Kotka, Mussalon Suuret niityt

Keskustelua frisbeegolfista

Valvoja: HALLITUS

Jori
Viestit: 186
Liittynyt: Pe 23 Maalis 2007, 18:26
Oikea nimi: Jori Hätinen

Viesti Kirjoittaja Jori » To 17 Huhti 2008, 20:56

hmm...

Olisikohan kiinnostusta jos viettäis vaikkapa sunnuntaina epävirallisia avajais- ja kokemusjapalautettaradastakilpailuja kotkassa.

Jos vaikka aloittais klo 14

Jos nyt ihan hatusta heittäen pelataan 3 x 9 väylää... ja laitetaan vaikkapa siihen osallistumismaksuksi 5 € ja kaikki osallistumismaksut pottiin...
esim voittajalle miljoonia ja kakkoselle kymppi tai omat pois tms...

jos kiinnostusta on niin ilmotelkaahan tänne tai nroon:

nolla neljä nolla --- seitsemän neljä kaksi kaksi yhdeksän seitsemän viisi

että näin.

poimis
Viestit: 2409
Liittynyt: Ke 26 Loka 2005, 11:14
Oikea nimi: Sami Poimala
Seura: Talin Tallaajat
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja poimis » Su 27 Huhti 2008, 18:45


Jori
Viestit: 186
Liittynyt: Pe 23 Maalis 2007, 18:26
Oikea nimi: Jori Hätinen

Viesti Kirjoittaja Jori » Pe 02 Touko 2008, 6:49


Avatar
Ari
Viestit: 7427
Liittynyt: Ke 10 Tammi 2007, 11:57
Oikea nimi: Ari Penttala
Seura: Nummelan Frisbeeseura
Paikkakunta: Nummela

Viesti Kirjoittaja Ari » Pe 12 Syys 2008, 21:35

Jospa sitten tänne muutama sana radasta.

1. n. 80 metriä ilman esteitä oleva peltoväylä. OB:t eivät juuri luo lisäjännitettä (huomasin vasta ratakartasta, ei tullut heittäessä puheeksi eikä niitä ole merkitty). Heitin kuitenkin avauksen pitkäksi ja ojaan :)
Eli perushelppo pakkokakkonen.
Tällä väylällä aloittelevat lukiolaiset heittivät useita avauksia viereisen rivitalon pihalle, mikä saattaa aiheuttaa närää naapureissa. (Eli sellaiset heittäjät jotka eivät heitä yli 40m). Tiipaikkaa voisi yrittää siirtää keskemmälle puistoa jos naapurit alkaa vinkua häiritsevästi. Kovin kauas siirtäminen tosin pakottaa sitten siirtämään kakkosen tiitäkin...

2. Ehkä 120-130 metriä. Periaatteessa suora väylä, mutta viimeiset 20 metriä oikealla tiukkaa pusikkoa. Vasemmalla avointa peltoa. Väylän pelaamista haittaa pellolle poikittain ojat. Ojien niittäminen on todella hankalaa ja on helppo kuvitella ojien syövän varsinkin aloittelijoiden kiekkoja. Tähän olisi kiva opetella jokin hyvä tapa pelata, toisaalta juuri sen pituinen, että helppo kolmonen korttiin jos ei lähde riuhtomaan riskillä.

3. 80 metrinen perusväylä. Pakkokakkonen. Puut eivät juuri haittaa.

4. Lyhyt ränniväylä. Kori oikealla puolella pyörätietä. Korin ympärys oli kasvanut umpeen. Kaunis ajatus saada vähän kapeampaa väylää. Tosiaankin vaatiin mandon. Heti olisin lähtenyt hyssellä heittämään naapurin tontin yli :)
Pyöräilijoiden kanssa pitää tehdä yhteistyötä, että tätä uskaltaa heittää rauhassa.
Jos olisi 20 metriä pitempi tulisi haastetta lisää, mutta alkaisi tulla varmaan pyöräilijäosumiakin...

5. Mando pakottaa heittämään aika tiukan annukan. Jos ei olisi mandoa niin jotakuinkin 70 metrinen väylä voisi olla liian helppo. Mandopuuta ei ollut merkattu, mutta mandolla saa aika vaikean annukkaväylän tästä. Helppo kolmonen, mutta kakkoseen saa heittää jo aika hyvän.

6. Tuplamando. Tarkoittaa, että pitää heittää parimetrisestä aukosta pellon yli metsän reunaan. 80-90 metriä lienee matkaa. Heti korin takana laskee rinne muutaman metrin alas. Pitkäksi heittäminen painuu syvälle metsään. Tiin siirtäminen 5-10 metriä taaksepäin tekisi tästä jo aika vaikean. Tii on senverran lähellä mandopuita, että välistä on helppo heittää.

7. 170 metrinen radan helmi. Heitetään kentän yli sopivaan kohtaan ja siitä sitten lähestyminen 70 metriä korille. Ensimmäinen heitto pitää olla aika sopiva, jotta pääsee hyvästä paikasta jatkamaan. Hieman sivusta ei pääse putille kuin tuurilla eli hyvät heitot palkitaan. Hyvä väylä.
Rataesittelyn mainitsemasta OB:sta ei ollut puhetta, mutta OB näyttäisi pakottavan isokätisetkin heittämään avauksen vain aukolle...

8. n. 80 metrinen. Tykkäsin tästä. Suoraan heittämällä joutuu heittämään hyvän heiton ja hyssekään ei ole ihan helppo. Sivuun ja pitkäksi heittämällä pääsee ikävään pusikkoon.

9. Jotakuinkin satametrinen väylä jossa kori lammen takana. Lammen oikealla puolella iso puska joka ei helpota ainakaan oikeakätisen lähestymisiä. Vähän kun joutui puskaa varomaan niin kiekko oli lammessa :)
Tähän kakkosen tekeminen vaatii hyvän heiton. Harrastajalle hyvä väylä, mutta aloittelija laittelee kiekkoja lampeen varmasti ihan koko rahalla. Korin takana olisi kiekkokauppiaalle hyvä paikka :)

Meni vähän esittelyksi, mutta arvostellaanpa hieman ehkä kokonaisuuttakin.
Puiston reunalla oli ratakartta ja perussäännöt heittämiseen. Hienoa.
9 väylää on aika sopivasti tälle alueelle. Ratasuunnittelussa on selvästi hieman käytetty aikaa, että on saatu tehtyä erityyppisiä väyliä. Aloittelijalle voi olla aika hankalaa, mutta toisaalta tämän lajin perusasiat oppii aika nopeasti ja sitä kautta moni kaipaa enemmän haasteita kuin pelkällä pellolla heittämistä.
Tiipaikat olivat tässä vaiheessa pehmeää hiekkaa. Harrastajia kun ilmaantuu lisää niin tiipaikkojen kunnostaminen on ihan pakollinen juttu.
Kunta tai edellinen omistaja on ilmeisesti joutunut ojittamaan reilusti saadakseen pellon kuivaksi. Viimeaikaiset sateet olivatkin kerääntyneet ojiin ja saaneet ne kukkimaan luonnonkaunista heinää. Kiekkoja tuonne katoaa varmasti kun ojat on senverran isoja että syövät kiekkoja eikä ojien niittäminen ole ihan helppo homma kellekään. Ratakartan valokuvan mukaan ojia ei ole ihan niin paljon kuin jäi mieleen.
Sateet olivatkin saaneet mm. kasiväylän korin ympäristön aika kuraiseen kuntoon. Samat sateet olivat todennäköisesti villiinnyttäneet muutamin paikoin kasvit kasvamaan aika pöheiköiksi. Vaatii hieman talkoohommia, että saa kasvit kuriin.
Pusikot ja pöheiköt olivat aika tiheitä ja rankaisevat sinne heittämisestä ankarasti. Näistä voisi saada hieman ystävällisemmät jos harventaisi vaikka sormenpaksuiset pois.

Itsellä ei ole niin paljon radanrakennuskokemusta eikä pelikokemustakaan, että ihan väkisin pitäisi alkaa mitään haukkua joten todetaan ihan passeliksi radaksi. Jos viettäisin muutaman päivän Kotkassa niin pitäisi tuolla käydä viskomassa. Erilaisia väyliä, mutta ei kovin vaikeita. Kohtuullisen tuntuvassa tuulessa heitin ensiyrittämällä 26, joten kovin vaikea rata ei voi olla :D

Toimintaa vaan käyntiin niin kyllähän sieltäkin harrastajia alkaa löytyä. Paikalliset lukiolaiset ottivat nöyrästi esittelyä vastaan eikä ketään itkettänyt paljoakaan poislähtiessä.

Minulle jäi kuva, että tämä on ollut paljolti Jorin projekti, rispektiä siitä. Hentojen vastoinkäymisten jälkeen 9 väyläinen rata koulukeskuksen lähettyvillä mahdollistaa kaikenlaista. Lähikoulun liikunnanopettajien ottaessa frisbeegolfin opetusohjelmaan on heittäjiä kohta ruuhkaksi asti.
Onnea jatkoon!

Tällaista tällä kertaa.

Avatar
dragon96
Viestit: 29
Liittynyt: Ti 30 Joulu 2008, 14:21
Paikkakunta: Hollola

Re: Kotka, Mussalon Suuret niityt

Viesti Kirjoittaja dragon96 » Pe 22 Touko 2009, 11:18

pitänee tonne huomenna lähtee, nyt kun kerrankin on kiekot mukana :D
harjoitus tekee mestarin

Avatar
dragon96
Viestit: 29
Liittynyt: Ti 30 Joulu 2008, 14:21
Paikkakunta: Hollola

Re:

Viesti Kirjoittaja dragon96 » Pe 22 Touko 2009, 11:21

ari kirjoitti
.Harrastajalle hyvä väylä, mutta aloittelija laittelee kiekkoja lampeen varmasti ihan koko rahalla. Korin takana olisi kiekkokauppiaalle hyvä paikka :)

jep jep :roll:
harjoitus tekee mestarin

Avatar
dragon96
Viestit: 29
Liittynyt: Ti 30 Joulu 2008, 14:21
Paikkakunta: Hollola

Re: Kotka, Mussalon Suuret niityt

Viesti Kirjoittaja dragon96 » Su 24 Touko 2009, 12:14

nonii. käväsin ton nyt vihdoin heittämässä. ihan kiva rata, mutta kaatosade alko väylän 5 kohalla. ei kerinny sen jälkeen radasta nauttimaan, koska tuli kiire pois ukkosen alta :( muuten hyvä, mutta tiiauspaikat sais olla parenpia ja reitin vois merkitä paremmin. :wink:
harjoitus tekee mestarin

Jori
Viestit: 186
Liittynyt: Pe 23 Maalis 2007, 18:26
Oikea nimi: Jori Hätinen

Re: Kotka, Mussalon Suuret niityt

Viesti Kirjoittaja Jori » Su 24 Touko 2009, 15:11

Oon saanu viestiä, että myös kentän alusta on paikotellen päässy vähän liian reheväksi, ja sen suhteen otinkin (pyynnöstä) yhteyttä kaupungin hemmoihin ja sieltä luvattiin alkaa niittotyöt säännöllisesti kesäkuun alusta alkaen.

Tiipaikat tehtiin tuollaisiksi kun ne nyt on sen takia, ettei tiedetty radan todellista käyttäjämäärää, eikä sitä oikein tiedetä vieläkään. Puhetta oli kentän perustamisen aikaan rakentaa kunnon tiipaikat jos nämä nykyiset ei kestä käyttöä.

Tuosta korien ja tiipaikkojen merkkaamisesta voisinkin laittaa viestiä kaupungille, josko ehtisivät/viitsisivät radan merkata muutenkin kuin yhdelle ilmoitustaululle.

Onkohan palstalla lukijoita jotka rataa käyttää? Ite oon kuitenkin parhaan kiekottelusesongin pois Kotkasta. Tietääkö joku onko radalle ilmaantunut kesän aikaan paljon käyttäjiä?

hehtaarikäsi
Viestit: 62
Liittynyt: To 17 Marras 2005, 21:44
Oikea nimi: Jan Taubert
Seura: Talin Tallaajat
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kotka, Mussalon Suuret niityt

Viesti Kirjoittaja hehtaarikäsi » Ke 27 Touko 2009, 10:57

Onkos noita ratakarttoja jossakin tallessa? Laittakaapas linkkiä jos löytyy, kiitos.

Avatar
dragon96
Viestit: 29
Liittynyt: Ti 30 Joulu 2008, 14:21
Paikkakunta: Hollola

Re: Kotka, Mussalon Suuret niityt

Viesti Kirjoittaja dragon96 » La 11 Heinä 2009, 11:28

harjoitus tekee mestarin

Jori
Viestit: 186
Liittynyt: Pe 23 Maalis 2007, 18:26
Oikea nimi: Jori Hätinen

Re: Kotka, Mussalon Suuret niityt

Viesti Kirjoittaja Jori » La 11 Heinä 2009, 13:08

Joo, tossahan on vaan osa kartasta. Radan kupeessa, pitserian vieressä on ratakartta. Ja pyydettäessä mä voin noita digimuodossa lähettää.

Antti199
Viestit: 2
Liittynyt: To 23 Heinä 2009, 21:41

Re: Kotka, Mussalon Suuret niityt

Viesti Kirjoittaja Antti199 » Ma 03 Elo 2009, 14:07

Kävin pari viikkoa sitten numeroimassa korit, mutta muita merkkauksia radalla ei näy. Tiipaikat ovat päässeet hieman huonoon kuntoon vaikka käyttäjiä radalla ei kauheasti näy. Päivittäin kyllä jokunen pelaaja siellä näkyy. Suurin ongelma on radalla on sen rehevöityminen esim. kolmosella täytyy heittää parin metrin levyistä väylää jos haluaa välttyä nokkosilta. Koulun puoleista niittyä ei ole leikattu koko kesänä.

Muuten rata on mielenkiintoinen ja hyvä pelipaikka niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin. Hoitoahan tuo vaatisi, vaikea vain saada puistotoimea sinne hoitamaan kun alue on luokiteltu niityksi.

Jori
Viestit: 186
Liittynyt: Pe 23 Maalis 2007, 18:26
Oikea nimi: Jori Hätinen

Re: Kotka, Mussalon Suuret niityt

Viesti Kirjoittaja Jori » Ma 03 Elo 2009, 15:06

Vaikka alue on merkitty niityksi, niin se on silti puistotoimen hallinnoimaa aluetta.

Mä oon ite lähettäny kaupungille tänä(kin) kesänä pari meiliä sen rehevöitymisestä ja yhden paikallisen harrastajan tiedän lähettäneen viestiä ihan pari päivää sitten... toivottavasti hoitaminen paranis..

Hienoa, että joku on jaksanut numeroida edes korit :D

Avatar
dragon96
Viestit: 29
Liittynyt: Ti 30 Joulu 2008, 14:21
Paikkakunta: Hollola

Re: Kotka, Mussalon Suuret niityt

Viesti Kirjoittaja dragon96 » Ma 03 Elo 2009, 16:15

tämä on todella hyvää edistystä! Kun ekan kerran heitin kyseisellä radalla, niin en tajunnut katsoa ratakarttaa, ja sitten olin pulassa kun en tieennyt mille korille heittää. jos joku on lukenut aikaisempia viesteäni tässä keskustelussa, niin tämä on juuri sellainen parempi radan merkkaus menetelmä kiitän.
harjoitus tekee mestarin

Jarno
Viestit: 97
Liittynyt: To 20 Elo 2009, 9:54
Oikea nimi: Jarno
Paikkakunta: kotka

Re: Kotka, Mussalon Suuret niityt

Viesti Kirjoittaja Jarno » Ke 23 Syys 2009, 8:30

Yritän laittaa tähän kartan Kotkan radasta....toivottavasti näkyy :)

-Muutamia kommentteja ko. radasta! (aloittelijan näkövinkkelistä)

1.Rata on jatkuvasti hoitamaton??? ---> joko kaupungilla ei ole aikaa tai kiinnostusta hoitaa kenttää!!---->vaikka heittää "väylälle" kiekko saattaa hukkua pitkään heinikkoon!
2. Rata on jatkuvasti "märkä" -->kiva kahlata lammikoissa joita muodostuu tietyille radoille, jotka rakennettu "kosteikon/sontapellon" päälle!!
3.Aloittelijan kiekkoja syövät ojat ja lampi....no mutapohja korjaa kiekot hyvään talteen!

-Kaiken kaikkiaan rata on kuitenkin monipuolinen ja erillaisia väyliä on kohtalaisesti. Kiva että on frisbeegolf rata lähellä mutta olisihan siihen saannut panostaa pikkuisen enemmän!
-Kouvolassa on jo yksi rata ja toinen tulossa kovaa vauhtia....koskakohan Kotka panostaa ensimmäisen radan hoitoon???
Liitteet
kartta.jpg
kartta.jpg (69.14 KiB) Katsottu 3957 kertaa

Vastaa Viestiin