Onko videoille tarvetta ensi kaudellakin?

Keskustelua frisbeegolfista

Valvoja: HALLITUS

AMA
Viestit: 1175
Liittynyt: Ke 29 Elo 2007, 17:36
Oikea nimi: Markus Mäntylä
Seura: Tampereen Frisbeeseura
Paikkakunta: Tampere

Re: Onko videoille tarvetta ensi kaudellakin?

Viesti Kirjoittaja AMA » To 19 Syys 2013, 10:14

Tarvetta on ehdottomasti! Olette kuitenkin ainoa poppoo, joka tekee kisankattavia videoita. Siitä isosti plussaa! Tuntuu, että nykyään ovat suosiossa nopeat leikkaukset, joissa kuva vilkkuu ees taas eikä heitoista näytetä kuin pieni osa. Kyllä tuollainen levoton meininki voi johonkin lajimainoksiin käydä, mutta on se vaan mahtava seurata kisasta kärkiheittueen koko kierros ja jokainen heitto alusta loppuun. Pelaajalle tuollainen video tarjoaa mielestäni paljon enemmän kuin nopeaksi leikattu sekasotku. Ehkä muiden vastaavien puuttumisen selittää se, että kierroksen jokaisen heiton kuvaaminen onnistuneesti vaatii paljon enemmän skillssiä ja pitkäjänteisyyttä, mitä satunnaisten heittojen kuvaaminen ja niistä nopeiden leikkauksien tekeminen.
"play for show, work for dough" -Lloyba

Avatar
Jaani
Viestit: 3077
Liittynyt: Ti 23 Tammi 2007, 19:16
Paikkakunta: Helsinki

Re: Onko videoille tarvetta ensi kaudellakin?

Viesti Kirjoittaja Jaani » To 19 Syys 2013, 11:38

Niin kauan kuin työ on ilmaista ja vapaaehtoista, on hyvin outoa toimia kuin olisi jonkun palkkalistoilla. Harmi, että olette joutuneet tanssimaan jonkun pillin mukaan, vaikka sieltä pillistä ei välttämättä korvausta tulekaan.

Arvostan sitä, että olette tehneet ilmaistöitä, jopa maksaneet siitä. Se antaa teille tietenkin vapaat kädet ja toisaalta vapauden myös lopettaa juuri silloin kuin huvittaa tai pitää vapaapäiviä, jos siltä tuntuu. Yleisön paine on tietysti huikea, mutta sen olette itse aiheuttaneet hyvillä töillänne. Nyt kun olette osoittaneet, että matsku on hyvää ja töillenne on tilausta, olisi mielestäni aika keksiä siitä jokin asiallinen korvaus.

Olisi liiton edun mukaista esim. kuvata SM-kisoja ihan vain vaikka arkistoitavaksi. Jos (ja kun) niitä laitetaan yleiseen jakoon, niin logo olisi kiva. Samoin, jos joku kaupallinen toimija tilaa videoita tapahtumistaan, logo on välttämätön, mutta tuottajan roolia en tilaajalle soisi. Kyllähän teillä pitää olla vapaus valita kuvauskohteet ja kuvauspaikat.

Ehdotan, että keksitään yhdessä jokin tapa pitää teidät kameroidenne ääressä kisoissa korvausta vastaan.

jiiärrä
Viestit: 919
Liittynyt: To 20 Elo 2009, 21:41
Oikea nimi: Janne Räsänen
Seura: Talin Tallaajat

Re: Onko videoille tarvetta ensi kaudellakin?

Viesti Kirjoittaja jiiärrä » To 19 Syys 2013, 12:01

Mikkos mä sain kommentteja aiempina vuosina hoonosta enklantista ja siitä kun yritin lajinedistämismielessä uusille ja vielä lajin ulkopuolisille vääntää rautalangasta etikettiä ja perustekniikkavinkkiä että booooriiing joiltain kilpapelaajilta. Olen yrittänyt kuvaamalla ja selostamalla kertoa kiekkovalintoja silloin kun omen nähnyt mitä kiekkoa on käytetty. Koska oldmme saaneet rakentavaa kritiikkiä juonnoista ja lajiin ei ymmärtääkseni ole juurtunut mitään standardia juonnon aihealueiden ja tyylin suhteen olemme vaihtaneet ajan kuluessa painopistettä ja ketä silmällä pitäen olemme juonnon sisältöä tehneet. Kun saatiin kokeeksi natiivipuhujat enkuksi kansainväliselle yleisölle vupsien etsimisen jälkeen olimme edelleen hattu kädessä asenteella kiitollisia kaikesta mitä saamme.

Otamme standardien puuttuessa mielellämme vastaan kommentteja siitä mitä kannattaa käsitellä ja miten juonnoissa.

Ama suvi marko ja muut TFS sekä Mustavaris aktiivit olette tehneet mahtavaa työtä alueillanne ja tarvetta seuroillenne on ollut valtavasti. Kun vielä saisitte uuden radan tai kaksi niin ruuhkat helpottaisivat vähän ja laji pääsisi kasvamaan lisää alueillanne.

Ama onneksi koko kisan näyttäminen on yleistymään päin osin Juhan esimerkin ja neuvojen ansiosta. Muita koko kisan näyttäjiä löytyy esim. Norjasta hassimus jenkeistä montakin. Ja finaali kokonaan lisää. Hyviä kanavia on varmasti joitain unohtaen centralcoastdiscgolf cooldaddyslickbreeze murdermikejahänenpdganumerojotaenmuista derekhastings discgolflive discgolfmonthly jne.

jiiärrä
Viestit: 919
Liittynyt: To 20 Elo 2009, 21:41
Oikea nimi: Janne Räsänen
Seura: Talin Tallaajat

Re: Onko videoille tarvetta ensi kaudellakin?

Viesti Kirjoittaja jiiärrä » To 19 Syys 2013, 12:20

Jaani hyviä kommentteja mutta kuten kaikki tietävät ei lajissa liiku liikoja rahoja ja omasta puolestani pyrin mahdollisimman pitkään tarjoamaan videoita mahdollisimman ilmaiseksi. Ei pro pelaajat saa hot streakin aikanakaan Suomessa tarpeeksi voittoja elääkseen.

Tämä oli eka vuosi kun ei ollut vapaat kädet. Ehkä paremmin jatkossa. Me ollaan kyllä aina taivuttu kaikkien yhyeistyökumppanien tahtoon niin pitkälle kuin mahdollista. Rajanvetomme on ollut ja pyrimme parhaamme mukaan jatkamaan käytäntöämme että pelaajien jaloille emme tsllo. Olemme mielestämme psikalla vain pelaajien luvalla ja väistämme tarpern mukasn kuten teimme pari SM kisoissa tänä vuonna.

Ei kai ole valtiosalaisuus että palkkaa ei ole tullut. Suurkiitokset majoituksen järjestämisestä pitää antaa kisan järjestäjille eli OFS Sinus Frank Vivi-Anne Åström EIF.

Olen aina lähtenyt kuvauksiin rengin asenteella ja tukemaan kisan järjestäjiä. Logopuolesta sen verran että aina on pistetty ilmaiseksi viuluhen maksajien logot kun lupa on tullut käyttää heidän logojaan. Olen tarkoituksella kuvannut niin että sponsorien mainokset ja tuotteet näkyvät kuvassa vaikka se rajoittaisi parasta katsottavuutta koska fakta on se että ei oikein ole lajilla näkyvyyyttä ja sen tuomaa tuloa sponsoreille vielä ja sponssit maksaa palkintojen leijonanosan. Siksi ksikkien sponssien apua arvostaen pyrimme auttamaan heitä näkyvyyden lisäämisen myötä. Se on lajin ja pelaajien etu myös. Arvostan laikkien lajin parissa työtä tekevien työpanosta koska kaikkia tarvitasn kun meitä on liian harvassa. Siksikin ja koulutukseni ja kokemukseni perusteella ihmettelen niitä jotka eivät vedä yhtä köyttä.

Laji on potin kasvattamisen vaiheessa ei potin jakamisen vaiheessa. Jos jälkinmäiselle edes koskaan on aihetta mutta se on meidän taloustieteilijöiden ja sosiologien sekä -psykiatrien- kröh pää hehe asiassa välinen keslustelu. Joks on räjähtänyt arkeen soveltamattomuudellaan laman muodossa kaikkien naamoille eli ihan eri off topic aihe.

Typot ja pilkut korjaamatta näissä kännykkäviesteissä.

MikkoS
Viestit: 297
Liittynyt: Ma 25 Loka 2010, 11:21
Oikea nimi: Mikko Setälä

Re: Onko videoille tarvetta ensi kaudellakin?

Viesti Kirjoittaja MikkoS » To 19 Syys 2013, 15:35

No siis kuvittelisin että juontoa tyyliin "tää on hankala väylä koska nn. nn n n ja tässä varmaan Jomppe valitsee sen takia ylivakaampaa kiekkoa vaikka se ei sitten menekään yhtä pitkälle" mut kuten sanoin niin ei sille ole aikaa kuin livelähetyksessä (esim DGPTVssä on joskus hyvää juontoa ja joskus ne sitten lähtee johonkin sivuraiteelle kymmeneks minuutiks....) tai sitten pitää jättää leikkauksiin enemmän sitä heitto edeltävää arpomista ja muuta että on tälle jupinalle tilaa. Että ehkä ei sitten kuitenkaan, koska kyllähän niitä heittoja haluaa nähdä mieluummin kun neppailua. TOKI tässä yhteydessä hyvä mainita että on kiva aina jos narulle tarttuu jotain ylimääräistä ei-heitto ekstraa, eli vaikka pelaajan reaktiota tapahtuneeseen tms muuta poikkeavaa.

Ehkä noilla tarkemmilla pohtimisilla olisi paikkansa muilla videoilla. Minähän ehdotin myös hattumiehen tuleviin videoihin tällaista Play "insert fribarata" Like a Pro pätkää (minun idea joten saanen sen tässä julkisesti kertoa, mutta jos nyt joku muu tästä sattuu innostumaan niin mielellään hattumieheltä kyselemään että tehdäänkö, ettei varasta ideaa suoraan, vaikka en siis tiedäkään ajatteliko hän sitä toteuttaa) eli muutamia epätavallisempia väyliä jostain enemmän tai vähemmän tunnetuilta radoilta ja joku Suomen kärkipelaajia siihen näyttämään että millä heittää ja miksi ja minkälaista heittoa ja miksi jne. Luulis olevan hyvä sauma puffata tuotetta samalla. (ai Rocillakin saa tonne asti, ostanpa sellaisen!)
Huomaan heti putterin irrotessa kädestä, että "aha, tuonneko olinkin menossa" - roberd

MarcoH
Viestit: 117
Liittynyt: To 10 Marras 2011, 18:19
Oikea nimi: Marco Hyvärinen
Seura: Muu frisbeeseura
Paikkakunta: FGCK

Re: Onko videoille tarvetta ensi kaudellakin?

Viesti Kirjoittaja MarcoH » Su 22 Syys 2013, 19:01

Komppaan Jaania tuossa aikaisemmassa kommentissaan: "Ehdotan, että keksitään yhdessä jokin tapa pitää teidät kameroidenne ääressä kisoissa korvausta vastaan."
Kyllä pitäisi löytyä jokin keino millä teille vähintään saataisiin matka- ja majoituskulut hoidettua, miksei tulevaisuudessa leivänkin päälle jotain, jos lajissa alkaa rahoja
liikkumaan. Mielelläni olen auttamassa sen mitä pystyn...

En tiedä noista dissauksista mitään, mutta tuosta muusta olen jotakin kuullut. Yleensä jollakin tavoin näkyvästä työstä saa aina kylmää vettä niskaan, se pitää vain kestää ja ohittaa.
Alaa jonkin verran tuntevana, voin sanoa että siinä vaiheessa kun "tuotantoporras" alkaa puuttumaan luovaan työhön, ollaan pahasti hakoteillä. Kaupallisuus on ilman muuta tärkeää, mutta rajansa kaikella, tästä on hyviä esimerkkejä olemassa tuolta "rahalajien" puolelta...

Toivon todellakin koko lajin puolesta että jatkatte lgcm8-kanavan julkaisuja.
"..kuin hullu lautanen, puikin yli kattojen" - Kirsi Kunnas

Avatar
Frisbeezer
Viestit: 329
Liittynyt: Ma 11 Huhti 2005, 21:55
Oikea nimi: Jussi Meresmaa
Seura: Disc Golf Club Tampere
Paikkakunta: Lempäälä
Viesti:

Re: Onko videoille tarvetta ensi kaudellakin?

Viesti Kirjoittaja Frisbeezer » Ma 23 Syys 2013, 11:38

Juha ja JR ovat tehneet suuren työn lajinedistämiseksi videopuolella. Ilman heidän panostaan, internet olisi paljon köyhempi frisbeegolf-videoista. Käsittämättömän hienoa touhua. Kiitos siitä.

Tänä kesänä olemme tehneet yhteystyötä Juhan kanssa videoiden osalta. Tätä yhteistyötä on ehkä hyvä selventää myös täällä. Kevättalvella syntyi ajatus meidän ja Juhan välille yhteistyöstä, joka auttaisi molempia osapuolia. Innova oli suunnittelemassa uutta videopalvelua ja Juha oli suuntautumassa tälle alalle opiskelemaan. Teimme työkokeilusopimuksen Innovan, Juhan ja Verven kesken, mikä käsitti kisoja Kööpenhaminasta EO:hon. Työkokeilun perusteella Juha sai vakuutusyhtiöltä täyden korvauksen ja jopa matkoja kuvauspaikoille. Sovimme yhdessä, että Juha kuvaa / leikkaa SpinTV:lle kisavideoita minun ja Esa Arokin alaisuudessa. Toimin itse Juhan työkokeilun ohjaajana yrityksen puolelta. Teimme kuvaussuunnitelmat ja aikataulutuksen. Tavoitteenamme oli saada lisää videoita ihmisten katseltavaksi. SpinTV on Innovan oma videokanava ja haluamme julkaista siellä videoita, joika ovat keskittyneet esittelemään frisbeegolfia Innovan pelaajien kautta. Tästä syytä niissä tuotannoissa, joita meille tehdään, haluamme keskittyä meidän pelaajien esittelyyn. Kilpailukoosteissa haluamme tuoda esiin hienoja suorituksia ja tietenkin loppuratkaisut, riippumatta voittajasta.

Täällä foorumikeskustelussa on tullut esille olettamuksia, jotka eivät pidä paikkaansa. Me haluamme, että internet täyttyy frisbeegolfvideoista. Me emme halua "ajaa alas" vapaaehtoistoimintaa. Me toimimme SpinTV:n videoiden osalta ihan normaalilla tavalla, eli ohjeistamme kuvaajiamme, mitä asioita / tilanteita haluamme videoillemme. Me emme halua vaikuttaa itsenäisesti tuotettujen frisbeegolfvideoiden sisältöön millään tavalla. Meillä ei ole intresseissä muuttaa totuutta. Jokainen voi ja saa olla erimieltä kaupallisten toimijoiden intresseistä. Meidän intressi on kasvattaa lajista mahdollisimman suurta. Siksi ylipäätänsä lähdimme kehittämään videopalvelua. Videopalvelu rahoitetaan täysin meidän puolelta, ja se ei maksa käyttäjälle mitään. Tässä kyseisessä työkokeilussa kuvaajan palkan maksoi vakuutusyhtiö. Kaikissa muissa tapauksissa kuvaajamme ja leikkaajamme ovat saaneet heille kuuluvan korvauksen. Juhalle olen tarjonnut korvausta useasti.

Yksi selkeä viestinnällinen kömmähdys tehtiin, kun Juhan ja Innovan yhteistyötä ei julkistettu riittävästi. Tästä syystä monet, jotka olivat tottuneet katsomaan lcgm8:n videoita, saattoivat pettyä, kun niiden sisältö ei vastannutkaan odotuksia. Pahoitteluni tästä - otan tämän bogin omaan korttiini.

Kun työkokeilu oli ohi, tarjosimme Juhalle palkoillista kuvaajan paikkaa ensikaudelle. Sen verran tyytyväisiä olimme hänen play-by-play -videoihin.

SpinTV on julkaissut lyhyen olemassaolon ajan yli 30 videota ja ne ovat keränneet lähes 300,000 katsontakertaa. Kiitos kaikille projektissa mukanaolijoille, sekä tietenkin katsojille. Teitä varten näitä hommia tehdään. Meillä on tulossa lisää mielenkiintoisia videoita. Mm. kattava USDGC-kokonaisuus.

Terveisin,
Jussi Meresmaa
SpinTV:n executive director
-REINVENT YOUR GAME-

Discmania Golf Discs
http://www.discmania.net

jiiärrä
Viestit: 919
Liittynyt: To 20 Elo 2009, 21:41
Oikea nimi: Janne Räsänen
Seura: Talin Tallaajat

Re: Onko videoille tarvetta ensi kaudellakin?

Viesti Kirjoittaja jiiärrä » Ma 23 Syys 2013, 21:35

Köpis ja Estonian Open tulee lcgm8 kanavalta ja selvennykseksi mä olen kuvannut niitä kamoja.

Edit: Eikös vaan käydä nuo kustannuskeskustelut ja muut henkilökohtaiset asiat jossain muualla läpi kun yleisellä foorumilla. Tästä siis poistettu osa.

T:Moderaattori

jiiärrä
Viestit: 919
Liittynyt: To 20 Elo 2009, 21:41
Oikea nimi: Janne Räsänen
Seura: Talin Tallaajat

Re: Onko videoille tarvetta ensi kaudellakin?

Viesti Kirjoittaja jiiärrä » Ti 24 Syys 2013, 21:14

Sensuurin ennakkotapaus tällä foorumilla? Vaarallinen tie.

Bogey-Beemi
Viestit: 2074
Liittynyt: Ti 25 Loka 2005, 19:44
Oikea nimi: Petri Behm

Re: Onko videoille tarvetta ensi kaudellakin?

Viesti Kirjoittaja Bogey-Beemi » Ke 25 Syys 2013, 5:52

Kieltämättä yllättävä linjanveto hallitukselta. Käsittääkseni moderointi foorumilla on aiemmin liittynyt lähinnä huonoon käytökseen. Sitä viestisi, jonka itse ennätin lukea ei sisältänyt.

Kommentin ja ylipäätään koko ketjunkin tarpeellisuudesta voi olla montaa mieltä, mut hei me ollaan keskustelufoorumilla.

Tääkin foorumi oli aikoinaan niin viihdyttävä paikka, ettei kukaan mitään videoita edes kaivannut.
foorumipurnaaja

jiiärrä
Viestit: 919
Liittynyt: To 20 Elo 2009, 21:41
Oikea nimi: Janne Räsänen
Seura: Talin Tallaajat

Re: Onko videoille tarvetta ensi kaudellakin?

Viesti Kirjoittaja jiiärrä » Ke 25 Syys 2013, 7:31

Sori Petri mä en ole haastamassa riitaa tällä ja siksi viihdearvo voi jäädä vähäiseksi hehe. Kartoitan vain tulevaisuuden kuvioihin vaikuttavia tekijöitä pohjaksi ensi vuoden toiminnan suunnittelulle.

Avatar
Jaani
Viestit: 3077
Liittynyt: Ti 23 Tammi 2007, 19:16
Paikkakunta: Helsinki

Re: Onko videoille tarvetta ensi kaudellakin?

Viesti Kirjoittaja Jaani » Ke 25 Syys 2013, 20:55

Bogey-Beemi kirjoitti:Kieltämättä yllättävä linjanveto hallitukselta. Käsittääkseni moderointi foorumilla on aiemmin liittynyt lähinnä huonoon käytökseen. Sitä viestisi, jonka itse ennätin lukea ei sisältänyt.

Kommentin ja ylipäätään koko ketjunkin tarpeellisuudesta voi olla montaa mieltä, mut hei me ollaan keskustelufoorumilla.

Tääkin foorumi oli aikoinaan niin viihdyttävä paikka, ettei kukaan mitään videoita edes kaivannut.
Komppaan Petriä. Hyvin erikoinen tapaus.

monster
Viestit: 574
Liittynyt: Su 12 Maalis 2006, 17:53

Re: Onko videoille tarvetta ensi kaudellakin?

Viesti Kirjoittaja monster » Pe 27 Syys 2013, 9:12

On tarvetta Juhan ja Jannen videoille ensi kadellakin ja toivottavasti pitempäänkin! Parhaat fribavideot ylivoimaisesti. Olen myös valmis osallistumaan jollain summalla kustannuksiin.

Vai oli jiiärrän tekstiä moderoitu "jonkun" toimesta. Ihmettelen kyllä...

vpt111
Viestit: 4
Liittynyt: Ke 18 Joulu 2013, 11:37
Oikea nimi: Vili Törmänen
Seura: BSC Discgolf Team
Paikkakunta: Oulu

Re: Onko videoille tarvetta ensi kaudellakin?

Viesti Kirjoittaja vpt111 » Ke 01 Tammi 2014, 10:40

Lcgm8 kanavan videot ovat mielenkiintoisimpia mitä tarjolla on. Loistavaa kuvausta, kiekon lentoradan näkee koko matkalta, leikkaus on rauhallista, väylän esittely ennen heittoja sekä hyvä tulospalvelu väylän jälkeen. Nämä yhdistettynä ratoihin ja kisoihin missä voi itse pelata vievät videot kirkkaiksi ykkösiksi. Plussana siellä voi joskus nähdä tuttuja heittämässä :). Rapakon takana tehdyt videot eivät tarjoa näitä mahdollisuuksia.

Kun aloitin lajin ja kaveri linkkasi ensimmäiseen videoon niin tuli katsottua vauhdilla kaikki läpi mitä vaan löytyi. Vieläkin talvisin on kiva palata kesän tunnelmiin videoiden parissa.

Videoihin on vaikea keksiä parannettavaa niin tulee nillitettyä pikkuasioista :). Yksi asia kiinnostaa välillä heiton nähtyään. Mikä oli kiekko jolla heitettiin? Joskushan sen näkee, mutta yleensä ei silloin kun se kiinnostaisi. Saattaa olla mahdoton tehtävä toteuttaa?

jiiärrä
Viestit: 919
Liittynyt: To 20 Elo 2009, 21:41
Oikea nimi: Janne Räsänen
Seura: Talin Tallaajat

Re: Onko videoille tarvetta ensi kaudellakin?

Viesti Kirjoittaja jiiärrä » Ke 01 Tammi 2014, 17:10

Kiitoksia ja hyvää uutta heittovuotta kaikille. Oli muuten yllättävän vaikeaa juontaa SSGO 2010 videota käytettyjen kiekkojen osalta, kun kuvasin samaan aikaan Feldbergin caddynä toimien. Mistä tietäisi, millä hän heitti, kun olin selin häneen, kun hän valitsi kiekon?

Toinen näkökulmaongelma on se, että vaikka pelaajia usein kiinnostaa käytetty kiekko, ulkopuolista tai ei lajin parissa vielä olevaa ei paljon lämmitä se, että joku heitti tuntemattomalla välineellä. Vielä pahempaa olisi se, että aloittaja puttaa hyvällä kiekolla, jota stara käyttää. Kuten Maxilla hehe. Niin tai näin aina väärin päin jonkun kannalta.

Vastaa Viestiin