiistaton mestaruus? Vai sitten suurempimuotoiset GP-kisat isoine palkintosummineen ilman titteliä?

Jossain vaiheessa alkaa Suomenkin kisoissa liikkua rahaa enemmän, kun sponsorit tajuaa lajin suosion ja seksikkyyden.

Mielestäni on aina positiivista, että keskustelua syntyy ja sitä kautta kehitetään asioita. Kunhan keskustelu pysyy järkevänä.

Avatar
Frisbeezer
Viestit: 329
Liittynyt: Ma 11 Huhti 2005, 21:55
Oikea nimi: Jussi Meresmaa
Seura: Disc Golf Club Tampere
Paikkakunta: Lempäälä
Viesti:

Re: SM-Sarja 2009

Viesti Kirjoittaja Frisbeezer » Pe 30 Tammi 2009, 10:05

Mua houkuttelee pelaamaan seuraavat asiat:

* Frisbeegolf on sairaan siisti peli
* Tässä lajissa voi aina kehittyä pelaajana
* Hieno pelipaikka / rata
* Tapaan ystäviäni ympäri maailmaa

Kisan koolla tai palkinnoilla ei ole niinkään väliä.

Toivottavasti Suomessa laji kasvaisi siten, että rahapalkinnot tulisivat mukaan sitten viimeisenä. Tällöin kasvu olisi terveintä, eikä tehtäisi samaa mokaa, kuin emämaassa, missä vieläkin pelataan toisten pelaajien rahoista. On huvittavaa, että rahalistan kärkinimien vuositienestit koostuvat lähes pääosin harrastelijapelaajien rahoista, joita he käyttävät yllämainituin perustein.
-REINVENT YOUR GAME-

Discmania Golf Discs
http://www.discmania.net

Avatar
Jaani
Viestit: 3077
Liittynyt: Ti 23 Tammi 2007, 19:16
Paikkakunta: Helsinki

Re: SM-Sarja 2009

Viesti Kirjoittaja Jaani » Pe 30 Tammi 2009, 10:13

Frisbeezer kirjoitti:Mua houkuttelee pelaamaan seuraavat asiat:

* Frisbeegolf on sairaan siisti peli
* Tässä lajissa voi aina kehittyä pelaajana
* Hieno pelipaikka / rata
* Tapaan ystäviäni ympäri maailmaa

Kisan koolla tai palkinnoilla ei ole niinkään väliä.
Sittenhän tapaamme SM-sarjassa tänä vuonna :)

OT:lle menee, menköön.

Hyvä pointti tuo ulkomaan malli. Laji ei koskaan kasva, jos tyydytään siihen, että sponsoreita ei saa, eli rahoitus tulee peruspelaajilta. Lähtökohta tulisi olla se, että osallistumismaksut lähinnä kattavat järjestyskulut ja muu rahoitus kattaa palkinnot.

Siitä seuraava kerros (portaita on välissä paljon) on se, että pelaajat tulevat pelaamaan kisaa palkinnoista, jotka rahoitetaan suurilla sponsoreilla, pääsylipputuloilla ja televisiointioikeuksilla. Pelaajat eivät maksa mitään. Pelaajille maksetaan.

Sitten ollaankin aika kaukana rennosta hippilajista, joka on vaihtoehto huippu-urheilulle.

Breas
Viestit: 316
Liittynyt: Ke 06 Syys 2006, 23:04
Paikkakunta: Nummela

Re: SM-Sarja 2009

Viesti Kirjoittaja Breas » Pe 30 Tammi 2009, 17:00

katoin yhtä tennis matsii tänään 5 tuntia... siinä ajassa hikoilin varmaa enemmän kun koskaan frisbee radalla.... tää laji on ja tulee aina oleen hippien laji :D......mut hieno sellanen....

Avatar
Tee8mu
Viestit: 2248
Liittynyt: Su 18 Touko 2008, 12:25
Oikea nimi: Teemu Malmelin
Seura: Nokian frisbeeseura
Paikkakunta: Nokia

Re: SM-Sarja 2009

Viesti Kirjoittaja Tee8mu » Pe 30 Tammi 2009, 20:33

Breas kirjoitti:katoin yhtä tennis matsii tänään 5 tuntia... siinä ajassa hikoilin varmaa enemmän kun koskaan frisbee radalla.... tää laji on ja tulee aina oleen hippien laji :D......mut hieno sellanen....
Toisin kuin esimerkiks golf... josta saa aivan saatanasti rahaa, eikä tarvii edes hikoilla. Voi liikkuakin autolla :)

Vastaa Viestiin