Ratabongausta

Keskustelua aiheista, jotka eivät sovi muiden otsikoiden alle

Valvoja: HALLITUS

Janzu
Viestit: 27
Liittynyt: Ti 16 Syys 2008, 21:00
Oikea nimi: Janne Ojala
Seura: Nummelan Frisbeeseura

Ratabongausta

Viesti Kirjoittaja Janzu » Su 28 Kesä 2009, 9:53

Lyhyitä suuntaa antavia arvioitani kiertämistäni radoista Pohjanmaalla (huomioi päivitys):
Kauhajoki, Uimahallinpuisto (18/23 väylää)
Päivitys 5/11 Entinen kotirata...Pääosin hienoa hyvin hoidettua puistoaluetta. Muut käyttäjät haittaavat joskus pahasti (beach-wolley, jalkapallo). Viimeiset viisi väylää hieman erillään muista Kotitalouskoulun viereisessä puistossa (ei karttaa, joskus koritkin kärsineet ilkivaltaa). Ratakartta ehdottomasti mukaan ensikertalaisilla sillä tiit ovat ilman numeroita (tolpat lentävää sorttia) ja OB-alueita on paljon. Uimahallin respasta saa karttoja ja kiekkoja.
Arvosana: 4/5 (18-väylän osuus, jota suosittelen kierrettäväksi. Loput viisi väylää varauksella.)
Kuortane, Urheiluopisto (9 väylää)
Päivitys: 6/2009. Melko mitään sanomaton, hätiköidyn tuntuisesti kyhätty rata. Alun siirtokorit sojottavat metsikössä välillä minne sattuu (siis kallellaan)...Loppupuolisko ihan pelikelpoista. Väylät lyhyitä pro-kakkosia.
Arvosana 2/5
Teuva, Parra (9 väylää)
Päivitys 6/09. Hieno ja yllättävän monipuolinen, lammen ympäristöön sijoittuva rata (lähtö siis hiihtostadikalta). On puistoa, metsää, vesistöä...hienoin väylä ylhäältä alas heitettävä 6-väylä (85 m). 9-väylän kori jenkki-tyyliin parkkipaikan vieressä josta iso miinus. Auringonottajista/leiriytyjistä haittaa kesäisin.
Arvosana 3/5
Jurva, Säläisjärvi (10 väylää)
Päivitys:6/09. "Pikku-nätti" rata pääosin pienen hiekkakuopan ympärillä. Väylät siis melko lyhyitä pro-kakkosia.
10 väyläkin lopulta löytyi leirintäalueelta tulevalta pururadalta kun olin jo pois ajelemassa (vartin verran ensin epätoivoisesti sitä jalan etsineenä, tuota hienoa karttaa kun en tietenkään muistanut ottaa kotoa lähties). On siis melko kaukana muista väylistä josta miinus ratasuunnittelijalle.
Jyrkästi ylhäältä alas heitettävää väylää jäin kaipaamaan vaikkakin ysi hyvin loiva sellainen. Tiit oli muovi-karvamatoilla päällystettyjä ja selvästi numeroitu (paitsi jostain syystä kasi väylä oli ilman mitään merkintää tiillä tai korilla).
Arvosana: 3/5
Karijoki, Karijoen frg-rata (9 väylää)
Päivitys:5/10. Hieno peruspelirata rakennettu koulun ympärillä olevaan puistoon jolla pelaamista välitunnit eivät kuitenkaan haittaa. Rata on helpohko aloittelija rata jolta ei puutu kuin korkeuserot. Korit laadukkaita ja väylämerkinnät selkeitä. Jokaisella tiillä väyläkartta etäisyyksineen. Kokonaiskarttakin löytyy aloituspaikan läheisyydestä. Rata on kunnallisessa ylläpidossa joten kyllä kelpaa lähteä pelaamaan toistekkin.
Arvostelu: 3/5
Ikaalinen, kylpylä (9 väylää)
Päivitys:6/10. Mitäänsanomaton aloittelija rata joka on tehty ilmeisesti vain sen takia, että kylpylän asiakkaat voivat harrastaa...
Tiit muhkuraisia ja rata huonolla hoidolla. Tämä ei tosiaankaan markkinoi lajia! Ainoat plussat koreista, väylämerkinnöistä ja oheispalveluista.
Ratakartta:
Arvostelu: 1/5
Yli-Härmä, kylpylä (9 väylää)
Päivitys:7/13. Ihan ok perusrata aloittelijoille. J.Rantalaihon suunnittelemassa radassa on mukavasti erilaista neppailtavaa puistossa ja metsikössä. Parilla kiekolla pärjää hyvin.
Ratakartta: mm. kylpylän respasta saatavilla
Arvostelu: 3/5

Arvostelukriteerejä:
5 = Rata kuin frisbeegolfin oppikirjasta. Väylissä riittää vaihtelua ja vaativuutta kokeneemmallekkin pelaajalle. Korit moderneja, tiit tasaisia ja tilaa riittää. Tällaisille on hinku päästä pelaamaan aina kun mahdollista. Ei tarvitse miettiä kuin pelaamista, eikä mikään riipu kuin korvien välistä.
4 = Jotain puuttuu viidestä pisteestä...
3 = Suurin osa helpohkoja perus-väyliä. Mukava pelata ja tulla joskus toistekkin. Pelin perusasiat kunnossa.
2 = Kertapeli tällaista riittää jos ei ole aivan pakko. Ei kannata kauempaa lähteä aikaa ja bensaa kuluttamaan.
1 = Voiko tätä sanoa edes frisbeegolf-radaksi..?

Huom!
Kattavin ja ehkä ajantasaisin info Suomen radoista: http://frisbeegolfradat.fi/radat
Hienoommat asiat elämäs on ilimaasia...