Sivu 1/3

Putterista

Lähetetty: Pe 29 Tammi 2010, 16:48
Kirjoittaja jagii
Tervehdys foorumin väki!

Olisin kysässy kannattaako tuollasta puttikiekkoa erikseen käyttää vai pärjääkö jatkossa ilmankin?

Tuli laji aloitettua tuossa viime syksynä ja siittä asti olen putit heittäny pääasiassa draivereilla. Mutta mitä meinaatte kannattaako puttikiekko erikseen hommata ja onnistuuko sillä putit paremmin?

Vastaan on tullut muitakin pelaajia radoilla jotka eivät kyllä käytä putteria, joten en taida ihan ainut laatuaan olla :)

Re: Putterista

Lähetetty: Pe 29 Tammi 2010, 17:08
Kirjoittaja Jaani
Kyllä kannattaa ehdottomasti putteri hankkia. Draiverilla kun puttaa, niin kiekko tekee enemmän liikkeitä ilmassa, eikä siis lennä suoraan, kuten putterit. Putterin pehmeyden ja paksuuden vuoksi se myös pysyy korissa paremmin.

Myös lyhyet draivit ja lähestymiset kannattaa opetella heittämään putterilla, sillä se tekee hyvää tekniikalle. Putterin vakaus tekee heitoista myös tarkempia.

Re: Putterista

Lähetetty: Pe 29 Tammi 2010, 17:44
Kirjoittaja jagii
Tuossapa tuo probleema =) Joskus koitin kaverin putterilla heittää putteja mutta enpä sillä sen paremmin saanu koriin mitä draiverilla niin jätin sen ostamatta :) Lähestymiset eli ns. lyhyet draivit on tullu heiteltyä mm. rocilla nykyään innova coyoten kiekolla. Jossain määrin sanoisin että roc ois parempi kuitenkin :)

Re: Putterista

Lähetetty: Pe 29 Tammi 2010, 17:45
Kirjoittaja Jaani
Ei kannata lannistua, jos ei heti mene paremmin. Lyhyessä ajassa löydät itsesi miettimässä "miksen aiemmin tajunnut putata putterilla" :D

Re: Putterista

Lähetetty: Pe 29 Tammi 2010, 17:48
Kirjoittaja Ari
Ja kuulemma sitten kun oppii vähän jotain tästä pelistä niin heittää kaikki alle 100m heitot putterilla.

Nimim. En ole vielä oppinut

Re: Putterista

Lähetetty: Pe 29 Tammi 2010, 17:51
Kirjoittaja Joksa
Frisbeegolffia ei voi pelata ilman putteria! Se on vähän kuin pelais pesäpalloa ilmapallolla; helppohan siihen on osua mutta tulosta ei kyllä tule 8)

Re: Putterista

Lähetetty: Pe 29 Tammi 2010, 18:24
Kirjoittaja Tee8mu
loistavaa keskustelua :)
,sanoi apina kaljapäissään...

Re: Putterista

Lähetetty: Pe 29 Tammi 2010, 18:27
Kirjoittaja jiiärrä
Ennenminkin kannattaa aloittaa ilman draiveria tekniikan siivoaminen ja viskoa ensin vain putterilla ja hieman myöhemmin Roceilla yms. Syyt miksi aluksi putteri ei lennä draivissa on se, ettei tämä laji ole niin helppo kuin näyttää. On monta syytä, miksi draivissa käytetty putteri tahtoo alkavan ja pitkällekin treenanneen käsissä kääntyä myötäpäivään ja rojahtaa lyhyenä maahan pyörien kuin pyörä. Suosittelen tutustumista artikkeleihin pääsivulla ja foorumeihin osoitteessa http://www.discgolfreview.com. Siellä löytyy paljon asiantunteva porukkaa, kuten muutama maailmanmestari.

Jos putteri ei lähde puhtaasti kädestä kannattaa kokeilla matalia puttereita, kuten Innova XD, Latitude64 Pure ja Latitude64 Spike. Ne ovat muodoltaan eniten draiverin kaltaisia ja sikäli helpompia heittää kuin korkeat yleiset kiekot, kuten Innova Aviar tai tosi korkeat vanhan koulukunnan kiekot, kuten Discraft Rattler. Aviarin ja matalien kiekkojen välistäkin löytyy vaihtoehtoja, joten sopivan fiiliksen suhteen on monta vaihtoehtoa. Yksi vanhan koulukunnan vaihtoehto, joka on matala on Innova Classic Roc, joka on nykyään melko ylivakaa uutena. Se on lennoltaan suurimmalta osalta putteri, mutta osin myös keskimatkan kiekko. Siksi yhdellä kiekolla voi hoitaa sekä putit, että suuren osan keskimatkan heitoista. Tai kaikki, jos haluaa heitellä fairway drivereillä vajailla tehoilla pitkät keskimatkan heitot.

Hyi Temu tuossa iässä kaljapäissään. Tulee hitaaksi, kuten mä.

Re: Putterista

Lähetetty: Pe 29 Tammi 2010, 19:00
Kirjoittaja jagii
No nyt kun tuota putteria suositellaan näinkin paljon niin tehdään se tilaus nyt sit :)

Mitä mieltä olette kiekoista: Innova Aviar Putt & Approach ja Latitude Spike puttereista ja roc laitoin vielä kylkyäisiin.

Re: Putterista

Lähetetty: Pe 29 Tammi 2010, 19:11
Kirjoittaja Breas
jos se keikko ei mee raiverilla sinne häkkiin niin ei se putterillakaan mene... muumuassa euroopan mestari ville piippo puttaa raiverilla/putterilla/ kännykällä ja kaikki uppoo...

Re: Putterista

Lähetetty: Pe 29 Tammi 2010, 19:31
Kirjoittaja Jaani
Breas hyvä, kyllähän siinä on eroa kun mennään johonkin 10metriin, että vääntääkö kiekko hemmetisti vasemmalle vai meneekö se suoraan. Se on ero putterin ja draiverin välillä. Täytyykin katsoa Villen putit tarkkaan jatkossa, nimittäin kännykällä ei saa heittää kisoissa! :)

Re: Putterista

Lähetetty: Pe 29 Tammi 2010, 19:37
Kirjoittaja jiiärrä
Viime viikkokisoissa heitin holing out jälkeen koriin silmälaseilla. Varustettuna jäätyneillä linsseillä, joista ei nähnyt läpi. Tennispallollakin osuu, mutta sekin putosi korin pohjan läpi.

Koriin sisään meno on heittäjästä kiinni eniten. Silti putterilla hyvin heittäessä prosentit ovat parhaat lähes joka tapauksessa. Ja mä puttaan kaikella. Silti puterilla menee tulokset pienimmiksi. Tilanne voi vaihdella uran eri vaiheissa riippuen siitä, mikä rajaa heitotekniikkaa, tehoja sekä tähtäystä.

Aviar sopii paremmin L ja isompia hanskoja käyttäville kuin Spike, joka toimii ainakin L ja alas. Otteen puolesta. Spike pitää lentokorkeuden paremmin ja feidaa lopussa enemmän. Siksi Spike menee laser suoraan kauemmas samalla tekniikalla ja teholla. Muttei silti hirveästi kauemmas, jos ei osu koriin ollenkaan liian kovalla heitolla. Ja osumaprosentit kasvavat, kun tekniikka paranee heittäessä kovempaa kuin tarvitaan korin saavuttamiseen riittävällä korkeudella.

Re: Putterista

Lähetetty: Pe 29 Tammi 2010, 20:09
Kirjoittaja jagii
Sen näkee sitten kun nuo kaksi putteria tulee :) Sen takia tuli kahta erilajia otettua että näkis kumpi paremmin soveltuu mun heittotyylille.

Re: Putterista

Lähetetty: Pe 29 Tammi 2010, 20:34
Kirjoittaja Jaani
Classic roc on ihan hyvä putterinakin, aika samanlainen kuin tuo Spike. Aviar lienee suosituin ainakin kilpapelaajien keskuudessa.

Näitä juttuja kun tällä lukee, niin saa käsityksen siitä, että putterin valinta ois jotenkin tosi tärkeää ja tieteellistä. Älä nyt ihmeessä rupee mitään prosentteja laskeskelemaan ja miettimään ilman suhteellista kosteutta putatessasi :) . Tärkeintä on hyvä fiilis käteen ja luotto siihen kiekkoon, millä heittää. Sen saavuttaa yleensä helpommin putterilla kuin draiverilla.

Re: Putterista

Lähetetty: Pe 29 Tammi 2010, 21:44
Kirjoittaja Jarvasto
Jeps mulla oli sama ongelma aluksi ku aloottelin lajin ostin het itelle nämä suosituimmat putterit OMEGA ja AVIAR mutta ne oli ihan puosta ja syvältä joten kehittelin omat putterini ja kehuin kuinka putterit on perseestä ja defenderillä tai sidewinderillä puttaaminen on se ehta opikia tapa putata. sittä yks kaunispäivä sain käteeni ammattilais sian eli PRO PIG by innova ja sen jälkeen oon putannu putterilla ja avannu lyhyt väylät sillä ja oppinu forettaan ja melkeen tappanu naapurin kissan!

Se vaan on sillai et se oikia pitää vaan saaha käsiin ja puristella sitä oikiasta kulumasta niin alkaa homma toimiin!

ps. siis kiekkoa