Pimp my drive

Keskustelua frisbeegolfista

Valvoja: HALLITUS

Avatar
Tee8mu
Viestit: 2248
Liittynyt: Su 18 Touko 2008, 12:25
Oikea nimi: Teemu Malmelin
Seura: Nokian frisbeeseura
Paikkakunta: Nokia

Re: Pimp my drive

Viesti Kirjoittaja Tee8mu » To 04 Elo 2011, 11:01

Jaani kirjoitti: En tiedä mitkä vaikutus on sillä, että tekee heittokädellään pumppausliikkeen edestakas "ladatessaan" heittoa. Eli onko sillä väliä, käytetäänkö kättä takana nopeasti vai onko se siellä pidemmän aikaa. Miko ottaa usein kieppivauhdin käsi suorana, mistä on tietysti se hyöty, että ainakin käsivarresta saa koko vivun käyttöön. Sitä en tiedä, hävitäänkö siinä liike-energiaa, kun käsi on staattiinen, eikä nykäise edestakas. Painoja nostellessa nykimällä saa helpommin ylös, mutta kun kyseessä ei ole raskas esine, vaan kiekko, saattaa tilanne olla jokseenkin erilainen.

Ite ainakin huomannut, että tarkkuus paranee aina huomattavasti, kun jättää edestakaisen pumppausliikkeen l. nopean repäisytaaksevedon pois ennen heittoa. Jostain syystä tämä pumppausliike on niin syvästi juurtunut päähän, että kun pitää heittää pitkälle, kuvittelee taaksevedosta olevan hyötyä. Yleensä tällöin draivi on kuitenkin aina paljon tai vähän pielessä ja myös heiton pituus kärsii.

Itseasiassa juuri viime kerralla heitellessäni treeniä, huomasin taas kerran tuon kyseisen asian olevan pielessä. Tekniikka "puhdistui" heti ja tuli huomattua että ripeä taakseveto korjaa heittoa myös siten, että kropan (lantion)käännön saa mukaan luontevammin.

Näin meillä.

jiiärrä
Viestit: 919
Liittynyt: To 20 Elo 2009, 21:41
Oikea nimi: Janne Räsänen
Seura: Talin Tallaajat

Re: Pimp my drive

Viesti Kirjoittaja jiiärrä » To 04 Elo 2011, 16:04

On oma taiteenlajinsa saada ajoitukset ja liikeradat kohdalleen nykivällä tekniikalla. Urani alkuvaiheessa kokeilin sillä hetkellä menestyksekkäästi lantion nopeaa taakse kääntämistä taakse vedossa ja samasta liikkeestä palautusjousimaisesti (plyometria) lantiolla eteen kääntäen. Nykyään ei ole jakoa yrittää samaa, kun alitajunta rajaa vatkausta. Se että joskus muinoin sain parit lisämetrit siten, ettei varmasti tarkkuus ja toistettavuus kehittynyt täydellä vauhdilla, ei todista mitään. Ei ole takeita, että vatkauksen avulla mahdollisesti saatava lisäteho siirtyisi kiekkoon. Mä en ole sopiva koekaniini tuollaisen asian kokeilemiseen, kun en ole snapin tekijänä ranteen käyttämisessä taitava.

Viime aikoina kiekko on joillain oteversioilla saanut vähän pidempään pysynyt näpeissä, muttei vieläkään ole juhlittavaa, vaan paljon on jäljellä parannettavaa. Onneksi lihaksisto kestää murun paremmin, joten edistystä tulee ja voimat kasvavat, mutta vielä on pitkä tie kuljettavana ennen kuin uskallan uneksiakaan kunnon snapista. Sitä odotellessa pitää vaan treenata ajoitusta, kun lievää parannusta on tullut etusormen ja peukalon puristuksen aikaistuksesta. Ja välillä ranteen aktiivinen kääntäminenkin tuntuisi onnistuvalta. Onko oikeastim en tiedä, kun en ole kuvannut. En luota tuossa asiassa tuntoon paljoa, kun kokemusta tuosta osasta tekniikkaa on aivan liian vähän. Kun saisi vielä jotenkin opittua ranteen pysäyttämisen :cry: Kun ei ole lahjoja, on treenattava. Eli ehkä joku päivä joskus...

Se harmittaa, että en saa kiekkoa pitämään etupäätä alempana kuin takapäätä korkeissa vaakaheitoissa, vaikka käsi kestää ja jaksaa painaa rannetta alas paremmin kuin koskaan ennen. Vaikka puljaisin otteen kanssa kuinka. Jos en siis käyttäisi Bonopane otetta, jossa on omat ongelmansa nahkan kestävyyden kanssa. Meh. Jos mikään muu ei auta alan viskomaan osan heitoista Bonopanella ihon kovettamiseksi :evil:

Avatar
BlackWolf
Viestit: 46
Liittynyt: Pe 07 Tammi 2011, 23:04
Oikea nimi: Elmo Lampela
Seura: Willimiehen Disc Golf

Re: Pimp my drive

Viesti Kirjoittaja BlackWolf » To 04 Elo 2011, 17:25

Tuotahan voisi joku jonka tekniikka antaa myöten heittää sekä pumpaten että käsi valmiiksi takana testata. Enkä nyt tarkoita testaamista metreissä, koska silloin on sen "oman" tyylin vaikutus liian suuri, vaan esim. videoimalla tuollaiset heitot voisi olla hyvinkin havaittavissa erot vedon pituudessa. Jotenkin tuo "pumppaus" kun vaikuttaa ns. vastaliikkeeltä, jolloin muun vartalon mennessä toiseen suuntaan ja käden ja kiekon toiseen tulee kiekko käymään kauempana vartalosta kuin jos se käsi siellä olisi jo valmiina, jolloin raajat, lihakset ja jänteet eivät joudu venymään "äärimilleen" juurikin sitä eteenpäin vievää voimaa vastustaen.

Samalla siinä olisi huomattavissa mikäli tämä vastaliike hidastaa itse suoritusta muutoin, jolloin se varmasti aiheuttaisi taasen heiton hidastumista, koska "pumpatessa" se koko energia ei olisikaan suunnattu eteenpäin vaan osalla energiaa pyrittäisiin vastustamaan sitä samaa liikettä jota yritetään alun alkaen saada mahdollisimman voimakkaaksi. Näiden kahden välillä voi varmaan eroja löytää juurikin hidastuskuvia katsomalla samalta heittäjältä ja sitten itse kukin päätellä perustuen omiin tuntemuksiin kumpi paremmalta tuntuu.

Molemmissa selvästi löytyy omat huonot puolensa. Varmasti suurin vaikutus tuolla pumppauksella on ajoitukseen, koska sen pitää osua taakse juuri oikeaan aikaan, siinä kun käden ollessa ojennettuna jo valmiiksi on se ajoitus helpompi sovittaa muuhun vartalon liikkeeseen. Missä on se kultainen keskitie on taas sitten jokaisen omien tuntemusten ja kokemusten varassa ja joku joka jaksaa muutaman tuhat vetoo heittää molmmilla tyyleillä voi varmaan kertoa meille vähemmän kärsivällisille oman mielipiteensä.
Pessimisti ei pety koskaan

Kimmo
Viestit: 161
Liittynyt: Ma 17 Heinä 2006, 8:34
Oikea nimi: Kimmo Lindholm
Seura: Nummelan Frisbeeseura
Paikkakunta: Espoo - Vihti

Re: Pimp my drive

Viesti Kirjoittaja Kimmo » To 04 Elo 2011, 19:51

Loistavaa! 50 sivua Pimp my drivea! :D

Puoliakaan en ole analyyseistä ymmärtänyt, mutta jatkakaa vaan kiitos, kyllä sieltä aina jotain löytyy. :)

Juho: samaa katselin kuin Ama, että jos saat vetoa hieman kauempaa haettua, niin saat enemmän kiristyksiä kroppaan ja kylkeen. Kyllä lähtee!

Avatar
Tee8mu
Viestit: 2248
Liittynyt: Su 18 Touko 2008, 12:25
Oikea nimi: Teemu Malmelin
Seura: Nokian frisbeeseura
Paikkakunta: Nokia

Re: Pimp my drive

Viesti Kirjoittaja Tee8mu » To 04 Elo 2011, 20:05

Kimmo kirjoitti:Loistavaa! 50 sivua Pimp my drivea!
:lol:

jaolsten
Viestit: 58
Liittynyt: Ti 15 Kesä 2010, 10:49
Oikea nimi: Jarkko Stenfors
Paikkakunta: Ylöjärvi

Re: Pimp my drive

Viesti Kirjoittaja jaolsten » To 04 Elo 2011, 22:27

jiiärrä kirjoitti:...Ja välillä ranteen aktiivinen kääntäminenkin tuntuisi onnistuvalta. Onko oikeastim en tiedä, kun en ole kuvannut.
No kuvaappa tai pyydä kaveria kuvaamaan niin ihmetellään yhressä!
-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-

jiiärrä
Viestit: 919
Liittynyt: To 20 Elo 2009, 21:41
Oikea nimi: Janne Räsänen
Seura: Talin Tallaajat

Re: Pimp my drive

Viesti Kirjoittaja jiiärrä » Pe 05 Elo 2011, 15:09

Saa nähdä, missä ajassa ehdin kuvauksen tekemään. Ranteen kääntämisen yritys on nopeampaa kuin pumppaus vs ei pumppausta.

Yksi iso ongelma koko hommalle on se, ettei maailmassa ole montakaan heittäjää, joiden heitto ei vaihtele osiltaan eri heittojen välillä yhden tekniikan sisälläkin. Puhumattakaan tekniikasta, jota ei käytä. Pitäisi siis saada aikaan molempien tekniikoiden väliin nolla muuta muutosta kuin pumppaus ja ilman pumppausta oleva heitto. Ei helppoa. Ehkä monella yrityksellä voisi onnistuakin. Oulun suunnalla on parempi suurnopeuskamera ja taatusti parempia heittäjiä kuin minä, joten haaste on heitetty :-)

Blackwolf: luepa tästä ketjusta monsterin kommentit keihäänheitosta ja c muotoon takajalan ja heittävän käden sormien muodostaminen jättämällä takajalan jalkapöytä maata vasten. Mitä enemmän venyttää kylkeä ja selkää, sitä isommalla voimalla ruumis palautuu normaaliasentoon ja päinvastaiseen suuntaan. Vähän kuin jousiammunta, jossa paljon jousta venyttämällä lentää kovempaa kuin minimaalisella venytyksellä. Lihakset ja jänteet venyvät jousimaisesti ja palautuvat ja yliampuvat lepoasentonsa, kun jännitys purkautuu.

Ajattelin kyllä kuvata omaa oppimistani varten ranteen kääntöyrityksiä suurnopeuskameralla jossain vaiheessa tätä kautta. Saa nähdä, milloin ehdin ja onko tilaa roiskia minne sattuu valoisaan aikaan ilman vaaraa ulkopuolisille. En pysty ennustamaan, milloin saan tämän projektin tehtyä. Haluan ehdottomasti tsekata asiaa tämän kauden aikana ennen kuin lämmöt putoavat. Kun ajattelen töitä, näyttää siltä, että joudun heittämään väsyneenä :-( Työt hidastavat projektin suorittamista.

Avatar
BlackWolf
Viestit: 46
Liittynyt: Pe 07 Tammi 2011, 23:04
Oikea nimi: Elmo Lampela
Seura: Willimiehen Disc Golf

Re: Pimp my drive

Viesti Kirjoittaja BlackWolf » Pe 05 Elo 2011, 17:51

jiiärrä kirjoitti:Blackwolf: luepa tästä ketjusta monsterin kommentit keihäänheitosta ja c muotoon takajalan ja heittävän käden sormien muodostaminen jättämällä takajalan jalkapöytä maata vasten. Mitä enemmän venyttää kylkeä ja selkää, sitä isommalla voimalla ruumis palautuu normaaliasentoon ja päinvastaiseen suuntaan. Vähän kuin jousiammunta, jossa paljon jousta venyttämällä lentää kovempaa kuin minimaalisella venytyksellä. Lihakset ja jänteet venyvät jousimaisesti ja palautuvat ja yliampuvat lepoasentonsa, kun jännitys purkautuu.
Olen lukenut, nyt onkin kyse sinällään hieman erilaisesta tilanteesta siinä mielessä että tuota "pumppausta" tehdessä kuitenkin vastustetaan sitä samaa voimaa jota yritetään sille kiekolle antaa. Tämähän on täysin eri asia keihäänheitossa jossa se liike on eteenpäin vievää ja kaikki ruumiinosat ovat liikkeessä eteen koko suorituksen ajan, toiset vain liikkuvat kovempaa kuin toiset. Kun taasen tätä pumppausliikettä tehdessä pyritään liikkumaan päinvastaiseen suuntaan mahdollisimman kauas, eli vastustetaan sitä samaa voimaa jota yritetään ensin sillä vauhdinotolla jne. tuottaa. Tavallaan siis juuri tuo nimenomainen tehon tuleminen siitä venymisestä tulee siis paitsi antaa enemmän tehoa kuin ilman tuota venymistä, minkä lisäksi sen pitää vielä tuottaa enemmän tehoa kuin sitä on menetetty siinä että energiaa tuhlattiin oman liikkeen vastustamiseen. Typerän kuuloista kylläkin mutta näin teorian tasolla paikkaansa pitävää.
Pessimisti ei pety koskaan

jiiärrä
Viestit: 919
Liittynyt: To 20 Elo 2009, 21:41
Oikea nimi: Janne Räsänen
Seura: Talin Tallaajat

Re: Pimp my drive

Viesti Kirjoittaja jiiärrä » Pe 05 Elo 2011, 20:42

Heitosta suuri osa oikein snapiä tekevillä (en minä isoissa vauhdeissa) heitosta tärkein osa tapahtuu viimeisen 10-20 cm matkalla Dave Dunipacen mukaan. Kuka tahansa pystyy juoksemaan ja kääntämään lantioita. Kun taakse vasemmalle lantiota käännettäessä eri lihaket vievät heittäjää eteen päin kuin lantio, liike menee oikeaan suuntaan. Kun jalkojen liikkeeseen lisätään lantion kääntö vasemmalta keskiasentoon ja myöhemmin oikealle keskiasennosta, lantiokin tulee mukaan oikeaan suuntaan liikkumiseen. Hintana on tosiaan useampien kalorien käyttö, mutta ei taida olla ilmaisia lounaita.

Minulla hartialinjan kääntäminen 200 astetta pois kohteesta tuo pari metriä lisämittaa verrattuna hartialinja 180 astetta pois kohteesta, kun on kyse taakse vedon kauimmasta pisteestä pois päin kohteesta. Siitä päätellen ainakin lisämatkasta kiihdyttämisestä, ehkä jopa lihasten venymisestä olisi hyötyä. Jos olisin lantiosta liikkuvampi ja ei olisi pikkulapsen massaa keskiruumiin ympärillä jarruttamassa lantion kääntymistä ja pumppaamista, voisi mittaa ehkä tulla enemmänkin.

Kyseessä on kineettisen ketjun ohella eri liikkeiden eristäminen toisistaan, eli heiton aikana eri ruumiinosien pitäisi aloittaa liikkeensä järjestyksessä alhaalta ylös ja ei yhtäaikaisesti, vaan vaiheittain, kuten avaruustaketin kantorakettien vaiheittainen käyttö kiertoradalle noustessa. Jalat on eka vaihe ja lantio toka siitä vaiheesta lähtien, kun käännös oikealle alkaa jne. Tärkeintä on lopputulos, eli se että lopulta lantio vie heittoa samaan suuntaan kuin jalat ja muut ruumiinosat.

Kyllähän rannekin yrittää taipua taakse, kun kyynärpäätä suoristetaan. Silti ranteen snap oikealle lisää tehoja lopulta, jos saa kiekon pyörähtämään kunnolla sormien välissä. Sitä auttaa kyynärpään ja ranteen pysäytys. Ja mulla on jotain häikkää siellä. Kun olen yllättynyt siitä, miltä tuntuu yrittää ranteen kääntö oikealle ja miten aikaisin käskyn pitää lähteä päästä, on herännyt epäilys, että olen ollut myöhässä kyynärpään ja ranteen jarrutuskäskyn antamisessa draiveissa. Lähestymistehoilla saan ranteeseen stopin ilman ongelmia ja kiekon lennosta näkee lisääntyneen kierroslukujen määrän, kun feidi alkaa myöhemmin ja miedompana kuin samalla yrityksellä ilman jarrutusta, tämä vaatii toistoja ja suurnopeusvideo auttaa. Säätiedotuksia katsottuani näyttää siltä, että vain sunnuntaina on kesää jäljellä. Tuulta piisaa ja sadetta sekä kylmempää säätä tästä eteen päin tai pilvistä säätä. Kamera vaatii auringon valoa toimiakseen parhaiten, joten on varmaan yritettävä sunnuntaina kuvata, vaikka olisin kuinka tönkkö.

Paikan löytäminen on ongelmallista mulle, kun kuvauskulmiltaan parhaalla paikalla on pesismatseja ja treenejä. Ei oikein ole muita paikkoja tiedossani kuin Meikun pesiskenttä, jossa on tilaa ja kameran saa alemmaksi kuin heittäjä. Se on vaatimus muutamalle kikkailulle, kuten helpolle lähtönopeuden arvioimiselle. Sielläkään ei voi ottaa kovin hyvin vauhteja tai ollenkaan riippuen mistä heittää. Siellä missä on eniten tilaa juosta on vain noin 75 m tilaa :-( Siellä missä on tilaa kentällä, ei ole tilaa edes ristiaskeleille. Ei oo helppoo... Puhumattakaan siitä, ettei korkealta heittäminen kerro sitä, mitä tapahtuu pituuksille verrattuna normaaleihin tasamaaheittoihin. Toisaaltaa pituudet ovat kai pielessä jo siksi, että tiedän olevani väsynyt ja jumissa töiden jäljiltä. Höh. Ei auta, pakko edetä kuin mummo lumessa, kun ei ole säitä jäljellä. Eli saattaapa jäädä ranteen lähikuvaus sittenkin tasamaaheittojen varaan ja mahdollisesti muualle, jos ei ole tilaa Meikussa.

Vanhaan aiheeseen paluu -Averyn käsitys myöhäisestä kiihdytyksestä:
http://www.youtube.com/user/FredRisbee# ... P1i_RpDCTY

jiiärrä
Viestit: 919
Liittynyt: To 20 Elo 2009, 21:41
Oikea nimi: Janne Räsänen
Seura: Talin Tallaajat

Re: Pimp my drive

Viesti Kirjoittaja jiiärrä » Ma 08 Elo 2011, 15:06

Olen ilman lepoa=hyytyneenä viskonut kahdessa päivässä kolmessa sessiossa ja hyh hyh, mitä paskaa löytyy tekniikastani! Ihan hirveetä. Toistuvia virheitä on kontrollidraivissakin ilman alkuvauhtejakin, kuten liian kova ponnistus ekoilla askeilla, jolloin vika askel liian pitkänä ei auta yhtään sitä, että vasen jalka ei puske tarpeeksi myöhään ja kovaa. Vasen polvi ei suoristu ja koko jalka raahaa painona liian pitkään suoritettuaan etuajassa työnsä. Se mitä tapahtui vasemman jalan työntämisessä oli myös liian löysää. Painopiste jää liian taakse, kun vasen jalka ei työnnä tarpeeksi kauan ja kovaa. Kompensoin niiaamalla lantiosta eteen, mutta se ei riitä ja hidastaa pyörähdysnopeutta. Ranne ei pysy alhaalla.

Pause puuttui. Oikea käsi ei ehdi kyynärpää edellä tarpeeksi lähelle kohdetta ja kyynärpää aloittaa suoristumisensa, kun kiekko on vasemman rintalihaksen kohdalla. Taakse vedettäessä käsi käy liian korkealla ja hyssessä tulee liiankin syvä koukkaus. Kiekko lähtee nousevassa kulmassa. Varsinkin kahden sormen otteella kiekko väpättää pirusti. Se on Blake Takkusen mukaan yleistä, kun ote on sormen päissä ja toteutus puhtaasti on vaikeampaa kuin power gripillä.

Vapaa käsi ei meinaa tulla edes ruumiin lähelle toistettavasti.

Em. syyt tiedostaen en lähtenyt hakemaan ranteen aktiivista kääntämistä oikealle pumppaus vs ei pumppausta videoissa. Oli muutenkin liikaa ohjattavaa. Näyttäisi siltä, että mun pitäisi heittää paikaltani, että voisi saada jotain toistettavuutta tekniikkaan. Argh! Sain aikaan joitain heittopareja, joissa on sinne päin samanlainen heitto ja vähän toisiaan muistuttava tekniikka. En vain ole yhtään varma, toimiiko videot mittaukselle sopivana tietolähteenä, kun identtisyyttä en saanut aikaan. Muutamassa heittoparissa lentoradat olivat samankaltaisia ja kiekot päätyivät samaan suuntaan samoille pituuksille. Lähtisin siitä, että minua parempia heittäjiä kannattaisi käyttää koekaniinina.

Tein erilaisia kokeiluja ranteen käännöstä aktiivisesti aluksi eilen ja käsi on aika loppuun ajettu. Kääntäminen onnistuu hyvin ja tapahtuu paljon suuremmalla liikeradalla kuin ja Dave Feldberg ja Blake Takkunen suosittavat. Kuulemma tehot katoavat siinä. Jarruja ei joko saa päälle tai ne eivät riitä. Ajoitus aktiiviselle ranteen kääntämiselle on toistaiseksi ihan arvailua siitä, miten paljon etuajassa pitäisi rannetta käskeä kääntymään, jotta passiivinen ranteen kääntäminen toimisi yhtäaikaisesti. Myös ranteen vasemmalle taittuminen kyynärpäätä oikaistessa jää vastustamatta. Ainakaan en kädessä tunne sellaista. Kun tein osan kokeiluista seisaaltaan ja osan hitailla vauhdeilla verrattuna alkuvauhteihin, kiihtyvyys oli niin heikkoa, ettei kiekko irronnut kädestä puhtaasti. Grip lockeja tuli mukaan. Lopulta jouduin ottamaan kaikki sormet pois kiekon sisältä, jotta kiekko ei tarttuisi sormiin ja silloin osa heitoista lipesi tavallistakin pahemmin. Melkein ilman taakse vetoa ja jaloilla sekä lantiolla vain vähän kääntäen Beast lensi silti 60m hyssesäkin. Kiekko liikkui noin 30 cm heiton aikana takaa eteen ennen irotamista ja 60 m lentoa.

Jos joku välttämättä haluaa nähdä näitä räpellyksiä, niin mun pitänee kaivaa joku ilmainen videoeditori ja ottaa ylimääräiset pätkät pois sekä yhdistää videoita, jotta saan jaettua tiedostot alkuperäismuodossaan. Sitten joskus ajan kanssa, kun ehdin. Youtubeen ei kannata ladata, kun siellä ei voi katsoa kuva kuvalta ja muutenkin suurnopeuskameran pieni resoluutio ei kestä ylimääräistä laadun pudottamista, mitä tube tekee. Varoitan jo tässä vaiheessa, että silmään sattuu heti ja aivoon heti sen jälkeen, kun tuollaista soopaa joutuu kärsim... eikun katsomaan :twisted: Kiroiluttaa kyrsimisen lisäksi. Moni osa on ollut aiemmin paremmin, pakkia on tullut tekniikassa. Sitä se ryntäily tekee ja osasin sitä odottaa muiden pidempään pelanneiden kertoman perusteella, mutten näin suuressa määrin. Taisi riittää vähäksi aikaa hutkimustyö erikoisten tekniikan osien parissa ja pitää palata perussimppeliin.

On selvää, että joudun palaamaan perusteisiin ja rikkomaan vanhan tekniikan ja siivoamaan isolla luudalla tekniikkaani seuraavaa kautta ajatellen. Se tarkoittaa aluksi seisottuihin heittoihin palaamista ja vähitellen askel kerrallaan normaaliheittoon palaamista sitä mukaa, kun osat ovat kohdallaan alemmalla vauhdilla. Ei ole takeita, että ennen ensi kauttakaan saan näitä perusteita kohdilleen, joten tuli talveksi pakerrettavaa kameran kanssa. Grrr. Pitää ottaa heiton alku tosi rennosti, jotta jokainen osa ruumiista ehtii oikeisiin paikkoihin ennen kuin niistä otetaan tehot irti. Nyt on varaslähtöä toisensa perään :oops:

Kaiken kivan lisäksi menee jossain vaiheessa siivoamismenestyksiä saavutettuani uusiksi vertailu käsi kaukana ruumiista takana vs kiekko läheltä molempia rintalihaksia suoralla käden vedolla testit, kun en edes ehdi tällä hetkellä viedä kiekkoa lähelle oikeaa rintalihasta ja virhe tapahtuu jo ennen kuin viimeinen askel osuu maahan. Ja väliin pukkaa useampia muita virheitä. ..tun kivat sille :roll:

Ei liene ihme, jos en haluaisi oikeasti nähdä vaivaa videoiden editoimisen ja lähettämisen kanssa. Tämä tekniikka joutaa roskakoriin. Jo toiminnan puutteellisuus vie järjen vertailusta pumppaus vs ei näiden videoiden perusteella. Kun oikeasti vain arvailen ranteen aktiivista kääntöäkin ajoituksen suhteen ja jarrujen lyöminen ranteeseen on vielä kauempana onnistumisesta, niin what's the point julkaisussa? Nyt on tosi karaoke fiilis itsensä nolaamisessa jo ilman julkista mokien näyttämistäkin. Trust me it is worse than you think :-) Siis tekniikka ja videot. Ihan hyödytöntä muuten kuin, että mun on pakko pistää pakka uusiksi.

Olen siis oppikirjaesimerkki siitä, että tee niin kuin sanon, ei niin kuin teen :mrgreen: Onneksi tiedän, mitä tehdä monelle ongelmalle, joten alkuun korjailussa pääsen omin nokkineni, mutta kameralle tuli joka sessioon käyttöä joka heiton arviointia varten. Ei huvita toistaa vanhoja mokia ja kaikkia niistä ei näköjään tunne fyysisesti heiton aikana, vaikka kuinka on yrittänyt oppia ja välillä onnistunutkin huomamisessa ja jopa korjaamisessa. Virheet tuntuvat palaavan kuin väärä raha :-( Ihmeellisen usein olen päätynyt fairwaylle tekniikkavirheisiin nähden. Se on positiivista, kun se kertoo, ettei mulla homma lähde ihan yhtä pahasti käsistä, kun vain en reuhdo täysillä. Videoidessa kontrolliheittoa yritettäessä revin kädellä täysiä loppua kohden. Tiedostamatta kai kuvauspaineiden vuoksi aloitin liian nopein askelin ristiaskeleissakin ilman alkuvauhteja. Puhumattakaan alkuaskeleiden kanssa. Pah!

jiiärrä
Viestit: 919
Liittynyt: To 20 Elo 2009, 21:41
Oikea nimi: Janne Räsänen
Seura: Talin Tallaajat

Re: Pimp my drive

Viesti Kirjoittaja jiiärrä » Ti 09 Elo 2011, 13:10

En ole vielä heittänyt kirvestä kaivoon. Nyt sataa vettä, mutta katselen, jos löytyy taukoja sateeseen ja vapaa paikka, missä heittää. Kun kerran vauhdeissa sekoaa tekniikka, ajattelin ottaa tarkoituksellisen hitaat alkuaskeleet ja humauttaa kädellä vasta lopuksi kovaa. Kovaa siksi, ettei eri tekniikoiden välinen ero peittyisi suoritusten tehontuotannon eroihin. Jos ristiaskelin ei toimi, pitää ottaa yksi askel tai ei sitäkään. Ehkä ajan kanssa saadaan aikaan mitattavaa.

Tuli mieleen että olisi hyvä kuvata vatkaajaa ja ei-vatkaajaa. Mä pumppaan ja se on mulle automaattinen asia ja pumppaamattomuus oli ainakin alkuun vähän jäykkää ja outoa. Se voi kallistaa suoritusta ja siten mittaustuloksia pumppaamattomuutta vastaan vain siksi, että koe-eläin ei vain ole yhtä hyvä pumppaamatta kuin pumppaamalla. Ei ihan rehellistä. Siksi olisi hyvä tarkistaa toisinkin päin, eli kuvata joku, joka on luonnostaan sujut pumppaamattoman heiton kanssa ja kaksi vasenta kättä omaava pumppaamalla heittäen.

jiiärrä
Viestit: 919
Liittynyt: To 20 Elo 2009, 21:41
Oikea nimi: Janne Räsänen
Seura: Talin Tallaajat

Re: Pimp my drive

Viesti Kirjoittaja jiiärrä » Ti 09 Elo 2011, 20:06

Työn jälkeen pitkään valvoneena kävin rääpäisemässä lisää vetoja. Tällä kertaa paikallaan seisten ja ilman ihmeempiä tekniikan siistimisyrityksiä ensin. Näyttivät pahalta. Kaverien kanssa pelaamisen ja siiderifestivaalien jälkeen takki tyhjänä 15 h valvoneena yritin edes jalkojen välistä etäisyyttä rajata. En ole ehtinyt katsoa niitä isolta ruudulta, mutta ehkä niistä voisi saada jotain aikaan tuurilla sen perusteella, miltä kameran omassa näytössä näytti alkukarsinnassa. Tsiljoona toisintokatsomista voi muuttaa asioita, jos pahoja eroavuuksia löytyy. Huomisen hommia on setviä asiaa tarkemmin. Ei lupauksia, kun en vielä tiedä, onko materiaali käyttökelpoista. Jos ei ole, ehkä saan taas uuden mahdollisuuden huomenna johonkin sadeväliin kop kop.

jiiärrä
Viestit: 919
Liittynyt: To 20 Elo 2009, 21:41
Oikea nimi: Janne Räsänen
Seura: Talin Tallaajat

Re: Pimp my drive

Viesti Kirjoittaja jiiärrä » Ke 10 Elo 2011, 6:08

Hups tulipa taas tuskallisia havaintoja. Homma pykii niin, että minusta tulee kai parempi heittäjä, kun ei näin voi jatkaa. On aivan pakko petrata ja kovaa. Mulla on selkeä asennevamma heittämisessä ja se sotkee peliäni. Olen aivan liian yliaggressiivinen. Kun vien kiekon taakse, käännän hartialinjan niin kauas, että kiekon ja kohteen välissä on ruumiini. En voi vetää kiekkoa suoraa viivaa, vaan käännän ruumistani kuin purkautuvaa kelaa. Tehoja tulee ruumiista kivasti, mutta käsi ei ole oikeassa paikassa, kun kyynärpää aloittaa suoristumisen. Tämä kuvatessakin!

En ole saanut lepopäivää kohta viikkoon ja se syö voimia. Iltasessiossa pisin dx Roc 180 heitto oli täysillä vauhdeilla 92m, kun satanen meni rikki aiemmin samana päivänä takatuulessa ja lievässä s kurvissa 107 m. Saan parhaina päivinä lämmettyäni Rocin sataseen kohtuullisen usein.

Olen ennenkin havainnut, että toistuvasti en pysty pitämään ruumiissa asentoja kohdallaan ja moni paikka vääntyy, kun olen väsynyt. Videot osoittavat toistuvasti paikaltaan seistyissä heitoissakin, että jalat nousevat maasta ja liikkuvat sivuttain, kun käännyn liian aggressiivisesti taakse. Pumpatessa seisaaltaankin ranteeni taittuu myötäpäivään lähes joka kerta, kun kyynärpää suoristuu. Tätä tarkoittaa vanha fribasanonta, että smooth is far.

Sanoisin, ettei pelatessa voi saada niin paljon lisämittaa pumppaamisesta, että tulokset paranisivat saman verran kuin toistettavuden menetyksestä seuraa, jos on väsynyt ja paikat yhtä lötköinä kuin minulla. Leikkauksen johdosta heittokäteni on ranteen ja kyynärpään väliltä löysempi lihaksistolta kuin terveellä yhtä voimakkailla lihaksilla varutetulla ihmisellä. Eki ei täysi käsivoimapisteitä UKK instituutin työkykytestistä. Nelonen oli muistaakseni viime kerran tulokseni.

Se missä pumppauksesta voi olla apua on opiskelu ranteen aktiivisen kääntämisen aloitusajankohdan etsimisessä ja hermoston valmistamisessa heittoon. Pumppaus on tehtävä esivalmistelussa ja sen jälkeen varmistettava, että kaikki osat ruumiista ovat oikeissa asennoissa tai on suuri riski, että käy yhtä köpelösti kuin minulle. Toistettavuus poistuu tai tulee toistettava ranteen yli kääntö myötäpäivään.

Minä ainakin aloitan opiskelun ilman heitonaikaista pumppausta tehtävän tekniikan vakiinnuttamisesta. Toki teen esirutiinissa vielä pumppauksen ja palautan oikean lähtöasennon. Toisaalta mulla tuntui ihan hyvältä loppuun asti kiihdyttäminen kädellä ilman pumppaustakin, vaikka ihan yhtä usein se ei onnistunutkaan kuin tutulla tavalla pumppaillessa. Odotin sitä, kun eihän mitään opi hetkessä yleensä. Ainakaan näin epäkoordinoitu ruumiin ohjaaja.

Mulle tuli pitkä lista muutettavaa ja eilisen perusteella tuli pari lisäystä listaan. Ainakin heiton puoleen väliin pitää pystyä pitämään rentous paremmin ja kättä pitää liikuttaa suoremmin sekä kyynärpää on saatava liikkumaan terävämmin eteen, jotta saisi paremman loppukiihdytyksen tiukemmasta kyynärpään taitosta käden suoristaen. Liian raju taakse kurkotus sössi ruumiin asennot kovaa. Eli jatkossa on vain heitettävä alle täysillä. Onpas suuri uutinen :-) Niin pyrin usein tekemäänkin, mutta tuli tarvetta löysäillä useammin ja enemmän sekä katsoa uusiksi, missä paikoissa pitäisi heittää vajailla tehoilla kontrolloidummin pidempää kiekkoa. Ainakin voimat ja kontrolli säästyvät paremmin tuolla tavalla. Pituuden rajaaminen mahdollisimman lyhyttä kiekkoa hampaat irvessä kiskoen otti juuri kolauksen. Taas tuli tarvetta lisätä taitoja, kun apuväline osoittautui vajavaiseksi. Kumma laji, kun tarvitaan taitoa, eikä välineitä. 8)

Pitää lepäillä ja yrittää uudestaan myöhemmin kuvausta alle täydellä teholla ja suoraan kädellä taakse kurkottaen, jos saisi lopulta julkaisukelpoista matskua mitattavaksi. Ja ajan kanssa voimia lisää, ettei kiekko ja äijä muljahtele ihme asentoihin, vaikka miten vatkaisi ;-)

Avatar
BlackWolf
Viestit: 46
Liittynyt: Pe 07 Tammi 2011, 23:04
Oikea nimi: Elmo Lampela
Seura: Willimiehen Disc Golf

Re: Pimp my drive

Viesti Kirjoittaja BlackWolf » Pe 12 Elo 2011, 21:29

Heitetääs tänne niin joku mua kokeneempi ja fiksumpi voi ehkä osata asiaan vastata. Mikäs on kun en saa kiekkoja flippaamaan "nätisti". Jollain puttereilla ja midareilla saa vielä suht kauniin flipin aikaseks, mutta nykyään esim. Nukea kun tempasen niin se flippaa noin 10 metrissä hyssestä yli. Muutoinkin tuo flippaaminen on hyvin vaikea huomata oli kiekkona melkein mikä tahansa. Kiekot kyllä lähtee selvästi hyssenä, jopa suht jyrkissä kulmissa, mutta koko efekti tapahtuu heiton ensimmäisen kymmenyksen sisällä, todella nopeasti. Ei niin että kiekko kauniisti kääntyisi ensin vaakalentoon jonkun ensimmäisen kolmanneksen aikana, sitten ehkä lievään S mutkaan ja takas. Vaan minulla kiekko "jysähtää" joko suoraan vaakaan tai yli ja sitten lentää tuossa asennossa sen 4/5 lennostaan ennen maata tai feidiä. Joko on jengassa puutetta ja pahasti tai heitän liian kovaa suhteessa jengan määrään, joko liikaa tai liian vähän. Aiheuttaa minussa potutusta kun naapurit pistää huonommalla kädellä nättejä flippejä ja minä saan aikaan super suoristuvia joihin hyvä että kerkee silmä mukaan niin ovat jo kääntyneet jopa 45 asteen kulmasta suoraksi tai yli.

Seuraava menee ehkä väärään thriidiin, mutta mitäs rauhallisia flippi kiekkoja löytyy, jos nyt olis tarkotuksena hieman rennommilla tehoilla tuota flippaamisen hallitsemista reenata.
Pessimisti ei pety koskaan

manux
Viestit: 21
Liittynyt: Pe 08 Heinä 2011, 18:00
Oikea nimi: markku luukkainen

Re: Pimp my drive

Viesti Kirjoittaja manux » Pe 12 Elo 2011, 22:50

BlackWolf kirjoitti:Heitetääs tänne niin joku mua kokeneempi ja fiksumpi voi ehkä osata asiaan vastata. Mikäs on kun en saa kiekkoja flippaamaan "nätisti". Jollain puttereilla ja midareilla saa vielä suht kauniin flipin aikaseks, mutta nykyään esim. Nukea kun tempasen niin se flippaa noin 10 metrissä hyssestä yli. Muutoinkin tuo flippaaminen on hyvin vaikea huomata oli kiekkona melkein mikä tahansa. Kiekot kyllä lähtee selvästi hyssenä, jopa suht jyrkissä kulmissa, mutta koko efekti tapahtuu heiton ensimmäisen kymmenyksen sisällä, todella nopeasti. Ei niin että kiekko kauniisti kääntyisi ensin vaakalentoon jonkun ensimmäisen kolmanneksen aikana, sitten ehkä lievään S mutkaan ja takas. Vaan minulla kiekko "jysähtää" joko suoraan vaakaan tai yli ja sitten lentää tuossa asennossa sen 4/5 lennostaan ennen maata tai feidiä. Joko on jengassa puutetta ja pahasti tai heitän liian kovaa suhteessa jengan määrään, joko liikaa tai liian vähän. Aiheuttaa minussa potutusta kun naapurit pistää huonommalla kädellä nättejä flippejä ja minä saan aikaan super suoristuvia joihin hyvä että kerkee silmä mukaan niin ovat jo kääntyneet jopa 45 asteen kulmasta suoraksi tai yli.

Seuraava menee ehkä väärään thriidiin, mutta mitäs rauhallisia flippi kiekkoja löytyy, jos nyt olis tarkotuksena hieman rennommilla tehoilla tuota flippaamisen hallitsemista reenata.
Veikkaan, että käännät vedon lopussa ranteen yli jolloin kämmen osoittaa ylös tai jopa oikealle -> kiekko pyörähtää hyssestä yli ja tulee tonttiin jatkaen rollerina.

Vastaa Viestiin