Sivu 1/1

SM-sarja 2007?

Lähetetty: Ke 14 Maalis 2007, 15:28
Kirjoittaja juvieri
Mikähän mahtaa olla perusteena näin radikaaleille pistelaskujärjestelmän muutoksille?

>Seuraavassa merkittävimmät muutokset:

> * Sarjassa on käytössä kiinteät pisteet (avoimessa 30 parasta, muissa sarjoissa 8)

Lähetetty: To 15 Maalis 2007, 17:48
Kirjoittaja poimis
Kaiken kaikkiaan pistelaskusta käytiin kattavaa keskustelua, päätös ei siis missään nimessä ole hetken mielijohteesta tehty. Käytiin läpi useita erilaisia vaihtoehtoja niin pisteitä saavien pelaajien (kiinteät pisteet 10:lle parhaalle, 50:lle parhaalle, kaikille pisteitä suhteessa osallistujamäärään) kuin pistejakotavankin (täysin lineaarinen, erittäin progressiivinen, jotain siltä väliltä) osalta. Verrattiin myös eri lajeissa käytössä olevia järjestelmiä.

Nyt valittu malli nähtiin parhaaseen lopputulokseen johtavaksi. Ohessa muutamia kommentteja:

- Aiemmin yhtenä perusteena antaa pisteitä osakilpailun jokaiselle pelaajalle on ollut mahdollisuus saada kaikki pelaajat paremmuusjärjestykseen. Tulevalla kaudella kaikki SM-sarjaan osallistuvat pelaajat ovat PDGA:n jäseniä ja ovat sitä kautta PDGA rating -järjestelmän alaisuudessa. Pelaajien keskinäistä järjestystä voidaan siten arvioida myös sen avulla.

- Vanhassa järjestelmässä kilpailuun osallistuvien pelaajien lukumäärällä oli suuri vaikutus jaettaviin pisteisiin. Vain viidellä parhaalla oli kiinteät pisteet, joten jos jäit pienessä kisassa (vaikka alle 30pelaajaa) kuudenneksi, kärsit todella paljon verrattuna siihen että olisit tullut viidenneksi - tai kuudenneksi kisassa, jossa oli 60 osallistujaa. Käytännössä SM-sarjassa 10. parhaan joukkoon pääseminen on kuitenkin aina hyvä suoritus, eikä siitä palkitsemisen pitäisi olla niin paljon sidoksissa osallistujamäärään.

- Uudella järjestelmällä on omalta osaltaan haluttuu selkeyttää järjestelmää ja helpottaa kisojen pitämistä, kun pisteet on heti selkeästi tiedossa, eikä niitä tarvitse laskea hankalahkolla kaavalla.

- Vanha järjestelmän aikana pelaamalla kohtalaisesti kaikissa kisoissa, menestyi loppupisteissä paremmin kuin vaikka olisit voittanut yhden osakilpailun, mutta syystä tai toisesta se olisi jäänyt ainoaksi kilpailuksi. Uudessa mallissa palkitaan enemmän hyvistä sijoituksista, näin saadaan todenmukaisempi loppupisteytys, kun hyvät pelaajat erottuvat joukosta.

- Uudella mallilla saadaan keskitason pelaajille aivan uusi tavoiteltava asia "pääsinkö pisteille".

- Paremmat sijat arvottuvat huonomman edelle, esimerkiksi jos pelaat kahdessa osakilpailussa, ja toisen voitat, toisessa tulet kolmanneksi, saat enemmän pisteitä kuin sijoittumalla molemmissa toiseksi. Tämä progressio toimii viidenteen sijaan asti ( (4. + 6.) > (5. + 5.) )

Lähetetty: Ti 03 Huhti 2007, 21:47
Kirjoittaja kaasunaamari
Aiheeseen liittyvä mielenkiintoinen yksinkeskustelu http://www.freeyabb.com/phpbb/viewtopic ... niafrisbee

Lähetetty: Ti 03 Huhti 2007, 22:23
Kirjoittaja Jani
"Vältelläänkö tässä pisteenlaskutyötä ?"

Vaikea uskoa tästä olevan kyse, kun vertaa vaikkapa Karviksen pistelaskunopeutta tänä ja viime vuonna.

poistettu

Lähetetty: Pe 01 Kesä 2007, 13:57
Kirjoittaja protoni
...