Sivu 1/5

Kengät fribaukseen?

Lähetetty: Pe 24 Huhti 2009, 21:47
Kirjoittaja timpp_a
Minkälaisilla kengillä foorumilaiset fribaa? Itse olen käyttänyt jotain alennuksesta ostettuja McKinley - merkkisiä vaelluskenkiä, jotka speksin mukaan ovat vedenpitäviä/hylkiviä (Thinsulate) mutta käytännössä eivät. Lenkkareista en oikein tykkää, edes kesälllä, kun eivät tue jalkaa tarpeeksi

"Talvella" ja keväällä loskassa/mudassa rämpiessä on tullut käytettyä ihan perus Nokian kumisaappaita, jotka eivät kyllä tue jalkaa yhtään ja ovat muutenkin kamalan epämukavat kävellä ja liukkaat heittää. Pitäisköhän oikein kurakelejä varten hankkia jotkin spesiaalikumpparit, joissa pitävämpi pohja ja tukevat jalkaa paremmin? http://www.partioaitta.fi/index.php?cPath=1_4_66

Mm. Partioaitassa on monenlaista metsästys-, vaellus- ja retkeilykenkää, tiedä sit minkätyyppinen noista olis soveliain fribaukseen. En draivatessa käytä juoksuaskelia, heitän lähes paikaltaan, joten mitään spesiaalia fribaus/jenkkifutiskenkää yms. joita mm. Discmania - http://www.discmania.fi/ryhma/OPR - myy, tuskin tarvin. Kengän vedenpitävyys, mukavuus ja tukevuus hankalissa maastoissa kävellessä on tärkein ominaisuus. Etenkin ku meinaa tuo penikkatauti ja vanha polvivamma välillä vaivata... :|

En viitsisi hommata useita kenkäpareja eri olosuhteisiin, lähinnä haen yleiskenkää joka on mukava ja toimiva kaikkialla... Taitanee olla mahdottomuus, taitavat olla aika hiostavia kesällä useimmat vaelluskengät?

Onko foorumilaisilla mielipiteitä esim. näistä Partioaitan jalkineista:
http://www.partioaitta.fi/index.php?cPath=1_4

Kiitoksia kommenteista jo etukäteen.

Re: Kengät fribaukseen?

Lähetetty: Pe 24 Huhti 2009, 22:04
Kirjoittaja timpp_a
Täs vois olla hyvät talvikumisaappaat, näin keväällä fribatessa tarvii vedenpitävää ja tukevaa kenkää, joka on samalla myös lämmin. Itsellä meinaa varpaat jäätyä jo ihan pikkupakkasillakin vaikka olis tuplavillasukat jalassa. :wink:

http://www.partioaitta.fi/product_info. ... ts_id=6443Edit: Mikä on Goretex-kenkien käytännön vedenpitävyys, pitävätkö vettä niin hyvin kuin mainostetaan? Muutama seuran fribaaja väitti että eivät pidä vettä tarpeeksi hyvin...

Re: Kengät fribaukseen?

Lähetetty: Pe 24 Huhti 2009, 22:55
Kirjoittaja Jani
Minullekin kengän tärkein ominaisuus on se, että jalka pysyy kuivana. Taitaa olla viides pari Eccon matalavartisia Gore tex -kenkiä menossa. Pitää vettä täysin, siis kun on nahkakenkä. Yksi pari alkoi vuotaa sitten, kun varmaan viiden vuoden lähes päivittäisen käytön jälkeen pohja murtui. Sellaisia kangas-goreja en ole vielä viitsinyt testatakaan, kun en usko sellaisten pitävän, eikä ne varmaan kestäkään heittämistä. Talvella korkeavartinen vastaava, ja jos on lunta oikeasti, säärystin siihen päälle.

Re: Kengät fribaukseen?

Lähetetty: La 25 Huhti 2009, 6:48
Kirjoittaja Joksa
Thinsulate ei tarkoita vedenpitävää kalvoa minun kokemukseni mukaan vaan "ainoat" oikeat on Gore-Tex tai Haltin DrymaxX kalvolliset kengät...

Re: Kengät fribaukseen?

Lähetetty: La 25 Huhti 2009, 14:13
Kirjoittaja Jani
Joksa kirjoitti:Thinsulate ei tarkoita vedenpitävää kalvoa minun kokemukseni mukaan vaan "ainoat" oikeat on Gore-Tex tai Haltin DrymaxX kalvolliset kengät...
Minulla taisi joskus olla sitten väärät Haltit: aina jalat märkänä.

Re: Kengät fribaukseen?

Lähetetty: La 25 Huhti 2009, 18:33
Kirjoittaja kote
Jani kirjoitti:Minulla taisi joskus olla sitten väärät Haltit: aina jalat märkänä.
Halti ny on muutenkin vähän sen laatusta. Alennuksesta voi ostaa kun halvalla saa halpaa tavaraa...

Re: Kengät fribaukseen?

Lähetetty: La 25 Huhti 2009, 21:58
Kirjoittaja maTTi
Gore-kengät eivät pidä kuivina kuin n. puoli kierrosta jos on oikeasti märkää. Lievän aamukasteen ehkä.
Mutta, Gore-sukat Gore-kenkien kanssa on jo ihan jees yhdistelmä. Kengissä tosin on huimia eroja, ei riitä että niihin on lätkäisty Gore.
Nikellä on muuten hyviä kenkiä, mutta jalat kastuu.

Gorella on muutenkin vähän yliarvostettu asema. Halvalla voi saada ihan hyvät kengät.

Re: Kengät fribaukseen?

Lähetetty: La 25 Huhti 2009, 22:41
Kirjoittaja Jori
nojoo... ite ostin vuosi sitten hangossa avatun urheiluliikkeen avaustarjouksesta viking -merkkiset goreteks kengät... hyvin on mulla toiminut, ainaki rinteen kallella on samanlaiset, eikä ainakaan mun kuullen kalle oo haukkunut... ja on jalatkin pysyny kuivana...

Re: Kengät fribaukseen?

Lähetetty: Su 26 Huhti 2009, 8:55
Kirjoittaja Tee8mu
jep. noi Vikingit on kyllä ollut hyvät. eihän ne tietty vedessä seisomista kestä, mutta kosteuden pitävät kyllä ulkopuolella.

hintakin tais olla ihan inhimilleinen eli muistaakseni noin 7 kymppiä

Re: Kengät fribaukseen?

Lähetetty: Su 26 Huhti 2009, 10:47
Kirjoittaja Kimmo
Vedenpitävyydestä: jos ostaa kangaspintaiset Goretex kengät, niin pitäisi kuulemma valita ½-numeroa liian isot. Tämä sen takia, että kun jalka kuitenkin turpoaa kengässä, niin Goretex kalvo ei niin helposti mene rikki. Jos pelaa hiekkapohjaisilla kentillä (esim. Nummelanharju), niin hiekka hiertää hetkessä kalvon rikki ja kangas-Goret on entiset. Kuulemma nahkapintaiset Goret pitää paremmin vettä tai sitten jotain kumia..
Anima Sana In Corpore Sano”

Re: Kengät fribaukseen?

Lähetetty: Su 26 Huhti 2009, 14:57
Kirjoittaja maza
http://www.merrell.co.uk/en-GB/Shop/Pro ... 5388&GST=M

Mulla ollut noi jo n. vuoden. Pelattu 4 kertaa viikossa, ympäri vuoden, ja jalat pysyneet kuivana. Nyt ostin kesää varten varrettomat, ja käyttökokemukset märillä keleillä olleet hyviä.

Suosittelen.

Re: Kengät fribaukseen?

Lähetetty: Ke 29 Huhti 2009, 10:13
Kirjoittaja tumpsi
Parhaat urheilukengät jotka allekirjoittanut on koskaan omistanut. Toinen pari menossa, voin suositella kenelle tahansa. Hinta ei tosin ole mikään erityisen halpa, mutta mielestäni kengät ovat erittäin edulliset laatuun nähden. Pari maksaa 110-140e kaupasta riippuen. Salomon XA Pro 3d ultra.
Kuva
Talvella ja erityisen märissä olosuhteissa käytän Haglöfsin Trail2mid:
Kuva
Myös näihin olen ollut erittäin tyytyväinen. Mikäli lunta on enemmän kuin 10cm, heitän jalkaan säärystimet. Mielestäni high top kengät on liian jäykät fribaamiseen.

Re: Kengät fribaukseen?

Lähetetty: Ke 29 Huhti 2009, 11:02
Kirjoittaja Tee8mu
tumpsi kirjoitti:Mikäli lunta on enemmän kuin 10cm, heitän jalkaan säärystimet. Mielestäni high top kengät on liian jäykät fribaamiseen.
Korkeintaan asenne on liian jäykkä fribaamiseen... :wink:

Re: Kengät fribaukseen?

Lähetetty: Ke 29 Huhti 2009, 12:15
Kirjoittaja AG
Vähän aihetta sivuten Salomonin Speed Cross 2:t on kyl loistavat joka alustan kengät, ei tieten sovellu talvella ku lenkkeilyyn, mutta pohja on pitävä kaikilla muilla alustoilla. Kärkkäinen myy nyt kyseistä mallia hintaan 85e, värinä pitäs myös löytyä normaali musta jos nämä on liian irstaat :)

Kuva

Re: Kengät fribaukseen?

Lähetetty: Ke 29 Huhti 2009, 14:30
Kirjoittaja tumpsi
Tee8mu kirjoitti:
tumpsi kirjoitti:Mikäli lunta on enemmän kuin 10cm, heitän jalkaan säärystimet. Mielestäni high top kengät on liian jäykät fribaamiseen.
Korkeintaan asenne on liian jäykkä fribaamiseen... :wink:
niin, se että ei pelkää olosuhteita on nimenomaan jäykkyyttä.