Millaisia kenkiä käytätte fribatessa?

Keskustelua aiheista, jotka eivät sovi muiden otsikoiden alle

Valvoja: HALLITUS

Avatar
tuminoid
Site Admin
Viestit: 4239
Liittynyt: Ke 09 Kesä 2010, 13:45
Oikea nimi: Tuomo Tanskanen
Seura: Karkkilan Frisbeegolfkerho
Paikkakunta: Nummela

Millaisia kenkiä käytätte fribatessa?

Viesti Kirjoittaja tuminoid » Pe 17 Syys 2010, 8:29

Millaisia kenkiä käytätte fribatessa?

Itse olen tälle kaudelle jo tuhonnut yhdet ns. normaalit lenkkarit ja kauden puolivälissä ostetut Jack Wolfskinin tukevat maastokengätkin alkavat jo hajoilla, pohjan eri kerrokset alkavat erkaantua toisistaan alkaen pottuvarpaan kohdalta. Bäkkäriä heittäessä näemmä vasemman kengän reuna juuri siitä kohti pyyhkii maata heilahtaessaan eteen, ja forea heitettäessä sama käy oikean jalan kengälle. Tulee kalliiksi ostaa kahdet kengät kaudessa :(

Onko muilla samaa ongelmaa (kenkien ja/tai tekniikan kanssa)? Mitä kenkiä voitte suositella kestävinä ja tarkoitukseen sopivina?

Joksa
Viestit: 619
Liittynyt: Pe 14 Loka 2005, 7:44
Oikea nimi: Joksa
Seura: Disc Golf Club Tampere

Re: Millaisia kenkiä käytätte fribatessa?

Viesti Kirjoittaja Joksa » Pe 17 Syys 2010, 8:43

Salomonilla löytyy ainakin hyviä Goretex-kenkiä esim. Exit GTX, joissa on koko pohja "yhtä" palaa. Jos pohjassa on erillinen ohut kerros niin se lähtee kyllä parissa kuukaudessa irtoamaan...
Itselläni kävi näin, mutta nehän meni takuuseen uusiksi ja vaihdoin samalla mallia...
Heitän koko ajan kupille ja otan kakkosta korttiin niin eiköhän se Markokin siitä hyydy.
- Hege

Sleijeri
Viestit: 220
Liittynyt: Ti 17 Huhti 2007, 7:31
Oikea nimi: Ville Lapinmäki
Seura: Lords of Disc Golf
Paikkakunta: Heinola
Viesti:

Re: Millaisia kenkiä käytätte fribatessa?

Viesti Kirjoittaja Sleijeri » Pe 17 Syys 2010, 9:31

Vikingin Vantage mallin olen todennut omalle jalalle sopivaksi, ainoa miinuspuoli on toki se, että ensimmäisistä lähti melkein pohjallinen jo irti kahden kuukauden käytön jälkeen.

Avatar
tuminoid
Site Admin
Viestit: 4239
Liittynyt: Ke 09 Kesä 2010, 13:45
Oikea nimi: Tuomo Tanskanen
Seura: Karkkilan Frisbeegolfkerho
Paikkakunta: Nummela

Re: Millaisia kenkiä käytätte fribatessa?

Viesti Kirjoittaja tuminoid » Pe 17 Syys 2010, 9:35

Joksa kirjoitti:Salomonilla löytyy ainakin hyviä Goretex-kenkiä esim. Exit GTX, joissa on koko pohja "yhtä" palaa.
Mun ne ekat lenkkarit oli juuri tuollaset "yksipohjaiset", ja tuloksena on nimenomaan sen koko yhteneisen pohjan erkaneminen siitä tossuosasta.
Joksa kirjoitti:Jos pohjassa on erillinen ohut kerros niin se lähtee kyllä parissa kuukaudessa irtoamaan... Itselläni kävi näin, mutta nehän meni takuuseen uusiksi ja vaihdoin samalla mallia...
Pitääpä roudata sitten Syysmyrskyn jälkeen Wolfskinit takasi kauppaa ja reklamoida kun kengät hajoilee muutamassa kuukaudessa.
Viimeksi muokannut tuminoid, Pe 17 Syys 2010, 9:39. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

AMA
Viestit: 1175
Liittynyt: Ke 29 Elo 2007, 17:36
Oikea nimi: Markus Mäntylä
Seura: Tampereen Frisbeeseura
Paikkakunta: Tampere

Re: Millaisia kenkiä käytätte fribatessa?

Viesti Kirjoittaja AMA » Pe 17 Syys 2010, 9:38

Vikingin kenkiä myös itse käyttänyt, kun esim Salomoneissa tuntuu olevan liian kapea lesti. Ainakin kerran kesässä tuntuu joka tapauksessa joutuvan kenkiä vaihtamaan, sen verran kuluttavaa toi frisbeegolf tuntuu jalkineille olevan. Kuten Joksa sanoi, niin erityisesti kannattaa välttää kenkiä, joissa pohjassa on useita liimattuja kerroksia. Ne kuoriutuvat ekana.
"play for show, work for dough" -Lloyba

Jan
Viestit: 122
Liittynyt: La 06 Syys 2008, 7:12
Oikea nimi: Jan Salmi
Paikkakunta: Luopioinen

Re: Millaisia kenkiä käytätte fribatessa?

Viesti Kirjoittaja Jan » Pe 17 Syys 2010, 14:07

Vikingit oli hyvät, mutta hajosivat (pohja irti) alle vuodessa - Erätukun vastaavan oloiset on ollut talvisin käytössä ja on kestänyt hyvin (kohta alkaa kolmas talvi) - ne on vaan kesäisin/syksyisin aika kuumat. Lenkkarit ei mulla kestä päivääkään. Kesäkäytössä oli sellaiset "moukarinheittokengät" kokeilussa ja kesti tosi hyvin, pitokin loistava - jalat vaan hiertyivät, kun niissä oli liian leveä lesti ja jalka pääsi liikkumaan.

jaNttu
Viestit: 276
Liittynyt: Ma 07 Syys 2009, 18:46
Oikea nimi: jani lempinen
Seura: Frisbeegolfseura 7k

Re: Millaisia kenkiä käytätte fribatessa?

Viesti Kirjoittaja jaNttu » Pe 17 Syys 2010, 18:01

Itselläni merrellin korkea vartiset goretex vaelluskengät vibram pohja on ollut omasta mielestäni hyvä ja pitävä.

jiiärrä
Viestit: 919
Liittynyt: To 20 Elo 2009, 21:41
Oikea nimi: Janne Räsänen
Seura: Talin Tallaajat

Re: Millaisia kenkiä käytätte fribatessa?

Viesti Kirjoittaja jiiärrä » La 18 Syys 2010, 1:33

Jan kirjoitti:Vikingit oli hyvät, mutta hajosivat (pohja irti) alle vuodessa - Erätukun vastaavan oloiset on ollut talvisin käytössä ja on kestänyt hyvin (kohta alkaa kolmas talvi) - ne on vaan kesäisin/syksyisin aika kuumat. Lenkkarit ei mulla kestä päivääkään. Kesäkäytössä oli sellaiset "moukarinheittokengät" kokeilussa ja kesti tosi hyvin, pitokin loistava - jalat vaan hiertyivät, kun niissä oli liian leveä lesti ja jalka pääsi liikkumaan.
Mistä tuollaisia saa ja millä nimellä niitä pitäisi kysellä kaupoista/googlata?

Kengän pito on monisyinen juttu. Mulla Erätukun Stormy hiekkatiellä vahingossa koko jalkapohja juostussa heitossa maassa ollen väänsi ikävästi polvea :-( Sattuu vieläkin 4 kk jälkeen. Nyt kylmällä ja märällä se taas on upeaa, kun liukastumisriski on selvästi pienempi niin kauan kuin nurmikko ei irtoa alta juurineen tai joudu vesiliirtoon. ELi kesällä vaarallisen pitävä ja muuten loistava. Kuulemma joillain alueilla jenkeissä ambulanssikuskit tietävät, mihin mennä ja mikä on diagnoosi, kun sopivaan suuntaan tulee soitto. Eka kysymys potilaalle on kuulemma: uudet lenkkarit? Paikkana fribarata. Eli liika pitoa on epäterveellistä, jos sössii tekniikassa. Mä olin ihan puhki, kun heitin ja väänsin polvea, joten oli vaikeampaa pysyä osa jalasta ilmassa oikean jalan pyörähdyksen aikana :-( Väsyneet lihakset eivät muutenkaan jaksa suojata jänteitä normaalilla tavalla. Taas yksi syy välttää ähkygolfia.

Kalvot tahtovat hajota kengässä kuin kengässä välillä päivä ja muutama vuosi vaeltajien kommentteja lukien sekä fribaajilta kuultuna, joten ei aina ole väliä, onko halpa tai kallis malli. Tenttasin aikanaan Partioaitan kenkämyyjää ja hän sanoi, yhden osan pohjan lisäksi nahkasta valmistettujen kenkien olevan kestävämpiä kuin muiden ratkaisujen. Ei ollut sopivia kokoja ja pohjan nypyt olivat kokeilemassani Meindlissä liian kovat pitääkseen varmasti kalliollla ja betoniteellä, joten jäi ostamatta, mutta tosi jämäkältä tuntui nahkakaenkä. Lukitsi nilkan ja pyöriminen tuntui hidastuvan, eli ei kiitos käsijarru päällä ajamiselle. 189€ hinta ja sian säkissä osto vaikuttivat kielteiseen ostopäätökseen. Kun tiesin muutenkin vaeltajien marmattaneen joka kenkämallista noin about ja en tiedä, miten hyvin missäkin takuu pelaa. Jälkikäteen luin suomalaisen vaeltajan hajonneesta samasta mallista neljän päivän kadulla kävelyn jälkeen. Että se 189 egen hinnasta grr :evil: On se nyt kummaa, jos ei edes rahalla voi ostaa hyvää. Ostan sitten mieluummin pienellä rahalla.

Mulla meni ihan tiedätte minne Finnish Openin parikisan draivit, kun yllättäen elinikänsä päähän tulleet ennenkin kovan pohjan liukkaudesta kärsineet kengät menivät ihan mahdottoman liukkaiksi. Pari draivia lähti niin, että tuli kengän liukumisesta suhinaa, mutta kiekko ehti lähteä oikeaan suuntaan ok teholla. Muuten meni ihan käteen joka draivi ja pari lähestymistä. Yritin paikoitellen epätoivossani pidon puutteesta johtuen myös heittää paikaltaan vajailla tehoilla ilman täysin taakse kurkottamista heiton alussa ja silti liukastuin, joten ei ollut pätkänkään luottoa pitoon :evil:

Liian hyvä ja liian huono pito kaikissa heittoympäristöissä on huono asia. Aamukaste Talissa säilyy välillä keskellä kesää kello 14 asti kastellen kengät minuutissa, joten toivon Sealskinz -sukista olevan apua. Sain tänään ekan parin, joten en tiedä, miten toimii. Jos noi toimii, voi ostaa halvempia kalvottomia kenkiä. Jos vaikka saisi hyvän muilta vaatimuksiltaan... Sormet ristissä.

Toistaiseksi mulla on mennyt yhdestä kolmeen kenkäparia rikki vuodessa kesäkengistä. Talvikengät nahkaiset JahtiJakt täyskorkeat metsästyssaappaat Vibram pohjalla elävät vielä ja niillä on 3. talvi edessä ja suunnistajan kumisaappaat Nokialta 2. talvea/syksyä/kevättä menossa. Noksun etuna on hyvä pohjakuvio ja suunniteltu mahdollisuus lisätä nastat, joita saa työkalun kera suunnistajan kaupasta, tosin poraa piti käyttää, jotta sain nastat pohjiin. Nastat kuluvat, joten vaihtoa tarvitsee. Kumista on poistunut paljon pohjasvht huolimatta nastojen suojauksesta kovilla alustoilla pelaamisen johdosta. Nastojen laitto on käyttöiän puolesta pakollsita kvoilla alustoilla pelatessa, koska kumi on pehmeää ja kuluu pian ilman nastojen suojaa. Pito on hyvä korkean pohjan kuvioinnin ja materiaalin pidon ansiosta paitsi jos nastat ovat korkealla ja alusta on kova. Korkeat nastat ovat hyvät märässä maassa, mutta betonilla liukuu pahasti vähänkään kovemmilla vauhdeilla.

JahtiJaktin ja Noksun kylmän sään kenkien lisäksi paras kestävyys ja hinta/kestävyys suhde on ollut Lidlin vaelluskengissä (parit eri mallit ja turhan tasainen kova liukas pohja) 20-25€ muistaakseni ja Reebokin halpislenkkareissa tyyliin 30€, mutta ok pito kuivalla säällä, vaikka onkin hitu liian kvoa pohja. Yhdet Lidliläiset kestivät puolitoista vuotta. Reebok menee noin vuodessa ja vielä toimii. Näyttää siltä, että Sealskiz voisi tuoda vaihtoehtoja enemmän kenkiin. Kun Lidlin kengät eivät pidä vettä, se voi ratketa sukilla. Vaelluskenkä on mukavampi käyttää kuin liian iso kumppari (lämmitysvara talvea ajatellen, kun kenkä on kevyt aj josutava vs JahtiJakt, jota on raskas käyttää). Kunnon lätäköiden ilmestyessä on pakko tyytyä kumppareihin. Suunnistajan kumpparin etu tavalliseen on täysluonnonkumimateriaali, joka ei jäädy ja murru pakkasella ja se on ohut, joten liikkuvuus on paljon parempi kuin tavallisilla kumppareilla. Olen ajatellut hankkia toiset noin 50 € suunnistajan kumpparit pienemmässä koossa lämpimämpiä vetisiä säitä ajatellen, kun Lidliläisestä aika jättää. Pitää vain säätää kumpparin piikit sopivammiksi matalemmiksi kuin ekoissa, niin käyttömukavuus ja pito erilaisten alustojen välillä muuttuu paremmin kaikkialla toimivaksi pehmeän alustan pidosta karsien.

Selkeää kuin muta ja yksinkertaista eikö vain? Puuh! Kysyntää on fribaspesifisille kengille. Ei vain markkinoinnillisesti fribaa varten muka tehdyille kengille.

Avatar
PM
Viestit: 733
Liittynyt: Ke 26 Loka 2005, 10:31
Oikea nimi: P.Määränen
Seura: Talin Tallaajat
Paikkakunta: Tikkurila

Re: Millaisia kenkiä käytätte fribatessa?

Viesti Kirjoittaja PM » La 18 Syys 2010, 6:54

jaNttu kirjoitti:Itselläni merrellin korkea vartiset goretex vaelluskengät vibram pohja on ollut omasta mielestäni hyvä ja pitävä.
Mullakin on Merrelin lyhyt vartiset ja toimii hyvin!!
Kaikki muu on turhaa paitsi putti!!


http://www.frisbeepoint.fi/kauppa/index.php

KaiFinland
Viestit: 69
Liittynyt: Pe 21 Huhti 2006, 15:21
Oikea nimi: Kai Saastamoinen
Seura: Disc Golf Club Tampere
Paikkakunta: Nekala
Viesti:

Re: Millaisia kenkiä käytätte fribatessa?

Viesti Kirjoittaja KaiFinland » Ti 21 Syys 2010, 14:20

Mulla on ollu nyt vuoden verran käytössä Keenin fribakengät (Milo) ja ne on ainakin meikäläisellä toiminu todella hyvin.
"yleisohjeena siis, hanki pihvit niin limppu sinkoutuu kauas. hanki tekniikka, niin limppu sinkoutuu vielä sinne minne haluat. Hanki sipuli, niin ei tartte kumarrella enää kun siinävaiheessa kun td pujottaa mitskua kaulaan."

-jh-

Avatar
Ari
Viestit: 7427
Liittynyt: Ke 10 Tammi 2007, 11:57
Oikea nimi: Ari Penttala
Seura: Nummelan Frisbeeseura
Paikkakunta: Nummela

Re: Millaisia kenkiä käytätte fribatessa?

Viesti Kirjoittaja Ari » Ti 21 Syys 2010, 14:30

Itselle on yksi kenkäkauppias uskaltautunut sanomaan että kun painaa 100kg ja kenkään kohdistuu sen mukainen vääntö ja kääntö niin ei löydy sellaista kenkää joka tuollaista kestäisi oikeasti pitkään.

Pidin tätä hyvänä vastauksena ja olenkin sitten asiantilan hyväksyneenä ostanut uudet kengät vanhojen hajotessa.

Nykyiset kengät taitavat olla Salomonin GoreTex lenkkarityyppiset. Kivat jalassa ja hyvät varsinkin hyvissä olosuhteissa. Heikommissa olosuhteissa pistän jalkaan Merrellin haikkarit. (taisi olla Merrellit, mutta kokeiltu on muitakin jotka tuntuvat hyvältä jalassa).

Hyvät jalassa ja käytössä on mahdollista löytää. Jos siihen liittää kestävyyden niin sitten menee jo tällä massalla hankalaksi. Kevyemmillä saattaa olla tässäkin helpompaa :)

Avatar
tuminoid
Site Admin
Viestit: 4239
Liittynyt: Ke 09 Kesä 2010, 13:45
Oikea nimi: Tuomo Tanskanen
Seura: Karkkilan Frisbeegolfkerho
Paikkakunta: Nummela

Re: Millaisia kenkiä käytätte fribatessa?

Viesti Kirjoittaja tuminoid » Ti 21 Syys 2010, 15:46

Ari kirjoitti:Hyvät jalassa ja käytössä on mahdollista löytää. Jos siihen liittää kestävyyden niin sitten menee jo tällä massalla hankalaksi. Kevyemmillä saattaa olla tässäkin helpompaa :)
Alle satakiloset punnitaan neuvolassa :) Melkein kaksimetrisenä ja 110kg massalla varustettuna on näiden vastausten perusteella melkei ostettava uusia kenkiä nähtävästi.

Täytyy kyllä googlata nuo Keenin kengät, josko ne puolta kesää pidemmin pysyis koossa. Yhdet/kausi vielä sietää, kahdet alkaa tulla jo kalliiks ja vaivalloiseks etsiä. Lisää suosituksia ja kokemuksia saa laittaa!

Jonsu
Viestit: 85
Liittynyt: Ke 22 Helmi 2006, 13:20

Re: Millaisia kenkiä käytätte fribatessa?

Viesti Kirjoittaja Jonsu » Ti 21 Syys 2010, 20:30

Moro tuminoid jos koko kohtaa ni multa löytyis täysin käyttämättömät keenin milot kokoa 46 http://www.keenfootwear.com/product/fw0 ... lhead/milo
Jos koko osu ja kiinnostusta löytyy, ni heitä yksityisviestil tarjousta...

-Jonsu-
Team One

jiiärrä
Viestit: 919
Liittynyt: To 20 Elo 2009, 21:41
Oikea nimi: Janne Räsänen
Seura: Talin Tallaajat

Re: Millaisia kenkiä käytätte fribatessa?

Viesti Kirjoittaja jiiärrä » Ke 22 Syys 2010, 6:03

Tali Open 2009 aikana tuli juteltua Avery Jenkinsin kanssa Keeneistä, kun hän on sponssattu Keenin suunnalta, joten suola-annostin mukaan. En mene vannomaan, että kyse ei ollut Milosta, mutta muistaakseni ne tuli vasta myöhemmin ja Averyllä taisi olla joku muu S3 pohjaa käyttävä kenkä käytössä. Hän sanoi pidon ja liikkuvuuden olevan riittävän ja pohjan pinnoituksen kulumisen riittävän hidasta. Kalvot kuulemma kestää touring pro menolla puoli vuotta ainakin, mikä kääntyy paljon pidemmäksi ajaksi normaalikäytössä, kun ei ammatikseen heitä ja treenaa. Tähän sanoisin, että pitää tietty olla lyhyet kynnet ynnä muuta yleisniksiä kalvon vedenpitävyydden suojaksi, kuten sopivat sukat kalvon suojaksi.

Avery sanoi saavansa sen verran kenkiä, että vaihtaa kolmen kuukauden välein, jolloin kengät ovat vielä ihan käyttökelpoisessa kunnossa. Ja kestää pitäisi treenikäytössä paljon paljon pidempään. Hän sanoi uskovansa tavan käyttäjällä keston olevan yli vuoden. Avery ei ole ihan kevyt kaveri. Herää vain kysymys, että kuinka paljon heittäjän paino vaikuttaa asiaan, kun jenkeistä olen kuullut pohjan hajoamisongelmista ja kalvojen puhkeamisista lyhyessä ajassa muistakin Keeneistä kuin Miloista? Milo tuntuu huhujen mukaan hajoavan pohjan eri osien liimausten pettämiseen. Muistaakseni jollakin hajosi kahdessa viikossa. Pöh. Useammalla alle kolmen kuukauden.

Jos jollakin lukijalla on suutarin vikaa, niin kunnon kengän tekeminen, jossa on pitoa, nilkalla liikkuvuutta ja tukea, kengässä hengittävyyttä, veden kestoa, varvassuoja varpaan laahaajille sekä kestoa ainakin pariksi vuodeksi voisi takoa sievän summan rahaa myymällä näitä fribaajille. On meitä heittäjiä maailmalla sen verran monta ja isoilta valmistajilta ei ole uskottavaa vaihtoehtoa, hyviä yksilöitä lukuunottamatta, suoraan meille lätyn heittäjille tarjolla, joten kysyntää pitäisi olla. Kyllä tuolla tavalla yhden suutarin pitäisi elää, kun vain saa positiivisia tuloksia kengästä ja viestin pelaajille, että toimii. Jos hinta on järkevä. Kun porukka ostaa välillä alle puolen vuoden välein 120+€ kalvokenkiä, ei luulisi yksityisyrittäjälle olevan mahdotonta kilpailla tuon kanssa. Jos olisi rahaa kuin roskaa, palkkaisin itse suutarin tutkimaan, miten tuo tehtäisiin. Jos tietäisin suutarin, jolla on osaamista tarpeeksi ja taitoa sekä mahdollisuuksia tehdä tuotanto. En tunne. Houkuttelisi kyllä etsiä, mutta olkaa hyvä vain ja tehkää ne jotka pystyvät, sillä siitä olisi hyötyä kaikille. Työllisyys paremmaksi ja Suomi nousuun ja hyötyä kaikille heittäjille! Onhan golfkenkävalmistajiakin olemassa, miksei siis frisbeegolfkenkävalmistajia? Ei kai hyvän kengän valmistus hyvään hintaan rajaa myyntimahdollisuuksia vain fribaajiin. Ainakin vaeltajien joukossa on osin tuskastuneisuutta vaihtelevaan laaduntarkkailuun kenkävalmistajilla.

kote
Viestit: 87
Liittynyt: Ke 31 Touko 2006, 14:48
Oikea nimi: Jussi Kokkonen
Seura: Disc Golf Club Tampere
Paikkakunta: Tampere

Re: Millaisia kenkiä käytätte fribatessa?

Viesti Kirjoittaja kote » Ke 22 Syys 2010, 7:35

Normi skeittikengät tai muut kangastossut on kova sana.

Vastaa Viestiin