Frisbeegolffin buumi-ilmiö

Keskustelua frisbeegolfista

Valvoja: HALLITUS

kana kot kot
Viestit: 50
Liittynyt: La 23 Helmi 2008, 19:28
Oikea nimi: Risto Lehtinen

Frisbeegolffin buumi-ilmiö

Viesti Kirjoittaja kana kot kot » Su 31 Elo 2008, 11:23

Nyt kun frolffi alkaa kokoajan enemmän olemaan buumi-ilmiö, ajattelin mielenkiinnosta kysyä kaikilta pelaajilta että mitä mieltä ihmiset on siitä että rahaa tulee kuvioihin enemmän? onko se hyvä vaiko huono asia?
mitä pitäisi tehdä sen eteen jotta se olisi enemmän hyvä asia kuin huono?

Tuli tää kaikki mieleen ihan sen takia ku olen skeitannut 12vuotta josta suurimma osan ajasta niin ettei mun elämään oo mahtunu mitään muuta ku skeittaus, joka on yksilölaji, joka koki 2002-2004 todella kovan buumi-ilmiön sen jälkeen kun tuli peli nimeltä tony hawks pro skater. skeittauseen tuli paljon uusia harrastajia ja sitä kautta paljon myös rahaa ja kusipäitä kuvioihin, porukat oppi tienaamaan rahaa skeittaamalla, mutta oliko se todellakaan hyvä asia? mun mielestä ei todellakaan, kaikki kiva loppuu aikanaan... skeittaajat on tunnetusti ollut melkosen rebel porukkaa, ei toki kaikki mutta suurin osa, josta seurasi sitä että raha alkoi jakamaan skeittareita, ei enää puhallettu samaan hiileen ja raha teki lajista hyvinkin totista touhua ja poltti niiden ns. oikeitten skeittareitten välisiä siltoja, ensimmäisen kerran 10vuoden skeittaamiseni aikana mun fiilikset skeitata oli lähestulkoon korjaamattomasti poissa... sitten kun 2006 alkoi raha/wannabe skeittarit lirumaan lajin ympäriltä takasin sinne minne ne kuuluukin alkoi aikamoinen alamäki, mitä buumin jälkeen lajille jäi??? ei mitään muuta ku lievästi huume/alkoholi ongelmallisia nuoria ja pari rikasta kauppiasta. nyt taas kun skeittaus alkaa asettumaan sille kuuluvalle paikalle, olen huomannut mun ns. skeittarin silmän paranevan päiväpäivältä...

frolffi ja skeittaus ei ole sama asia, eikä niitä voi suoranaisesti verrata toisiinsa, ne ovat kuitenkin monella tavalla samantyyppisiä lajeja, kysymys kuuluukin, et miten pitäisi toimia, jotta buumista olisi mahdollisimman suuri hyöty lajille, eikä yksittäisille harrastajille? vai voiko edes asialle tehdä yhtään mitään? miten pitäisi toimia jotta saataisiin mahdollisimman paljon pitkän linjan harrastajia?

olen ite pelannu rispiigolffia nyt 2vuotta ja tiedän, olen buumipyry jolla ei ole mitään oikeutta tulla antamaan vinkkejä, lisäksi tekstissä on paljon kirjoitusvirheitä, joo ei kiinnosta...

Van_Hitvonder
Viestit: 19
Liittynyt: Ti 31 Loka 2006, 21:22

Viesti Kirjoittaja Van_Hitvonder » Ma 01 Syys 2008, 10:55

Moro.

Luulenpa, että rahan tulo piristäisi lajia entisestään. Näkyvyyttä tulisi lisää ja lajin tunnettavuus paranisi. Laji ei vieläkään tavoita erilaisia kansanryhmiä kovin kattavasti, vaikka laji sopii huomattavasti monipuolisemmalle porukalle kuin esim. skeittaus. Nykyään lajimme harrastajaporukalta voisikin kysellä millä asenteella sauvakävelijäkansa otettaisiin radoilla vastaan...:shock:

Jos ajattelee tuota buumia ja sen tuomaa harrastajalaumaa, niin siinä mielessä skeittaus ja frisbeegolf ovat aika lähelläkin toisiaan.
Yksi iso ryhmä lajia kokeilevista tai uusista harrastajista lienee nuorehkoja mieshenkilöitä, jotka eivät niinkään kiinnostu organisoidusta urheiluharrastuksesta, johon liittyy vielä autoritäärinen ohjaus ja sitoutuneisuus. Hengailumeningissä ei tietenkään mitään vikaa ole. Lajin maineelle tuon porukan aktivointi on ihan hieno saavutus.

Mutta jos lajin harrastus ei etene henkilöllä x vuosienkaan jälkeen sille tasolle, että hän haluaisi tulla paremmaksi frisbeegolfaajaksi (lähinnä treenaamalla), en usko, että harrastus tyypillä loputtomiin jatkuu. Samanlaista poistumaa kuin skeittauksessa on luvassa.

Rahan, näkyvyyden ja lisääntyneen ammattimaisuuden myötä koville lajin osaajille tulisi statusta ja haastetta lisää. Ratoja tulisi edelleen lisää ja ne olisivat tasoltaan ja toimintaperiaatteiltaan vaihtelevia.

Enkä pane pahakseni, vaikka kauppa kävisi muuallakin kuin internetissä. Kiva niitä kiekkoja on kaupassa hypistellä, ja aloittelijalle se on sitäkin tärkeämpää. Palvelut ratojen lähellä olisivat myös jossain määrin tervetulleita. Kunpa vaan laji säilyisi edelleen edullisena harrastuksena.

Minä hurahdin skeittausbuumiin -87. Harrastajia tuli ihan tolkuttomasti parin kesän aikana ja jos osasi ollien, oli pihapiirin ehkä kovin jätkä. Jos olit hypännyt jostain lastauslavalta oman laudan poikki, niin oli vieläkin kovempi. Lautoja piti tilata ameriikan ihmemaasta. Noista harrastajista 99% luopui harrastuksestaan, vaikka buumissa olisi ollut ainekset enempään kuin jojo -tyyliseen yhden kesän ilmiöön. Buumi vain jäi hyödyntämättä ja toiminta ei organisoitunut vakinaiseksi toiminnaksi. Joitain ramppeja lähinnä katukuvaan niiltä ajoilta jäi ja muutama todella taitava skeittaaja, muutamia puoliammattilaisiakin.

Tuolta skeitin toiselta 2000-luvun buumilta jäi varmasti paljon hyvääkin käteen. Eikös useimmat skeittiparkit ole myös maksuttomia? Ja kisoja on toisinaan telkkarissa.

Toivottavasti lisääntyneet harrastajamäärät ja monenlaiset harrastajat tuovat lisää laadukkaita ratoja Suomeen (ja koko maailmaan) ja laji pysyy kohtuullisissa hinnoissa. Toivottavasti muutamat saavat myös elantonsa lajilla.

...esseeksi menvät nämä "lyhyet" vastaukset... :oops:

Ai niin, ja pakko myöntää, että unissaan olen hehkutellut jo sitä tulevaisuuden päivää, kun Wii:lle tulee erinomaisesti toimiva Innova Disc Golf with Ken Climo. Tai miksei luovaa product placementiä hyödyntävä skandinaaviset radat koluava fribagolfpeli "Discmania!":o Pelihahmokseen voisi valita jonkun paikallisen persoonallisuuden... voisi kiertää vaikka radat "Ville" tai "Riksa" -nimisellä hahmolla...:wink: Riksalle ja onnea Villelle... Pelissä käyttämäsi kiekon voisit loistavan virtuaalirundin jälkeen tilata pelistä saadulla koodilla suoraan Discmanialta! Siitä se buumi vasta käsiin räjähtää...
You can't have everything. Where would you put it?

kana kot kot
Viestit: 50
Liittynyt: La 23 Helmi 2008, 19:28
Oikea nimi: Risto Lehtinen

Viesti Kirjoittaja kana kot kot » Ma 01 Syys 2008, 21:16

:D se mun pointtini onkin, että koska tän lajin harrastajaporukka on hyvin laaja ja muita erilaisia/ikäisiä/sukupuolisia ihmisiä sisältävä laji, tän kasvumahdollisuudet eivät rajoitu samalla tavalla kun skeittauksessa, tietty siitä buumista oli skeittaukselle hyötyä, tuli paljon skeittiparkkeja johon käytettiin paljon rahaa ja jotka sopivasti valmistui siinä vaiheessa kun porukan harrastus into oli jo laskemassa... jos frisbeegolffaajat osaavat hyödyntää tän buumin, siitä on korvaamaton ja pysyvä hyöty koko lajille...

uskon kyllä että monet pitkänlinjan pelurit on miettineet päänsä puhki ja tehneet sairaasti ilmaista työtä päästäkseen jo tähän pisteeseen enkä yrittänyt tehdä topikkia aiheesta kuinka opettaa isä nussimaan tai saada laji leviämään hyvällä tavalla, tän topikin tarkoitus oli lähinnä mielenkiinnosta kuulla porukoiden ajatuksia asiasta, onko leviäminen perseestä vai ei... harmi kun ketään ei kiinnosta, kunnon nyyhkytystä, hahah :D

Avatar
Frisbeezer
Viestit: 329
Liittynyt: Ma 11 Huhti 2005, 21:55
Oikea nimi: Jussi Meresmaa
Seura: Disc Golf Club Tampere
Paikkakunta: Lempäälä
Viesti:

Hyvä topic!

Viesti Kirjoittaja Frisbeezer » Ma 01 Syys 2008, 21:56

Risto hyvä, aiheesi oli aiheellinen, älä ryydy. Tää on vaan tälle foorumille aika haastavaa aihetta, eli kaikilla ei ole tähän mitään annettavaa...

Oon kanssa joskus pohtinut lajia ja sen saloja.

Tässä nopea analyysi frisbeegolfista, sen tulevaisuudesta ja mahdollisuuksista.

Lähtötilanne (2008):

* Lajillamme on noin 110 pelipaikkaa, ei oikeata rataa. Oikeita frisbeegolfratoja on noin tusina.

* Kilpapelaajia noin 400 (lisenssipelaajat), harrastajia 5000 - 10 000.

* Suomenkieliset säännöt julkaistu ja SFL ohjaamassa toimintaa


Kehitysmahdollisuudet:

* Kunnollisten pelipaikkojen / ratojen rakentaminen ja kehittäminen
--> Tämä on avainasemassa. Harrastaja haluaa pelata kunnon radoilla, jotka on selkeästi merkattu (opasteet) ja radoilla, jotka ovat riittävän haastavia ja monipuolisia.

* Paikallisen tason toiminnan kehittäminen. Lisää seuroja ja seuroille toimintaa. Viikkokisoja, kursseja aloittelijoille, valmennusta.
--> tämä on avainasemassa, mikäli halutaan nostaa frisbeegolf pelailusta oikeaksi lajiksi. Toiminnan pitää organisoitua mahdollisimman nopeasti suurimmissa kaupungeissa

* SFL toiminta uudelle tasolle. Joko ulkoistaen tai sisäisesti kehittäen. Koulutusjärjestelmä, tiedotus uudelle tasolle ja organisoitu monitasoinen kilpailutoiminta. Valmennusryhmätoiminta.

* SM-sarjan kehittäminen ja tuominen vahvasti alueellisesti median ja yleisön tietoisuuteen. Lisäksi muutamia kansainvälisiä kilpailuja.

* Välineiden saatavuus paremmaksi.


Avainkysymyksiä tulevaisuuden kannalta.

* Olen 12-vuotias juniori Helsingistä. Haluaisin aloittaa harrastamisen, mitä teen ja keneen otan yhteyttä?

* Haluamme kaupunkiimme frisbeegolfradan. Mitä teemme ja minne se sijoitetaan? Kaupunginpuistoon vai jonnekin muualle?
-REINVENT YOUR GAME-

Discmania Golf Discs
http://www.discmania.net

Jani
Viestit: 1143
Liittynyt: To 03 Marras 2005, 22:18

Viesti Kirjoittaja Jani » Ma 01 Syys 2008, 22:15

Näin tänä vuonna ensimmäistä kertaa Järvan ja Skellefteån. Nämä vierailut saivat minut entistä vakuuttuneemmaksi siitä, että pelaamisesta kannattaa maksaa. Ainakin oletan, että kummallakaan kentällä kukaan ei pelimaksuja kerännyt siksi, että seura tai joku yksittäinen henkilö hieman rikastuisi. Talkootyöläisiä varmasti motivoi se, että on varaa pitää kenttää hyvässä kunnossa ja kehittää sitä. Jos frisbeegolffari on valmis maksamaan kaudesta sen, mitä golffari maksaa neljästä tunnista, saadaan monilla paikkakunnilla aika mukavasti varoja kenttien parantamiseen. Että jos raha alkaa liikkua, niin tuossa olisi yksi hyvä suunta.

Avatar
Frisbeezer
Viestit: 329
Liittynyt: Ma 11 Huhti 2005, 21:55
Oikea nimi: Jussi Meresmaa
Seura: Disc Golf Club Tampere
Paikkakunta: Lempäälä
Viesti:

Mihin ensimmäinen pro-rata Suomessa...?

Viesti Kirjoittaja Frisbeezer » Ma 01 Syys 2008, 22:25

Tämä on hyvä kysymys: Mihin nousee ensimmäinen pro-rata, missä rataa hoidetaan, kierroksesta maksetaan ja pro-shoppi palvelee? Tälle olisi kysyntää jo muutamissa kaupungeissa.

Tällä hetkellä mielenkiintoisin projekti on menossa Lahdessa, minne Mukkulan vanhan golfkentän maille on suunniteltu par 60+ rata ja tällä hetkellä kaupunki rakennuttaa heittopaikkoja ja väyliä. Rata avataan myöhemmin syksyllä. Paikanpäällä käyneenä sanoisin, että siinä on ainekset tällä hetkellä parhaimpaan kokonaisuuteen. Paljon on tosin hommaa edessä.
-REINVENT YOUR GAME-

Discmania Golf Discs
http://www.discmania.net

Jani
Viestit: 1143
Liittynyt: To 03 Marras 2005, 22:18

Viesti Kirjoittaja Jani » Ti 02 Syys 2008, 8:29

Tuohan kuulostaa hyvältä, kun vähään aikaan ei Lahdesta ole kuulunut mitään.

kana kot kot
Viestit: 50
Liittynyt: La 23 Helmi 2008, 19:28
Oikea nimi: Risto Lehtinen

Viesti Kirjoittaja kana kot kot » Ti 02 Syys 2008, 19:47

pitäis saada kunnollinen kokous, siellä selvät sävelet siitä mitä kukakin tekee ja minkä hyväksi, siitä kunnollinen informaatio pelaajille, niin että jokainen tietää mitä tekee ja miksi, uskoisin sen tuovan lisää vapaaehtoisia tekijöitä.

vaikka alottelijat ovat tärkeä osa lajin kehitystä pitää kuitenkin muistaa kaikkia muitakin... mun mielestä jos alottelijoille opetetaan kunnollista heittotekniikkaa eikä mitään sitä häilyvää paskaa ni se on ainoa tapa saada niihin kunnollinen kipinä pelata, kun ne huomaa että kiekon lentorataan voi oikeasti vaikuttaa, siitä on kuitenkin vain haittaa jos niitä alottelijoita yritetään kosia lajin pariin sillä että opetus on ilmaista (saadaan paljon alottajia ja lopettajia) jokainen joka haluaa oikeasti oppia ja oikeasti harrastaa, on myös valmis maksamaan siitä (kohtuullisesti, ei mitään ryöstöö). mun mielestä siinä ei oo mitään väärää jos joku opettaa alottelijoita siks että ite hyötyis siitä sillä tavalla että saatais uusia ratoja tai parempia tiiauspaikkoja vanhoilleradoille tai vaikkapa parempia kilpailuja...
kys. kuuluu, olisko suomen kovimmat pelaajaat, pursio yms. valmiita jakamaan tietojaan ja taitojaan, jos sillä saataisiin vuosittain järjestettyä suomessa yksi sellainen kisa, jossa palkintorahat ja järjestelyt olis sen verran suuria että myös jenkit tulis paikalle pelaamaan? se jos mikä noistais lajin media seksikkyyttä...

skeittauksessa järjestettiin suomessa sellainen kisa kuin pro skate 2002-2006 se kehitti suomessa skeittauksen yleiskuvaa ja harrastaja määrää enemmän kuin mikään muu tapahtuma yhteensä.
kuinka kummalta se kuulostaakin, media tuo sponsoreita, sponsorit tuo rahaa ja raha tuo mediaa, nää kaikki yhdessä saa sen lajin näyttämään niin helkkarin suurelta ja upealta kun siellä viellä vähän hehkutetaan niitä hurjapäitä niin kyllä siinä moni ihminen kokee lajin omakseen, tosin kaikilta se ei vain voi luonnistua, mut tulipahan paljon harrastajia ja siellä joukossa on myös tietty niitä jotka saivat sen kipinän.

fgolffissa on se etu verrattuna skeittaukseen että sen voi alottaa yli 20v ihminen niin että siitä saa vielä jotain irti, skeittauksessa yli 20v alottaja ei saa muuta irti ku raajoja.

tommonen suuren budjetin kilpailu vaatii paljon pokkaa,rahaa,järjestelyjä,aikaa ja vaikka mitä muuta maan ja taivaan välillä, mutta se on mahdollista ja veikkaanpa että jos suomeen saatais kanssa semmonen frisbeekilpailu aikaseks, joka ei olis minkään alueen tittelin saavuttamis kilpailu, vaan just sen tietyn kilpailun tittelin saavuttaminen ja tietty suuri summa rahaa, ni sillä jos jolla saatais uusia aktiivi harrastajia ja sitä myöten ratoja yms.

eli millos tulee, DGCT.n superkilpailu?:)

Avatar
tumpsi
Viestit: 735
Liittynyt: Ti 26 Kesä 2007, 15:24
Oikea nimi: Tomi Niemenmaa
Seura: Tampereen Frisbeeseura
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja tumpsi » Ti 02 Syys 2008, 20:20


Avatar
PM
Viestit: 733
Liittynyt: Ke 26 Loka 2005, 10:31
Oikea nimi: P.Määränen
Seura: Talin Tallaajat
Paikkakunta: Tikkurila

Viesti Kirjoittaja PM » Ti 02 Syys 2008, 20:23

:wink: Ripa hyvä eikös tossa taanoin Tampereella ollu (jotkut) EO kisat ja siellä oli visiin joitakin Jenkkejä mukana!!! 8) Ja Jussi muistaakseni spiikkas puolentunnin teevee spotin!! Ja tätähän tää laji tartee????

Avatar
PM
Viestit: 733
Liittynyt: Ke 26 Loka 2005, 10:31
Oikea nimi: P.Määränen
Seura: Talin Tallaajat
Paikkakunta: Tikkurila

Viesti Kirjoittaja PM » Ti 02 Syys 2008, 20:25

tumpsi kirjoitti:www.opendiscgolf.com
:shock: Visiin nää kisat ei ollu tarpeeksi isot :?:

poimis
Viestit: 2409
Liittynyt: Ke 26 Loka 2005, 11:14
Oikea nimi: Sami Poimala
Seura: Talin Tallaajat
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja poimis » Ti 02 Syys 2008, 21:21

Risto, oikein mukavaa että avasit tämän keskustelun. Tarkoituksella odotin jonkun aikaa seuraten, millaisen vastaanoton viestisi saa.

Jussi tuossa jo hieman pohtikin kehitysmahdollisuuksia. Hallituksen keskuudessa koostimme reilu vuosi sitten pikaisen vision "SFL 2010". Seuraavassa silloisia ajatuksia:
 • - SFL:ssä on vain seurajäseniä. Henkilöjäsenet ovat jäseninä seuroissa
  - Jäsenseuroja liitossa on 20, ja niissä on yhteensä 1000 henkilöjäsentä
  - Suomessa on ainakin yksi pro-rata, joka on vain frisbeegolfaajien käytössä
  - Liitolla on useita valmentajia/kouluttajia, joita seurat voivat "tilata" pitämään kursseja tai leirejä
  - Vuosittain järjestetään ainakin yksi junnuleiri
  - Urheiluruudussa raportoidaan merkittävimmistä Suomessa järjestettävistä kilpailuista
  - Sullin jäsenyys niin kuin liitokiekkoliitollakin/ tai liittojen yhdistyminen.
  - Seurojen ja liiton välisen yhteistyön kehittäminen
  - Liitto on vaikuttamassa jo ratojen suunnittelu- ja hankintavaiheessa niiden laatutasoon. (Nythän meille vain jälkikäteen - jos silloinkaan - tulee tietoon, että ratoja on rakennettu sinne ja tänne)
  - Liitto on vahvasti mukana kansainvälisessä toiminnassa (ml. Euroopan liiton perustaminen)
  - Kilpailutoimintaan on luotu selkeät kilpailusäännöt (mm. radoilta vaadittava minimitaso, aikataulut, pistelaskut, toimitsijat)
  - Liitto järjestää seurojen kanssa alkeiskursseja ja toimintaa harrastajille
  - Toimitsijakoulutus ja viralliset toimitsijat
  - Yhteistyötahoja/sponsoreita on mukana lajissa ja heille on tarjolla näkyvyyttä lajin kautta.
  - Hallituksen lisäksi perustetaan eri komiteoita: sääntö-, juniori-, valmennus,- demotoiminta,
  - Sarjatasoja on useita ja SM-tasolle pääsystä joutuu karsimaan (ei mikään itseisarvo, mutta näin tulee käymään)
  - Yhteistyö alan yritysten kanssa on laajempaa
  - Seuraavan vuoden kilpailuja ja muuta toimintaa suunnitellaan jo hyvissä ajoin edellisen vuoden puolella, kalenterin lyödään lukkoon viimeistään edellisenä syksynä
Monessa kohtaa olla vähän eteenpäin mentykin, mutta yhä ollaan todella kaukana tästä visiosta. Edelleen se on kuitenkin täysin mahdollinen.

Nämä ovat visioita, ja visiot tarvitsevat toteuttajia. Tarvitaan myös visioijia. Ja intoa. Syyskokous on pian tulossa ja hallitukseen vapautuu jälleen monta paikkaa. Ketkäs ovat halukkaita luottamustoimeen? Myös puheenjohtaja valitaan kyseisessä kokouksessa. Kaikki innokkaat voisivat esittää ajatuksiaan ja ideoitaan, jotta kansa voi sitten äänestää mielestään sopivinta ehdokasta.

Mutta hallitus yksin ei tee juuri mitään. Se, että saadaan taas kasaan toimiva seuraava kausi ja muut pakolliset kuviot hoidettua, työllistää vapaaehtoisia yllin kyllin.

Takaisin Riston alkuperäiseen kysymykseen, mitä tarkoitat että rahaa tulee kuvioihin enemmän? Suomen tason kilpailuissa ei vielä olla merkittävissä rahapalkinnoissa. Eikä Euroopankaan tasolla kukaan kilpailemalla itseään elätä.

Muutamat vierailut ulkomaan radoilla ovat vakuuttaneet minutkin siitä, että jos lajin todella halutaan kehittyvän, tarvitsemme kunnollisia ratoja. Edes sen yhden. Oleellinen kysymys on kuitenkin se, että mihin suuntaan haluamme lajin kehittyvän. Aiemmin foorumilla pitämäni kyselyn (http://keskustelu.frisbeeliitto.com/viewtopic.php?t=488) perusteella selkeä enemmistö on sitä mieltä, että tarvitaan suuria pro-kilpailuja, mutta toisaalta rentoa nakkeluakin on tuettava.

Itse en näe, että kumpikaan puoli voi kehittyä ilman toista. Suuria pro-ratoja ei varmaankaan synny ilman rahaa, siinä mielessä sen mukaantulo on vain positiivinen asia. Toisaalta, olen myös nähnyt innostuneita kunnanjohtajia "tehdään nyt ainakin Suomen paras rata" -periaatteineen.

Edelleen uskon, että kaikki em. visiossa mainitut kohdat hyödyttävät lajia kokonaisuutena, ei yksittäistä harrastajaa tai seuraa. Nyt tarvittaisiinkin hieman enemmän yhteistyötä ja siiheen kuuluisaan hiileen puhaltamista.

Tällä hetkellä buumi on sen verran kova ja meno hurjaa, että ollaan lähellä sitä pistettä, missä SFL:n on palkattava täysipäiväinen työntekijä organisoimaan toimintaa ja tekemään kenttätyötä.

Niin, pyrimme muuten ensi kesänä järjestämään "The ultimate finnish disc golf weekin", mikä koostuu Major-tason European Openista ja EuroTour-kilpailusta, luultavimmin Tali Openista. Nyt vaan sitten ideoimaan, kuinka saamme näytettyä maailmalle suomalaista osaamista.

kana kot kot
Viestit: 50
Liittynyt: La 23 Helmi 2008, 19:28
Oikea nimi: Risto Lehtinen

Viesti Kirjoittaja kana kot kot » Ti 02 Syys 2008, 21:50

sarkasmi on pete hieno asia! jatka vaan samaan malliin :D

mut joo, EO on se mitä hain, ei vaan tullu sekavissa visioissa mieleen. se on ollu iso ja hyvä juttu lajille, eikä siellä olis varmasti voitu tehdä enempää kuin se mitä tehtiin, mut niitä pitäis saada lisää ja jo sillä että ne kisat olis säännölliset ni saatais mediaa enempi mukaan, oliko jenkit kisassa kutsuvieraina?

olihan tossa kisavisiossa sekin porsaanreikä että ei kyl palkintojen rahotus on siinä paha kun katsojilta on melko vaikeeta periä rahaa, et kaikki palkinto rahat tulis sponsoreilta ja pelaajien osallistumis maksuista...

just tollaset tv jutut niinku tänään oli on super jees. ehkä just sen eo.n olikos 2005 missä jussi selosti kisat ni ehkä just sen ansiota oli se että esim. juuri meikäläinen kuuli lajista ja tulin kokeilee... siitä propsit jussille!

Avatar
PM
Viestit: 733
Liittynyt: Ke 26 Loka 2005, 10:31
Oikea nimi: P.Määränen
Seura: Talin Tallaajat
Paikkakunta: Tikkurila

Viesti Kirjoittaja PM » Ke 03 Syys 2008, 6:34

:wink: Ripa on tossa oikeassa,että isompia kisoja tarvitaan ja saataisiin teevee mukaan ja sitä kautta vietyä lajia julkisuuteen :wink:

Jenni
Viestit: 305
Liittynyt: Pe 09 Kesä 2006, 12:51
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Jenni » To 11 Syys 2008, 17:48

poimis kirjoitti: - Sullin jäsenyys niin kuin liitokiekkoliitollakin/ tai liittojen yhdistyminen.
Tää pitäis varmaan olla SLU:n.

SULon yleisurheilun lajiliitto.

:wink:

Vastaa Viestiin