Pimp my drive

Keskustelua frisbeegolfista

Valvoja: HALLITUS

Noukka
Viestit: 1066
Liittynyt: Su 01 Loka 2006, 20:35

Re: Pimp my drive

Viesti Kirjoittaja Noukka » Ke 26 Tammi 2011, 9:36

Juuri tähän Villen pointtiin viittasin itsekkin aikaisemmin tässä viestiketjussa.

AMA
Viestit: 1175
Liittynyt: Ke 29 Elo 2007, 17:36
Oikea nimi: Markus Mäntylä
Seura: Tampereen Frisbeeseura
Paikkakunta: Tampere

Re: Pimp my drive

Viesti Kirjoittaja AMA » Ke 26 Tammi 2011, 11:07

monster kirjoitti:ok,no puhutaan sit suoraan.vitut kontrollista,tärkeintä pitkät ja näyttävät riuhtasut vaikka sitten uhraten koko meneillä oleva kisa!:)
Nyt ollaan asian ytimessä! :D
"play for show, work for dough" -Lloyba

monster
Viestit: 574
Liittynyt: Su 12 Maalis 2006, 17:53

Re: Pimp my drive

Viesti Kirjoittaja monster » Ke 26 Tammi 2011, 16:21

jiiärrälle hieman vastauksia..."Miten heittäisit, jos olisit yhtä vahva, liikkuva ja omaisit samat taidot, mutta olisit terve? Miten toi Belgian läpijuoksu toimii sulla kämmenissä pituudelta verrattuna ei niin kovaa/ollenkaan eteen hyppyyn ja enemmän vasemman jalan ympäri pyörähtäen, kuten Avery?"

golfdraivit ihan samalla lailla kuin nytkin,pituusheitot forelta heittäsin käsi lähes suoralta kädeltä takaa lähtien ja lantion lyömällä eteen eteen ja kääntämällä jalkaterää rajusti nurin varmaankin.nyt olkapäävamman takia en voi lähteä suoralta kädeltä repimään ja vanhan nilkkavamman takia en voi lantiota lyödä eteen ja kääntää nilkkaa voimakkaasti samalla.
tota belgian läpijuoksua käytän vain aniharvoin skysormirollereissa tai maximi pituuksissa annukoissa.tuntuu että saan pituutta silloin hieman lisää.olen hallissa heitellyt paikaltaan myös paljon Avery tyylisesti tukijalka koukussa pyörähtäen ja silloin tuntus saavan paremmin jengaa kiekkoon ehkä mut suoraviivaisuus ja tarkkuus tuntuisi hieman kärsivän siitä.voin tässä joku päivä yrittää sada foorumille laitettua noita mun paikaltaan foreheittoja hallista ja niissä hieman eri tekniikkaa kuin esim tali openin ykkösväylän "haamuheitossani"

"Mikä on keihäänheiton idea jalakaterän kääntämisessä maata kohden?"

se on idea että silloin lantio saadaan kunnolla lyötyä eteen jolloin vartaloon muodostuu samanlainen kaari kuin jännitetyssä jousessa.eli alhaalta alkaen jalkaterä,polvi,lantio,rinta,kainalo,kyynärpää,ranne linja.

jiiärrä
Viestit: 919
Liittynyt: To 20 Elo 2009, 21:41
Oikea nimi: Janne Räsänen
Seura: Talin Tallaajat

Re: Pimp my drive

Viesti Kirjoittaja jiiärrä » To 27 Tammi 2011, 8:23

Keihäänheitossa on kai juoksunopeus niin suuri, ettei siinä aktiivisesti sitten ehdi ponnistaa oiekalla jalalla paljoa/ollenkaan, joten toi jalkapöydän kääntäminen maata kohden luo ankkuripisteen maahan, jotta käden eteen liikkeen aiheuttama vastavoima ei purkaudu takakenoon joutumiseen ja keihään nousemiseen liian jyrkästi ylös. Kuvittelisin ilman varsinaista keihästreniä. En ole keihästä heittänyt kuin ehkä parikymmentä kertaa eläessäni.

Kovan vauhdin läpijuostuissa rystyheitoissani liike on niin nopeaa, ettei mun vasen jalka ehdi pukata mua kovin tehokkaan tuntuisesti eteen ja oikealle kääntäen. Pienmmillä vauhdeilla kierähdysnopeus kasvaa kummasti. Osin se johtunee varmaan myös lyhyemmästä vikasta askeleesta, joka on helpompi tehdä pienemmästä vauhdista. AMA on hyvä esimerkki tuosta. Mun välimallitekniikka läpijuoksun ja lyhyempien kontrolliheitoittojen, jossa pidän katseen koko ajan kohteessa, välissä on aika lailla identtinen AMAn tekniikan kanssa. AMA vain taitaa olla reilusti nopeampi kääntymään kohti kohdetta kuin mä. Sen perusteella en yhtään ihmettele, että hän heittää mua pidemmälle. Eromme tuskin tulee pelkästä käsien leveyden erosta.

Jouselle jännityksen ymmärrän hyvin, siksi pyrin pitkiin heittoihin tekemään keskiruumiistani jännitetyn viemällä lantion 180 astetta pois kohteesta ja hartialinjan noin 200 astetta. Tuolloin kyljet ainakin venyvät taakseviennin aikana ja se nopeuttaa pyörähdystä eteen, kun lihakset päästetään itsekseen palaamaan normaaliin asentoon kääntyessä takaa rintamasuuntaan 90 astetta kohteesta vasemmalle oikan käden rystyheitossa.

AMA
Viestit: 1175
Liittynyt: Ke 29 Elo 2007, 17:36
Oikea nimi: Markus Mäntylä
Seura: Tampereen Frisbeeseura
Paikkakunta: Tampere

Re: Pimp my drive

Viesti Kirjoittaja AMA » To 27 Tammi 2011, 9:54

Mitä enemmän omaa heittotekniikkaani nään videolta, sen enemmän se alkaa ärsyttämään :D Tänä talvena olis tarkoitus muuttaa tekniikkaa niin, että otan jalkoja enemmän mukaan (Feldbergin opettama "hyppy"), en käännä ihan koko selkää heittosuuntaan ja otan mukaan vähän enemmän keskivartalon kiertoa. Myös ei-heittävälle kädelle pyrin tekemään jotain. Pari kertaa hallissa oon koittanu keihäspressuun uutta tekniikkaa, mutta viime viikolla Floridassa paljastui karu totuus, kun näki heitot loppuun asti. Pari hallitreenikertaa ei todellakaan riitä uuden tekniikan omaksumiseen niin, että sillä osuisi edes kuuluisaan ladon seinään. Oli pakko palata vanhaan tekniikkaan, jotta edes vähän pääsisi nautiskelemaan uusilla radoilla. Nyt sitten alkaa 1-2 kertaa viikossa hallitreeni, joka toivottavasti kevääseen mennessä on tuonut edes jonkinmoisen toistettavuuden uuteen tekniikkaan. Toki hienosäädön pääsee tekemään vasta lumien sulettua ulkokentällä, kun näkee koko heiton.

Syksyllä tein periaatepäätöksen, etten pelaa tänä talvena ollenkaan lumessa. Tuntuu, että joka kevät on mennyt aikaa siihen, että on saanut liukkaissa talvikeleissä opitun ylivarovaisuuden opittua pois. Nyt vielä, kun tekniikkaa on muuttamassa niin radikaalisti, ei viitsi sitä sekottaa enää yhtään enempää kahlaamalla välillä hangessa.
"play for show, work for dough" -Lloyba

JohnEagle
Viestit: 673
Liittynyt: Ke 06 Kesä 2007, 12:58
Oikea nimi: Janne Kotka
Paikkakunta: kangasala

Re: Pimp my drive

Viesti Kirjoittaja JohnEagle » To 27 Tammi 2011, 17:57

ihan hyvä targetti,

seuraava tiukka paikka tulee sitten ekoissa kisoissa kun kiekko on missä sattuu ja tulee mieleen että "jos vähä sillä vanhalla tekniikalla heittäisin ny välillä ni ei laskis ratingi"
dgct

Tapanote
Toiminnanjohtaja
Viestit: 8696
Liittynyt: To 10 Syys 2009, 8:44
Oikea nimi: Tapani Aulu
Seura: Tomoottajat Disc Golf
Paikkakunta: Turku

Re: Pimp my drive

Viesti Kirjoittaja Tapanote » To 27 Tammi 2011, 21:57

Laitetaan lisää foretreeniä:
AMA: http://www.youtube.com/watch?v=x2xMzR34rsU
meikäläinen: http://www.youtube.com/watch?v=cDuZyyUYGAo

Suurin osa meni seinästä läpi.

monster
Viestit: 574
Liittynyt: Su 12 Maalis 2006, 17:53

Re: Pimp my drive

Viesti Kirjoittaja monster » To 27 Tammi 2011, 23:35

kummankin fore varsin hyvännäköinen! ehkä pitää lopettaa jo neuvominen:) ama vois enemmän pyrkii vetään matalampaa forea ja saattamaan ehkä hieman pidemmälle,lähtee alhaalta ylöspäin koko ajan. tapanote saattaa paremmin ja parempaan suuntaan.en muuttais tossa enää paljoa mitään....tehoa vaan lisää heittämällä ja muulla treenillä...

AMA
Viestit: 1175
Liittynyt: Ke 29 Elo 2007, 17:36
Oikea nimi: Markus Mäntylä
Seura: Tampereen Frisbeeseura
Paikkakunta: Tampere

Re: Pimp my drive

Viesti Kirjoittaja AMA » Pe 28 Tammi 2011, 10:32

Joo jostain syystä kolme vikaa noista mun heitoista näyttää lähtevän pirun ylös ja jotenkin vähän eri tekniikallakin kuin pari ekaa.
"play for show, work for dough" -Lloyba

Avatar
Jaani
Viestit: 3077
Liittynyt: Ti 23 Tammi 2007, 19:16
Paikkakunta: Helsinki

Re: Pimp my drive

Viesti Kirjoittaja Jaani » La 29 Tammi 2011, 12:03

AMA, sun backhanddraivit eivät ole ehkä niitä kaikkein tyylikkäimpiä, mutta siinä on kaikki perusasiat kohdillaan. Sulla on hyvä tasapaino, hyvä veto ja tarpeeksi nopeutta. Pysyt hyvin ryhdikkäänä, etkä riuhdo turhia. Myös vedon linja on hyvä, eli kiekko ei jää kropan taakse, vaan käsi tekee suoraviivaisen liikkeen.

Tuossa on aika vähän korjattavaa, eli älä nyt itseäsi masenna pistämällä pakettia kokonaan uusiksi. Voit tietysti lisätä vauhtia ja vähän jalkatyötä terävöittää, mutta hiljalleen. Välityksethän sulla on, pitkänä miehenä, heittämiseen hyvät. Voi myös olla niin, että pituudestasi on haittaa, jos lähdet ottamaa paljon vauhtia ja pomppimaan, joten kannattaa heittää tyylillä, joka sopii kropalle parhaiten. Kaikki voivat heittää pitkälle, mutta vain tyylillä, joka sopii kropalle parhaiten.

JohnEagle
Viestit: 673
Liittynyt: Ke 06 Kesä 2007, 12:58
Oikea nimi: Janne Kotka
Paikkakunta: kangasala

Re: Pimp my drive

Viesti Kirjoittaja JohnEagle » La 29 Tammi 2011, 13:30

jeremy koling heittää pitkäks äijäks aika hyvin mun mielestä.

nuppihan sillä ei vielä oikei kestä mutta kauhee käsi tuntu olevan ku usdgc:ssä katteli
http://www.youtube.com/watch?v=_NRd5SuT4ow
dgct

Tapanote
Toiminnanjohtaja
Viestit: 8696
Liittynyt: To 10 Syys 2009, 8:44
Oikea nimi: Tapani Aulu
Seura: Tomoottajat Disc Golf
Paikkakunta: Turku

Re: Pimp my drive

Viesti Kirjoittaja Tapanote » La 29 Tammi 2011, 13:55

Jaani kirjoitti:AMA, sun backhanddraivit eivät ole ehkä niitä kaikkein tyylikkäimpiä, mutta siinä on kaikki perusasiat kohdillaan. Sulla on hyvä tasapaino, hyvä veto ja tarpeeksi nopeutta. Pysyt hyvin ryhdikkäänä, etkä riuhdo turhia. Myös vedon linja on hyvä, eli kiekko ei jää kropan taakse, vaan käsi tekee suoraviivaisen liikkeen.

Kaikki voivat heittää pitkälle, mutta vain tyylillä, joka sopii kropalle parhaiten.
Mä tykkään myös AMA:n tekniikasta. Se näyttää laiskalta ja hitaalta, niinkuin isojen miesten urheilu yleensä, mutta silti kiekot putoilee yli 150 metriin ja vielä kohtalaisen tarkasti.

Oman velipojan tekniikka on vähän saman näköinen ja pitkälle sekin heittää. Tässä videossa Jarmo heittää yläoikealla (videon kaikki tyypit ovat toisen vuoden heittäjiä) http://www.youtube.com/watch?v=487ZdjB0_pk

Toisaalta, kun katoin hallilla Markuksen uutta tekniikkaa, niin hyvältä sekin näytti jo tässä vaiheessa. Varmuutta tietenkään ei vielä voi olla samalla tavalla, mutta en epäile, etteikö sekin heittämällä löydy. Jos siis tekniikanvaihto tuntuu tarpeelliselta.

jiiärrä
Viestit: 919
Liittynyt: To 20 Elo 2009, 21:41
Oikea nimi: Janne Räsänen
Seura: Talin Tallaajat

Re: Pimp my drive

Viesti Kirjoittaja jiiärrä » La 29 Tammi 2011, 15:17

Tapanote kirjoitti:Laitetaan lisää foretreeniä:
AMA: http://www.youtube.com/watch?v=x2xMzR34rsU
meikäläinen: http://www.youtube.com/watch?v=cDuZyyUYGAo

Suurin osa meni seinästä läpi.
Tapanote: Vikassa heitossa alat jo näyttää kovalta heittäjältä, eikö imitointi ole imartelun korkein muoto :-D Käänsikö sun heittosi yli? Sun kätesi laskeutuu saatossa, kun hyzerikulman säästämiseksi heiton lakuvaiheen kulmassa käden pitäisi liikkua samaan suuntaan pitkään kiekon irtoamisen jälkeen. Mikä forehysselle tarkoittaa sitä, että saatossa heittokäden pitäisi nousta.

AMA ja muut asiasta enemmän tietävät: Mitä pidätte siitä, että AMAn vasen polvi osuu oikeaan pohkeeseen/polvitaipeeseen? Mula oli tuota ongelmaa välillä paljonkin joku vuosi sitten rystyheitoissa ja siellä saatto rajautui ja koko äijä kääntyi vääriin asentoihin, jolloin en päässyt usein tarkoitamaani kiekon irtoamiskulmaan, vaan yleensä kiekko tahtoi kääntää yli. Onko kämmenessä samaa ongelmaa? Omaa kokemusta ei paljon ole, kun en yleensä ota vauhteja kämmenheittoihin. Hämärä muistikuva on, että olisin joskus kolaroinut itseeni samalla tavalla ja horjahtanut väärään asentoon, mutten muista niin tarkkaan, että voisin sanoa mitään varmaa.

Onnittelut nelikuvavideon tekijälle, se on hieno! Pikavilkaisulla väsyneenä katsoen kaikilla jossain määrin ristiaskeleen jälkeisen askeleen aikana reittä nostetaan lantionivelestä, jolloin askel pitenee. Askelpituuden muuttaminen juoksunopeuden mukaan varmistaa sen, ettei lantionikama törmää liikkuvuutensa rajoihin, mistä ei hyvä heilu. Näppituntumani on se, että jos itse nostan jalkaa eteen, viimeisestä askeleesta tahtoo tulla liian pitkä vauhtiin nähden. Tällöin pyörähdysnopeus putoaa. Ajoitus muuttuu ja vaikeutuu, jolloin tarkkuus sekä toistettavuus kärsii. Mulle on sikavaikeata päästä eroon tuosta. En voi kehua onnistuneeni :evil: Grr. Pahimmillaan en käänny riittävän lähelle kohti kohdetta, jolloin heitän ohi vasemmalle ja pahasti.

Jarmo: Terveyden kannalta olisi parempi jos viimeinen askeleesi ei pyörähdyksen aikana olisi yhtä suurelta osalta kiinni maassa. Jos saat kantapäällä pyörähdyksen aikana päkiääsi ylemmäs, vääntöä ei tule jalkaan niin paljon. Käännyt hieman nopeammin myös, jolloin tehoja tulee muru lisää. Jos käsi olisi pidemmällä kohti kohdetta, kiihdytysmatkaa ja -aikaa olisi enemmän, mistä voi tulla lisämittaa heittoihin. Käden kiihdytys lähtee aika aikaisin liikkeelle. Kokeilisin sinuna myös myöhempiä käden kiihdytyshetkiä ja repäisiin räjähtävyyttä korostaen myöhemmin verratakseni kummalla tavalla kiekko menee pidemmälle. Talvitreenissä hallissa lienee parempi yrittää katsoa kiekon lentonopeutta, jos siinä näkyisi eroa eri versioiden välillä. Lantio kääntyy hyvin taakse ja eteen. Hartiat kääntyvät hyvin taakse, mutta saatto on lyhyt, siinä menettää hieman tehoja. Olet vinossa pyörähdyksen aikana, jolloin ristiaskel, viimeinen askel sekä saattoaskel eivät ole toistensa peilikuvia, kuten Sandström neuvoo vaakaheittoon. Sun juoksulinjasi on lievä anhyzer. Oikea jalka laskeutuu juoksuuntaan nähden murun oiekalle, joten lievä hysse on kyseessä ja käsi liikkuu hyssessä. Sun pyörähdyksesi ja saattosi askeleilla on ainakin osin em. syistä epäsymmetrinen ja horjahtavan näköinen, jolloin on helposti kontrolli pois ja pomppaat vasemmalle. Se tulee helposti, jos pönkkää oikean jalan, jolloin muun ruumiin liike ja massa jännittää jalan lihakset ja pyörähdyksen aikana jännitys laukeaa jalan jousimaiseen pomppaamiseen polvesta taittuneesta asennosta suoremmaksi. Tällöin eneriga suuntautuu maahan, josta työntämällä pomppaat vasemmalle. Jos katsot Markus Källströmiä, hän ei aina nosta vasenta jalkaa maasta ollenkaan ennen kiekon irtoamista. Tällöin molemmat jalat ovat melko paikallaan ja luotu liike menee lantioden superräjähtävään kääntymiseen kohti kohdetta. Noin pitkällä miehellä kiekko lähtee _nopeasti_. Markuksella on isot lihakset, jotka rajaavat noin kuluttavan tekniikan terveyshaittoja. Minulle on kerrottu, että Tomas Ekström heitti samoin ja satutti lonkkaansa noin. Pyörähdyksessä vasen käsi heilahtaa kauas ruumiista loppua kohden hidastuen . Tällöin käsi toimii riippana hidastaen pyörähdystä. Näkyvää eroa on saatavissa viemällä vasen käsi pyörähdyssuunnan mukaisesti läheltä ruumista oikealle liikkuen vähintään kiekon irtoamishetkeen asti. Taas asia, jossa olen kökkö, kun en ole ehtinyt asiaan paneutua tärkeämmiltä jutuilta. Shoulder pause on puutteelinen, käännyt kohti kohdetta etuajassa ennen kuin kiekko saapunut oikean rintalihaksen tienoolle.
Viimeksi muokannut jiiärrä, La 29 Tammi 2011, 15:19. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Lloyba
Viestit: 12
Liittynyt: Ma 28 Heinä 2008, 19:11
Oikea nimi: Theodor Kivistö
Seura: Frisbeegolfseura 7k
Paikkakunta: Turku

Re: Pimp my drive

Viesti Kirjoittaja Lloyba » La 29 Tammi 2011, 15:18

Jou

http://www.youtube.com/watch?v=QD7bhPMiXd8

Heittelin tennishallilla muutaman kuukauden jälkeen pari draivia ja en nyt oikeen tiedä. Musta tuntuu et pitäis ehkä vähän sellasta rauhallisuutta ja tasapainoo saada tohon liikkeeseen, nyt tuntuu et ryntään vaan täysil vauhdil, nopee veto ja kablääm. Tarkkuutta mulla nyt ei kauheesti ole, mut pituus nyt on sellast perusjees. Kiekot tippuilee sinne 120-130m tienoille. Täst ois kuiteski nyt kevään tullen hyvä pistää draivi sellaseen peruskuntoon, et ei tarttis turhia jännäreitä ottaa heittotekniikan suhteen.

Theodor

lopussa tennislyönti, Jesse voi sit vaiks arvioida sen :P

Tapanote
Toiminnanjohtaja
Viestit: 8696
Liittynyt: To 10 Syys 2009, 8:44
Oikea nimi: Tapani Aulu
Seura: Tomoottajat Disc Golf
Paikkakunta: Turku

Re: Pimp my drive

Viesti Kirjoittaja Tapanote » La 29 Tammi 2011, 15:26

jiiärrä kirjoitti: Tapanote: Vikassa heitossa alat jo näyttää kovalta heittäjältä, eikö imitointi ole imartelun korkein muoto :-D Käänsikö sun heittosi yli? Sun kätesi laskeutuu saatossa, kun hyzerikulman säästämiseksi heiton lakuvaiheen kulmassa käden pitäisi liikkua samaan suuntaan pitkään kiekon irtoamisen jälkeen. Mikä forehysselle tarkoittaa sitä, että saatossa heittokäden pitäisi nousta..
Viimeinen heitto oli ihan piruuttaan heitetty noin yliastumalla. Se on kaikilta osa-alueiltaan varmasti surkeampi kuin ne edelliset. Voisin kuvitella heittäväni noin ainoastaan jotain hirveitä annukan yrityksiä tai jotain skyrollereita, jotka lähtee korkealta. Se näyttää ja tuntuu surkealta, enkä kovin herkästi edes opettelisi niin heittämään.

"Oikeissa" heitoissa on yli flippaamisen ongelmaa ajoittain, kun aina ei muista pitää kämmentä ylöspäin ja tehdä saattoa asiallisesti. OAT:ta tulee siis välillä kämmenheitoissa varsinkin kun yrittää täysillä tai ei ihan keskity.

Vastaa Viestiin