Suomen Frisbeeliiton visio

Keskustelua frisbeegolfista

Valvoja: HALLITUS

az_kip
Viestit: 1376
Liittynyt: Ma 04 Elo 2008, 11:24
Oikea nimi: Kiril Häyrinen
Seura: Raaseporin Korilla

Suomen Frisbeeliiton visio

Viesti Kirjoittaja az_kip » Su 30 Syys 2012, 21:04

SFL:n hallitus on tehnyt esityksen liiton syyskokoukselle liiton visioksi. Visio on ensimmäinen askel liiton järjestelmällisessä tulevaisuustyössä. Kun syyskokous on hyväksynyt liitolle vision, alamme seuraavaksi rakentamaan konkreettisia toimenpiteitä, joita kunakin vuonna meidän tarvitsee kunkin tavoitteen eteen tehdä. Voidaan puhua ns. karkeasta 10 vuoden toimintasuunnitelmasta.

Tämän vision ja tulevan konkreettisten toimenpiteiden suunnittelun pohjana on liiton jäsenille suunnatun tulevaisuuskyselyn tulokset. Yhteenveto kyselystä tulee pian löytymään sen omasta ketjusta.

Alla olevaa hallituksen esitystä voi kommentoida tässä ketjussa. Lisäksi lähetämme lausuntopyynnön kaikille liiton jäsenseuroille. Kommentoinnin ja lausujonten pohjalta hallitus tekee tarvittaessa esitykseen muutoksia vielä ennen syyskokousta. Syyskokouksessa äänioikeutettuja ovat kaikki SFL:n ja sen jäsenseurojen henkilöjäsenet.

Kuva

Sleijeri
Viestit: 220
Liittynyt: Ti 17 Huhti 2007, 7:31
Oikea nimi: Ville Lapinmäki
Seura: Lords of Disc Golf
Paikkakunta: Heinola
Viesti:

Re: Suomen Frisbeeliiton visio

Viesti Kirjoittaja Sleijeri » Ma 01 Loka 2012, 7:08

Alla oleva ehdotus näyttäisi olevan linkitetty "Hallituksen salaiset kansiot" osaan, kyselee tunnareita siihen.

az_kip
Viestit: 1376
Liittynyt: Ma 04 Elo 2008, 11:24
Oikea nimi: Kiril Häyrinen
Seura: Raaseporin Korilla

Re: Suomen Frisbeeliiton visio

Viesti Kirjoittaja az_kip » Ma 01 Loka 2012, 8:30

Sleijeri kirjoitti:Alla oleva ehdotus näyttäisi olevan linkitetty "Hallituksen salaiset kansiot" osaan, kyselee tunnareita siihen.
Näköjään. Korjaan asian mahd. pian.

az_kip
Viestit: 1376
Liittynyt: Ma 04 Elo 2008, 11:24
Oikea nimi: Kiril Häyrinen
Seura: Raaseporin Korilla

Re: Suomen Frisbeeliiton visio

Viesti Kirjoittaja az_kip » Ma 01 Loka 2012, 8:53

No nyt uusi yritys ja vision pitäisi olla näkyvillä kaikille.

letiss
Viestit: 416
Liittynyt: Ke 05 Syys 2007, 9:46

Re: Suomen Frisbeeliiton visio

Viesti Kirjoittaja letiss » Ma 01 Loka 2012, 14:42

Hienoja visioita. Frisbeegolf ei siis ole poikkeus liikuntaskenessä, kun visioidaan tulevaa. Isoin
kysymys näissä asioissa aina on se kohta, joka kysyy miten tähän päästää ?

Esim. Nais- ja tyttögolffarit ovat häviävän pieni osuus pelureista ja siihen on syynsä. Nykytytöt, siis
vielä enemmän, kuin "wanhaan hyvään aikaan" ovat hieman tympeitä kilpailemiselle. Tästähän on olemassa
ihan dataakin. Näinollen, en usko, että sen enempää meillä, kuin keillään muillakaan olisi sellaista
viisasten kiveä, joka tuon vision täyttäisi.

Toivottavasti kuitenkin saadaan tuohon visiokartaan vielä se kolmas laatikko, joka konkretisoi ne toimet,
joilla visiota lähdetään rakentamaan realismiksi, muutenhan kyseessä olisi pelkkä työryhmän tekemä
ehdotus sinne entisten jatkoksi.

Hieno päänavaus jokatapauksessa.

elsa
Viestit: 36
Liittynyt: Ke 11 Heinä 2012, 19:12
Oikea nimi: Elisa Holtari

Re: Suomen Frisbeeliiton visio

Viesti Kirjoittaja elsa » Ti 02 Loka 2012, 17:12

Näin kisailevana naisena, ehdottaisin että yrittäisitte samaa käytäntöä kuin esim bilisliitolla on, että liiton jäsenmaksu naisille halvemmaksi ja osallistumismaksut myöskin.. Ja olisi ensikertalaisille kisoihin lähteminen helpompaa, jos ei tarvitsis jotain kisakoneita käyttää.. että voisi ilmoittautua esim sähkiksellä tai jollain ja ilmoittautumisen päättyminen voisi myös olla vähän myöhemmin.. nim. oisin ehkä osallistunut tänä kesänä joihinkin kisoihin jos se olisi tehty jotenkin helpommaksi ja SM-kisoihin oisin halunnut, mutta vaati jotkut ratingit joita en sitten tietenkään saanut.. Siis pähkinänkuoressa, et voisiko tehdä tästä jotenkin helpompaa? Pieniä asioita, mutta yksinkertaisille naisille suuria :wink:

Avatar
Jaani
Viestit: 3077
Liittynyt: Ti 23 Tammi 2007, 19:16
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomen Frisbeeliiton visio

Viesti Kirjoittaja Jaani » Ti 02 Loka 2012, 17:50

elsa kirjoitti:Näin kisailevana naisena, ehdottaisin että yrittäisitte samaa käytäntöä kuin esim bilisliitolla on, että liiton jäsenmaksu naisille halvemmaksi ja osallistumismaksut myöskin.. Ja olisi ensikertalaisille kisoihin lähteminen helpompaa, jos ei tarvitsis jotain kisakoneita käyttää.. että voisi ilmoittautua esim sähkiksellä tai jollain ja ilmoittautumisen päättyminen voisi myös olla vähän myöhemmin.. nim. oisin ehkä osallistunut tänä kesänä joihinkin kisoihin jos se olisi tehty jotenkin helpommaksi ja SM-kisoihin oisin halunnut, mutta vaati jotkut ratingit joita en sitten tietenkään saanut.. Siis pähkinänkuoressa, et voisiko tehdä tästä jotenkin helpompaa? Pieniä asioita, mutta yksinkertaisille naisille suuria :wink:
Kiitos vinkeistä!

Ilmoittautumisista totean, että järjestäjän kannalta on helpompaa Kisakoneen kautta kuin ilman, ja että yli kymmenen vuoden ajan kisoihin tultiin paikan päälle ja ilmoittauduttiin. Joskus oli mahdollista tai jopa pakollista ilmoittautua sähköpostilla etukäteen. Muutaman kerran kävi niin, että kisa-aamuna huomattiin radan olevan aivan liian pieni kaikille kisailijoille ja alettiin vaatia ennakko-ilmoittautumista kaikkiin kisoihin, jotta järjestäjän ei tarvitse kisa-aamuna tehdä kaikkea työtä. Siksi myös ilmoittautumiselle on takaraja, jotta TD voi tehdä valmistelut rauhassa.

Kisakoneen ansiosta TD voi tehdä poolit ja ryhmät ja tulokset valmiiseen pohjaan ja julkaista tuosta vain. En tiedä mikä on syy, mutta järjestäjiä tuntuu olevan helpompi saada nykyään kuin aikaisemmin. Toivottavasti myös tämä Kisakone on tehnyt järjestämisestä vähemmän hankalaa.

Ratingit saa osallistumalla kisoihin. Yksi syy, miksi ratingia kysytään on myös siksi, että tämä numero kertoo ainakin pelaajan osallistuneen aikaisemmin johonkin kilpailuun. Etenkin SM-kisoissa on mielestäni varsin kohtuullista olettaa, että kilpailija tietää kilpailemisen perusteet ja säännöt, jotka tulevat sitten pienemmissä kisoissa opittua, jotta kotimainen päätapahtuma ei mene sitten totuttelemiseen.

elsa
Viestit: 36
Liittynyt: Ke 11 Heinä 2012, 19:12
Oikea nimi: Elisa Holtari

Re: Suomen Frisbeeliiton visio

Viesti Kirjoittaja elsa » Ti 02 Loka 2012, 20:55

Siis sbil:n alaisten kisojen ilmoittautuminen päätyi aina lauantaina olevien kisojen kohdalla edellisenä keskiviikkona, ja kaikki esim palstalle tehdyt ilmoittautumiset joita ei ollut tuohon keskiviikkoon mennessä peruttu on sitovia joista joutuu joka tapauksessa maksamaan osallistumismaksun, jos pelaaja jättää asian hoitamatta, on pelikieltoa liiton kisoista, kunnes homma hoidettu, toiminut tuokin hirveän hyvin ja kisojen vetäjiä on riittänyt kaikkiin kisoihin.. en siis sano että se täytyisi tehdä noin, mutta uusien naisten saantia tommoset asiat vois auttaa..Itse olin biliksen parissa aika aktiivinen naisten värvääjä, kun sinne oli jotenkin helppo houkutella porukka, ekoihin kisoihin meneminen ei vaatinut kun seuran ja ilmoittautumisen salille ja paikan päällä pystyi maksaa lisenssin sekä osallistumisen.. olen siis kisannut biliksen parissa ehkä 8 vuotta, mutta jotenkin tää fribakisailu on tehty täysin nettiriippuvaiseksi, lukuunottamatta Openeita, joita olenkin parit käynyt kiertämässä plus Talin viikkokisoihin on ollut helppo mennä mukaan :) Kunhan heittelen teille näkökulmia asiasta :wink:

elsa
Viestit: 36
Liittynyt: Ke 11 Heinä 2012, 19:12
Oikea nimi: Elisa Holtari

Re: Suomen Frisbeeliiton visio

Viesti Kirjoittaja elsa » Ti 02 Loka 2012, 21:02

plus että seuratoiminta on aika suppeeta, mä en tiedä täällä pääkaupunki seudulla muuta seuraa ku Tallaajat ja en tunne ketään joka ois halunnut mua jeesata että pääsisin kisoihin tai muuten ois vähän neuvommassa näistä kisa jutuista, pojat ei vaan silleen osaa tsemppaa tyttöjä, sama se oli biliksen puolella, siksi meillä on tyttöjengit ja tytöt tsemppaa toisiaan pelaamaan ja muistuttaa kisoista ja silti meillä ei oo ollu ku aktiivisemmillaan noin 20 naista kiertämässä liiton alaisia kisoja.. :) Ja mä en usko ettei tytöt haluu kisaa, tunnen moniakin, kynnys vaan pitäisi olla matalampi, että pääsisi kokeilemaan..

az_kip
Viestit: 1376
Liittynyt: Ma 04 Elo 2008, 11:24
Oikea nimi: Kiril Häyrinen
Seura: Raaseporin Korilla

Re: Suomen Frisbeeliiton visio

Viesti Kirjoittaja az_kip » Ti 02 Loka 2012, 21:17

elsa kirjoitti:plus että seuratoiminta on aika suppeeta, mä en tiedä täällä pääkaupunki seudulla muuta seuraa ku Tallaajat ja en tunne ketään joka ois halunnut mua jeesata että pääsisin kisoihin tai muuten ois vähän neuvommassa näistä kisa jutuista, pojat ei vaan silleen osaa tsemppaa tyttöjä, sama se oli biliksen puolella, siksi meillä on tyttöjengit ja tytöt tsemppaa toisiaan pelaamaan ja muistuttaa kisoista ja silti meillä ei oo ollu ku aktiivisemmillaan noin 20 naista kiertämässä liiton alaisia kisoja.. :) Ja mä en usko ettei tytöt haluu kisaa, tunnen moniakin, kynnys vaan pitäisi olla matalampi, että pääsisi kokeilemaan..
Kiitos hyvistä ja kullanarvoisista kommenteista! Jos vision tavoitteet mm. naisten ja tyttöjen mukaan saamisesta hyväksytään syyskokouksessa, niin sille ja muille tavoitteille tullaan keräämään ryhmä, joka lähtee asiaa yhdessä hallituksen ja jäsenseurojen kanssa edistämään. Siihen ryhmään tarvitaan juuri tämän kaltaista näkemystä.

Nosturi
Viestit: 390
Liittynyt: Ma 18 Huhti 2005, 9:38
Oikea nimi: Timo Kuusela
Paikkakunta: Koikkari

Re: Suomen Frisbeeliiton visio

Viesti Kirjoittaja Nosturi » Ti 02 Loka 2012, 21:31

Biljardista nyt ei paljon mallia kannata ottaa. Se laji on junnannut paikallaan suunnilleen keksimisestä lähtien.

elsa
Viestit: 36
Liittynyt: Ke 11 Heinä 2012, 19:12
Oikea nimi: Elisa Holtari

Re: Suomen Frisbeeliiton visio

Viesti Kirjoittaja elsa » Ti 02 Loka 2012, 21:33

az_kip kirjoitti:
elsa kirjoitti:plus että seuratoiminta on aika suppeeta, mä en tiedä täällä pääkaupunki seudulla muuta seuraa ku Tallaajat ja en tunne ketään joka ois halunnut mua jeesata että pääsisin kisoihin tai muuten ois vähän neuvommassa näistä kisa jutuista, pojat ei vaan silleen osaa tsemppaa tyttöjä, sama se oli biliksen puolella, siksi meillä on tyttöjengit ja tytöt tsemppaa toisiaan pelaamaan ja muistuttaa kisoista ja silti meillä ei oo ollu ku aktiivisemmillaan noin 20 naista kiertämässä liiton alaisia kisoja.. :) Ja mä en usko ettei tytöt haluu kisaa, tunnen moniakin, kynnys vaan pitäisi olla matalampi, että pääsisi kokeilemaan..
Kiitos hyvistä ja kullanarvoisista kommenteista! Jos vision tavoitteet mm. naisten ja tyttöjen mukaan saamisesta hyväksytään syyskokouksessa, niin sille ja muille tavoitteille tullaan keräämään ryhmä, joka lähtee asiaa yhdessä hallituksen ja jäsenseurojen kanssa edistämään. Siihen ryhmään tarvitaan juuri tämän kaltaista näkemystä.
Kiitos :) Itse olen tänä kesänä tuonut lajin pariin jo monia naisia ja kun tässä pääsisi kisoihin mukaan ja ymmärtäisi vähän tätä systeemiä, niin voisin yrittää houkutella kavereitakin kisoihinkin mukaan ;) Lajia on kuitenkin helppo kokeilla ja helppo koukuttua, joten eiköhän potenttiaalisia naiskisaajia voisi löytyä jokaisen kaveripiiristä, niitä pitää vähän vaan houkutella :) Teemaksi että jokainen yrittää saada ensi kesänä vähintään kaksi naista lajin pariin, niin ehkä niitä sitten jokunen kisoihinkin eksyisi :)

elsa
Viestit: 36
Liittynyt: Ke 11 Heinä 2012, 19:12
Oikea nimi: Elisa Holtari

Re: Suomen Frisbeeliiton visio

Viesti Kirjoittaja elsa » Ti 02 Loka 2012, 21:34

Nosturi kirjoitti:Biljardista nyt ei paljon mallia kannata ottaa. Se laji on junnannut paikallaan suunnilleen keksimisestä lähtien.
Olet varmaan paljonkin sitten lajin ja liiton kehittymistä seurannut?

Nosturi
Viestit: 390
Liittynyt: Ma 18 Huhti 2005, 9:38
Oikea nimi: Timo Kuusela
Paikkakunta: Koikkari

Re: Suomen Frisbeeliiton visio

Viesti Kirjoittaja Nosturi » Ti 02 Loka 2012, 22:04

Juu

elsa
Viestit: 36
Liittynyt: Ke 11 Heinä 2012, 19:12
Oikea nimi: Elisa Holtari

Re: Suomen Frisbeeliiton visio

Viesti Kirjoittaja elsa » Ti 02 Loka 2012, 22:06

Nosturi kirjoitti:Juu
Ok, näkemyksiähän on monia :) mielestäni kehittynyt paljonkin.. en tiedä sitten minkälaista kehitystä olisit lajiin kaivannut?

Vastaa Viestiin