Sivu 1/2

Rating ja ranking

Lähetetty: To 05 Marras 2009, 9:37
Kirjoittaja Jarno
Jos olen oikein ymmärtänyt niin PDGA:n jäsenellä on joku rating arvo eli mikä se on uusilla jäsenillä? ja mitkä kisat siihen vaikuttavat-->nouseeko,laskeeko vai molempia?
Ja SFL:n kilpalisenssin pelkästään maksaneet eivät siis omaa rating arvoa??

sitten
"SFL:n kilpailulisenssi vaaditaan kaikkiin kilpailuihin, paitsi amatöörisarjoihin. B-tason kilpailuissa juniorit voivat osallitua halutessaan amatöörisarjoihin, ratingin sallimissa rajoissa. Mikäli pelaaja ei ole PDGA:n jäsen, saa hän osallistua haluamaansa amatöörisarjaan."

"Näiden lisäksi suositellaan myös muiden amatöörisarjojen järjestämistä
* Amateur intermediate (rating enintään 934)
* Amateur recreational (rating enintään 899"

pikkasen sekavan oloinen järjestelmä....vaatii pientä perehtymistä! :)

voisiko joku siis selventää ja tiivistää SFL:n ja PDGA:n eroja ranking, rating ja kisojen osallistumisoikeuden osalta? KIITOS!

Re: Rating ja ranking

Lähetetty: To 05 Marras 2009, 9:55
Kirjoittaja AMA
Ratingista löytyy hyvää infoa täältä: http://www.pdga.com/ratings

Lyhkäsesti ainakin joihinkin noihin kysymyksiin vastaten:
- SFL:n kilpailulisenssiin sisältyy PDGA:n jäsenyys
- PDGA:n jäsenyys ei tuo automaattisesti ratingia vaan rating muodustuu vasta pelattujen, PDGA:n alasten kilpailujen perusteella. Ekasta tälläisestä kisasta saa jo oman ratingin, jota voi ihastella PDGA:n sivuilla.
- Nuo amatöörisarjojen rajat ovat siis PDGA:n ratingirajoja. Jos ei omaa vielä ratingia (eli ei ole PDGA:n jäsenenä pelannut PDGA:n alaisissa kisoissa) voi sarjan valita itse.

Re: Rating ja ranking

Lähetetty: To 05 Marras 2009, 10:09
Kirjoittaja Tapanote
Mitkä kisat Suomessa ovat "reitattuja" kisoja, ja miten kisat reitataan? Määritelläänkö jokin (1000 pisteen?) "scratch"-kierros ja siihen verrataan pelaajien kierroksia?

Re: Rating ja ranking

Lähetetty: To 05 Marras 2009, 11:18
Kirjoittaja Tee8mu
Tapanote kirjoitti:Mitkä kisat Suomessa ovat "reitattuja" kisoja, ja miten kisat reitataan? Määritelläänkö jokin (1000 pisteen?) "scratch"-kierros ja siihen verrataan pelaajien kierroksia?
pääpiirteittäin se menee juuri noin. PDGA:n sivuilta kohdasta rating löytyy sepustus ratingin laskemisesta kisassa.

Kansallisesta sarjasta ylöspäin kaikki ovat olleet reitattuja kisoja.

Re: Rating ja ranking

Lähetetty: Su 08 Marras 2009, 19:58
Kirjoittaja Jarno
Kiitos vastanneille.....jatketaan aiheesta RANKING: eli mielipiteeni on että Suomeen pitäisi saada oma ranking systeemi! Miten sitten niitä pisteitä kerättäisiin ja kuka keräisi onkin ???? ja kuka ylläpitää.....hallitukselle tässä heitänkin pallon ja haasteen!!! ---> aivonystyrät toimimaan ja Suomen sisäistä ranking listaa kehittelemää!!

Re: Rating ja ranking

Lähetetty: Su 08 Marras 2009, 20:07
Kirjoittaja Ari
Herää ensimmäisenä kysymys että miksi pitäisi tehdä oma ranking kun meillä kaikki kilpailulisenssin lunastaneet ovat reitattu PDGA:n listalla? Sieltähän tuon rankingin voi kaivella kuka tahansa innokas.

Re: Rating ja ranking

Lähetetty: Su 08 Marras 2009, 20:09
Kirjoittaja Jarno
Ari kirjoitti:Herää ensimmäisenä kysymys että miksi pitäisi tehdä oma ranking kun meillä kaikki kilpailulisenssin lunastaneet ovat reitattu PDGA:n listalla? Sieltähän tuon rankingin voi kaivella kuka tahansa innokas.
On vai??? :) eli jos olen osallistunut johonkin kisaan Suomes ja maksanut lisenssini niin mun tiedot pitäis löytyy jostakin?? ----ööö miten etin ne?

Re: Rating ja ranking

Lähetetty: Su 08 Marras 2009, 20:31
Kirjoittaja Ari
Jos olet maksanut Suomen kilpailulisenssi ja osallistunut sellaiseen kilpailuun josta lasketaan ratingit. (tänä vuonna esim. kansallisen sarjan kilpailut, SM-sarja, European Open ja Tali Open).

http://www.pdga.com ja sieltä sitten membership...ja membership search.

Re: Rating ja ranking

Lähetetty: Su 08 Marras 2009, 21:35
Kirjoittaja Jarno
Ari kirjoitti:Jos olet maksanut Suomen kilpailulisenssi ja osallistunut sellaiseen kilpailuun josta lasketaan ratingit. (tänä vuonna esim. kansallisen sarjan kilpailut, SM-sarja, European Open ja Tali Open).

http://www.pdga.com ja sieltä sitten membership...ja membership search.
osallistuin 12.9 Helsingissä pidettävään kansallisen sarjan kisaa...oli ensimmäinen kisani ja menestystä ei tullut :) mutta maksoin kuitenkin kilpalisenssin ja osallistumismaksun paikanpäällä....eli kysymys: pitäisikö minulla olla jonkin ranking sijoitus pdga:n sivuilla? (ei nimittäin löydy mitään ainakaan sukunimellä ja en ole kyllä saanut mitään numeroa/korttia että olisin pdga:n jäsen!
kysymys2----> vaikuttaako siis osallistuminen ranking listaan vai pitääkö menestyä?--->eli saavatko kaikki pisteitä jotka vain osallistuvat kansallisen sarjan kisoihin tai "suurin"-yksittäisiin kilpailuihin vai ainoastaan ne jotka ovat kisoissa "kärkipäässä"??

Re: Rating ja ranking

Lähetetty: Su 08 Marras 2009, 22:00
Kirjoittaja Jenni
Olet varmaankin maksanut liiton jäsenmaksun (5 euroa). Jäsenmaksu vaadittiin kansalliseen sarjaan, ei lisenssiä. Lisenssi on vielä erillinen maksu (25 tai 30 euroa). Kaikki keillä on lisenssi saavat ratingin kisoista, joista ne lasketaan.

http://www.frisbeeliitto.com/?sivu=1.1

Re: Rating ja ranking

Lähetetty: To 11 Helmi 2010, 12:35
Kirjoittaja Jarvasto
Hei tuli tällaanen mieleen ihan siis välähti notta mites se menee jos on isot kisat ja on näitä ei ihan huippuja (max 1005.raiting) paikalla ja amatööri sarjan jätkä(930.rating) heittää paremmin kuin avoimen ja voittaa amatööri sarjansa tietysti. Niin minkälaaset raittingit pelaaja saa. Ja periaattees senhän pitääs voittaa koko paska mut ei vissiin ku on osallistunu amatööreihin

Re: Rating ja ranking

Lähetetty: To 11 Helmi 2010, 12:39
Kirjoittaja Jaani
Ratingia ei voi oikeastaan päätellä tuloksesta suoraan, vaan siihen otetaan kaikenlaisia tekijöitä mukaan ja sitten lasketaan. Ja kierrostuloksilla on vain väliä, ei kokonaistuloksella.

Kisat pelataan sarjoittain, joten toisesta sarjasta käsin ei voi voittaa toista sarjaa.

Re: Rating ja ranking

Lähetetty: To 11 Helmi 2010, 13:14
Kirjoittaja Paavo
Jarvasto kirjoitti:Hei tuli tällaanen mieleen ihan siis välähti notta mites se menee jos on isot kisat ja on näitä ei ihan huippuja (max 1005.raiting) paikalla ja amatööri sarjan jätkä(930.rating) heittää paremmin kuin avoimen ja voittaa amatööri sarjansa tietysti. Niin minkälaaset raittingit pelaaja saa. Ja periaattees senhän pitääs voittaa koko paska mut ei vissiin ku on osallistunu amatööreihin
Jos tämä amatööri ja avoimen pelaajat pelaavat saman/samat radat kaikilla kierroksilla niin tämä amatööri saa korkeamman keskiarvon noista kierrosratingeista kuin yksikään avoimen sarjan pelaaja. Tämän enempää ei noilla lähtötiedoilla pysty laskemaan. Aika omituinen kysymys kyllä kaiken kaikkiaan, mitä mahdoit ylipäänsä ajaa takaa?

Re: Rating ja ranking

Lähetetty: To 11 Helmi 2010, 13:28
Kirjoittaja Jarvasto
Siis paavo justiin tuota niin ku hain eli kait se amatööri tienaa niistä paljo enemmän ku avoimen pelaaja ja sen jälkeen ei oo enää amatööri varmaankaa ku pomppaa ratingeis aikasta korkealle heh!

Re: Rating ja ranking

Lähetetty: To 11 Helmi 2010, 13:40
Kirjoittaja Bogey-Beemi
Jarvasto kirjoitti:sen jälkeen ei oo enää amatööri varmaankaa ku pomppaa ratingeis aikasta korkealle heh!
Amatööri status muuttuu vasta kun otat vastaan rahaa..

Ohessa Pdga:n amatöörit. Viime vuonna tais hetken aikaa maailman rating ykkösenä olla kotiradallaan yhden kisan pelannut amatööri..