Kisaformaatti 2010

Keskustelua kotimaisista, SFL:n alaisista kisoista.

Valvoja: HALLITUS

Paavo
Viestit: 106
Liittynyt: To 21 Kesä 2007, 9:38
Oikea nimi: Paavo Torkkola
Seura: Frisbeegolfseura 7k
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: Kisaformaatti 2010

Viesti Kirjoittaja Paavo » To 12 Maalis 2009, 13:05

Tuo yhden kilpailun formaatti kuulostaisi kyllä hyvältä. Olisiko täysin mahdoton ajatus lähteä jakamaan sitä eri radoille Worldsin tyyliin? Esim. torstaina kaksi rundia jossain, perjantaina kaksi toisella radalla, lauantaina vielä kaksi kolmannella ja sunnuntaina semit ja finaalit. Koska yllä mainittu muoto olisi luultavasti jo turhan raskas, voitaisiin vaihtoehtoisesti voitaisiin tiputtaa torstai kokonaan pois tai pelata vain yksi kierros per päivä. Tai ehkä olisi sittenkin parempi järjestää tuo SM-kisa vain yhdellä radalla. Näin jäisi vielä motivoituneita järjestäjiä alemman tason kisoille.

Ongelmaksi tässä yhden SM-kisan formaatissa tulee ehkä tuon Super-Tourin ja kansallisen sarjan erottaminen toisistaan. Super-Touriin olisi todella saatava jotain sellaisia houkuttimia, ettei se jäisi ihan tuon SM-kisan varjoon. ST vastaisi sitten jenkkien NT:tä ja FDGC olisi vastaavasti USDGC. KS toimisi sitten jonkinlaisena ponnahduslautana isompiin kisoihin.

Nosturi
Viestit: 390
Liittynyt: Ma 18 Huhti 2005, 9:38
Oikea nimi: Timo Kuusela
Paikkakunta: Koikkari

Re: Kisaformaatti 2010

Viesti Kirjoittaja Nosturi » To 12 Maalis 2009, 13:47

Se, että pelataan 2 kierrosta päivässä rajoittaa useimmiten huomattavasti osallistuvien pelaajien maksimi määrää. Myös 1 kierros päivässä systeemissä pelaajien määrä on rajoitettu, mutta suurempi. Tietenkin SM-kilpailu on jo sen verran suuri status-kilpailu, että kaikille halukkaille ei tarvitse osallistumis oikeutta edes taata. Näkisin kuitenkin, että SM-kilpailun arvolle sopivampaa on pelata 1 kierros päivässä.

Kaikesta tästä huolimatta SM-sarja parempi vaihtoehto. :)

maTTi
Viestit: 60
Liittynyt: Su 20 Marras 2005, 22:54
Oikea nimi: Matti Piipponen

Re: Kisaformaatti 2010

Viesti Kirjoittaja maTTi » To 12 Maalis 2009, 14:20

Yksi kisa saa täältäkin kannatuksen.
Perheelliselle on ongelmallista sarjan kiertäminen, varsinkin viikonlopun kestävissä kisoissa. Yksittäiseen kisaan saa anottua helpommin lomaa :)

Olisi myös helpompaa järjestää vapaita openeihin tai kansallisiin, kun ei kaikki vapaat palaisi yhteen, nykyisellään turhan raskaan formaatin omaavaan sarjaan.
Elämä on raffia.

Avatar
Ari
Viestit: 7427
Liittynyt: Ke 10 Tammi 2007, 11:57
Oikea nimi: Ari Penttala
Seura: Nummelan Frisbeeseura
Paikkakunta: Nummela

Re: Kisaformaatti 2010

Viesti Kirjoittaja Ari » To 12 Maalis 2009, 15:07

Kansallisen sarjan ja "supertourin" eroja on kuitenkin jonkinverran.

Kansallinen sarja on nyt sarja johon osallistuminen maksaa 5€ ja nykysysteemillä 3€ tuosta viidestä menee palkintopottiin, joka jaetaan sitten joka kilpailussa erikseen.
Kansallisen sarjan kisaan osallistumiseen riittää liiton jäsenyys eli porrasta osallistumiseen on haluttu pitää mahdollisimman alhaalla. Nykysysteemissä PDGA:n jäsenmaksun maksaneille lasketaan kuitenkin ratingit.

Supertourissa osallistumismaksu olisi isompi ja PDGA:n jäsenyys pakollista.
Supertourista olisi tarkoitus kehittää toimiva konsepti joka houkuttelisi viimeistään jossain vaiheessa sponsoreita mukaan jolloin palkintopottia voidaan kasvattaa enemmän "ammattilaisia" houkuttelevammaksi. Joka tapauksessa Supertourin palkintopotti on Kansallisen sarjan kilpailua huomattavasti isompi.

Hajauttamalla SM-sarja yksittäiseksi osakilpailuksi jää frisbeekauteen tilaus nipulle nykyisen SM-kisan kokoisia tai isompia kilpailuja. Jos ne voidaan hallita yhdeksi kokonaisuudeksi niin mikäs sen hienompaa.

Tulisiko sitten tästä Supertourista (melkein kyllä toivon että keksitään joku hienompi nimi jos tähän päädytään.) tehdä sarja jonka lopuksi jaetaan rahaa enemmän vai nippu yksittäisiä kilpailuja joista saa sarjaan pisteitä onkin sitten yksi miettimisen paikka.
Tätä pohdintaa onkin tässä tarkoitus käydä koko porukan kesken. Jos löydetään joku hieno systeemi josta kaikki on samaa mieltä niin mikäs sen hienompaa. :)

Nämä ovat siis omia ajatuksiani jotka tietenkin ovat osaksi muokkautuneet hallituksen sisällä käytyjen keskustelujen perusteella. Mielipiteeni ei siis edusta hallituksen mielipidettä :)

kakkonenonykkönen
Viestit: 104
Liittynyt: Ma 29 Tammi 2007, 20:39
Oikea nimi: :PPPP
Seura: Oulun Frisbeeseura
Paikkakunta: Oulu

Re: Kisaformaatti 2010

Viesti Kirjoittaja kakkonenonykkönen » La 14 Maalis 2009, 1:08

jos järjestetään yks sm-kisa, niin ei kiitos jaeta sen voittajalle suoraan suomen usdgc paikkaa,
selitys:

sm-tittelin voittaja luultavasti saa usdgc paikan jostain muusta kisasta kauden aikana (oletetaan hänen olevan niin hyvä pelaaja ja kiertävän jonkun usdgc-karsintakisan), joten suomen maapaikan jakaminen hänelle saattaa vähentää suomen paikkoja usdgc:ssä, koska joku muu ei sitten saa suomen maapaikkaa.
näin jos jollain suomalaisella pelaajalla on sm-kisasta saatu usdgc maapaikka, ja hän sijouttuu jossain usdgc-karsinta kisassa niin korkeelle, että hän sais sen paikan sillä sijoituksella, mutta paikka siirtyykin seuraavalle pelaajalle sitten, joka kyllä voi olla myös suomalainen mutta voi olla myös muusta maasta kotoisin. eli usdgc-karsinta kisassa jaetaan paikat parhaille joilla ei vielä ole usdgc-paikkaa.
joten yritetään saada mahdollisimman paljon suomalaisia usdgc:hen.
tietenki kun loppukaudesta jaetaan suomen usdgc paikka, niin sm-kisojen ykköstila voi olla vahva antamisperuste jos kyseinen pelaaja ei ole saanut muualta paikkaa.
toivottavasti joku älykäs ihminen tajus, mitä yritin tarkoittaa.

anteeksi isojen kirjaimien puute ja muut kirjoitusvirheet.

-juho
http://powergrip.fi/ -"melko hyvä frisbeekauppa"

Avatar
tumpsi
Viestit: 735
Liittynyt: Ti 26 Kesä 2007, 15:24
Oikea nimi: Tomi Niemenmaa
Seura: Tampereen Frisbeeseura
Paikkakunta: Oulu

Re: Kisaformaatti 2010

Viesti Kirjoittaja tumpsi » La 14 Maalis 2009, 19:56

ääni supertourille ja yhdelle sm-turnaukselle.

hyzer
Viestit: 639
Liittynyt: To 27 Loka 2005, 7:57
Oikea nimi: jari väyrynen
Seura: V- ja U-seura Korven Korvenpojat ry / Bats
Paikkakunta: nurmijärvi

Re: Kisaformaatti 2010

Viesti Kirjoittaja hyzer » Ke 25 Maalis 2009, 14:38

DGC Bats teki jo muutamia vuosia sitten hallitukselle kirjallisen ehdotuksen yhden SM-kisan puolesta. Silloin ei vielä aika liennyt kypsä moiseen vallankumoukselliseen ajatukseen, tai esittäjä oli väärä.
Seuran kevät kokouksessa olimme kaikki paikalla olijat yksimielisesti yhden kisan kannalla.
Mitä hyötyä siitä olisi, ei ehkä mitään, mutta seuraavanlaisia ajatuksia kokous salissa singahteli pitkin poikin.
Kisan arvo, ainakin ulkopuolisten mielissä voisi kasvaa.
Ulkomailla kiertäville pelaajille yhteen kisaan osallistuminen olisi helpompaa, samalla kisan taso nousisi.
Sponsorit, ja media voisi kiinnostua kisasta helpommin kuin pitkästä sarjasta.
Kaikilla pelaajilla varsinkaan junnuilla ei välttämättä ole kuljetuksellisia, eikä taloudellisia edellytyksiä kiertää SM-sarjaa.
Yhteen kisaan seurat voisivat järjestää vaikka bussi kuljetukset.
Jos kisassa pelataan finaalit, niin voisi olettaa katsojiakin löytyvän enemmän kuin nykyisissä osakilpailuissa, samoin mitalistit palkittaisiin heti kisan jälkeen, eikä esim. jossain syyskokouksessa 8 läsnä olijan hurratessa.

Kolmipäiväinen kisa, pallogolf lähdöillä, hyvällä radalla, toimivilla järjestelyillä kuullostaa hienolta.

Hyvää tulevaa frisbee kautta kaikille,

DGC BATS

Avatar
Jaani
Viestit: 3077
Liittynyt: Ti 23 Tammi 2007, 19:16
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kisaformaatti 2010

Viesti Kirjoittaja Jaani » Ke 25 Maalis 2009, 22:25

Muistaakseni Batsin ehdotuksessa nousi esille tuolloin paljon varteenotettavia asioita, mutta muuten hyviä ideoita hautautui lajin paikallistamisajatuksen alle. Tuolloin oli aikeena käsittääkseni unohtaa valtakunnalliset suurkisat ja keskittyä paikallisiin viikkokisoihin ja pikkutapahtumiin.

Nyt käsillä oleva muutosajatus ei hylkäisi isoja kisoja, vaan muuttaisi niitten statusta ja olemusta. Nyt on kovasti herättänyt närää SM-sarjan pituus ja päällekkäisyydet. Muutos sarjamuotoisesta ykisttäiskisaan poistaisi SM-tittelin tavoittelusta monen kisan kiertämisvelvoitteet, eikä päällekkäisyydetkään olisi niin vaikeasti vältettävissä. Yhden viikonlopun loppukesästä kisalle löytää kyllä aina.

Ajatus on myös siinä, että pelaajat kyllä haluavat pelata, oli kyseessä sitten SM-sarjan kisa tai muuten vain isompiarvoinen tapahtuma. Nyt pitäisikin miettiä sitä, onko meillä jokin sarjamuotoinen kisa, vai isoja kisoja ilman mitään sarjaa, eli vähän kuin Major-kisat. Riittääkö intoa kuitenkaan yksittäiskisoihin?

Ehkäpä riittää, sillä moni kiertää SM-sarjankin kisoja yksittäisinä, Tali Openissa ja Tukholmassa on kisaajia, jotka tuskin ajattelevat pelaavansa Euro Touria, eikä European Openkaan kuulu sarjaan. Toki nyt puhutaan eri kaliiberin kisoista niin pelaaja- kuin palkintotasoltaan. Kun European Open nyt mainittiin, niin täytyy muistaa, että pienestä on sielläkin ponnistettu ja missä ollaan nyt? MDGF--->EO...

Niin myös SFL:n yksittäiset kisat voivat kasvaa pienemmistä yksittäiskisoista isoiksi yksittäiskisoiksi, sama voi toki tapahtua sarjamuotoisillekin kisoille. SM-turnaus olisikin vain se kauden kotimainen ykköskisa, johon valmistaudutaan pitkin kautta osallistumalla muihin kisoihin. Yksi kisa vuodessa on melko vähän, jos on tottunut SM-sarjaa kiertämään. Voinkin kuvitella, että pelaajamäärät eivät laskisi paljonkaan, vaikka kisa ei olisi SM-sarjaa.

Lisää vain hyviä pohdintoja!

KaiFinland
Viestit: 69
Liittynyt: Pe 21 Huhti 2006, 15:21
Oikea nimi: Kai Saastamoinen
Seura: Disc Golf Club Tampere
Paikkakunta: Nekala
Viesti:

Re: Kisaformaatti 2010

Viesti Kirjoittaja KaiFinland » To 26 Maalis 2009, 11:13

Yhden SM-kisan formaatti on ajatuksena kyllä kiinnostava. Jotta tämän statuksen omaava kilpailu saisi ansaitsemansa arvon, tulisi kisoja hakevan kaupungin/seuran miettiä tarkkaan, pystyykö se toteuttamaan kisan alusta loppuun tyylikkäästi. Rata itsessään on tietysti tärkein, mutta tarkoitankin kaikkea muuta kisaan liittyvää: tulospalvelu, spotterit, ruokailut, majoitukset, mahdolliset pelaajien kuljetukset, sponsorit, yms. Mun mielestä täältä ei tällä hetkellä löydy ihan kauhean montaa kaupunkia/seuraa, joka pystyisi tämän tasoisen kisan toteuttamaan.
"yleisohjeena siis, hanki pihvit niin limppu sinkoutuu kauas. hanki tekniikka, niin limppu sinkoutuu vielä sinne minne haluat. Hanki sipuli, niin ei tartte kumarrella enää kun siinävaiheessa kun td pujottaa mitskua kaulaan."

-jh-

Noukka
Viestit: 1066
Liittynyt: Su 01 Loka 2006, 20:35

Re: Kisaformaatti 2010

Viesti Kirjoittaja Noukka » La 28 Maalis 2009, 12:09

Eiköhän noita potentiaalisia järjestäjiä ala olla aika paljon. Helsinki, Tampere, Turku, Oulu, Vihti ja aivan Suomen eteläisin kärki ym. Myös Lahdesta ja Porista kuuluu kummia. Laji ja radat kehittyy huimaa vauhtia. 8)

Juhani
Viestit: 108
Liittynyt: La 06 Loka 2007, 11:57

Re: Kisaformaatti 2010

Viesti Kirjoittaja Juhani » La 28 Maalis 2009, 15:07

Pidetään SM-sarja. Se on kuitenkin se mikä pitää homman elossa.

Sitten heitän tähän väliin hölmön ehdotuksen koskien sitä yhden kilpailun SM-mittelöä.
Laitettaisko siihen sellainen formaatti, että kisassa olisi joka vuosi vain sitä kilpailua varten suunniteltu rata. Eli niin että rataa ei olisi kukaan saanut harjoitella etukäteen.

juvieri
Viestit: 505
Liittynyt: Pe 04 Marras 2005, 7:38
Paikkakunta: Mustasaari
Viesti:

Re: Kisaformaatti 2010

Viesti Kirjoittaja juvieri » La 28 Maalis 2009, 16:48

Jees, oon ittekin miettiny vähä samaa kuin Juhani. Saattaisiko kertalaaki olla huonoksi pelin näkyvyydelle? Lopahtaako jonkun intressit lajiin, kun vuoden parhaat kisat menee syystä tai toisesta sivu suun? Mun on itteni postin hommissa tosi vaikee perustella useata vapaata, mutta SM-kisalle irtoaa varmasti lomaa. SM-sarjaa on ollu vaikee selitellä ja välillä kisoja on ollu heinäkuussa, jolloin lomia ei ole eikä tipu ellei ole anonut jo maalis-huhtikuussa ja onhan täs paljo muutakin hommaa.

Kuitenkin uskon, että välillä pitää tehdä toisin. Ihan uusi tai vain kisaa varten suunniteltu rata voisi olla myös kova sana, mutta ehkä kuitenkin paikalliset ehtisivät reenata enemmän. Täytyyhän kisanjärjestäjän testauttaa rataa, että tietää mikä ei toimi ja missä on ongelmia esim. parempi laittaa OB-naru ettei tule liikaa viivytystä. Olis kyllä kiva nähdä mitä tapahtuu, kun kaikki on ns. enemmän samalla viivalla.

TV. Kolmen vilkkaan lapsen isä
Miljoona elämän aikana menemään lajin edistämiseen ja harrastamiseen...

Jani
Viestit: 1143
Liittynyt: To 03 Marras 2005, 22:18

Re: Kisaformaatti 2010

Viesti Kirjoittaja Jani » La 28 Maalis 2009, 20:54

Minä en usko siihen, että kotikenttäetu vaikuttaa juurikaan kisan tuloksiin, etenkään, jos SM-kisassa pelataan viisi kierrosta.
Yhtä kisaa varten rakennettu kenttä olisi tietenkin hauska juttu, koska on mukava pelata uusissa paikoissa. SM-kisaa ei kuitenkaan saa pelata pöheiköissä, metsissä tai väkijoukoissa. Golfkentillä ei ole varaa pelata ainakaan kesällä. Epilä, Siltamäki ja Toppila (kun nurmi on niitetty) ovat hyviä paikkoja. Onko muita?

Avatar
tumpsi
Viestit: 735
Liittynyt: Ti 26 Kesä 2007, 15:24
Oikea nimi: Tomi Niemenmaa
Seura: Tampereen Frisbeeseura
Paikkakunta: Oulu

Re: Kisaformaatti 2010

Viesti Kirjoittaja tumpsi » La 28 Maalis 2009, 21:09

Jani kirjoitti:Minä en usko siihen, että kotikenttäetu vaikuttaa juurikaan kisan tuloksiin, etenkään, jos SM-kisassa pelataan viisi kierrosta.
Yhtä kisaa varten rakennettu kenttä olisi tietenkin hauska juttu, koska on mukava pelata uusissa paikoissa. SM-kisaa ei kuitenkaan saa pelata pöheiköissä, metsissä tai väkijoukoissa. Golfkentillä ei ole varaa pelata ainakaan kesällä. Epilä, Siltamäki ja Toppila (kun nurmi on niitetty) ovat hyviä paikkoja. Onko muita?
Nokian keskusurheilupuisto, Porin tulevan radan nurkat.

hehtaarikäsi
Viestit: 62
Liittynyt: To 17 Marras 2005, 21:44
Oikea nimi: Jan Taubert
Seura: Talin Tallaajat
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kisaformaatti 2010

Viesti Kirjoittaja hehtaarikäsi » Ti 07 Huhti 2009, 10:38


Vastaa Viestiin