Pimp my drive

Keskustelua frisbeegolfista

Valvoja: HALLITUS

jaolsten
Viestit: 58
Liittynyt: Ti 15 Kesä 2010, 10:49
Oikea nimi: Jarkko Stenfors
Paikkakunta: Ylöjärvi

Re: Pimp my drive

Viesti Kirjoittaja jaolsten » To 25 Elo 2011, 11:11

jiiärrä kirjoitti:...ja Star 171 Kite 114m. Suoria vaakaheittoja. ...
Kuva

No toi on jo kovempi juttu mummiälest. Maailmankaikkeuden alivakain lätty, joutuu suht rivakasti tempomaan kierrosnopeutta että pysyy noin kauan ilmassa.
-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-

jiiärrä
Viestit: 919
Liittynyt: To 20 Elo 2009, 21:41
Oikea nimi: Janne Räsänen
Seura: Talin Tallaajat

Re: Pimp my drive

Viesti Kirjoittaja jiiärrä » Pe 26 Elo 2011, 4:08

Siis kiekko lähti kädestä hyzerissä, jotta se kääntyi vaakaan lennon aikana. Ei mulla riitä kovaan heittoon jenga saamaan Kiten vaakairrotuksesta lentämään kippaamatta yli. En tiedä onko kellään niin paljon jengaa. Kite on huijaava kiekko alivakauden suhteen. Se korostaa joitakin OAT tyyppejä, kuten käden putoamista saatossa alemmas kuin käden liikerata on ennen kiekon irtoamista ja on liitävänä täysin tuulen vietävissä. Kun ei tulee off axis torqueta, eli väärän akselin ympäri pyörimistä kiekkoon, Kite ei kippaa paljon enemmän kuin moni muukaan kiekko. Toki se ei ole mikään kippaamaton kiekko, kuten hyvät Rocit tjms. Ostin juuri tehdasvärjätyn Z 167 Nuken ja se on ihan mahdoton kippaaja ja vaatii tuplat alkuhysseä Kiteen verrattuna kääntyäkseen vaakalentoon :-( Ton Nuken kansi on kääntynyt juuri havaittavasti alas. Ihan käyttökelvottoman alivakaa kiekko. Joten ei ne nopeimmatkaan kiekot aina ole kippaamattomia :-) Ja Kiteä alivakaampia kiekkoja on olemassa. Maximizer, Optimizer, Skeeter, Rattler tulee heti mieleen ja Snap Whitler putteri on tosi kauhea heittää yli 50 m alivakauden takia.

Sen verran vielä tosa Kiteheitosta 114 metriin, ettei hyppyä ollut lopussa juurikaan, kun kiekon lakipiste oli korkea ja kiekko feidasi lopuksi oisko jotain 4-5 m alkuperäisestä linjasta vasemmalle. Vauhtia ei ollut paljonkaan, kun kiekko laskeutui. Eli ei ollut täydellinen pilliheitto, vaikka olikin noin ekat 100 m lentämässä sivusuunnassa suoraan.

jiiärrä
Viestit: 919
Liittynyt: To 20 Elo 2009, 21:41
Oikea nimi: Janne Räsänen
Seura: Talin Tallaajat

Re: Pimp my drive

Viesti Kirjoittaja jiiärrä » Ma 29 Elo 2011, 17:29

Nyt ei tarvitse kunnella perseilijöitä, kuten minä, vaan vauhdissa on tosi äijä, luultavasti Euroopan kovin tykki pitkässä juoksussa. Hänellä on kai yksi pisimpiä putkia frisbeegolfissa vuosittaisten 200 metrin ylitysten suhteen. En ulkoa muista, montako vuotta peräkkäin hän on heittänyt tasamaalla yli 200 metriä, mutta jos pitää arvata, sanoisin 9 vuotta peräkkäin. Jos tuo ei riitä, niin kelpaako krediitiksi ensimmäinen heittäjä, joka teki maailmanennätykseksi 200 metriä? Se ei todellakaan ole hänen ainoa ME tuloksensa pituudessa.

http://www.youtube.com/watch?v=UvsHetJk ... re=related

AMA
Viestit: 1175
Liittynyt: Ke 29 Elo 2007, 17:36
Oikea nimi: Markus Mäntylä
Seura: Tampereen Frisbeeseura
Paikkakunta: Tampere

Re: Pimp my drive

Viesti Kirjoittaja AMA » Ma 29 Elo 2011, 18:48

Oho..tossahan näkyy myös 360 vauhti forelle. Melko hullunkurisen näköstä touhua :D
"play for show, work for dough" -Lloyba

jiiärrä
Viestit: 919
Liittynyt: To 20 Elo 2009, 21:41
Oikea nimi: Janne Räsänen
Seura: Talin Tallaajat

Re: Pimp my drive

Viesti Kirjoittaja jiiärrä » Ti 30 Elo 2011, 3:40

Eka reaktioni oli, että hyi kuin perverssiä, mutta hauskaa. Toka oli muistijälki siitä, kun Piippo sanoi, ettei Big D ole kämmenheittäjälle hyvä kisa, kun on niin vaikeaa saada kämmenellä korkeutta heittoon. Tuossa olisi korkeutta tarjolla :-) Etkä sitten mene telomaan itseäsi lisää noilla kieppikämmenillä, ettei mua tulla syyttämään :-)

Juhanuha
Viestit: 1871
Liittynyt: Ti 19 Heinä 2011, 8:05
Oikea nimi: Juha Kytö
Seura: Sipoon Discstroyers ry
Paikkakunta: Helsinki

Re: Pimp my drive

Viesti Kirjoittaja Juhanuha » Ti 30 Elo 2011, 11:55

Joo ei toi 360 oo ihmisten hommaa, ainakaan väylillä tai ainakaan ilman harjottelua.
Tai kyllähän se tietty komediasta kävis, vois pistää vaikka turnauksen kylkeen ohjelmana ihan vaan tunnelman keventäjäks :D

Avatar
Laura
Viestit: 55
Liittynyt: La 11 Heinä 2009, 19:49
Oikea nimi: Laura Uusi-Rasi

Re: Pimp my drive

Viesti Kirjoittaja Laura » To 01 Syys 2011, 9:38

http://www.youtube.com/watch?v=SRqwtzQjGGg

linkitetääs uudestaan ja tällä kertaa kaivataan vinkkejä pituusheittoon. Miten tuota lähdetään muuttamaan?

Kommenttien pituus maksimissaan 200 merkkiä TAI kirjoitettu niin, että myös minä ymmärrän. 8)

Avatar
Jaani
Viestit: 3077
Liittynyt: Ti 23 Tammi 2007, 19:16
Paikkakunta: Helsinki

Re: Pimp my drive

Viesti Kirjoittaja Jaani » To 01 Syys 2011, 9:55

Pidä kättä enemmän oikealle viistoon, ei niin paljon kropan taakse sitä kättä. Tulee liikaa sivuttaisliikettä vetoon. Ja sitten ton loppuvedon, kiekon irrottua siis, teet vähän alaviistoon. Mikäli mahdollista, niin linjan pitäisi pysyä about samana. Se vaatii aika notkeata kättä ja rintalihasta, mutta auttaa puhtaampaan irrotukseen, eikä tule ruohonleikkureita.

http://www.youtube.com/watch?v=0KOafXWyCUw Kato Chrillen loppuveto. Käden linja pysyy aika suorana, paitsi ihan taka-asennossa tietty. Notkea kaveri.

Etuaskel lyhemmäksi.

Enemmän takapainoa, älä ryntää perään. Astumalla eteenpäin yli sulta jää paljon pyörähdysvoimaa käyttämättä. Eli enemmän takapainoa, vasen jalka vähän pitempään maassa ja sitten kun on pakko nostaa se kropan kierryttyä kunnolla, niin rennosti vaan mukaan. Älä siis astu yli, vaan pyörähdä maassa. Tämä siis pituuteen. Tiukalla väylällä ei kannata venkoilla liikaa.

Muuten näyttää hyvältä juuri toi keskivartalon jämäkkyys, et ole kyyryssä tai muuten venkuralla.

Jiiärrä voi sit torpata tän edellisen :

jiiärrä
Viestit: 919
Liittynyt: To 20 Elo 2009, 21:41
Oikea nimi: Janne Räsänen
Seura: Talin Tallaajat

Re: Pimp my drive

Viesti Kirjoittaja jiiärrä » To 01 Syys 2011, 16:57

Kannattaa myös kokeilla kyynärpään oikaisua suoraksi ennen kuin kiekko irtoaa. Tehot ja jenga jäävät vajaaksi, kun käsi on koukussa. Suora käsi irtoamishetkellä saadaan aikaiseksi suoristamalla kyynärpää niin nopeasti kuin pystyy. Yhtä nopeasti kuin käsi pomppaa pois kuumalta uunilta mielellään. Missä kohdassa kyynärpään oikaisu kannattaa aloittaa vaihtelee henkilöstä toiseen ja samalla heittäjällä ajan kanssa. Sitä mukaa kun lihakset kehittyvät ja hermosto nopeutuu.

Kokeilisin myös kyynärpään viemistä lähemmäs kohdetta ennen kyynärpään suoristuksen aloittamista. Ihan suoraksi ei saa päästää olkapään ja kyynärpään väliä, ettei satu.

Olkapäällä kiekon riuhtaisua pitkälle saattoon kannattaa katsoa myös Camilla Jernbergiltä. Suuri osa hänen heitostaan tulee lantion lisäksi käden liikuttamisesta kauas taakse kovalla voimalla olkapään nivelestä liikuttaen. Loppua kohden pitää tässäkin riuhtoa niin paljon kuin pystyy. Siis pituutta hakiessa. Camillasta on muutamia videoita samalla kanavalla kuin Jaani linkitti Tali Open 2009ssä on hidastuskuvaa ja sitten on Scandinavian Open 2010 star frame. Tai SO star frame.

Avatar
Laura
Viestit: 55
Liittynyt: La 11 Heinä 2009, 19:49
Oikea nimi: Laura Uusi-Rasi

Re: Pimp my drive

Viesti Kirjoittaja Laura » To 01 Syys 2011, 18:01

olkapään ja kyynärpään väli = olkavarsi, mihin suuntaan sitä ei sais päästää suoraks ku aina se on suora?

Miksen minä tajua taas about mitään?

Avatar
Jaani
Viestit: 3077
Liittynyt: Ti 23 Tammi 2007, 19:16
Paikkakunta: Helsinki

Re: Pimp my drive

Viesti Kirjoittaja Jaani » To 01 Syys 2011, 18:08

Mä veikkaan, että jiiärrä tarkoitti ns. käden suoristamista lukkoon. Se sattuu. (Siis, olkavarren koukistaminen, se vasta sattuukin, luulen.)

Tajusitko mun ohjeista mitään?

jiiärrä
Viestit: 919
Liittynyt: To 20 Elo 2009, 21:41
Oikea nimi: Janne Räsänen
Seura: Talin Tallaajat

Re: Pimp my drive

Viesti Kirjoittaja jiiärrä » To 01 Syys 2011, 18:38

Sori mun mokani jäi osa lauseesta kirjoittamatta.

Siis loppuun asti pitää välttää olkavarren viemistä niin kauas kainalosta kohti kohdetta kuin mahdollista ennen kuin kyynärpään suoristus alkaa. Jos olkavarren vie niin lähelle kohdetta kuin mahdollista kyynärpää taittuneena, kyynärpää ei pääse vapaasti suoristumaan. En tiedä miksi, mutta väkivaltaista jälkeä tulee kyynärpään oikaisussa ja se sattuu sikana. En yhtään ihmettele, jos tulisi heittouran lopettavia vammoja. Se on oikeasti niin hirveää. Arvaa, mistä tiedän? Sattuiko vähän... Jaani voi kompata, hänelle kävi samoin. En voi suositella.

Kun teki niin pahaa, en uskalla koskaan lähteä etsimään rajoja sille, miten kauas kyynärpään voi viedä kovassa heitossa pois kyljestä kohti kohdetta milläkin kyynärpään taittokulmalla. Jossain vaiheessa tulisi liian jyrkkä kulma ja kyynärpää lukittuisi ja kaikki luotu liike menee käden vääntämiseen sellaiseen asentoon, mihin se ei ole suunniteltu menemään. Rits... Aaaargh!

MikkoS
Viestit: 297
Liittynyt: Ma 25 Loka 2010, 11:21
Oikea nimi: Mikko Setälä

Re: Pimp my drive

Viesti Kirjoittaja MikkoS » Pe 02 Syys 2011, 8:06

TL;DR -> Jos se sattuu, teet väärin, lopeta. Ei siihen anatomian oppikirjaa tarvita. :)

Eikö missä tahansa fyysisessä toiminnassa keho anna palautetta näin? Itse en ole huomannut vielä yhtäkään frisbeen heittämisen aiheuttamaa kremppaa tässä kolmen vuoden aikana, vaikka upsiakin paukutan aina kokolailla täysiä. *koputtaa puuta* Ehkä kerran ojentaja vihoitteli jotain viime keväänä kun alkoi talven jälkeen veteleen ekoja kovempia draiveja, silloinkin siis suorituksen aikana. Taisi olla joku kulma väärin jossain, ongelma korjaantui itsellään.

Pyrin postaamaan omaakin mimiikkaa videomuodossa tähän ketjuun vielä tänä vuonna. Saatte sitten arvuutella mistä sanonnasta on kyse. :mrgreen:
Huomaan heti putterin irrotessa kädestä, että "aha, tuonneko olinkin menossa" - roberd

Avatar
Laura
Viestit: 55
Liittynyt: La 11 Heinä 2009, 19:49
Oikea nimi: Laura Uusi-Rasi

Re: Pimp my drive

Viesti Kirjoittaja Laura » Pe 02 Syys 2011, 9:03

En tiedä tuntuuko musta vaan, mutta Jaanin teksti oli kirjotettu selkokielellä. Jiiärrän kommentit voisin kyetä vastaanottamaan kasvotusten ja kädestä pitäen ohjattuna. Toki sekin varmaan vaikuttaa kun tässä makaan sohvalla ja katon vaan videota. Tarvis olla siellä radalla ja kuulla joka heiton jälkeen se palaute.

Avatar
Jaani
Viestit: 3077
Liittynyt: Ti 23 Tammi 2007, 19:16
Paikkakunta: Helsinki

Re: Pimp my drive

Viesti Kirjoittaja Jaani » Pe 02 Syys 2011, 9:49

En kyllä tiedä, mistä jiiärrä oli saanut päähäni, että olin rikkonut itseäni ojentamalla kättä väärin. Mutta kyllä näin kävi joskus 2004 ja heitin kyynärtuella vähän aikaa, kun käden oikaiseminen sattui. Tekniikkavirhehän se on, ja kipeää tekee.

MikkoS:lle voisin huomauttaa, että anatomiassa voi olla sellaisia feeluja, että sattuu vaikka tekisi oikeinkin. Voihan sitä koettaa korjata kroppaa ja tekniikkaa niin, ettei satu. Mutta ennen kaikkea kroppaa.

Vastaa Viestiin