Suomen Frisbeeliiton visio

Keskustelua frisbeegolfista

Valvoja: HALLITUS

Avatar
BlackWolf
Viestit: 46
Liittynyt: Pe 07 Tammi 2011, 23:04
Oikea nimi: Elmo Lampela
Seura: Willimiehen Disc Golf

Re: Suomen Frisbeeliiton visio

Viesti Kirjoittaja BlackWolf » Su 28 Loka 2012, 14:52

Kun on puhetta tuosta medianäkyvyydestä, niin onko kukaan edes yrittänyt olla yhteydessä muihin tahoihin kuin vain ja ainoastaan YLEen? Suomessahan näkyy vapailla kanavilla 9? kanavaa, joten luulisi että joku nelonen tms. voisi ottaa jonkun pulmusten uusinnan, uusinnan, uusinnan tilalle sunnuntai aamupäivälle jonkun european openin kuvamateriaalia jos sen ilmaiseksi saisi. Tai mahdollisesti kuutonen, fox, mitä noita nyt onkaan.
Pessimisti ei pety koskaan

Avatar
BlackWolf
Viestit: 46
Liittynyt: Pe 07 Tammi 2011, 23:04
Oikea nimi: Elmo Lampela
Seura: Willimiehen Disc Golf

Re: Suomen Frisbeeliiton visio

Viesti Kirjoittaja BlackWolf » La 24 Marras 2012, 15:14

Tullaas antaan positiivista palautetta silloin kun sille on todellakin aihetta.
Kiitos niille tervehenkisille jäsenille jotka ovat olleet päättämässä tästä uudesta visiosta ja uusista jäsenmaksujen hinnoitteluista. On mahtavaa huomata, että touhua ollaan viemässä siihen suuntaan, missä jäsenmäärien räjähdysmäinen kasvu on oikeasti mahdollista ja siihen suuntaan on touhu menossa realistisesti ja rohkeasti, omat heikkoudet myöntäen. Mielestäni on erittäin rohkaisevaa että SFL pystyy myöntämään ettei ole pystynyt palvelemaan ja tukemaan suurinta osaa seurojen jäsenistöstä, saati seuroja haluamallaan tavalla. Se on vain pienen liiton karua realismia, ei se ole negatiivista että myöntää totuuden, se on positiivista että sen sijaan että oltaisiin jatkettu silmät tosiasioille ummistaen on tähän totuuteen nyt tartuttu ja asialle on oikeasti tehty jotain. Tämä osoittaa sen miten mahtavaa porukkaa meillä on tämän lajin kehittämistä edistämässä.

Kiitos ja kumarrus!
Pessimisti ei pety koskaan

JohnVoyager
Viestit: 142
Liittynyt: La 23 Elo 2008, 23:50
Oikea nimi: juha alkkiomäki
Seura:

Re: Suomen Frisbeeliiton visio

Viesti Kirjoittaja JohnVoyager » Ti 04 Joulu 2012, 14:01

BlackWolf kirjoitti:Kun on puhetta tuosta medianäkyvyydestä, niin onko kukaan edes yrittänyt olla yhteydessä muihin tahoihin kuin vain ja ainoastaan YLEen? Suomessahan näkyy vapailla kanavilla 9? kanavaa, joten luulisi että joku nelonen tms. voisi ottaa jonkun pulmusten uusinnan, uusinnan, uusinnan tilalle sunnuntai aamupäivälle jonkun european openin kuvamateriaalia jos sen ilmaiseksi saisi. Tai mahdollisesti kuutonen, fox, mitä noita nyt onkaan.
Vastaan tähän vaikka aavistuksen menee off topic, mutta uskoisin muitakin kiinnostavan.

Omalta kohdalta olen saanut systeemin toimimaan riittävän hyvin vasta tänä syksynä. Parempi lähestyä tuotantotaloja kunnon materiaalilla. Parhaat vastaukset ovat tulleet Moskito Televisionilta, joka on Suomen suurin urheiluohjelmien tuottaja ja ESPN kanavalta.

TV-kanavat ostavat kuvamateriaalin hovitoimittajiltaan. Siinä ei auta edes ilmaisen materiaalin tyrkyttäminen, vaan näihin tuotantofirmoihin pitää ottaa yhteyttä. Lähestyn vielä tämän vuoden puolella muutamia firmoja Parigolfin SM-materiaalilla. Sitten kuulee paremmin mikä on tilanne.

Haluan kuitenkin painottaa että vasen käteni on ranteesta rikki ja pelko uusista kuolioista on jatkuva. Tarpeeksi laadukas video TV-jakeluun vaatii harrastelija-amatööriltä todella paljon aikaa, eikä kaikessa voi kilpailla ammattitalojen kanssa. Käytännössä minulla pitää olla kaikki oikeudet tuotteeseen tai homma kusee. Tekijänoikeuslupien selvittäminen on lähes mahdotonta puuhaa sekä hidasta että kallista.

Tämä vuosi on siis mennyt järjestelmän päivityksissä ja oman tietotaidon kehittämisessä. Uusi (pää)kamera vielä puuttuu. Ensi vuoteen ladataan sitten kaikki paukut ja jos muita henkilöitä on kuvaamassa samoja kisoja tai jollakin on tarjota lisenssivapaata musiikkia, niin kaikki otetaan mielellään vastaan. Otan myös kisoihin useampia kameroita, joten tiimiin pääsee kuvaamaan, jos on haluja.

Marco pystyy vaikuttamaan YLEn sisällä mahdollisiin ohjelmiin, mutta minulla pitää olla tarjottavana todella killerimatskua, jotta niitä pannuja nähdään valtamediassa.

Olen sopinut Jiiärrän kanssa alustavasti kuvauksista ja isot kisat pyritään taltioimaan vähintään kahdella kameralla.

jiiärrä
Viestit: 919
Liittynyt: To 20 Elo 2009, 21:41
Oikea nimi: Janne Räsänen
Seura: Talin Tallaajat

Re: Suomen Frisbeeliiton visio

Viesti Kirjoittaja jiiärrä » Ke 05 Joulu 2012, 15:09

Mitään ei voi luvata, kun ei koskaan tiedä, määrääkö pomo töihin, mutta aika hyvin on päässyt etukäteen ilmoittamalla kisoihin. En ole vielä pähkäillyt ulkomaisten kisojen suhteen mitään, mutta kotimaiset isot kisat olisi hyvä nauhoittaa. Meillä on Juhan kanssa setvimättä, montako kisaa edes kannattaa kuvata, koska aika on rajallista ja editointi on paljon hitaampaa kuin kuvaaminen. Juhankin pitää nukkua :-) Sikäli meillä on ollut vasta puhetta muutamasta ns. pakollisesta kisasta, joita kannattaa minunkin lähteä kuvaamaan. Kivat kuvata päälle on lisää, mutta mihin riittää rahkeet ja aika sekä saa vapaata töistä on eri asia. Lisäkurvipalloa tulee siitä, että en osaa arvioida, miten paljon aikaani kuluu lajiopastuksessa, jota kokeilin tänä vuonna tai kisojen henkilökuntana.

Kun ei ole kristallipalloa taloustilanteesta, ei vielä uskalla kamerapäivitystäkään tehdä ennen kuin on selvittänyt, minkälaisia vaihtoehtoja on tarjolla mihin hintaan. Pidän optioita auki ja 3D olisi sarjassa kiva, mutta onko laitteet ja markkinat valmiita sille? Epäilen, ettei ole. Jos olisi enemmän ammattikamera kuin nyt, sillä voisi tehdä niin kieroja juttuja, ettei ole mitään rajaa. En uskalla sanoa, mistä kaikesta Juhan kanssa ollaan juonittu, ettei nosteta turhaa hypeä asiasta, jota emme ehkä voi toteuttaa. Parempi yllättää iloisesti kuin tuottaa pettymyksiä. Rahan puute rassaa... Silti ei olisi ehkä paha asia, jos saisi järkevään rahaan riittävän hyvää käytettyä pro tai semi pro videokameraa, jota voisi laajentaa lisäkilkkeillä kaikenlaisen kivan kikkailun tekemiseksi.

Marco kuulemma totesi, että Juha on onnistunut loihtimaan editorilla wanhasta kamerastani tarpeeksi hyvän näköistä kuvaa televisioon silloin, kun Juha on hikoillut editorin kimpussa ja olen ohittanut automaattisäätöjä valkotasapainon ja valotusajan suhteen kuvatessa. Kuten Siltamäessä tänä vuonna. Tarkoittaa tiheää säätelyä, lähes joka kuvauksessa, ja isompaa kämmiriskiä, jonka ansiosta voi missata killeriheittoja. Koska menuja navigoidessa voi tilanne olla jo ohi ja käsisäädöllä voin vetää säädöt överiksi niin, ettei editorikaan saa palautettua järkeviä värejä yms. kuvaan.

Juha on päivittänyt raskaalla kädellä editoria paremmilla lisäosilla, mutten tiedä vielä, miten paljon parempaa kuvaa nyt saa aikaan verrattuna alkuperäsimateriaaliin. Ensi kesä tuonee lisäkokemusta, kun saadaan uusia kisoja purkkiin. Lisätyötä Juhalle tullee erlaisten ennestään tuntemattomien kameroiden matskun optimoimisesta, mutta luulen, että kokemus ja paremmat työkalut tekevät työstä monin verroin helpompaa ja nopeampaa kuin ennen. Ja luultavasti vähemmän tietokonetta kaatavaa, kun ei tarvitse olla miljoonaa muistisyöppöä säätöä päällekkäin, kun _hyvät_ nykytyökalut hoitavat asiat jouhevammin ja luullakseni vähemmän resursseja syöden.

Vastaa Viestiin