Frisbeegolf mediassa

Keskustelua frisbeegolfista

Valvoja: HALLITUS

Avatar
PM
Viestit: 733
Liittynyt: Ke 26 Loka 2005, 10:31
Oikea nimi: P.Määränen
Seura: Talin Tallaajat
Paikkakunta: Tikkurila

Re: Frisbeegolf mediassa

Viesti Kirjoittaja PM » La 05 Tammi 2013, 22:10

Juhanuha kirjoitti:Naisellinen miehen käsi joka puttaa millistä alarautaan.

Kuvaus osuu kyllä Määrikseen...
Jaahas Juhalla mustuu nenä joskus!!
Kaikki muu on turhaa paitsi putti!!


http://www.frisbeepoint.fi/kauppa/index.php

Avatar
Tee8mu
Viestit: 2248
Liittynyt: Su 18 Touko 2008, 12:25
Oikea nimi: Teemu Malmelin
Seura: Nokian frisbeeseura
Paikkakunta: Nokia

Re: Frisbeegolf mediassa

Viesti Kirjoittaja Tee8mu » Su 06 Tammi 2013, 1:52

The_One kirjoitti:Noin 4min sitten Yle 2:nen päällä ja just ennen kun mainostettiin tulevaa urheilugalaa, niin tuli pieni pätkä fribagolfia. Joku äijä tai muija(näkyy pelkkä käsi) kaivaa lumikasasta P1 Maniacin ja puttaa millistä alapeltiin. Noin kolme sekuntia tuli taas näkyvyyttä.
Toihan on hyvä pätkä, siinä yllytetään yrittämään jotain uutta. Tunnuslauseena on "Surprise yourself" tai vastaavaa. Toi on sellainen mielenkiinnon herättävä, "mitä ihmettä tossa ruudulla just tapahtui" -pätkä... :) Itse ainakin koin sen positiivisena yllätyksenä...

Kimmo
Viestit: 161
Liittynyt: Ma 17 Heinä 2006, 8:34
Oikea nimi: Kimmo Lindholm
Seura: Nummelan Frisbeeseura
Paikkakunta: Espoo - Vihti

Re: Frisbeegolf mediassa

Viesti Kirjoittaja Kimmo » Su 06 Tammi 2013, 10:36

Siitä "samasta" pätkästä on TV2:lla näytetty myös toista versiota, jossa putti menee sisään!
Jokseenkin ärsyttävä, mutta ehkä juuri siksi toimiva pätkä. Eli samaa mieltä Teemun kanssa.
Eniten siinä ärsyttää tumput kädessä puttaaminen...

The_One
Viestit: 231
Liittynyt: Pe 09 Kesä 2006, 13:00
Oikea nimi: -Hege
Seura: Disc Golf Club Tampere

Re: Frisbeegolf mediassa

Viesti Kirjoittaja The_One » Su 06 Tammi 2013, 13:38

En itekkään tota negatiivisena pitänyt, jos siis jäi aikasemmasta kirjotuksesta sellanen kuva.
Sponsored by Tampereen Lihajaloste Oy and K-Market Ruotula.

monster
Viestit: 574
Liittynyt: Su 12 Maalis 2006, 17:53

Re: Frisbeegolf mediassa

Viesti Kirjoittaja monster » Su 06 Tammi 2013, 18:29

:D :D :D
Juhanuha kirjoitti:Naisellinen miehen käsi joka puttaa millistä alarautaan.

Kuvaus osuu kyllä Määrikseen...
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Rockyz
Viestit: 24
Liittynyt: Ti 24 Touko 2011, 14:15
Oikea nimi: Juhani Lehtonen
Seura: Talin Tallaajat
Paikkakunta: Helsinki

Re: Frisbeegolf mediassa

Viesti Kirjoittaja Rockyz » Pe 15 Maalis 2013, 12:56

Ylläksen alueella ilmestyvässä Kuukkeli-lehdessä on frisbeegolf-aiheinen kilpailu (Kilapilu) https://www.dropbox.com/s/gcgealxt80csq ... 3_2013.jpg, johon ehtii osallistua 22.3. saakka osoitteessa http://www.kuukkeli.com/uut8frame.html Kilpailun voittaja palkitaan T-paidalla, josta löytyy kisakuva sekä voittoteksti. :D

Lisäksi lähes yhtä aikaa ilmestyneessä Luoteis-Lappi -lehdessä (maaliskuussa 2013) oli juttua siitä, että frisbeegolf on myös talvilaji https://www.dropbox.com/s/97oavhezcm7jx ... 3_2013.jpg
PDGA #48418
Talin Tallaajat
http://backspindg.blogspot.fi/

Bast
Viestit: 94
Liittynyt: Su 01 Kesä 2008, 20:00
Oikea nimi: Kari Toivonen
Paikkakunta: Lieto
Viesti:

Re: Frisbeegolf mediassa

Viesti Kirjoittaja Bast » Pe 15 Maalis 2013, 13:48

Frisbeegolf on saanut pääasiassa paistatella positiivisen julkisuuden valossa muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. USA:n puolella keskustelua lajista käydään kuitenkin myös varsin kriittisessä sävyssä. San Franciscon Golden Gate Parkin rataa vaadittiin siirrettäväksi jo parin vuoden käytön jälkeen, eikä yrityksistä huolimatta alueelle ole saatu toista rataa. Syynä on kaupungin jonkinlaisen "puisto-osaston" (Division of Urban Forestry) osoittamat frisbeegolfin aiheuttamat vahingot alueen puustolle. Linkissä uutinen, tai oikeammin vastine, jonka kyseisen puiston suojelemista vaativan painostusryhmän jäsen on kirjoittanut frisbeegolfin ekologista luonnetta kuvaavalle haastatteluartikkelille:

http://www.hmbreview.com/opinion/matter ... 963f4.html

Puihin kohdistuvista vahingoista on ollut puhetta meilläpäinkin muutamien ratojen yhteydessä, joten vastaavankaltaista kirjoittelua odotellessa.
Puttaus on puoli ruokaa

az_kip
Viestit: 1376
Liittynyt: Ma 04 Elo 2008, 11:24
Oikea nimi: Kiril Häyrinen
Seura: Raaseporin Korilla

Re: Frisbeegolf mediassa

Viesti Kirjoittaja az_kip » Ma 18 Maalis 2013, 14:09

Bast kirjoitti:Frisbeegolf on saanut pääasiassa paistatella positiivisen julkisuuden valossa muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. USA:n puolella keskustelua lajista käydään kuitenkin myös varsin kriittisessä sävyssä. San Franciscon Golden Gate Parkin rataa vaadittiin siirrettäväksi jo parin vuoden käytön jälkeen, eikä yrityksistä huolimatta alueelle ole saatu toista rataa. Syynä on kaupungin jonkinlaisen "puisto-osaston" (Division of Urban Forestry) osoittamat frisbeegolfin aiheuttamat vahingot alueen puustolle. Linkissä uutinen, tai oikeammin vastine, jonka kyseisen puiston suojelemista vaativan painostusryhmän jäsen on kirjoittanut frisbeegolfin ekologista luonnetta kuvaavalle haastatteluartikkelille:

http://www.hmbreview.com/opinion/matter ... 963f4.html

Puihin kohdistuvista vahingoista on ollut puhetta meilläpäinkin muutamien ratojen yhteydessä, joten vastaavankaltaista kirjoittelua odotellessa.
Aika asiallinen kirjoitus ja varmasti paljon mietittävää ja huomioitavaa meille, jotka ratoja haluamme, rakennamme, ylläpidämme ja käytämme. Itse olen sitä mieltä, että jos toiseen vaakakuppiin laitetaan frisbeegolfin tuomat sosiaalis-fyysiset hyödyt ja toiseen ympäristöhaitat, niin suhde on meille todella edullinen suhteessa muihin urheilulajeihin sekä suhteessa kaikkeen muuhunkin ihmisen toimintaan. Varsinkaan jos kyseessä ei ole uhanalainen puusto tai kasvillisuus, niin en näe itse tässä "luonnon uhrauksessa" ongelmaa, vaan se on jopa kannattavaa tehdä.

Bast
Viestit: 94
Liittynyt: Su 01 Kesä 2008, 20:00
Oikea nimi: Kari Toivonen
Paikkakunta: Lieto
Viesti:

Re: Frisbeegolf mediassa

Viesti Kirjoittaja Bast » Ma 18 Maalis 2013, 14:35

Voisi kuvitella, että yllä mainittu asia koskee Suomessa oikeastaan vain ratoja, jotka on rakennettu keskusta-alueiden vanhoihin puistoihin, ja joiden puustolla on maisemallista arvoa. Suurin osa Suomen radoista taitaa kuitenkin olla metsäisillä alueilla, joissa puita riittää riesaksi asti :)

Täällä Lounais-Suomessa puistoihin pystytettyjä ratoja on kylläkin useita ja ainakin yksi rataehdotus on tietääkseni hylätty puihin kohdistuvan rasituksen pelossa ja yhdestä toisesta on tehty asian tiimoilta tutkimus, jossa kiekkojen on todettu vahingoittaneen puita. Sinänsä asia on harmillinen, koska kauniit puistoradat ovat lajin parasta ulkomainontaa. Umpimetsään syrjäkulmille raivatulle metsäradalle lajia harrastamaton osuu vain sattumalta tai lajiaktiivin retuuttamana.

Onko asialle sitten jotain tehtävissä? Eipä juurikaan. Puita ei voi suojata millään tavalla ja puuosumien välttäminen nyt on tavoitteena jo muutenkin :D

Kuten az_kip edellä totesikin ratojen tuomien hyötyjen voisi olettaa kuitenkin olevan haittoja suuremmat. Tosin en ole mikään hortonomi, joten en tiedä mitä kiekkojen osuminen puihin voi pahimmillaan aiheuttaa, mutta tuskin ne muutaman kaarnanpalasen irtoamisesta sentään kuihtuvat.
Puttaus on puoli ruokaa

Avatar
kastori
Viestit: 52
Liittynyt: Ti 19 Elo 2008, 12:08
Oikea nimi: Ville J.
Seura: Muu frisbeeseura
Paikkakunta: Helsinki

Re: Frisbeegolf mediassa

Viesti Kirjoittaja kastori » Ma 18 Maalis 2013, 16:10

Eikös Vähä-Meilahti seura yrittänyt jokunen vuosi sitten sulkea Helsingin Meilahden rataa? Siellä käsittääkseni kävi hortonomeja ihmettelemässä, ja totesivat että kuolleet puut johtuivat kuivista kesistä eikä frisbeegolffista.
FosK

Avatar
Tee8mu
Viestit: 2248
Liittynyt: Su 18 Touko 2008, 12:25
Oikea nimi: Teemu Malmelin
Seura: Nokian frisbeeseura
Paikkakunta: Nokia

Re: Frisbeegolf mediassa

Viesti Kirjoittaja Tee8mu » Ma 18 Maalis 2013, 16:54

On kyllä asiallinen kirjoitus, ei voi muuta sanoa. Tuossahan on selkeesti otettu huomioon realiteetteja tuotu esiin niitä tosiseikkoja, joiden kanssa painimme täällä Suomessakin. Viimemainitulla tarkoitan käyttäjäkuntaa joka ei välitä ympäristössä tapahtuvasta toiminnasta tuon taivaallista, vaan heittelevät miten heille itselle vaan kulloinkin sopii. Olen käynyt tuossa kyseiseessä puistossa pelaamassa. Kyseessä on ahtaaseen tilaan tehty melko hieno puisto/metsärata. Ahtaus tuo varsinkin tuolla esiin sen että väkeä on aivan mielettömästi. Sen muutaman kerran mitä kävin, rata oli niin täynnä että joka tiillä jonotettiin. Ja yleensähän on niin, että kun on paljon väkeä, yritetään jostain syystä pelata kiiressä ja availlaan jopa silloin kun muita pelaajia on vielä väylillä.

Yksi ongelmistamme on suuret massat jotka eivät osaa käyttäytä kentillä. Osalle ei ole opetettu etikettiä ja toiset eivät vaan välitä. Molempia riittää, valitettavasti. Esimerkiksi tekstin radalla, joka on keskeisellä paikalla suositussa puistossa muuten, oli häiritsevän paljon pelaajia "aivan tukka sekaisin" perjantaina joskus kahden maissa päivällä. Totta kai tähän liittyy sekin, että tölkkejä on siellä täällä ja olutta juodaan julkisesti, mikä tuolla suunnalla on melko raskauttavaa. Ei siis ihme, että radan käyttö saattaa aiheuttaa ympäristössä pahennusta kaikin puolin.

Se mitä ainakin koitan tässä ajaa takaa, on että usein sorrumme näissä arvosteluasioissa pienoiseen ylimielisyyteen lajin hienojen puolien saralla. Tuossakin oli hyvin lainattu (ja käytetty vastaan) paikallisen FG-seuran pj:n kommenttia että kyseessä on vihrein urheilulaji mitä on olemassa, helvetti. Ei kovin hyvä heitto viralliseksi kannanotoksi, varsinkaan jos sellaista sattuu vielä käyttämään median suuntaan. On totta, että kyseessä on ympäristöyställinen laji, mutta sen sijaan että hyökätään sillä argumentilla, olisi parempi todeta, että totta, ongelmia on vaikka ollaankin ympäristöystävällisiä. Ja ongelmille tulisi etsiä ja ehdottaa ratkaisuja eikä vain olla myöntämättä niiden olemassaoloa ja vaieta vaarallisuusaspekteista, joita ovat mm. terävät "nopeusdriverit" aloittelijoiden käsissä... Yhä useammin nykyään tullaankin sen kysymyksen eteen, että kuuluuko tämä laji enää nykyään, näillä käyttäjämäärillä yleisiin puistoihin. Itse en nykyään enää sellaisissa tykkää heittää, koska muita ulkoilijoita on paljon ja silloin kun on pienikin mahdollisuus osua toiseen en ota sitä riskiä, koska lipsahduksia sattuu aina joskus...

Helsingin uusimman ratahankkeen, eli Kivikon tapauksessa lähtökohtina olivatkin mm. vaarallisten tilanteiden ennaltaehkäiseminen hyvällä ja kattavalla ratasuunnittelua. Hienoa, että meillä Suomessa osataan! :)

moog
Viestit: 2
Liittynyt: Ti 19 Maalis 2013, 9:01
Oikea nimi: Marko M.

Re: Frisbeegolf mediassa

Viesti Kirjoittaja moog » Pe 05 Huhti 2013, 9:04

Toki meillä Suomessa ongelmaa lieventää iki-ihana ilmastomme. Täällähän tuo aktiivisin pelikausi on aika tasan puoli vuotta (Toukokuu-Lokakuu) ja toisen puolikkaan radat ovat huomattavasti vähemmällä käytöllä. Lumien tultua osa radoista jopa kuukausia täysin koskemattomia. Tämä paitsi suoraan pienentään rataan ja sen floraan kohdistuvaa vuotuista rasitusta, antaa kaikelle vihreälle myös aikaa toipua pelikausien välillä.

Ymmärrän hyvin että esim. tuolla Kalifornian suunnalla ongelma on aivan toinen, kun radat lähtökohtaisesti on pelattavissa ympärivuotisesti. Puut haukkaa muovia ja ruohoa tallataan 365 päivää vuodessa, niin onhan se selvä että eroosio on aivan toista luokkaa kuin täällä.

jabi587
Viestit: 14
Liittynyt: To 23 Syys 2010, 20:48
Oikea nimi: Jarno Kovanen
Seura: Rauman Frisbee
Paikkakunta: Rauma

Re: Frisbeegolf mediassa

Viesti Kirjoittaja jabi587 » Pe 26 Huhti 2013, 21:28

Emäntä huomasi uusimmassa yhteishyvässä (se vihreen kortin takia postiluukusta kolahtava lehti) jutun frisbeegolfista. Ihan asiallisesti kerrottu lajista, ja sen hienoudesta. Kannattaa lukaista läpi jos sattuu lehti tulemaan eteen jossain.

az_kip
Viestit: 1376
Liittynyt: Ma 04 Elo 2008, 11:24
Oikea nimi: Kiril Häyrinen
Seura: Raaseporin Korilla

Re: Frisbeegolf mediassa

Viesti Kirjoittaja az_kip » Ma 29 Huhti 2013, 20:02

jabi587 kirjoitti:Emäntä huomasi uusimmassa yhteishyvässä (se vihreen kortin takia postiluukusta kolahtava lehti) jutun frisbeegolfista. Ihan asiallisesti kerrottu lajista, ja sen hienoudesta. Kannattaa lukaista läpi jos sattuu lehti tulemaan eteen jossain.
Aika huikeaa. Yhteishyvässä oli tosiaan hyvin kirjoitettu monen sivun juttu frisbeegolfista. Ja Yhteishyvä ei ole mikä tahansa lehti, vaan Suomen laajalevikkisin lehti 1,8 miljoonan levikillään.

MikkoS
Viestit: 297
Liittynyt: Ma 25 Loka 2010, 11:21
Oikea nimi: Mikko Setälä

Re: Frisbeegolf mediassa

Viesti Kirjoittaja MikkoS » Su 19 Touko 2013, 16:51

Frisbeegolf esillä Keski-Uusimaa lehdessä parikin kertaa männäviikolla. Juttu Keinukallion radasta:
Kuva

Lukijan tekstaripalstalla vähän ikävämpää sävyä:
Kuva

Täydellinen esimerkki NIMBY-ilmiöstä. Ei nyt ainakaan minun takapihalle, kun kiliseekin ja kaikkea! Onnettomat ei tiedä että ko. ääni on yksi maailmankaikkeuden upeimmista. Voishan ne ketjut varmaan tehdä kumista? Sitten vaan vandaalit polttais ne.
Huomaan heti putterin irrotessa kädestä, että "aha, tuonneko olinkin menossa" - roberd

Vastaa Viestiin