Rahapalkinnot

Keskustelua frisbeegolfista

Valvoja: HALLITUS

Avatar
KURKO
Viestit: 137
Liittynyt: Ma 03 Heinä 2006, 13:42
Oikea nimi: Jani Karonen
Seura:
Paikkakunta: Espoo

Rahapalkinnot

Viesti Kirjoittaja KURKO » Pe 31 Elo 2012, 23:16

Rahapalkinnot tuntuu herattavan paljon mielipiteita niin pienemmissa kuin isommissakin kisoissa. Yleinen puheenaihe on se, etta paljonko rahaa jaetaan ja erityisesti se, paljonko sita jaetaan suhteessa osallistumismaksuihin. Tuntuu silta, etta kisojen jarjestamisen vaivasta ei saisi ottaa korvausta ja mahdollisimman paljon pitaisi olla rahaa jaossa. Kukaan ei kuitenkaan pelaa rahapalkintojen takia ja leipatyota tasta lajista ei juuri kukaan saa, ainakaan pelaajana. Miksi rahapalkinnoilla on niin iso merkitys?
| Frisbeegolffia vuodesta 1985 |

kakkonenonykkönen
Viestit: 104
Liittynyt: Ma 29 Tammi 2007, 20:39
Oikea nimi: :PPPP
Seura: Oulun Frisbeeseura
Paikkakunta: Oulu

Re: Rahapalkinnot

Viesti Kirjoittaja kakkonenonykkönen » La 01 Syys 2012, 5:32

KURKO kirjoitti:Rahapalkinnot tuntuu herattavan paljon mielipiteita niin pienemmissa kuin isommissakin kisoissa. Yleinen puheenaihe on se, etta paljonko rahaa jaetaan ja erityisesti se, paljonko sita jaetaan suhteessa osallistumismaksuihin. Tuntuu silta, etta kisojen jarjestamisen vaivasta ei saisi ottaa korvausta ja mahdollisimman paljon pitaisi olla rahaa jaossa.
tottakai pitää ja saa ottaa rahaa kisojen järjestämisestä. ite ainakin tekisin näin, mutta sopivassa suhteessa, että seuraavallakin kerralla saisi porukkaa paljon mukaan ja hyviä pelaajia myös. yleisestihän osallistumismaksuista pidätetään pieni osa, mutta monesti järjestäjät saavat myös sponsorirahaa, jä tätä yleisesti ei paljon sitten jaella eteenpäin. se on tietenkin ihan ok juttu, että seuralle/jne jää rahaa järjestämisestä, kuhan muistetaan silti joku roti tässä hommassa.
tän vuoden em-kisat varmaan hyvä esimerkki, avoimessa jaettiin pdga:n vastaisesti vaan joku 30-50% osallistumismaksuista, vaikka kisalla varmasti oli myös paljon sponsorirahaa saatuna. pitäisivät vaikka ne sponsorirahat itellään ja jakaisivat edes ne osallistumimaksut suurinpiirtein pelaajille takaisin. täytyy sanoa, että ainakin EO-kisoista on kyl jaettu reilusti palkintorahaa enemmän kuin mitä osallistumismaksut ovat olleet. ehkä siinä kylläkin on joku sääntö, mutta niin pitäisi kyllä em-kisoissakin olla, englannin homma oli iso vitsi.
KURKO kirjoitti:Kukaan ei kuitenkaan pelaa rahapalkintojen takia ja leipatyota tasta lajista ei juuri kukaan saa, ainakaan pelaajana. Miksi rahapalkinnoilla on niin iso merkitys?
Noniin, voin sanoa suoraan, että itse ainakin pelaan rahapalkintojen takia!
Jonkinlainen voitontahto/halu varmasti jokaiselta löytyy!
Kisa kun kisa, niin jos ei voittoon ihan mahkut riitä, niin silti haluan taistella aina edes (raha)palkinnoista. En pysty kisoja ottamaan pelkkänä huumorihommana. jos haluaisin pelailla menemään vaan rennolla menolla, nii pelailisin sitten vain kavereiden kanssa muutenvain kierroksia, enkä osallistuisi kisoihin. tätä tietenkin teen myös, mutta sitten kisat kuin kisat otetaan tosissaan. Monesti kylläkin kisareissutkin ovat tosi hienoa aikaa, ja monet käyvät tän takia kisoissa, mutta mitä pitemmälle laji kehittyy, nii sitä enemmän alkaa oleen porukkaa joka haluaa/pystyy taisteleen korkeista sijoituksista ja palkkinnoista, ja tätä ei missään nimessä pidä yrittää kitkeä pois, muuten lajille tulee takapakkia jossain välissä.
Tässä asiassa kuitenkin puhutaan kilpailijoista ja harrastajista erikseen.
Itse kilpailijana kilpailen tosissaan. Harrastajat sitten vain pelailevat huvikseen. Ja hyvät/tunnetut/menestyneet pelaajat vievät tätä lajia koko ajan eteenpäin ja tekevät hommasta isompaa ja isompaa koko ajan. Tästä kasvamisesta johtuen enemmän ja enemmän porukkaa voikin saada leipätyönsä tästä. Myyntihommien ihmiset/ratasuunnittelijat/kouluttujat/liiton hallitus jne/ammattipelaajat... Annetaan lajin kasvaa!
Tässä oli jonkinlainen syy edes miksi rahapalkinnot ovat tärkeitä.
Täytyy myöntää, että itselle ainakin palkinnot ja menestymisen mahdollisuus motivoi harrastamaan tätä lajia.
http://powergrip.fi/ -"melko hyvä frisbeekauppa"

Bogey-Beemi
Viestit: 2074
Liittynyt: Ti 25 Loka 2005, 19:44
Oikea nimi: Petri Behm

Re: Rahapalkinnot

Viesti Kirjoittaja Bogey-Beemi » La 01 Syys 2012, 6:38

Miten verottaja suhtautuu noihin palkintorahoihin?

Varmaankin palkintorahoista voidaan vähentää osanottomaksut ja mahdolliset matkakulut jne.

Olisko pro-äijien syytä liittyä Suomen urheilijarahastoon?
foorumipurnaaja

jajvirta
Viestit: 69
Liittynyt: To 24 Touko 2012, 13:01
Oikea nimi: Jarno Virtanen
Seura: Tampereen Frisbeeseura

Re: Rahapalkinnot

Viesti Kirjoittaja jajvirta » La 01 Syys 2012, 7:10

Bogey-Beemi kirjoitti:Miten verottaja suhtautuu noihin palkintorahoihin?

Varmaankin palkintorahoista voidaan vähentää osanottomaksut ja mahdolliset matkakulut jne.

Olisko pro-äijien syytä liittyä Suomen urheilijarahastoon?
http://www.keilailu.fi/palkinnot.php

Eli juurikin kuten sanoit, palkintorahoista voidaan vähentää kulut ilman ennakonpidätystä. Mutta silti voitot pitäisi ilmoittaa henkilökohtaisessa verotuksessa.

Jos kyseessä on kuluja suurempi rahapalkinto, niin:
Mikäli keilaaja haluaa, että kuluja suurempi rahapalkinto maksetaan suoraan hänen tililleen, on järjestäjän tehtävä siitä ennakonpidätys (verokortti tai 60 %) sekä vuoden lopussa ilmoitus verottajalle.
Rahastoon liittyminen olisi varmaan paras ratkaisu, jos aikoo saada kulut ylittäviä rahapalkintoja ja haluaa toimia verotuksen kannalta oikein. Verottajaa voi tietysti huijata ja olla ilmoittamatta ja tuskin ketään asia kiinnostaakaan niin kauan kun palkintorahat ovat enintään jotain satoja euroja. Mutta pitää muistaa, että verottaja on siitä veikeä instanssi, että se voi arvioverottaa henkilöä ja henkilöllä itsellään on sitten velvollisuus todistaa, jos arvioverotus ei osunut oikein. Siinä vaiheessa voi olla nihkeää löytää kaikkia kulukuitteja jne.

Ilmeisesti keilauksessa on jotain tällaista käynyt, mutta en tunne sitä skeneä kovin tarkasti. Mutta esimerkiksi monet suomalaiset pokerinpelaajat ovat saaneet tällaista kohtelua. Arvioverot ovat perustuneet julkisiin, internetistä löytyviin turnaustuloksiin. Jossain WSOP:ssa otettu turnausvoitto esimerkiksi hyvinkin kiinnostaa verottajaa. Voi olla haastavaa repiä vuoden jälkeen jotain kymmenien tuhansien veromätkyä. Frisbeegolffissa ei onneksi/valitettavasti puhuta vielä samoista summista, mutta periaate on sama oli kyse kuinka pienestä summasta tahansa. Toki niin kauan kuin palkintosummat on pienempiä kuin kulut, niin ennakonpidätystä ei tarvitse maksaa. (Toki ne kulukuitit pitäisi olla olemassa jne.)

AMA
Viestit: 1175
Liittynyt: Ke 29 Elo 2007, 17:36
Oikea nimi: Markus Mäntylä
Seura: Tampereen Frisbeeseura
Paikkakunta: Tampere

Re: Rahapalkinnot

Viesti Kirjoittaja AMA » La 01 Syys 2012, 8:49

Onhan se mukavaa, jos kisoista pystyy saamaan edes sen verran rahaa, että reissun matkakustannukset + kisamaksun kattaa. Näin paremmat pelaajat pystyvät kiertämään enemmän, kun osa matkoista on ilmaisia tai ainakin paljon edullisempia kuin olisi ilman rahapalkintoja. Ja kuten painovoma totesi, jollei ole asiaa ihan terävimpään kärkeen, onhan se kiva edes jostain taistella.
"play for show, work for dough" -Lloyba

Avatar
KURKO
Viestit: 137
Liittynyt: Ma 03 Heinä 2006, 13:42
Oikea nimi: Jani Karonen
Seura:
Paikkakunta: Espoo

Re: Rahapalkinnot

Viesti Kirjoittaja KURKO » La 01 Syys 2012, 10:01

AMA kirjoitti:Onhan se mukavaa, jos kisoista pystyy saamaan edes sen verran rahaa, että reissun matkakustannukset + kisamaksun kattaa.
Joo, ite oon samoilla linjoilla. On vaikea uskoa, etta kukaan oikeasti pelaisi vain rahapalkintojen takia. Sen sijaan rahapalkinnoilla saa rahoitettua osallistumista kisoihin ja siihen liittyvaa matkustelua. Euro-Tourilla voittaja saa usein noin 600-800 EUR ja top kolmekin ehka 300-500 EUR, kisasta riippuen. Noilla arvioilla siis ulkomaille lahdettaessa kolmen karki saa kulut peittoon pitkasta viikonlopusta, kaikki muut jaa tappiolle. Parhaat mahdollisuudet tuottoon on jos keskittyy Major kisoihin (isot rahat) ja kotimaan kisoihin (pienet kulut).
| Frisbeegolffia vuodesta 1985 |

jiiärrä
Viestit: 919
Liittynyt: To 20 Elo 2009, 21:41
Oikea nimi: Janne Räsänen
Seura: Talin Tallaajat

Re: Rahapalkinnot

Viesti Kirjoittaja jiiärrä » Su 02 Syys 2012, 6:38

Euro Tourissa pelkästään on niin monta kisaa, ettei kaikkien talous kestä jokaisen käymistä ja muut kisat päälle. Koska laji on vielä pieni ja vaatii paljon työtä kasvattamiseen, on globaali etu koko lajille, että parhaat pelaajat kiertävät mahdollisimman monessa paikassa näyttämässä mallia. Wowwaamassa jengiä ja siten houkuttelemassa mukaan uusia pelaajia. Siksi parhaille rahan saaminen ja kulujen kuittaus on ensiarvoisen tärkeää koko lajin tulevaisuuden kannalta. Käsi pystyyn, kuka on kuullut tai nähnyt kaverin nimeltä Darrell Nodland? Viime vuonna taisi nousta rating yli 1030 ja harva jenkkikään on häntä nähnyt, kun hän kisasi varsinkin aiemmin harvoin ja yleensä vain syrjäisen kotiosavaltionsa mestaruuskisoissa.Kuulemma vähän aktivoitui viime vuonna lisää, kai raha kelpasi :-)

Nina
Viestit: 270
Liittynyt: La 10 Loka 2009, 11:42

Re: Rahapalkinnot

Viesti Kirjoittaja Nina » Ma 03 Syys 2012, 7:03

Onhan se mukavaa, jos kisoista pystyy saamaan edes sen verran rahaa, että reissun matkakustannukset + kisamaksun kattaa.
Joo, tämä koskee miesten sarjoja. Naisten sarjassa tähän tavoitteeseen ei pääse missään kisoissa... Naisten kisojen palkinnot ovat sitä luokkaa etten niillä pääsisi edes Nummelasta Helsinkiin ja takaisin bussilla!!!!
(Joo joo tiedän tiedän, että se johtuu siitä kun naisia on niin vähän, mutta....)

Ja vielä ihmetellään, jos Euroopan parhaimpiin kuuluvat suomalaiset naisheittäjät eivät motivoidu kilpailemaan: aja 400 km, yövy hotellisssa ja voit voittaa 20 euroa (VOITOSTA) palkintorahoja!!!!

Eli ei rahasta vaan rakkaudesta lajiin <3

Dizzy
Viestit: 65
Liittynyt: Ti 26 Huhti 2005, 12:44
Oikea nimi: Anssi Sahri
Seura: Talin Tallaajat
Paikkakunta: Helsinki

Re: Rahapalkinnot

Viesti Kirjoittaja Dizzy » Ma 03 Syys 2012, 10:30

Tässähän on nyt (ainakin) kaksi puolta tässä keskustelussa.

Mulla ei nyt henkilökohtaisesti ole mitään sanottavaa siihen, miten jaettava raha jaetaan pelaavan kentän kesken - oma ongelmansa, jossa ei varmaan kaikkia saada tyytyväiseksi millään.

Se, mistä taas voisi pari sanaa sanoa on tietynlainen läpinäkyvyys kisojen järjestämisessä.

Rahalla saa kaiken solmuun - jos niin haluaa. Jos pidät kisat joissa rahaa otetaan osallistumisesta, olet myös jonkin verran velkaa tiedotuksen suhteen:

Palautusprosentti ja tuoton suunta olisi hyvä olla selvillä - oli kisa minkälainen tahansa. Jos kisasta kerätään kovat maksut ja palautetaan rahaa joku 40% takaisin, olisi tämä ihan kiva olla etukäteen tiedossa. Jokainen voi sen jälkeen tehdä omat päätökset osallistumisesta.

Tuoton suuntakin olisi kiva tietää. Meneekö raha jonkun radan ylläpitoon, seuran kassaan vai onko kyseessä ihan kaupallinen toimija. Ja ei - minulla ei ole mitään kaupallisia toimijoita vastaan. Itse vain suhtaudun eri tavalla - jos palautetaan vaikka se 40% tuotosta ja loput menevät paikallisen radan ylläpitoon, kuin jos raha menee kaupallisen toimijan kukkaroon.

Joskus on myös tapahtumia, joissa kerättävä raha menee tapahtuman järjestämiseen. Elämysten tarjoaminen maksaa. Kyllä tästä kannattaa myös mainita.

Jos tiedät mihin olet osallistumassa ja minkälaisilla säännöillä, on päätös vain ja ainoastaan sinun. Jos taas tätä tietoa ei ole saatavilla, voi hommasta helposti jäädä pikkaisen kusetuksen maku.
Todelliset kisakiertäjät nyt omaavat sen verran kokemusta, että ilman täydellistä tietoakin osaavat arvioida onko hommassa järkeä. Ensi kertaa kilpailuja kokeilevat ovat taas ihan toisessa veneessä. Jos ensimmäisestä kisasta jää kusetuksen maku, saattaa kyseessä olla myös viimeinen kisa.

Ja kyllä - ihan kaikilla meillä jotka kisoja tai kokoontumisia järjestävät on näissä petrattavaa. Se kisan pitäminen nyt ei aina ole niin kamalan palkitsevaa, varsinkin jos itsekkin tykkäisi käydä pelaamassa. Siihen päälle vielä sääntöjä ja suosituksia iso pino - TD:n elämä on yhtä juhlaa.

Anssi

Vastaa Viestiin