USDGC 2007 -päiväkirja

Keskustelua Major- ja EuroTour-tasoisista sekä muista ulkomailla järjestettävistä kisoista.

Valvoja: HALLITUS

Avatar
Frisbeezer
Viestit: 329
Liittynyt: Ma 11 Huhti 2005, 21:55
Oikea nimi: Jussi Meresmaa
Seura: Disc Golf Club Tampere
Paikkakunta: Lempäälä
Viesti:

USDGC 2007 -päiväkirja

Viesti Kirjoittaja Frisbeezer » Pe 28 Syys 2007, 7:32

Tänään suuntaavat ensimmäiset suomalaiset USA:han kauden suurimpaan frisbeegolfkoitokseen Rock Hill:iin, South Carolinaan. United States Disc GOlf Championship pelataan ensiviikolla keskiviikosta lauantaihin ja siihen osallistuu 5 suomalaispelaajan lisäksi kaikki maailman parhaa frisbeegolfarit.

Tulen pitämään matkapäiväkirjaa täällä liiton foorumilla, missä raportoin matkan tapahtumista ja tietenkin itse kilpailusta. Päiväkirja tulee sisältämään kuvia ja mielenkiintoisia koosteita tapahtumista.

Suomen joukkue USDGC:ssä koostuu seuraavista pelaajista:

* Timo Pursio, 35
Kolme kertaa mukana, paras sijoitus 9. (2003)

* Jussi Meresmaa, 29
Myös kolme osallistumiskertaa, paras sijoitus 10. (2005)

* Toni Asikainen, 33
Ensikertalainen

* Joonas Hynönen, 19
Ensikertalainen

* Jesse Heinonen, 24
Ensikertalainen

Lisäksi matkalla mukana ovat myös Timo Meresmaa ja Sini Asikainen.

Edessä on jälleen unohtumaton seikkailu meren taakse!
Toni, Joonas ja Jesse lähtevät tänään iltapäivästä ja viettävät päivän New Yorkissa. Jussi ja Timot lähtevät huomenna aamulla. Koko joukkue saapuu Rock Hill:iin lauantai-iltapäivällä. Ensimmäiset harjoituskierrokset pelataan sunnuntaina.

Lisää ennakkotunnelmia illalla.

-Jussi
Viimeksi muokannut Frisbeezer, Ma 01 Loka 2007, 4:36. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
-REINVENT YOUR GAME-

Discmania Golf Discs
http://www.discmania.net

protoni
Viestit: 219
Liittynyt: Ma 15 Tammi 2007, 13:04
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja protoni » Pe 28 Syys 2007, 9:26

Joo kohta lähdetään...

Erilaisia frisbeekisoja on tullut kierrettyä jo 20 v., mutta harvoin on ollut samanlaista "kutinaa" ja jännitystä kuin nyt.

Viime päivät ovat menneet kauhun sekaisin tuntein caddie-bookkia selatessa ja harjoitellessa virtuaalisesti usdgc:n väylää 5. (toistaiseksi avaus on pysynyt lammen ja ob-narujen välissä)

Henkilökohtaisia tavoitteita on moni kysynyt... on ollut mahdotonta vastata, kun ei moisista kisoista kokemusta ole. Tärkeintä lienee tasaisuus. Tulee olemaan todella vaikeaa pystyä keskittymään täydellisesti 4 peräkkäisenä päivänä n. 4 pitkää tuntia.

Oma tavoitteeni alustavasti on top 50. , mutta kaikki sijoitukset välillä 15-150 ovat mahdollisia... miksei paremminkin?!?

Pitäkäähän peukkuja!

Toni

Noukka
Viestit: 1066
Liittynyt: Su 01 Loka 2006, 20:35

Viesti Kirjoittaja Noukka » Pe 28 Syys 2007, 14:22

Tsemppiä jätkät! Älkää ujostelko isoja nimiä vaan näyttäkää niille mistä suomi pojat on tehty! :twisted:

Hartsa
Viestit: 136
Liittynyt: To 08 Maalis 2007, 12:12

Viesti Kirjoittaja Hartsa » Pe 28 Syys 2007, 17:54

no niin nimet selänne jokinen koivu timonen numminen kovia nimiä ! mutta tässä vasta kova viisikko joka menee näyttämään amerikan pojille mistä tosi miehet on tehty eli kolme kovaa j:tä jonsu,jesse,jussi dgct:ttä ja tietysti toni ja timo sekä huolto-tsempparit sini ja timo voiko ryhmästä toivo enään kovempaa no eipä voi sana muuta kuin tämä ryhmä on HELMISTÖÄ ! onnea tälle kovalle ryhmälle toivoo: HARTSA

Hanna
Viestit: 74
Liittynyt: Su 15 Loka 2006, 18:55
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Hanna » Pe 28 Syys 2007, 18:11

Onnea ja menestystä koko köörille!

Toivottavasti matka menee erinomaisissa tunnelmissa!

Ollaan hengessä mukana!

-Hanna

rosenjo
Viestit: 127
Liittynyt: To 10 Marras 2005, 13:53

Viesti Kirjoittaja rosenjo » Pe 28 Syys 2007, 18:55

onnea vaan poikasille kisoihin!!

Hartsa
Viestit: 136
Liittynyt: To 08 Maalis 2007, 12:12

Viesti Kirjoittaja Hartsa » La 29 Syys 2007, 11:32

No niin jonsu jesse toni ja sini olivat päässeet turvallisesti nykkiin ja lento oli mennyt hyvin ! Jessekin oli päässyt maahan vaikka äijällä on passi aika heikossa kunnossa mutta hauis on kyllä paksu ja amerikan pojat ei uskaltaneet ruveta passista jesselle valittamaan ! Tänään tämä ryhmä lähtee sitten kohti kisojen pääpaikkaa ! Eli tässä odotellaan viestiä kun ryhmä saapuu mestoille ! t.hartsa

Avatar
Frisbeezer
Viestit: 329
Liittynyt: Ma 11 Huhti 2005, 21:55
Oikea nimi: Jussi Meresmaa
Seura: Disc Golf Club Tampere
Paikkakunta: Lempäälä
Viesti:

...ja mestoilla ollaan!

Viesti Kirjoittaja Frisbeezer » Su 30 Syys 2007, 4:19

Kuva

Team Finland ja apujoukot saapuivat juuri paikallisesta pihvipaikasta maittavan illallisen jälkeen. Koko porukka oli enemmän tai vähemmän väsyneitä matkan jäljiltä. Ensikertalaiset tosin ehtivät kiertää kokonaisen kierroksen tutustuen rataan. Rata sai kiitosta ja Jessen sanoin "Paras".

Nyt ansaitulle levolle ja huomenaamulla harjoituskierrokselle.

Myös Ruotsin joukkue on pelipaikalla ja tänään juhlittiin pienimuotoisesti Hassen 44-v syntymäpäiviä. Huomenna on vuorossa Köhlerin synttärit, joiden pitopaikaksi kaavaillaan erästä Pohjois-Carolinan puolella olevaa ravintelia...

Huomenna tuleekin sitten tuhdimpaa raporttia kisasta ja radasta.

-Jussi
-REINVENT YOUR GAME-

Discmania Golf Discs
http://www.discmania.net

protoni
Viestit: 219
Liittynyt: Ma 15 Tammi 2007, 13:04
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja protoni » Su 30 Syys 2007, 12:04

Rock Hill, SC 30.9.2007 05.35

Jetlagin vaivaavana hyvasta yrityksesta huolimatta ylos klo 5 eika puhettakaan unien jatkumisesta... no ainakin hotellin tietokoneella on tilaa tahan aikaan.

Suomalaisten etujoukko allekirj., Sini, Jesse ja Joonas saapui New Yorkista Charlotteen niin hyvissa ajoin, etta suuntasimme heti hotelliin chekkauksen jalkeen radalle ja ehdimmekin pelata kokonaisen kierroksen.

Rata teki heti vaikutuksen ulkoisilla puitteillaan; on hienoa nurmikkoa, valtavia puita, korkeuseroja, vetta... just name it! ...eli kaikkea sita mita laittaisit unelmiesi golfradalle.

No itse neitseelliseen kierrokseen... Olimme sen verran innoissamme paastyamme ykkosen tiille, etta unohtui kaikenlainen verryttely ja lammittely ("noh lahjattomat harjoittelee ja homot lammittelee"). Ja tama nakyi ensimmaisessa heitoissa. Vasta kolmannella tai neljannella avauksella paastiin greenille puttipaikalle. Vayla nayttaa telkkarissa paljon helpommalta...

Sitten kierros lahtikin hyvin etenemaan. Tosin alussa sopimamme asia; "ei sitten heiteta kuin max 2 avausta per vayla" jouti romukoppaan aika pikaisesti, kun rupesimme vahan kokeilemaan erilaisia heittoja... mm. Jesse "vahan kokeili" vaylalla 5., jonka pohjassa on nyt muutama uusi pannu... no nyt eilisesta intoilusta muistuttaa ainakin jaykka selka.

Radalle ominaista on suhteellisen pitkat vaylat ja hyvalla onnistumisella vaikka eagelit korttiin. Tosin kolikolla on kaantopuolensa. Eilen kuitenkin valtyttiin katastrofeilta. Mainittakoon "uroteoistamme" vaylan 12. kolme lahes identtista suoritustamme... pitka par 5., jossa kaikki pelasimme kolmoset korttiin...

Tanaan on tarkoitus palata aamulla tuloskierros. Saa nahda miten aijien kay. Timo ja Jussi aikovat pelata Jessen kanssa, jolla on huomenna edessa karsinnat... usdgc:n konkareiden kaikki apu on Jesselle tarpeen. kuulemma karsinnassa on toista kymmenta yli 1000 ratingin kaveria vastassa. Ja vain 5 parasta paasee kisaan...

Itse pelaan Joonaksen kanssa, jahka kehtaan menna herattelemaan kaveria... Se on viela siina iassa etta tarvitsee pitkat younet... vai mita Hartza?

Pitaa viela lisata tuohon Jussin kirjoitukseen: Svedujen syntymapaivien jatkoksi maanantaina vietetaan Sinin 33 v. synttareita. Jotain pitaisi keksia yllariksi...

No niin tulikohan tassa jo kaikki...?

Noh palataan asiaan... Tony

Avatar
Frisbeezer
Viestit: 329
Liittynyt: Ma 11 Huhti 2005, 21:55
Oikea nimi: Jussi Meresmaa
Seura: Disc Golf Club Tampere
Paikkakunta: Lempäälä
Viesti:

Sunnuntai

Viesti Kirjoittaja Frisbeezer » Ma 01 Loka 2007, 1:57

Harjoituspäivä

Sunnuntain oli suunnitelmissa “Suurena harjoituspäivänä” ja sitä se olikin. Kaikki Suomalaiset pelasivat radan kaksi kertaa – Toni ja Joonas kiersivät kaksi kierrosta putkeen!

Timot, Jesse ja Jussi lähtivät aamulla klo 8 radalle ja ensimmäisellä harjoituskierrokselle lähdettii noin 8:30. Ammulla keli oli hieman viileä, mutta pilvettömältä taivaalta paistanut aurinko nosti lämpötilan päivällä 27 asteeseen.
Ensimmäisen kierroksen aikana heitettiin useampia avauksia ja tutustuttiin rataan ja sen muutoksiin. Sen jälkeen vuorossa oli lounas.

Kuva

Toinen harjoituskierros pelattiin yhdellä kiekolla tulosta ja päätimme laittaa tuloksesta pienen vedon, jotta saadaan painetta enemmän heittoihin. Päivällä tuuli oli voimakkaampaa ja se selvästi vaikutti heittoihin ja kiekkovalintoihin.

Kuva

Vanhempi Timo ei ollut vedossa mukana, ja ehkä juuri siksi pelasi etuysin hyvään 39 heiton tulokseen. Jessen alku oli murhaava (Jesselle) ja hän päätyi tulokseen 42 (9 yli parin!) Jessen etuysiin mahtui monta helppoa virhettä, jotka näkyivät tuloksessa. Jussi Pelasi hyvin, lukuunottamatta nelosväylää, missä kirjeutti tuplan. Neljä böördiä veti tuloksen 31 heittoon (2 alle parin). Timo oli tulessa ja teki myös neljä birkkua, mutta ei yhtään bogia ja heitti etuysin 29 heitolla (4 alle).

Takaysi alkoi Timolla siitä, mihin etuysi jäi ja kaksi ensimmäistä väylää birdiellä. Tässä vaiheessa TImo oli jo 6 alle parin ja tekemässä huippukierrosta. Jussi Aloitti takaysin par, bogey, birdie. Jesse piristyi ja teki bogey, par, birdie. Vanhemman Timon takaysi meni väsymyksen piikkiin ja siitä kirjattiin 51 heittoa ja lopputulokseksi 90 (22 yli parin).

Kuva

Timo Puriosn romahdus alkoi väylältä 12. (par 5), missä Timo teki helpon bogeyn. Lopullinen nitkahdus tuli kuuluisalla väylällä 13 (888 feet, par5) Timon avaus meni outtiin, samoin 5. Heitto, ja lopputulokseksi kirjattiin triplabogi. Jesse ja Jussi pelasivat hienot birdiet. Jessen peli parani ja hän heitti takaysin par:iin (32 heittoa). Lopputulos jäi 74:een, joka ei tule riittämään huomenna karsinnassa. Jessen mukaan tuloskesta pystyy parantamaan helposti 10 heittoa. Arvioimme, että karsinnassa pitää heittää alle parin, jotta pääseen kisaan. Timon loppukierrokseen mahtui vielä muutama par, yksi birdie, bogi ja tuplabogi. Lähes katastrofaalinen takaysi 40 (5 yli parin) painoi tuloksen 69:ään (1 yli parin). Jussin takaysi meni nappiin ja kymmenennan väylän bogin lisäksi korttiin kirjattiin neljä birdietä ja neljä paria. Takaysi 32 (3 alle parin) ja lopputulos 63 oli hyvä tulos.

Harjoituskierroksen tulokset:

1. Jussi........63
2. Timo.......69
3. Jesse......74
4. Timo M....90

Kuva

Huomenna Allekirjoittanut lähtee Jessen avuksi radalle ja suunnitelmissa on aamupala klo 6:45, radalle klo 7:15 ja ensimmäiselle karsintakierrokselle klo 8:00. MUkana karsinnassa on todella kovia nimiä, ja tulostaso tullee olemaan kova. Pitäkää peukkuja Jesselle. Karsinnan tuloksia luvassa vasta tiistai-aamuyöstä.

-Jussi
Viimeksi muokannut Frisbeezer, Ma 01 Loka 2007, 4:37. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
-REINVENT YOUR GAME-

Discmania Golf Discs
http://www.discmania.net

Avatar
Frisbeezer
Viestit: 329
Liittynyt: Ma 11 Huhti 2005, 21:55
Oikea nimi: Jussi Meresmaa
Seura: Disc Golf Club Tampere
Paikkakunta: Lempäälä
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Frisbeezer » Ma 01 Loka 2007, 2:34

(edit)
-REINVENT YOUR GAME-

Discmania Golf Discs
http://www.discmania.net

Hartsa
Viestit: 136
Liittynyt: To 08 Maalis 2007, 12:12

Viesti Kirjoittaja Hartsa » Ma 01 Loka 2007, 10:59

Tänään pitää jännätä jessen puolesta että äijä selvittäisi itsensä varsinaiseen kisaan mukaan tsemppiä jesselle !Hienoja kuvia äijistä radalla mutta missä on kaksi muuta pelimiestä?Toivottavasti saadaan kaikista suomi-pelaajista joitakin kuvia radalta!Tsemppiä kaikille äijille sinne jenkkeihin!T.HARTSA

Avatar
Frisbeezer
Viestit: 329
Liittynyt: Ma 11 Huhti 2005, 21:55
Oikea nimi: Jussi Meresmaa
Seura: Disc Golf Club Tampere
Paikkakunta: Lempäälä
Viesti:

Äijät radalla

Viesti Kirjoittaja Frisbeezer » Ma 01 Loka 2007, 12:19

Kiitos Hartza kannustuskesta! Nämä kaksi äijää, joiden kuvat vielä puuttuvat olivat ensimmäisenä harjoituspäivänä niin nopeita, ettei amatöörikuvaaja pysynyt perässä.

Kello on 6:14 ja lähdemme Jessen kanssa aamupalalle. Kentälle seiskaksi, hyvä lämmittely ja sitten radalle. Kävimme eilen perusteellisesta radan ja pelisuunnitelman lävitse.

Etuysi

* Helpompi
* birdie-väylät: 1,3,6,7
* Riskiväylät: 4,5 ja 9
* Tulostavoite: 2-3 alle parin

Takaysi

* Vaikeampi
* Birdie-väylät: 10,12,18
* Riskiväylät: 11,13,17
* Tulostavoite: par

Laskimme Jessen kanssa, että tuloksella 65 pääsisi kilpailuun. Sitä lähdetään hakemaan.

-Jussi
-REINVENT YOUR GAME-

Discmania Golf Discs
http://www.discmania.net

protoni
Viestit: 219
Liittynyt: Ma 15 Tammi 2007, 13:04
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja protoni » Ma 01 Loka 2007, 12:39

Toni ja Joonas olivat eilen sen verran kuumana, etta oli pakko vetaista kaksi kierrosta putkeen... no oikea syy on amerikkalaiset aamiaiset, joiden kalorimaarilla vetaisisi vaikka kolmannenkin...

Sen verran tuloksista, etta parhaat noteeraukset olivat Joonas 70 ja Toni 71 heittoa... eli ihan mukavasti.

Itse paasin tekemaan laajaa riskikartoitusta vaylalla 4, jossa testasin kaikki vaihtoehdot, jolla ei paase ob:n yli... korttiin reipas 13. (tulos 71 ei tullut talla kierroksella)

Tanaan ei menna radalle pelaamaan. Tod. nak. vedetaan puttitreenit hotellin takapihalla... siita on lyhyt matka altaalle, jos 30 asteen helle uuvuttaa... terveiset vaan sinne syksyyn.

Tony

Avatar
Eivi
Viestit: 89
Liittynyt: To 10 Marras 2005, 13:53
Paikkakunta: Mance

kotomaasta

Viesti Kirjoittaja Eivi » Ma 01 Loka 2007, 13:08

Enpä muistanut viime vuodesta miten tuskaista onkaan lukea usdgc -juttuja ja katsella kuvia täältä suomesta käsin! :(

Olisi sittenkin pitänyt lähteä mukaan... (tosin kaikki lomat oli jo tullut käytettyä/buukattua ennen kuin paikka lohkesi - eikä tuo pelikään oikein tänä suvena kohdalleen napsahtanut - joten sitä saa mitä tilaa..).

Ensi kaudella toivottavasti vanha vielä vertyy pelikuntoon ja herää polte mukaan reissuun.

Kertokaahan konkarit onko radassa mitään muutoksia? caddiebookin mukaan näyttää melko identtiseltä edelliseen, mutta Haroldin tapana on ollut aina jotakin uutta jujua vuodesta toiseen laittaa..

Menestystä kisaan ja ennenkaikkea Jesselle nyt heti karsintaan!

-tommi

Vastaa Viestiin