Tunnelmointia menneistä ja nykytilasta

Keskustelua aiheista, jotka eivät sovi muiden otsikoiden alle

Valvoja: HALLITUS

Marko
Viestit: 450
Liittynyt: To 07 Syys 2006, 21:30
Paikkakunta: Pori
Viesti:

Tunnelmointia menneistä ja nykytilasta

Viesti Kirjoittaja Marko » Ke 14 Touko 2008, 0:28

Jatkoa "YTT-konepaja Oulu Open ..." otsikon alta.

Jaanin ja Väykän positiivisiin kommentteihin on mukava yhtyä.
Oulun kisan järjestelyt vaikuttavat hyviltä ja pelaajia on tulossa runsaasti, joten odotettavissa on arvonsa mukainen SM-sarjan avaus.

Vanhaa järjestöaktiivia lämmittää katsella lajin nykytilaa. Frisbeegolf elää melkoisessa nosteessa. Ratoja nousee kiihtyvällä tahdilla ja niiden myötä tulee uusia harrastajia. Jos joku olisi sanonut minulle 80-luvun alussa, että vuonna 2008 Suomessa on liki sata rataa ja tällainen SM-sarja ja runsaasti muita kisoja, en olisi uskonut. Tuohon aikaan kisojen ennakkoinfo oli vaatimattomampaa, pelaajamäärät pienempiä sekä väylät lyhyempiä ja pelaajakokous päätettiin tosiaan radan esittelykierroksella.

Tänä päivänä kisat ovat paisuneet ja niin myös osallistujien odotukset ja vaateet. Ennen rutinointia on hyvä kuitenkin miettiä, että edelleenkin kisat järjestetään talkoovoimin, kannustimena rakkaus lajiin. Hienoiksi kasvaneet kisat vaativat huikean valmistelutyön. Suunnittelua, infojen laadintaa, puhelinkeskusteluja, korien roudausta, OB-narujen vetämistä, tulosten laskentaa ja vielä ties mitä.

Väykän muistelon jatkoksi on mukava muistella kuinka lajin alkuaikoina tehtiin mm. Ratamestaria edeltänyttä, Frisbari-lehden originaalia "leikkaa, liimaa, askartele" periaatteella, kuin päiväkodissa konsanaan. Ei ollut tietokonetta vielä joka pirtissä.
Marko

39 vuotta frisbeegolfia.

Avatar
Jaani
Viestit: 3077
Liittynyt: Ti 23 Tammi 2007, 19:16
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Jaani » Ke 14 Touko 2008, 16:42

Ja aikoinaan tunsi melkein jokaisen radalla vastaan tulleen pelaajan vähintäänkin nimeltä. Monet olivat viikkokisapooleista tuttuja.
Nykyään radalla on varmaan yhtä paljon tuttuja, osa vanhoista on kadonnut, uusia on tullut tilalle, mutta tuntemattomia ja aivan uusia naamoja on huomattavasti enemmän. Ainakaan Taliin ei enää mahdu treenaamaan yhdelle korille tai tiille, kun sunnuntaikiertäjiä tulee kokoajan ohi. Tämä on tietysti hieno asia. Pienen piirin friikkijutusta on tullut nyt isomman piirin friikkijuttu, jopa vähän trendilaji.

Kiekkojen osto on todella helppoa, kun netistä saa kaiken infon, missä kiekkoauto kiertää ja paljonko maksaa. Ennen piti tietää, milloin Hämis treenaa Munkassa ja käydä häiritsemässä hänen puttitreeniään, jotta sai takakontista Cyclonea ja Eaglea. Kiekkojen hinnat ovat lähes puolittuneet ja jopa urheilukaupoista monet niitä ovat ostaneet.

Kiva nähdä miten laji tästäkin eteenpäin kehittyy.

(Jumankauta! Mä oon 22v ja muistelen menneitä. Mäkään en ihan vanhan polven fribaaja ole, mutta kuulun ehkä siihen vähän vanhempaan, ensimmäisen fribabuumin tyyppeihin. Käsittääkseni lajin todellinen kasvu alkoi juuri tuossa 2000-luvun alussa,[tilastonikkarit, korjatkaa] kun itsekin aloin viettää aikaani tässä kovin hämärässä porukassa.)

hyzer
Viestit: 639
Liittynyt: To 27 Loka 2005, 7:57
Oikea nimi: jari väyrynen
Seura: V- ja U-seura Korven Korvenpojat ry / Bats
Paikkakunta: nurmijärvi

Viesti Kirjoittaja hyzer » To 15 Touko 2008, 8:46

Markon kanssa ollaan jo sitä ikäpolvee, että aletaan muistelemaan menneitä, kun edessäpäin ei ole näkyvissä kun se yksi siellä parin metrin syvyydessä.
Mutta kuten on todettu niin muutos on ollut kova jo muutaman vuoden sisällä, ja niinpä joku parikymppinen bodarikin voi jo muistella vanhoja "hyviä" aikoja.
muutama vuosi takaperin tosiaan tunsi suurinpiirtein kaikki frisbeen kanssa kulkijat, mutta nykyään en edes kisoissa tunne kun muutaman hassun Jaanin ja Markon. Ja sitä mukaan sijoituksetkin kisoissa putoavat kovaa vauhtia.
Ennen vanhaan uskalsi järjestää joitain kisojakin,mutta nykyään juuri viikkokisaa isompaa tapahtumaa kekkeriä pysty vääntämään. Ja viikkokisatkin olen luovuttanut nuorempien käsiin.
Sitä Markon mainitsemaa lehteä en ole nähnytkään, mutta Ratamestarit, mitkä mun urani aikana on ilmestyneet, ovat kaikki visusti tallella. Ja aina välillä niitä lueskelen uudelleen ja uudelleen.
Kaivoin esille päällimäisen ratamestarin n:o7 2001
Siitä esim. otsikot Heinolan SM-kisasta:
HEINOLASSA HIKOILTIIN
CHILL OUT
SEMISSÄ VÄLÄHTELI
SYMPAATTISTA GOLFIA

Sinä vuonna MDGF keräsi näköjään 76 osallistujaa Meresmaan Jussin voittaessa avoimen sarjan.

samassa numerossa oli myös Seppo kisan ennakko paketti, ja Meresmaan kölvi esitteli Milleniumin kiekkoja.

-väykkä-

Vastaa Viestiin