Tällaista julkisuutta tällä kertaa

Keskustelua frisbeegolfista

Valvoja: HALLITUS

Anne
Viestit: 13
Liittynyt: Su 06 Marras 2005, 19:46
Oikea nimi: Anne Matilainen
Paikkakunta: Turku

Tällaista julkisuutta tällä kertaa

Viesti Kirjoittaja Anne » Pe 23 Marras 2007, 22:01

http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Fri ... 5232066604

Anteeksi etten osaa lyhempää linkkiä laittaa :)

Jani
Viestit: 1143
Liittynyt: To 03 Marras 2005, 22:18

Viesti Kirjoittaja Jani » To 13 Joulu 2007, 12:46

Hesarin mielipidesivuilla väitettiin, että Meikussa on raivattu kenttää. Pitääkö paikkansa?

Avatar
kaasunaamari
Viestit: 57
Liittynyt: La 18 Helmi 2006, 14:34
Oikea nimi: Niko Alander

Viesti Kirjoittaja kaasunaamari » To 13 Joulu 2007, 17:01

pääsin töissä käsiksi Hesarin Digi-lehteen ja tässä juttu kokonaisuudessaan siten, että alkuun kirjoitus jossa otetaan kantaa Laajasalon mahdolliseen rataan.

1-tarina:

Frisbeegolfrata olisi asukkaille häiriöksi

Helsingin Sanomissa oli 24.11. kirjoitus Laajasaloon rakenteilla olevasta frisbeegolfkentästä, jota haluan kommentoida.

Suunnitellun kentän väylät kattaisivat koko Sarvaston puiston ja osan Aittasaarta. Heittoväylät kulkisivat alueen kevyen liikenteen väylien yli ja sivuitse, Aittasaaressa jopa ajoradan ylikin.

Puuston takia heittäjillä ei ole mahdollisuutta havaita lapsia, jalankulkijoita ja nopeasti liikkuvia pyöräilijöitä. Heitot, jotka kantavat 50-200 metriä, voivat häiritä myös koiria.

Asukkaat käyttävät puistoa paljon. Se on reitti Jollaksesta Yliskylään ja Aittasaareen. Kaljoittelijoita puistossa ei toistaiseksi ole ollut. Rataa ei ole suunniteltu Laajasalon nuorisolle vaan kaikille lajin harrastajille. Suunnitellulla radalla voisi olla jopa noin 50 kilpailijaa samanaikaisesti. Valvontaa ei olisi.

Alueella on jo nyt pula pysäköintipaikoista, sillä jalkapalloilijat ja kuumailmapalloilijat käyttävät puistoaluetta pysäköintiin. Vessoja ei ole.

Frisbeegolfkentän myötä alueen käyttötarkoitus muuttuisi olennaisesti.

Laajasalo-Degerö-seuraa tai alueen taloyhtiöitä ei ole asiassa kuultu eikä asukasinfoa ole järjestetty. Rakennustöiden keskeytyspäätös ja sopimus asukasillan järjestämisestä syntyi vasta sen jälkeen, kun olin jo yllättänyt tekijät toteuttamassa rataa.

Hanketta ei ole valmisteltu eikä päätetty asianmukaisesti. On tarpeen, että radan rakentamista käsitellään kunnallisen päätöksentekojärjestelmän mukaisesti.

ANNA-RIITTA SUMMANEN

ja sitten toinen:


Frisbeegolfrata tulisi poistaa Meilahdesta

Vastaamme Anna-Riitta Summasen mielipidesivulla (HS 30. 11.) esittämiin pelkoihin. Vähä-Meilahden asukasyhdistys on halunnut, että frisbeegolfrata poistettaisiin Meilahden puiston metsästä. Rata ilmestyi sinne 1980-luvulla liikuntaviraston luvalla, asukkaita kuulematta.

Viimeinen pisara oli vappuyönä 2006 ilmestynyt radan laajennus, jonka oli toteuttanut radan pääomistajaksi julistautunut yhdistys.

Radasta ei makseta vuokraa, ja se sijaitsee Helsingin kaupungin lähivirkistysalueeksi kaavoittamalla metsäalueella. Kyseisen alueen tulisi olla laajasti kaikkien ulkoilijoiden käytössä, ei yhden lajin harrastajien terrorisoima vyöhyke.

Radan käyttö on rajua ja kuluttaa merkittävästi alueen herkkää kangasmetsää. Heittoväyliä karsitaan omatoimisesti puustosta, ja kasvillisuutta tuhotaan etsittäessä kadonnutta kiekkoa.

Varvikot ja sammalikot tallotaan useiden metrien levyisinä väylinä pois metsän ekosysteemistä.

Ympäristökeskuksen mukaan Meilahden puisto on muun muassa linnustollisesti arvokas kohde. Sen soisi olevan sitä jatkossakin.

Näkyvä osa lajin harrastajista tulee luontoon oluen ja tupakan kanssa. Välillä ei voi olla varma, onko ollut tarkoitus heittää kiekkoa vai pulloa.

Asukkaat ja muut alueella ulkoilevat kokevat liikkumisensa rata-alueella, eli koko metsässä, usein tukalaksi. Joko saa pelätä kiekkoja tai lapset häädetään pulkkamäestä. Laji ei nimittäin lepää talvellakaan, ja innokkaimmat harrastajat ovat yleensä myös röyhkeimpiä.

Meilahden metsässä ei ole myöskään vessoja, mutta aina näyttää löytyvän sopiva pusikko, jonne voi jättää terveisensä vessapaperiin.

JOHANNA LAAKSO


hallituksen jäsen

Vähä-Meilahden asukasyhdistys

Näin tällä kertaa. Ei hirveän mairittelevaa julkisuutta...

Avatar
kaasunaamari
Viestit: 57
Liittynyt: La 18 Helmi 2006, 14:34
Oikea nimi: Niko Alander

Viesti Kirjoittaja kaasunaamari » To 13 Joulu 2007, 17:05

vielä tälläinen löytyi keskustelun puolelta...

http://www.hs.fi/keskustelu/thread.jspa ... 0&#1599180

ollipponen
Viestit: 95
Liittynyt: Pe 12 Tammi 2007, 21:31

Viesti Kirjoittaja ollipponen » To 13 Joulu 2007, 19:02

Aika paksua kyllä.
Heitot, jotka kantavat 50-200 metriä, voivat häiritä myös koiria.
oli vielä käsittämättömyydessään hauskaa, mutta tuo pullonheittelystä ja puskiin paskomisesta syyttely on jo törkeää.

Olisi mukava tietää montako jäsentä tähän Vähä-Meilahden asukasyhdistykseen kuuluu. Asuukohan siellä metsässä montakin veronmaksajaa, asuintontteja ei ainakaan taida hirveän montaa olla.

Ja montakohan virallista valitusta tennishallityömaan aiheuttamasta melu- ja varvikontuhoamis-haitasta on tehty?!? Toivottavasti edes jokunen. Luulis niiden lintujenkin moisesta pahastuvan.ps. propsit HS.fi vastaajalle. Toivottavasti MM saa jonkun asiallisen vastineen paperiversioon asti.

Tikkis
Viestit: 138
Liittynyt: Ti 12 Huhti 2005, 8:38
Oikea nimi: Markus Stigzelius
Paikkakunta: Veräjämäki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tikkis » To 13 Joulu 2007, 21:07

ollipponen kirjoitti: Olisi mukava tietää montako jäsentä tähän Vähä-Meilahden asukasyhdistykseen kuuluu. Asuukohan siellä metsässä montakin veronmaksajaa, asuintontteja ei ainakaan taida hirveän montaa olla.
http://www.kaupunginosat.net/meilahti/i ... Itemid=218

frisbeesports.net
Viestit: 38
Liittynyt: Su 28 Loka 2007, 15:02
Viesti:

kuka antaa asiantuntevan ja korrektin vastineen keskusteluun

Viesti Kirjoittaja frisbeesports.net » Pe 14 Joulu 2007, 0:12

Frisbeegolfrata tulisi poistaa Meilahdesta? / Kenen vastuulla on antaa vastine keskusteluun?

Keskustelu Helsingin frisbeegolfradoista käynnistyi 24.11.2007 Suomen päämedian, Helsingin Sanomat, kaupunki -palstalla Jorma Erkkilän artikkelilla: Liitokiekkoradan rakentaminen yllätti Laajasalon asukkaat. Tämä johti keskustelun HS.fi -verkkosivuilla, sekä Helsingin Sanomat 30.11. mielipide -palstalla Anna-Riitta Summasen esittämiin pelkoihin Itä-Helsingin Laajasaloon rakennettavan frisbeegolfradan suhteen.

http://www.hs.fi/keskustelu/thread.jspa ... ID=1547597

LIsää vettä myllyyn heitti Vähä-Meilahden asukasyhdistyksen hallituksen jäsen Johanna Laakso, täysin yliampuvilla ja törkeillä kommenteillaan, Helsingin Sanomat 13.12. otsikolla: Frisbeegolfrata tulisi poistaa Meilahdesta.

http://www.hs.fi/keskustelu/thread.jspa ... ID=1599180

Meillahden perinteisen frisbeegolfradan kohdalla tulisi muistaa, että Helsingin kaupunki on osoittanut Meilahden urheilupuiston paikaksi rakentaa Suomen ensimmäinen kiinteä frisbeegolfrata jo vuonna 1983. Nimenomaan urheilupuistoon. Ei kansallispuistoon tai luonnonsuojelualueelle.

Aiheellisia kysymyksiä?

Syntyykö aiheesta rakentava ja asiantuntemukseen perustuva aito dialogi? Antaako Suomen Frisbeeliitto ry. tai Suomen liitokiekkoliitto ry. vastineensa keskusteluun? Antaako Laajasaloon frisbeegolfrataa toimittanut taho vastineensa? Antaako Meilahden rataa kehittävä ja ylläpitävä seura, Meilahden Mätkijät, vastineensa? Antaako Helsingin kaupunki vastineensa?

Vai jääkö tämä todella tärkeä asia vain pyyteettömän frisbee-urheilu promoottorin harteille?

Terveisin,

Visa Ruuhinen
--------------------------------------------------------------
http://www.frisbeesports.net/news_fin/
Viimeksi muokannut frisbeesports.net, La 15 Joulu 2007, 16:54. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
kaasunaamari
Viestit: 57
Liittynyt: La 18 Helmi 2006, 14:34
Oikea nimi: Niko Alander

Viesti Kirjoittaja kaasunaamari » Pe 14 Joulu 2007, 13:57

Vaan ken lienee todellisuudessa Laajasalon radan suunnittelija ja projektista vastaava.Jotenkin en vaan jaksa uskoa, että asialla olisi kaupunki... Mikä lienee asiassa niin salaista ettei asiasta tietävä taho voisi meitä valaista??

Vastaa Viestiin