Korivarkaus

Keskustelua frisbeegolfista

Valvoja: HALLITUS

Seppo
Viestit: 16
Liittynyt: To 30 Heinä 2009, 10:03
Oikea nimi: Seppo Tenhonen
Seura: Vampulan urheilijat

Korivarkaus

Viesti Kirjoittaja Seppo » Ti 03 Heinä 2012, 11:02

Seuraltamme varastettiin Vampulan Ulkoilumajalta puttauskori Juhannuksen alla. Kori on tähän saakka pysynyt paikoillaan jo pari vuotta.
Kuvittelin lajin harrastajien olevan sen verran rehtiä porukkaa, että varkaus oli melkoinen yllätys.
Myös yleiskäytössä olevia kiekkoja on hävinnyt viime aikoina.
Herää kysymys onko enää aiheellista pitää rataa vapaassa käytössä?

Oikeat harrastajat: silmät ja korvat auki,jos vaikka kori löytyisi!

JohnEagle
Viestit: 673
Liittynyt: Ke 06 Kesä 2007, 12:58
Oikea nimi: Janne Kotka
Paikkakunta: kangasala

Re: Korivarkaus

Viesti Kirjoittaja JohnEagle » Ti 03 Heinä 2012, 11:33

muistaakseni julkujärveltä on lähteny ykkösväylältä pariki koria kävelee. persereikiä riittää aina vaikka 99.9% lajin harrastajista osaisi käyttäytyä.
dgct

Jani
Viestit: 1143
Liittynyt: To 03 Marras 2005, 22:18

Re: Korivarkaus

Viesti Kirjoittaja Jani » Ti 03 Heinä 2012, 14:04

JohnEagle kirjoitti:muistaakseni julkujärveltä on lähteny ykkösväylältä pariki koria kävelee. persereikiä riittää aina vaikka 99.9% lajin harrastajista osaisi käyttäytyä.
Ei kai Julkujärven ykkönen noin huono reikä ole?

jiiärrä
Viestit: 919
Liittynyt: To 20 Elo 2009, 21:41
Oikea nimi: Janne Räsänen
Seura: Talin Tallaajat

Re: Korivarkaus

Viesti Kirjoittaja jiiärrä » Ke 04 Heinä 2012, 4:58

Vietiinhän Finlandiatalostakin kuparia vähän aikaa sitten. Metallivarkaudet olivat kansanhuvia Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen ja vaikka tilanne on rauhoittunut homma ei ole ohi. Kun rautasaha on keksitty, ei paljon auta ankkuroinnitkaan. Mitä lie piripäitä ovat olleet, kun kiekotkin ovat kelvanneet.

Jenkeissä mömmöpäiden ryöstämät korit ovat yleinen ongelma. Siellä lainvalvonta puistoissa toimii hyvin jällkikäteen, koska kunnat säästävät rahaa sillä, että fribaavat poliisit ovat siellä vapaa-ajalla, pelaajat ovat hyvissä väleissä viranomaisten kanssa, kun poliisit eivät tarvitse virka-ajalla partioida puistoissa ja puistot ovat normiporukan käytössä piikittäjien itsensä myyjien ym. sijaan. Kun rahat ovat vähissä kaikki partiontialueiden pienennys auttaa ja kun puistot ovat yleinen käyttökohde kaikille kuntalaisille, mutta soitto lain rikkomisesta lähtee herkästi poliiseille, rikollisuus tippuu nopeasti.

John Hernlund laittoi pinon esimerkkejä Discgolfreviewiin pahoista alueista jenkeissä, joista laittomuudet ovat siirtyneet muualle ja ovat perheiden piknikpaikkoina/muussa käytössä kiitos frisbeegolfaajien. Siitä tuli ehdotus hyvien kokemusten keräämisestä kirjaksi, jotta uusiin kuntiin ratoja viedessä saadaan puisto-osaston ja poliisin tuli plus taivuteltua kunnalllisia päättäjiä, että on kunnan etu saada rata ja ylläpitää sitä, kun radat lisäävät muidenkin kuntalaisten viihtyvyyttä ja turvallisuutta siellä päin maailmaa.

Siksi koreja on saatu paremmin takaisin kuin muuten, kun korivarauksien selvitys on prioriteetti poliiseille ja pelaajia on paljon, joten viidakkorumpu toimii, silmiä on paljon ja myyntipaikkoja seurataan sillä silmällä, että mistä romurautaa tai peräti "käytettyä" koria löytyy. Noin on kuulemma napattu montakin hörhöä ja joissain tapauksissa ovat saaneet korit takaisin niin hyvässä kunnossa, että ne on asennettu takaisin paikalleen. Tosin usein uusi kori on hankittu siihen mennessä, kun vanha palautuu. Kun varkaudet ovat ongelma monin paikoin, varakappale auttaa radan käytössä pysymisen kanssa.

En lähtisi ensimmäisenä syyllistämään pelaajia korivarkaudesta, jos ei ole todisteita.

Tapanote
Toiminnanjohtaja
Viestit: 8681
Liittynyt: To 10 Syys 2009, 8:44
Oikea nimi: Tapani Aulu
Seura: Tomoottajat Disc Golf
Paikkakunta: Turku

Re: Korivarkaus

Viesti Kirjoittaja Tapanote » To 12 Heinä 2012, 17:45

Varkaat iskivät nyt myös Viidentienristeyksen radalle. Väylän #18 korin yläosa oli viety. Ilmeisesti oli omasta korista ketjut kuluneet, kun vain yläosa kelpasi.

Jani
Viestit: 1143
Liittynyt: To 03 Marras 2005, 22:18

Re: Korivarkaus

Viesti Kirjoittaja Jani » To 12 Heinä 2012, 18:16

Tapanote kirjoitti:Varkaat iskivät nyt myös Viidentienristeyksen radalle. Väylän #18 korin yläosa oli viety. Ilmeisesti oli omasta korista ketjut kuluneet, kun vain yläosa kelpasi.
Nummelanharjun väylän kahdeksantoista korin yläosa meni solmuun Tapanina...

Vastaa Viestiin