Kiekkojen muovivertailu

Keskustelua frisbeegolfista

Valvoja: HALLITUS

jiiärrä
Viestit: 919
Liittynyt: To 20 Elo 2009, 21:41
Oikea nimi: Janne Räsänen
Seura: Talin Tallaajat

Re: Kiekkojen muovivertailu

Viesti Kirjoittaja jiiärrä »

Lähtötilanteisesti muoveissa on eroja ja Star nimen alla on kai jo yli 100 eri seosta. Championitkin eroavat toisistaan. Kovat läpinäkyvät kestävät enemmän kuin taipuisammat sameat Championit. Periaatteessa kova Champion ja Z ovat kestävimmät muovit. C-Line on about tai tasan Championia. Championia saa myös kumisena pehmeänä taipuisana versiona. Osa Star kiekoista on kovia ja liukkaita, joten ne yksilöt eivät ole kaukana kovimmista muovilaaduista. Jos ei heittele pahoissa paikoissa, kiekon hukkaaminen on luultavampaa kuin mainitsemiesi kiekkojen kuluminen risaksi. Osa kiekoista lentää kuluneena paremmin kuin uutena, joten kuluminen voi olla hyvä asia.
Avatar
Tee8mu
Viestit: 1842
Liittynyt: Su 18 Touko 2008, 12:25
Oikea nimi: Teemu Malmelin
Seura: Nokian frisbeeseura
Paikkakunta: Nokia

Re: Kiekkojen muovivertailu

Viesti Kirjoittaja Tee8mu »

vaikka joku komppaa Starin puolesta kestävimpänä muovina, oon kyllä ite kans sitä mieltä että champion kestää paremmin. Ainakin niissä kiekoissa joita mulla on ollut, on ollut noin.
poimis
Viestit: 2284
Liittynyt: Ke 26 Loka 2005, 11:14
Oikea nimi: Sami Poimala
Seura: Talin Tallaajat
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Re: Kiekkojen muovivertailu

Viesti Kirjoittaja poimis »

Tee8mu kirjoitti:vaikka joku komppaa Starin puolesta kestävimpänä muovina, oon kyllä ite kans sitä mieltä että champion kestää paremmin. Ainakin niissä kiekoissa joita mulla on ollut, on ollut noin.
Enpä ole kuullut kenenkään sanovan Staria kestävimmäksi... sehän on Champion- ja Pro-muovien seos. Ainakin periaatteessa, jiiärrällä olikin ihan hyvää keskustelua aiheesta.
Gieggoilija
Viestit: 24
Liittynyt: Pe 06 Touko 2011, 17:47
Oikea nimi: brömää

Re: Kiekkojen muovivertailu

Viesti Kirjoittaja Gieggoilija »

Okei eli siis champion kestävämpi kuin star. Entäs discraftin uusi titanium plastic? Sitä ainaki mainostetaan et olisi kestävempi kuin z plastic eli kestävempi kuin champpiooni ?? Pitääkö paikkaansa?
Avatar
Ari
Viestit: 6705
Liittynyt: Ke 10 Tammi 2007, 11:57
Oikea nimi: Ari Penttala
Seura: Nummelan Frisbeeseura
Paikkakunta: Nummela

Re: Kiekkojen muovivertailu

Viesti Kirjoittaja Ari »

Titanium taitaa olla vielä niin uutta muovia, että ei ole kestävyystestiä paljon suoritettuna.
Discraftin mielestä se on kestävämpää.

Itselle ainakin oli uusi asia Star-muovin sekoitus. Eli en tiennytkään että se on pro- ja championmuovin sekoitus. Onko jossain ihan kerrottukin tuo vai onko tämä nyt sellainen urbaanilegenda?
Pro-muovi tuntuu hyvältä kädessä, mutta ei kyllä tunnu olevan paljonkaan kestävämpää kuin DX.

Itsellä on aika paljolti kiekot joko Staria tai FLX:ää. FLX-muovinen kiekko tuntuu kestävän pitempään muuttumattomana. Tämä siis viiden vuoden henkilökohtaisten tutkimusten tulos. Toki näissäkin on eroja yksilöissä.

Hyvänä esimerkkinä tästä on FLX Surge SS joka on tainnut olla bägissäni aktiivikiekkona jo 3 vuotta eikä tunnu muuttuvan oikein miksikään. Naarmuja näyttäisi olevan enemmän, mutta kiekko lentää samalla lailla kuin aiemminkin.

Toiseen suuntaan esimerkkejä olisi varmasti enemmän :)
jiiärrä
Viestit: 919
Liittynyt: To 20 Elo 2009, 21:41
Oikea nimi: Janne Räsänen
Seura: Talin Tallaajat

Re: Kiekkojen muovivertailu

Viesti Kirjoittaja jiiärrä »

Sen verran päällekkäisyyttä materiaaleista löytyy, että jos etsimällä etsii täysipainoista höttömuovia Championista, ja kovinta alipainoista Star muovia, voi ehkä löytää kestävämmän kiekon Starina. Se on kaukaa haettu tekemällä tehty poikkeus tosin. Normaalisti alipainoinen Champion sisältää enemmän muovia ja vähemmän painolisääjää (metallisuoloja ja kalkkia on kuulemma käytetty lisäämään massaa) kuin täysipainoinen "painotettu" kiekko. Painonlisääjät eivät ole yhtä kovia ja kestäviä matskuja kuin polyuretaani -ymmärtääkseni. Z, Champion ja C-Line ovat polyuretaanimuovia ja Star on huhujen mukaan puoliksi polyuretaania ja Prota. Olen kuullut, mitä Pro on, muttei juuri nyt muistu mieleen DuPontin luoman materiaalin nimi. Näitä juttuja on levittänyt monikin tyyppi mukaanlukien Millenniumin senhetkistä henkilökuntaa ja useamman mutkan kautta Innovan porukkaa. En muista, mutten ihmettele, jos Dave Dunipace olisi kertonut asiasta PDGA:in keskustelupalstalla. Ei siis pitäisi olla spekulaatiota tuon Starin sekametelin. Onhan se taloudellisesti helppoa, jos voi käyttää kahta vanhempaa matskua uuden best of both worlds (lähes ainakin) matskun tekemiseen.

Vinkki: Läpinäkyvä Star sisältää normaalia enemmän Championia ja on erittäin haluttua kokeneiden heittäjien joukossa Amerikassa. Lennon ja kestävyyden takia.

Aika harva on varmaan päässyt kokeilemaan Titaniumia niin kauan, että pystyisi sanomaan pitkän ajan kestävyydestä mitään. Jenkit ovat kertoneet, että Ti Buzzz ei ole hirveän paljon kovempi, mutta kääntää enemmän kuin hyvät Buzzzit ja useampi lähde on kehunut Ti Stalkeria paremmin lentäväksi kuin Z muovin versiota ja kuulemma koputtamalla kuulee selvästi, että Ti Stalker on kovaa matskua ja tuntuma kertoo saman. Niin kauan kuin ei heitä kovia muoveja kovii kohteisiin kovilla pakkasilla tuon luulisi tarkoittavan sitä, että ei kannata hukata kiekkoa, kun ei se ehkä muuten mene käyttökelvottomaksi. En ole Titaniumia räplännyt, joten oma kokemus puuttuu.
Vastaa Viestiin