maalikorien nykytila

Keskustelua frisbeegolfista

Valvoja: HALLITUS

Avatar
tumpsi
Viestit: 735
Liittynyt: Ti 26 Kesä 2007, 15:24
Oikea nimi: Tomi Niemenmaa
Seura: Tampereen Frisbeeseura
Paikkakunta: Oulu

maalikorien nykytila

Viesti Kirjoittaja tumpsi » Pe 07 Loka 2011, 1:02

olisi aika hassua jos vaikkapa koripallokori sylkäisisi ratkaisevan heiton sukan viimeisestä narunpätkästä takaisin. tai futismatsissa ratkaisevaa rankkaria ampuva pelaaja päättää potkaista pallon maata pitkin alakulmaan, tekee asianmukaisen liikesarjan pallon lähettämiseksi oikealle radalle, onnistuu... mutta sitten pallo pomppaakin tuntemattomasta syystä kolme metriä maalin yli.

frisbeegolfkorin design on ollut aikalailla samanlainen alusta asti, eli jostain 70-luvulta. ameriikassa isot pojat puhuu että jotain pitäis tehdä ettei kävisi kuten alla olevassa linkissä, sillä eihän "oikeissa" urheilulajeissakaan käy niin että väline ei toimikaan ratkaisun hetkellä oletetulla tavalla. en tiedä miten tai minkälaiseksi koria pitäisi muuttaa että se olisi parempi kuin nyt, sillä discatcherin uusin versio on vähiten surkea kori johon olen putannut, ja puttaan siihen kotipihallanikin lähes päivittäin. ei sitäkään täydelliseksi pääse sanomaan, välillä tulee putkesta takaisin ja välillä menee käsittämättömästi ketjuista läpi. toki se syö myös huonoja putteja omituisilla tavoilla, mutta ei kumpikaan noista ilmiöistä ole kovin suositeltava.

http://www.youtube.com/watch?v=2L0vMPuL0io#t=2m10s

ps. sekin on aika heikko argumentti että korit ovat samat kaikille, ja että tuuri-imuroinnit sekä oudot sylkäisyt kuuluvat pelin henkeen.

Juhanuha
Viestit: 1871
Liittynyt: Ti 19 Heinä 2011, 8:05
Oikea nimi: Juha Kytö
Seura: Sipoon Discstroyers ry
Paikkakunta: Helsinki

Re: maalikorien nykytila

Viesti Kirjoittaja Juhanuha » Pe 07 Loka 2011, 7:51

Laji mistä tämäkin laji ottaa paljon krediittiä, eli golf, omaa maalina reiän. Reikäänkään ei pallo mene kun sen liian kovaa siihen lyö eli pallon nopeus on oltava sopiva. Viitaten tuohon tolpasta/korista kimpoamiseen siis. Sitäkin voi muuten ehkäistä sillä kun tolppa paistaa ketjujen välistä, käy siirtämässä ketjut siihen tolpan eteen ennen puttia. Ketjut ovat joissain paikoissa vähän kevyempiä kuin muualla ja kevyet ketjut sylkevät helpommin kiekot pois eli toisaalta standardi voisi olla olemassa ettei jotkut korit hyljeksi enemmän kuin toiset.

Toki itsellekin kelpaisi että koriin saa paiskoa täysillä, ei siinä mitään. Eniten ärsyttää se kun kiekko sujahtaa korin läpi niin ettei edes kilinää kuulu :evil:

Mutta eikö nuo korit kyllä pääosin ole aika hyviä? Toki korien täytyy myös olla ilkivallan, ja ennen kaikkea, käytön kestäviä joten sekin osuus on melko hyvin nykyisissä koreissa hoidossa. Toki kehitys olisi hyväksi ja kunnon kiekkoimurit joka paikkaan :lol:

Mutta juu, olisihan se ideaalista että saisi ainakin tuon keskitolpan pois, siihen ei aina ketjujen siirtelytkään auta.

MikkoS
Viestit: 297
Liittynyt: Ma 25 Loka 2010, 11:21
Oikea nimi: Mikko Setälä

Re: maalikorien nykytila

Viesti Kirjoittaja MikkoS » Pe 07 Loka 2011, 7:58

Kieltämättä kettumainen pätkä videolla.

Tuohan on kai tuo Arroyo Disc Sportsin Vortex -kori tähdätty ratkaisemaan tätä ongelmaa, eli ettei keskiputkeen ketjujen läpi osuneet kovat putit pullahda ulos. Ainoa vaan että toiset väittää että sitten ongelma siirtyy toisaalle: liian kevyet putit ei välttämättä mene sisään. Täällä esimerkiksi on paljonkin keskustelua korista.

Onkohan kukaan suomalainen (saati liiton foorumilainen) päässyt kokeilemaan tuota?

Eri asia sitten missä määrin satunnaiset tapahtumat ja onni (sekä hyvä että huono) kuuluvat lajiin. Kyllä jokainen on varmasti ollut ottavana osapuolena sekä ihmeellisissä ob-skipeissä täydellisestä lähestymisestä näkymättömään kiveen, että myös aivan harakoille menneestä avauksesta jonka puuosuma tönäisee suoraan korin alle. Tahtoisin uskoa että pitkässä juoksussa nämä menee tasan. Eli jos tulee tällainen sylkäisy ulos, niin harvemmin jaksan keuhkota, vaan ajattelen että "jollain kiessillä tulee sitten se ihmeellinen sisäänimurointi laitimmaisesta ketjusta tai joku muu uskomaton ilmaispulla"
Huomaan heti putterin irrotessa kädestä, että "aha, tuonneko olinkin menossa" - roberd

az_kip
Viestit: 1376
Liittynyt: Ma 04 Elo 2008, 11:24
Oikea nimi: Kiril Häyrinen
Seura: Raaseporin Korilla

Re: maalikorien nykytila

Viesti Kirjoittaja az_kip » Pe 07 Loka 2011, 8:00

Yhteen sylkyongelmaan ratkaisu on sen koriosan syventäminen. Tämä vähentäisi korin pohjalta pois pomppaavien kiekkojen määrää.

AMA
Viestit: 1175
Liittynyt: Ke 29 Elo 2007, 17:36
Oikea nimi: Markus Mäntylä
Seura: Tampereen Frisbeeseura
Paikkakunta: Tampere

Re: maalikorien nykytila

Viesti Kirjoittaja AMA » Pe 07 Loka 2011, 8:38

En ole koskaan nähnyt kiekon pomppaavan pois korin pohjalta, joten en näkisi sitä niin isona ongelmana kuin putkesta ulos pomppaamista ja ketjujen läpi menemistä. Latituden koreista en ole nähnyt yhtään läpi menevää puttia tai tolpasta pois kimpoavaa, mutta toisaalta ainoastaan yhdessä sellaisessa kisassa olen ollut, jossa on kyseiset korit olleet.
"play for show, work for dough" -Lloyba

ville
Viestit: 5750
Liittynyt: To 26 Kesä 2008, 7:28
Oikea nimi: Ville Kotamäki
Seura: Nummelan Frisbeeseura
Paikkakunta: Nummela

Re: maalikorien nykytila

Viesti Kirjoittaja ville » Pe 07 Loka 2011, 10:05

Kyllähän te asiaa kirjoitatte. Itse kuitenkin olen asian päätellyt näin.

Suhteessa hyvä putti, joka ei jää koriin ja huono putti (ei osu kunnolla, on liian hiljainen, liian pystyssä-menee läpi tai ei osu ollenkan) olen päätynyt siihen tulokseen, että parempi keskittyä sen oman putin parantamiseen. On kuitenkin äärimmäisen harvinaista, että hyvä putti ei jää sisään.
Onhan se tietysti helpompaa syyttää koria :wink:

Ja vaikka koreja kehitetäänkin, aika harvalla seuralla on varaa uusia korejaan. Yleensä niitä paikkaillaan niin kauan, kun pystyssä pysyvät. Ja sen jälkeen ehkä uusitaan se yksi.

Avatar
Tee8mu
Viestit: 2248
Liittynyt: Su 18 Touko 2008, 12:25
Oikea nimi: Teemu Malmelin
Seura: Nokian frisbeeseura
Paikkakunta: Nokia

Re: maalikorien nykytila

Viesti Kirjoittaja Tee8mu » Pe 07 Loka 2011, 10:54

ville kirjoitti:On kuitenkin äärimmäisen harvinaista, että hyvä putti ei jää sisään.
Onhan se tietysti helpompaa syyttää koria :wink:

On eri asia syyttää koria huonosta putista kun oikeesti ottaa se putkiosuma hyvällä putilla. Niin kauan kunnes osuu omalle kohdalle, voi naureskella partaansa, et heh heh korista kiinni, niin niin.

No joo, se miks tää on lähellä sydäntä on, että hävisin Porin kisan sudaritaistelun ekalla väylällä 5-metrisellä solidilla putilla joka hyppäs pois just niinkuin tossa tumpsin videossa. Eikä siinä vielä kaikki, tokalla kierroksella tuli samanlainen putti samalla lailla ulos ja 4 muuta meinasi tulla, mutta hyppäsivät kehikon reunalta takaisin.
Hassua tästä tekee vielä se, että putti kulki läpi kisan kuin unelma. Meikäläiselle äärimmäisen harvinaista, että 2 kiessillä tuli about 2 puttimokaa 10m sisältä (siis jos ei lasketa näitä pois hypäänneitä). Tämä siis kertoo siitä että putit olivat hyviä läpi kisan ja tulivat silti ulos, eikä siitä että olisi käynyt huono säkä vaan pari kertaa. Tällä yritän ajaa takaa sitä, että putti ei jatkuvasti voinut olla esim. liian kova, koska muuten olisi tullut enemmän missejä...

Kun avauduin sudarihäviön jälkeen, minulle kerrottiin että joo discatchereihin pitää tähdätä siihen tiettyyn kohtaan siihen alakulmaan.

MITÄ?!?!?!

Eikö se ***lauta riitä että tähtää keskelle koria ja heittää siihen. Että pitäisi hakea korista vielä sellainen oma erikoispaikka että jää sisälle. Onko tarkoituksenmukaista?

Koko kisan ajan vielä sanoin ennen putteja poolikavereille, että taas putki paistaa keskellä.

Tarkennuksena vielä että Porissa on niitä malleja, joissa ketjuja ei saa liikuteltua vaan yläpidikkeet on uritettu niin että ketju pysyy kohdallaan. Oiskohan kuitenkin parempi että voi siirtää enemmän ketjuja siihen kohtaan mihin on tarkoituksena heittää..??

No niin, sainpas varkain tilaisuuden avautua tuostakin mieltä painamaan jääneestä asiasta... :mrgreen:

Avatar
Jaani
Viestit: 3077
Liittynyt: Ti 23 Tammi 2007, 19:16
Paikkakunta: Helsinki

Re: maalikorien nykytila

Viesti Kirjoittaja Jaani » Pe 07 Loka 2011, 11:07

AMA kirjoitti:En ole koskaan nähnyt kiekon pomppaavan pois korin pohjalta, joten en näkisi sitä niin isona ongelmana kuin putkesta ulos pomppaamista ja ketjujen läpi menemistä. Latituden koreista en ole nähnyt yhtään läpi menevää puttia tai tolpasta pois kimpoavaa, mutta toisaalta ainoastaan yhdessä sellaisessa kisassa olen ollut, jossa on kyseiset korit olleet.
http://www.youtube.com/watch?v=Ae1hjQ0v6uI Ja kohta 9.02... Pohjalla käy.

Kyllä Latitudestakin ulos tulee, mutta vähemmän. Siinä on ne ketjut hyvin aseteltu ja niitä on paljon.

Mutta tosiaan on he lajille vähän huonoa mainosta, että korit ovat niin erilaisia ja jotkut niin surkeita, että hyvät putit ei jää sisään. Tilanne on IHAN sama, kuin jalkapallossa, jossa ilmiselvä maali hylätään tuomarivirheen takia. Niitäkin sattuu aika usein. Mm. viime MM-kisoissa Englannille.

Herrasmies Paul Ulibarri kerran sudarissa olisi voittanut, kun kaveri puttasi putkesta ulos, mutta ei antanut itsensä ottaa epäreilua, tuurilla saatua voittoa. Se on spirittiä se.

AMA
Viestit: 1175
Liittynyt: Ke 29 Elo 2007, 17:36
Oikea nimi: Markus Mäntylä
Seura: Tampereen Frisbeeseura
Paikkakunta: Tampere

Re: maalikorien nykytila

Viesti Kirjoittaja AMA » Pe 07 Loka 2011, 11:19

Tuossa Ulibarrin ja Gurthien tapauksessa kait Gurthien putti oli pompannut korin pohjalta pois. Jotkut paikalla olleet taisivat kommentoida, etteivät olleet koskaan nähneet kiekon tulevan sillälailla korista ulos.
"play for show, work for dough" -Lloyba

jiiärrä
Viestit: 919
Liittynyt: To 20 Elo 2009, 21:41
Oikea nimi: Janne Räsänen
Seura: Talin Tallaajat

Re: maalikorien nykytila

Viesti Kirjoittaja jiiärrä » Pe 07 Loka 2011, 11:50

Valitettavasti korin pohjalta on tullut mulla usein ulos nollavauhdeissa samoin juuri Headrickin ylittäneestä vaakaheitosta, joka nippa nappa jaksoi koriin asti, osuttuaan keskelle tolppaa. Piipolle Kävi viime syksynä Meikun vikalla väylällä korin pohjan läpi putoaminen niin, että kiekko oli about pysähtynyt tai jopa pysähtynyt. Ei oo kai ihan parhaassa hapessa se kori :-) Valitettava fakta on se, että täydellinen suorituskin tulee ulos välillä. Ei ylivauhtia tai edes vauhtia ollenkaan, keskellä tai oikealle puolelle tankoa niin, että kiekko on jo korin yläreunan alapuolella. Siistiä. Feldy tykkäisi vaativammista koreista, jotka auttavat parenmpia puttaajia. Kun nykykoreista tulee täydelliset suoritukset ulos, noiden kahden asian yhdistelmä, joka toimii aina, on tone pole. En vain haluaisi palata noihin, kun se ainakin saa ulkopuolisista lajin näyttämään amatöörimaiselta. Ihan kun meitä ja lajiamme ei muutenkin jo aliarvioitaisi. Propsit sille, joka tekee vandaalinkestävän aina nappaavan korin, joka ei helpota puttaamista verrattuna nykytilanteeseen poistaen taidon merkitystä lajista. Vandaalinkestävyys on valtava ongelma. Joka kausi useampi kori Hesassa on ketjuista rikki ja muuta kivaa. Idiootti ei osaa lisätä älyä, joten _se_ lisää voimaa, eli koreja röykytetään kylätappelun mallilla tosissaan.

ville
Viestit: 5750
Liittynyt: To 26 Kesä 2008, 7:28
Oikea nimi: Ville Kotamäki
Seura: Nummelan Frisbeeseura
Paikkakunta: Nummela

Re: maalikorien nykytila

Viesti Kirjoittaja ville » Pe 07 Loka 2011, 11:54

Eiköhän ne pitkässä juoksussa mene tasan - huonot putit sattuu jäämään sisään ja hyvät tulee ulos. Vähän sama, kuin puuosumissa. Yleensä vaan muistaa ne "huonot" osumat, joista kiekko kimpoaa väärään suuntaan. Onko se sitten tuuria vai huonoa tuuria. Milleistä tai senteistä se on kuitenkin kiinni. Varmasti on erilaisia koreja, toisiin riittää, kun se on siellä päin - ja toiset vaativat tarkan osuman "alakulmaan". Onko se sitten tämän lajin suola vai kirous?

Lainatakseni Jonea: Tuurit vaikuttavat vaan huonoihin heittoihin. Hyvä heitto ei tarvitse tuuria.

Tämä nyt on tällaista itsensä psyykkaamista tuleviin epäonnistuneisiin heittoihin :lol:

Uzah
Viestit: 40
Liittynyt: Ke 26 Loka 2005, 12:30
Oikea nimi: Juuso Ketonen
Seura: Talin Tallaajat
Paikkakunta: Sörnävitch

Re: maalikorien nykytila

Viesti Kirjoittaja Uzah » Pe 07 Loka 2011, 12:05

ville kirjoitti:Eiköhän ne pitkässä juoksussa mene tasan - huonot putit sattuu jäämään sisään ja hyvät tulee ulos. Vähän sama, kuin puuosumissa. Yleensä vaan muistaa ne "huonot" osumat, joista kiekko kimpoaa väärään suuntaan. Onko se sitten tuuria vai huonoa tuuria. Milleistä tai senteistä se on kuitenkin kiinni. Varmasti on erilaisia koreja, toisiin riittää, kun se on siellä päin - ja toiset vaativat tarkan osuman "alakulmaan". Onko se sitten tämän lajin suola vai kirous?

Lainatakseni Jonea: Tuurit vaikuttavat vaan huonoihin heittoihin. Hyvä heitto ei tarvitse tuuria.

Tämä nyt on tällaista itsensä psyykkaamista tuleviin epäonnistuneisiin heittoihin :lol:
Nimenomaan!
Toisella tavalla ajateltuna voitaisiin vielä sanoa että tilanne on aina kaikille sama. Minusta tuo on vain yksi asia mikä kuuluu meidän lajiin samalla tavalla kuin snookeriin kuuluu kick (http://lofi.forum.physorg.com/Why-do-sn ... 10254.html).

AriFerra
Viestit: 25
Liittynyt: Su 31 Heinä 2011, 18:24
Oikea nimi: ile tuominen
Paikkakunta: Porvoo

Re: maalikorien nykytila

Viesti Kirjoittaja AriFerra » Pe 07 Loka 2011, 12:18

Jaani kirjoitti:Tilanne on IHAN sama, kuin jalkapallossa, jossa ilmiselvä maali hylätään tuomarivirheen takia. Niitäkin sattuu aika usein. Mm. viime MM-kisoissa Englannille.
Puhumattakaan tapauksista Diego Armando Maradona Franco ja Thierry Henry. :mrgreen:

Anteeksi OT. Futis on vaan niin lähellä sydäntä...

Koriasiasta aloittelijan mielipide on kyllä se, että lajiin kuin lajiin tosiaan kuuluu erilaiset sattumat.
Toki ymmärrän, että sylettää, jos alotusviestin videon kaltaista usein sattuu.

Avatar
PM
Viestit: 733
Liittynyt: Ke 26 Loka 2005, 10:31
Oikea nimi: P.Määränen
Seura: Talin Tallaajat
Paikkakunta: Tikkurila

Re: maalikorien nykytila

Viesti Kirjoittaja PM » Pe 07 Loka 2011, 13:11

:o Kyllähän se ongelma on toi putkesta pois kimmonnut putti. Mulla noita putkesta pois kimmoneita tulee usein. Johtuuko se siitä että putissa on "kierettä"enemmän,vaiko siitä että käytän kevyitä puttereita? Kyllähän noi Latiduden korit on aivan huikeet korit,niistä ei kovinkaan paljon ole "sylkäsyjä"tullut. Eikös se ole täydellinen putti mikä jää sisään,meni se sitten vaikka yhdestä ketjusta sisään! :P
Kaikki muu on turhaa paitsi putti!!


http://www.frisbeepoint.fi/kauppa/index.php

Fyhrer
Viestit: 86
Liittynyt: Ma 07 Marras 2005, 20:23
Oikea nimi: Miko Fyhr

Re: maalikorien nykytila

Viesti Kirjoittaja Fyhrer » Pe 07 Loka 2011, 13:22

Jaani kirjoitti:
AMA kirjoitti:En ole koskaan nähnyt kiekon pomppaavan pois korin pohjalta, joten en näkisi sitä niin isona ongelmana kuin putkesta ulos pomppaamista ja ketjujen läpi menemistä. Latituden koreista en ole nähnyt yhtään läpi menevää puttia tai tolpasta pois kimpoavaa, mutta toisaalta ainoastaan yhdessä sellaisessa kisassa olen ollut, jossa on kyseiset korit olleet.
http://www.youtube.com/watch?v=Ae1hjQ0v6uI Ja kohta 9.02... Pohjalla käy.
Ei se kyllä mikään jumalainen putti ollut. Sori vaan Teemu. :)

Vastaa Viestiin