Sivu 1/2

Draivitreeniä Tampereen Vehmaisten urheilukentällä

Lähetetty: Ke 28 Touko 2008, 11:21
Kirjoittaja tumpsi
Moikka.

Varasin Vehmaisten urheilukentän omiin nimiini (alkaen 1.6.2008) joka sunnuntai kello 18.15-20.15 aina lumien tuloon saakka. Tarkoituksenani on harjoitella pituusheittoa, ja draivia muutenkin. Kaikki ovat äärimmäisen tervetulleita.

Otan mielelläni vastaan vinkkejä itseäni kovakätisemmiltä, ja annan niitä mahdollisuuksien mukaan myös muille. En usko että sinne tulee mitään älytöntä ruuhkaa, mutta mikäli osanottajamäärä kasvaa yli viiden, lienee järkevää sopia heittovuoroista tms, tämä onnistunee luonnollisesti paikan päällä parhaiten.

Minulla on 50m mittanauha, ja AMAlla on gps-mittausmahdollisuus. Onko kellään lasermittaria saatavilla?

Itse kenttä näyttää tältä ja se sijaitsee täällä.

Riittääkö tila?

Lähetetty: Ke 28 Touko 2008, 11:30
Kirjoittaja Frisbeezer
Paljonko on tilaa heittää?

Lähetetty: Ke 28 Touko 2008, 11:48
Kirjoittaja tumpsi
Juoksurata on pisimmältä pituudeltaan, päästä päähän 150m, kulmasta kulmaan vähän enemmän, eli turvallisesti voinee heittää max. 160m heittoja. Leveyttä isolla kentällä on hieman yli 70m. Itselleni pituus riittä mainiosti, oma pisin mitattu heitto on 126.5m, ja pisin mittaamaton 130-135m.

Pituus ei siis riitä Jussille ja muille tonnikäsille :) Puhuin sentraalisantran kanssa koko kentästä, mikäli se tarkoittaa myös pientä hiekkakenttää, pituus kasvaa 225 metriin. En kyllä itse ainakaan uskaltaisi lähteä sieltä pieneltä kentältä siivuttamaan, mutta tiedä häntä uskaltaako joku muu.

Tähdennetään vielä sen verran että itselläni ei ainakaan tällä hetkellä ole intressejä treenata pituusheittoa sanan varsinaisessa merkityksessä. Pelkkiä golf-draiveja ja yleisesti heittotekniikkaa siis. Johtuen osittain siitä että tila on melko kapea, ja siitä että golfissa kehittyminen kiinnostaa enemmän kuin raaka pituus.

Lähetetty: Ke 28 Touko 2008, 11:50
Kirjoittaja tumpsi
Ps. herra maailmanmestarin vinkit kiinnostaa luonnollisesti eniten ;)

Lähetetty: Ke 28 Touko 2008, 12:15
Kirjoittaja JohnEagle
jaaha, meitsin naapurissa, voishan tuolla käydä heittelee.

pitäis hommata joku järkevä mittatikkusysteemi sinne että tietää missä mennään.

Lähetetty: Ke 28 Touko 2008, 12:17
Kirjoittaja tumpsi
JohnEagle kirjoitti:jaaha, meitsin naapurissa, voishan tuolla käydä heittelee.

pitäis hommata joku järkevä mittatikkusysteemi sinne että tietää missä mennään.
Jep, ja joku sellanen jonka saa helposti mukaansa. Hiihtosauvat lienee ainakin ihan toimiva juttu, joku lippu vaa kiinni. Kuudella kepillä pärjäis jo iha hyvi.

Lähetetty: Ke 28 Touko 2008, 14:14
Kirjoittaja tumpsi
Sentraalisantra soitti uudestaan, ja kertoi että vuoroa täytyy siirtää. Uusi aika: joka sunnuntai 18.15-20.15, käytössä koko urheilukenttä.

Lähetetty: Su 01 Kesä 2008, 16:10
Kirjoittaja tumpsi
Jää itseltä muuttokiireiden ja -väsymyksen takia väliin, ensi sunnuntaina uusi yritys.

Pituusheittoa Nokialla

Lähetetty: Ma 23 Kesä 2008, 8:27
Kirjoittaja Frisbeezer
Aletaan jossain vaiheessa käymään isokäsien kanssa Nokialla heitteleen pituutta. Siellä keskusurheilupuiston alueella pääsee tykittään siivuja. Olin siellä ennen Japania kiskomassa ja siellä pystyy parhaillaan heittään tasaisella parisataa metriä. Riippuen tuulen suunnasta, siellä pääsee myös valitseen heittosuuntia, joka on ihan positiivinen asia. Alue ei ole riittävän tasainen virallisille tuloksilla, mutta treenistä se käy hyvin.

Mulla on laseretäisyysmittari, joten tulokset saa nopeasti. Kannattaa kysellä aikatauluja Vihiojan viikkokisoissa.

Re: Pituusheittoa Nokialla

Lähetetty: Ma 23 Kesä 2008, 9:57
Kirjoittaja tumpsi
Frisbeezer kirjoitti:Aletaan jossain vaiheessa käymään isokäsien kanssa Nokialla heitteleen pituutta. Siellä keskusurheilupuiston alueella pääsee tykittään siivuja. Olin siellä ennen Japania kiskomassa ja siellä pystyy parhaillaan heittään tasaisella parisataa metriä. Riippuen tuulen suunnasta, siellä pääsee myös valitseen heittosuuntia, joka on ihan positiivinen asia. Alue ei ole riittävän tasainen virallisille tuloksilla, mutta treenistä se käy hyvin.

Mulla on laseretäisyysmittari, joten tulokset saa nopeasti. Kannattaa kysellä aikatauluja Vihiojan viikkokisoissa.
Eilen olin toista kertaa harjoittelemassa. Vehmaisissa on niin paljon kaiken maailman Pelejä, Ronaldoja, Del Pieroja, ja Beckhameja, ettei niitä sieltä viitti joka kerta ajaa pois. Väistyvät kyllä kun sanoo, mutta onhan se vähän sellasta. Ovat vissiin tottuneet siihen ettei kenttää käytä kukaan virallisilla vuoroilla. Eilen päädyttiin Epilään kyseisen ruuhkan vuoksi. Siellähän sitä lääniä piisaa myös sellaset pari sataa metriä, joskin melko epätasaista maastoa. Treeniin se käy hyvin, tuloksiin huonosti. Mutta sitähän tässä haetaankin. Heitettiin siitä kutosen tiin läheltä kohti koulua, joten paras tuuli oli poikkeuksetta vasenkätiselle.

Lähden kyllä enemmän kuin mielelläni mukaan, jutellaan siitä viikkokisoissa tarkemmin.

Lähetetty: Ma 23 Kesä 2008, 10:08
Kirjoittaja kakkonenonykkönen
Pitääköhän se itekki alkaa treenaa jo tosissaa tuota pituusheittoa, et voi antaa ens keväänä yhtä tiukkaa vastusta Jussille mm-finaalissa :)
Pakkohan se on jos jussikin..
Pitää vissii joulukin treenata, koska sillon luultavasti muut huilaa, joten sillon saa sen etumatkan muihin :P

Lähetetty: Ma 23 Kesä 2008, 10:10
Kirjoittaja AMA
Kiinnostusta olisi kyllä itselläkin kovasti lähteä katselemaan miten sitä pituutta oikeasti viskotaan, jos vaikka siinä sivussa tarttuisi jotain omaan heittoonkin. Melko vähän on ollut tilaisuutta nähdä millaisilla linjoilla / millaisellla tekniikalla niitä pisimpiä heittoja syntyy.

Lähetetty: Ma 23 Kesä 2008, 14:15
Kirjoittaja tumpsi
Ja meikäläistä ainakin kiinnostaa erityisesti golf-draivin pituuden kehittyminen, raakapituus tietty siinä sivussa.

Lähetetty: To 03 Heinä 2008, 11:35
Kirjoittaja kote
http://www.iltalehti.fi/tampere/2008063 ... 8_te.shtml

Olisko friban heittäjä ollu tarpeeks urheilullinen?

Lähetetty: To 03 Heinä 2008, 11:59
Kirjoittaja AMA
Joo parempi jättää vehmaisten kenttä rauhaan, kunnei ainakaan omalla kunnolla puukottajia karkuun juosta..