Tee-heittoalusta ehdotuksia?

Keskustelua frisbeegolfista

Valvoja: HALLITUS

Avatar
Mikki
Viestit: 20
Liittynyt: La 21 Marras 2009, 23:07
Oikea nimi: Mikael Häggblom
Paikkakunta: Kaskinen

Tee-heittoalusta ehdotuksia?

Viesti Kirjoittaja Mikki » Ke 06 Tammi 2010, 10:11

Hei!
Rakennamme radan Kaskisiin ensi keväänä ja olis sellasta kysyttävää että mitä olis hyvä käyttää heittoalustana? Tekonurmella tuli heitettyä kankaanpäässä ja vaikutti aika hyvältä moiseen tarkoitukseen. Onko kellään tietoa mistä sellaista olisi mahdollista hommata jos siihen päädymme?

Jarno
Viestit: 97
Liittynyt: To 20 Elo 2009, 9:54
Oikea nimi: Jarno
Paikkakunta: kotka

Re: Tee-heittoalusta ehdotuksia?

Viesti Kirjoittaja Jarno » Ke 06 Tammi 2010, 11:30

Hello

Pyhtäälle rakennetaan myös keväällä uusi rata ja pähkäilemme saman ongelman kanssa. Itse ajattelimme aluksi merkata heittopaikat vain tolpilla jotta heittämään pääsee ja sitten ajan kanssa parannella heittopaikkoja ja muutenkin "ehostaa" rataa!

Joillakin kaupungeilla on ollut palloiluhalli remontteja ja niistä on saattanut jäädä kaupungin varastoon "ylijäämää tai jämä paloja" kannattaa kysellä!

Eli myös vinkkejä tähän suuntaan tarvitaan....MISTÄ HALPOJA JA HYVIÄ HEITTOALUSTOJA????

Pyhtään Frisbee Hukat

Jarno

Avatar
Jaani
Viestit: 3077
Liittynyt: Ti 23 Tammi 2007, 19:16
Paikkakunta: Helsinki

Re: Tee-heittoalusta ehdotuksia?

Viesti Kirjoittaja Jaani » Ke 06 Tammi 2010, 17:05

Jarno kirjoitti: Itse ajattelimme aluksi merkata heittopaikat vain tolpilla jotta heittämään pääsee ja sitten ajan kanssa parannella heittopaikkoja ja muutenkin "ehostaa" rataa!
Tietenkin on hyvä päästä heittämään mahdollisimman nopeasti, mutta jos radalla on kovaa käyttöä, muodostuu päällystämättömästä tiipaikasta äkkiä vain iso kuoppa, joka kerää vettä. Kun tiistä tulee heittokelvoton, alkaa pelaajat heittää vähän sivusta, ja kuoppa laajenee. Näin on käynyt joissain paikoissa.

Talissa on usealla tiillä puiston penkkien alusia, eli 1x2 metrisiä betonilaattoja. Ne on ihan okei, jos vain kaupungilta niitä saa ja myös apua niiden istuttamiseen.

Jani
Viestit: 1143
Liittynyt: To 03 Marras 2005, 22:18

Re: Tee-heittoalusta ehdotuksia?

Viesti Kirjoittaja Jani » Ke 06 Tammi 2010, 17:22

Kannattaa myös huomioida tiin edessä oleva alue: Vaikka tii olisi 14 metriä pitkä, osa pelaajista astuu heittonsa aina yli. Siitä syntyy monttu tiin eteen, ja nilkan nyrjähtämistiheys Suomessa kasvaa. Tosin omaan ansaansa astuvat... Tehkää vähintään neljä metriä pitkät tiit, niin on varaa heittää metrin verran etureunan takaa.
Ensimmäisiin tiimattoihin kiinnitimme laudat etu- ja takareunoihin, jotta ne pysyisivät paikallaan. Seuloimme mattojen päälle tulevan hiekan, jotta tiin pinnasta tulisi tasainen. Turhaa hommaa molemmat; hiekka pitää matot paikallaan, ja kivet saa lanattua tai pelattua maton päältä pois helposti.
Kaatiksella olemme täyttäneet tiiauspaikkojen laatikot betonimurskeella ja täryttäneet tiiviiksi. Siihen päälle matto ja hiekkaa. Mielestäni hiekkatekonurmimatot ovat oikein hyvät alustat myös sateella.

Jani
Viestit: 1143
Liittynyt: To 03 Marras 2005, 22:18

Re: Tee-heittoalusta ehdotuksia?

Viesti Kirjoittaja Jani » Ke 06 Tammi 2010, 17:33

Ja tekonurmimatoista parhaita ovat sellaiset vanhat futisnurmet, joissa ei voi pelata futista. Siis sellaiset karkeat ja lyhytnukkaiset. Eiköhän tuontyyppisiä tehdä vielä esimerkiksi pesistä varten. Uudet futisnurmet ovat pitkänukkaisia ja liukkaita, kun niiden on tarkoituskin olla. Tiiauspaikkoihin ovat huonoja. Täältä kyselin joskus jämäpaloja: saltex.fi Hinta oli muistaakseni hieman yli kympin neliöltä.

Jarno
Viestit: 97
Liittynyt: To 20 Elo 2009, 9:54
Oikea nimi: Jarno
Paikkakunta: kotka

Re: Tee-heittoalusta ehdotuksia?

Viesti Kirjoittaja Jarno » Ke 06 Tammi 2010, 19:03

Jani kirjoitti:Kannattaa myös huomioida tiin edessä oleva alue: Vaikka tii olisi 14 metriä pitkä, osa pelaajista astuu heittonsa aina yli. Siitä syntyy monttu tiin eteen, ja nilkan nyrjähtämistiheys Suomessa kasvaa. Tosin omaan ansaansa astuvat...
Niinpä omaan ansaansa astuvat...sillä meillä on "testi idea" eräälle väylälle jollaista ei tietääkseni ainakaan Suomen maasta löydy :o
-->Eli yli astuminen MAHDOTONTA (toivottavasti) -->jos onnistuu astumaan ko.väylän yli on nilkannyrjähtäminen pientä! :wink:

Avatar
Ari
Puheenjohtaja
Viestit: 7347
Liittynyt: Ke 10 Tammi 2007, 11:57
Oikea nimi: Ari Penttala
Seura: Nummelan Frisbeeseura
Paikkakunta: Nummela

Re: Tee-heittoalusta ehdotuksia?

Viesti Kirjoittaja Ari » Ke 06 Tammi 2010, 19:10

Jos tarkoittaa jonkinlaista pudotusta heti reunan jälkeen niin onhan noita :)

Heittäminen on vain hieman ikävää jos pitää jarrutella jo ennenkuin alkaa ottaa vauhtia.

poimis
Viestit: 2409
Liittynyt: Ke 26 Loka 2005, 11:14
Oikea nimi: Sami Poimala
Seura: Talin Tallaajat
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Re: Tee-heittoalusta ehdotuksia?

Viesti Kirjoittaja poimis » Ke 06 Tammi 2010, 19:16

Jarno kirjoitti:Eli myös vinkkejä tähän suuntaan tarvitaan....MISTÄ HALPOJA JA HYVIÄ HEITTOALUSTOJA????
Kunnilta kannattaa kysellä noita käytöstä poistettuja futismattoja. Nurmijärvellä ainakin oli joskus tarjolla, väykkä voinee kommentoida vieläkö on jäljellä.

Avatar
Jaani
Viestit: 3077
Liittynyt: Ti 23 Tammi 2007, 19:16
Paikkakunta: Helsinki

Re: Tee-heittoalusta ehdotuksia?

Viesti Kirjoittaja Jaani » Ke 06 Tammi 2010, 20:47

Jarno kirjoitti:
Jani kirjoitti: yli astuminen MAHDOTONTA (toivottavasti) -->jos onnistuu astumaan ko.väylän yli on nilkannyrjähtäminen pientä! :wink:
Joo, äkkijyrkkiä on liikaakin. Ja on niitäkin tiipaikkoja, missä yliastuminen johtaa polvenkolautukseen (Talin 10).

Avatar
tumpsi
Viestit: 735
Liittynyt: Ti 26 Kesä 2007, 15:24
Oikea nimi: Tomi Niemenmaa
Seura: Tampereen Frisbeeseura
Paikkakunta: Oulu

Re: Tee-heittoalusta ehdotuksia?

Viesti Kirjoittaja tumpsi » Ke 06 Tammi 2010, 21:25

nii ja sit on vielä niitä parruja betonilaatan päässä (esim. epilän kiinteä layoyt tampereella). joka kerta kun vääntää nilkkansa sellaista vasten niin mielessä herää vihlova kysymys: miksi?

jiiärrä
Viestit: 919
Liittynyt: To 20 Elo 2009, 21:41
Oikea nimi: Janne Räsänen
Seura: Talin Tallaajat

Re: Tee-heittoalusta ehdotuksia?

Viesti Kirjoittaja jiiärrä » Ke 06 Tammi 2010, 21:57

Saa nähdä, kantavatko Discmanian ja European Openin järjestäjät mut lampeen (onneksi olen avantouimari), mutta läheltä Climoa ja hänen turhautumisilmettään videolle kuvanneena ja itse radalla pelanneena en voi sanoa olleeni ihastunut, kun kosteus upotti osia matosta niin, että varpaat tökkäsivät ja jumivat paikalleen. Kampittaen. Tämä ei ole mitään ei-rahapelaajille. Mutta ammattilaisille ikävää, kun leipä on kiinni suorituksista ja saattaa jäädä ateriat saamatta, jos ei ole 12x sponssisopimukset. Minusta vakavampaa on oman harmin kautta koettuna pahasti nilkkavammaisena teet, joilta putoaa niin, että tervettäkin sattuu. Saati sitten valmiiksi runnottua. Yhtä Karjalan aunuksesta on luonnolliset teet, joihin kompastelee tai heität paikaltaan. Mikäs olis heittäessä, jos olisi terve ja voisi treenata kättä niin, että pääsee pirkkopaikkaan ilman vauhtia. Ja tietenkään en ole edes sitä. Pöh. Ja luonnollisesti kotirata on suojeltu ja sinne ei saa kuulemma tehdä kunnon teetä. Grr.

Kokemus Kuulaaksosta matolta hieman kostealla kuluneelta hiekka/sora alustalta on kuoppainen. Katso ym. EO nalkutus. Valitettavasti hapsut matosta olivat paikoin kuluneet pois tai vähentyneet puolikaljuksi ja liukastelin pari kertaa kesälämmöistä huolimatta. Vaikka mattoa käyttäisikin, eroosio on ykkösasia maton alta eliminoitavaksi. Ei ole kiva, jos juokset kuoppaan ekan sateen jälkeen, kun maton alusta on huuhtoutunut pois. Maton kulumisnopeuksista en tiedä.

Onko kellään kokemusta Etolan mattojen liukkadesta ja kestosta eri oloissa? Vibram tekee kaiketi sikakalliita palasia, jotka jenkeistä kuultujen kokemusten perusteella kestävät pitkään ja pitävät kaikissa lämpö- ja kosteusolosuhteissa. Jos tuollaisista tekisi edes teen lopun, olisi ainakin yksi kohta, jossa välneet eivät ole ongelma.

Se materiaali, mitä Helsingin Munkkiniemessä on teenä, on järkkyliukasta ei-kesälämmöissä ja muussa kuin kuivassa säässä. Mä viskon syksyllä ja keväällä mudasta siellä, jotten kolhi itseäni niin pahasti kuin teeltä heittäessä käy. Tietääkö kukaaan, mikä kyseinen viimeiseen asti vältettävä materiaali on?

Top1
Viestit: 422
Liittynyt: Ti 14 Elo 2007, 5:22
Oikea nimi: Toni Toivonen
Viesti:

Re: Tee-heittoalusta ehdotuksia?

Viesti Kirjoittaja Top1 » To 07 Tammi 2010, 8:14

Jaani kirjoitti:
Jarno kirjoitti:
Jani kirjoitti: yli astuminen MAHDOTONTA (toivottavasti) -->jos onnistuu astumaan ko.väylän yli on nilkannyrjähtäminen pientä! :wink:
Joo, äkkijyrkkiä on liikaakin. Ja on niitäkin tiipaikkoja, missä yliastuminen johtaa polvenkolautukseen (Talin 10).
Hangosta löytyy tii, jossa epäonnistuminen tietää n. 10m pudotusta/kierimistä mereen...

JohnEagle
Viestit: 673
Liittynyt: Ke 06 Kesä 2007, 12:58
Oikea nimi: Janne Kotka
Paikkakunta: kangasala

Re: Tee-heittoalusta ehdotuksia?

Viesti Kirjoittaja JohnEagle » To 07 Tammi 2010, 8:59

jiiärrä kirjoitti:Saa nähdä, kantavatko Discmanian ja European Openin järjestäjät mut lampeen (onneksi olen avantouimari), mutta läheltä Climoa ja hänen turhautumisilmettään videolle kuvanneena ja itse radalla pelanneena en voi sanoa olleeni ihastunut, kun kosteus upotti osia matosta niin, että varpaat tökkäsivät ja jumivat paikalleen. Kampittaen. Tämä ei ole mitään ei-rahapelaajille. Mutta ammattilaisille ikävää, kun leipä on kiinni suorituksista ja saattaa jäädä ateriat saamatta, jos ei ole 12x sponssisopimukset. Minusta vakavampaa on oman harmin kautta koettuna pahasti nilkkavammaisena teet, joilta putoaa niin, että tervettäkin sattuu. Saati sitten valmiiksi runnottua. Yhtä Karjalan aunuksesta on luonnolliset teet, joihin kompastelee tai heität paikaltaan. Mikäs olis heittäessä, jos olisi terve ja voisi treenata kättä niin, että pääsee pirkkopaikkaan ilman vauhtia. Ja tietenkään en ole edes sitä. Pöh. Ja luonnollisesti kotirata on suojeltu ja sinne ei saa kuulemma tehdä kunnon teetä. Grr.
suosittelen että käyt kokeilemassa esim lahden mattotiit, ei ryppyile eikä kuoppaile. European openiin ei kiinteitä tiitä saanut rakentaa koska tiit ovat väliaikaisilla paikoilla, se rajoitti aika paljon sitä mitä tiille voitiin tehdän. mm. 12,13 ja 11 tii oli kuitenkin kestopuurungon päälle kevyellä lätkällä vedettä hiekkaa, nämä tiit pitivät kohtuudella pintansa kisan yli. #7 tii oli muutamia kuutioita samaa hiekkaa pelkästään lätkättynä ja matto päälle. tämä tii kuoppaili mielestäni jonkinverran. Eli jos matolla meinaat tiin tehdä kannattaa siihen tehdä kestopuusta kehikko.
dgct

poimis
Viestit: 2409
Liittynyt: Ke 26 Loka 2005, 11:14
Oikea nimi: Sami Poimala
Seura: Talin Tallaajat
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Re: Tee-heittoalusta ehdotuksia?

Viesti Kirjoittaja poimis » To 07 Tammi 2010, 10:01

JohnEagle kirjoitti: suosittelen että käyt kokeilemassa esim lahden mattotiit, ei ryppyile eikä kuoppaile.
Mukkulassa on tosiaan todella tasaiset (odotan innolla, mitä talvi saa aikaan) tiit. Johtuneeko siitä vai mistä, mutta ovat yllättävän liukkaat monella kelillä. Ilmeisesti noissa mattomateriaaleissakin on eroja.

AMA
Viestit: 1175
Liittynyt: Ke 29 Elo 2007, 17:36
Oikea nimi: Markus Mäntylä
Seura: Tampereen Frisbeeseura
Paikkakunta: Tampere

Re: Tee-heittoalusta ehdotuksia?

Viesti Kirjoittaja AMA » To 07 Tammi 2010, 10:06

poimis kirjoitti:
JohnEagle kirjoitti: suosittelen että käyt kokeilemassa esim lahden mattotiit, ei ryppyile eikä kuoppaile.
Mukkulassa on tosiaan todella tasaiset (odotan innolla, mitä talvi saa aikaan) tiit. Johtuneeko siitä vai mistä, mutta ovat yllättävän liukkaat monella kelillä. Ilmeisesti noissa mattomateriaaleissakin on eroja.
Tuo liukkaus tietääkseni johtuu siitä, että osa matoista Mukkulassa on asennettu väärin päin eli karvat menosuuntaan. Oikeinpäin asennetut pitävät hyvin.
"play for show, work for dough" -Lloyba

Vastaa Viestiin