Valtionapu paikalliseen harrastustoimintaan

Keskustelua aiheista, jotka eivät sovi muiden otsikoiden alle

Valvoja: HALLITUS

az_kip
Viestit: 1376
Liittynyt: Ma 04 Elo 2008, 11:24
Oikea nimi: Kiril Häyrinen
Seura: Raaseporin Korilla

Valtionapu paikalliseen harrastustoimintaan

Viesti Kirjoittaja az_kip » Ma 21 Tammi 2013, 12:59

Määrärahalla tuetaan 3.6.2013 – 31.5.2014 välisenä aikana järjestettävää harrastustoimintaa ja loma-aikaista päiväleiritoimintaa, joka on kohdennettu pääosin 7–18-vuotiaille. Avustettavan toiminnan tulee olla lukuvuoden aikana säännöllisesti vähintään kerran viikossa toteutettavaa. Lisäksi tai vaihtoehtoisesti avustusta voidaan hakea lasten ja nuorten loma-aikoina tapahtuvaan päiväleiritoimintaan.

Jos siis seurallanne on jo tässä vaiheessa suunnitteilla säännöllistä (kerran viikossa) junioritoimintaa tai loma-aikana järjestettävä päiväleiri (väh. 5-päiväinen, lounastarjoilulla), niin tutustukaa oheisen linkin takaa löytyviin hakuohjeisiin. Autan mielelläni tarvittaessa:

http://www.laaninhallitus.fi/intermin/l ... 850031BFDA

jiiärrä
Viestit: 919
Liittynyt: To 20 Elo 2009, 21:41
Oikea nimi: Janne Räsänen
Seura: Talin Tallaajat

Re: Valtionapu paikalliseen harrastustoimintaan

Viesti Kirjoittaja jiiärrä » Ma 21 Tammi 2013, 18:06

Tuo on niin hyvä asia, että toivottavasti löytyy vetäjiä. Päiväleiri lienee aika rankka homma vetää, kun vesseleillä lienee omat kuviot ja välillä tarvinnee rauhoitella menoa. Siksi olisi hyvä olla enemmän kuin yksi vetäjä per päivä safkan, vessan sekä tärkeimpänä hermolevon kannalta. Mielenkiinnon pitäminen naperoille on sekin haastava juttu, siksi olisi hyvä olla kaikkien fribaajien aivoriihen tuloksena tehty alustava ohjelmarunko tukena vetäjillä.

Talin tallaajat järjesti viime kesänä kiinnostuneille opastussessioita lajin pariin ja hirveän monta porukkaa ei tullut kesän aikana paikalle. Saitilla ei varmaan vilise porukkaa. Osallistujien houkuttelu kannattaa aloittaa ajoissa, jos vain löytyy paikka, mistä löytyy ruokkimis- ja toilettimahikset. Kun kesällä lienee fribaajilla kiireitä kisatoiminnan kanssa, olisi toivottavaa, että tunnetusti pieni vetäjäporukka puhaltaisi yhteen hiileen ja homma hoidetaan kotiin vaikka seurojen välisenä yhteistyönä. Tärkeintä olisi kai saada toiminta käyntiin, jotta saadaan kokemuksia ja palautetta opastettavilta ja heidän vanhemmiltaan. Jos yksittäinen seura ei pysty järjestämään toimintaa muuten kuin viikkokisoina, lienee tarvetta tehdä yhteistyötä useamman seuran kesken.

Käytännön lasten kaitsemista ajatellen olisi varmaan hyvä tarjota optio vanhempien osallistumiseen, jotta saataisiin enemmän itseohjautuvuutta yleisöltä "kurin" pitoon. Jos vanhemmat pitävät naperonsa jöössä. On eri asia, tuleeko fudismammailmiö ongelmaksi. Ei luulisi, kun ei tässä kisasta ole kyse.

Vastaa Viestiin