Sääntöpalautetta Tammisaaresta

Sääntöihin liittyvät keskustelut.

Valvoja: HALLITUS

poimis
Viestit: 2409
Liittynyt: Ke 26 Loka 2005, 11:14
Oikea nimi: Sami Poimala
Seura: Talin Tallaajat
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Sääntöpalautetta Tammisaaresta

Viesti Kirjoittaja poimis » Su 20 Elo 2006, 20:23

1) Avausheiton on lähdettävä siten, että kiekon lähtöhetkellä kaikkien tukipisteiden (vähintään yksi) on oltava tiilaatalla, mikäli laatta on olemassa (ja ellei TD ole muuta määrännyt turvallisuussyistä). Tammisaaressa lähes kaikilla tiipaikoilla laatat taisivat olla. Edessä olevan lankun takaa, laatan vierestä tehty heitto on siis heittoasentovirhe, mistä seuraa ensimmäisellä kerralla varoitus ja toistuvilla kerroilla rangaistusheitto per virhe. Virheellistä heittoa ei saa käyttää (pitää heittää uusi avaus) eikä väärin heitettyä kiekkoa saa noutaa heittojen välissä.
(Kuten muissakin rikkeissä, tästä on huomautettava 3 sekunnin kuluessa ja vähintään kahden pelaajan on todistettava rike (tai yhden toimitsijan) ).
Jokohan siinä oli kaikki tarpeellinen mainittu :)

Mikäli tiilaattaa ei ole, tiilaataksi kuvitellaan 3 metriä pitkä alue heittoviivan takana.

2) Sen jälkeen kun pelaaja omalla heittovuorollaan saapuu heittopaikalleen, ja väylä on vapaa, hänellä on 30 sekuntia aikaa suorittaa heitto. Ensimmäisestä rikkeestä seuraa varoitus ja toistuvista tapauksista rangaistusheitto per rike.
Varsinkin tätä sääntöä kuuleman mukaan rikottiin usein, ja huhu kertoo että varsinkin seniorisarjassa tämä olisi yleinen sääntörike ollut muissakin kisoissa.

3) Roskaaminen (esim tupakantumppien maastoon jättäminen), huutaminen, kiroileminen, bägin potkiminen, minin heittäminen jne ovat kaikki käytösvirheitä. Ensimmäisestä rikkeestä varoitus (myös toisen poolin pelaaja voi antaa varoituksen) ja toistuvista rangaistusheitto per rike. Mikäli käytösrikkeet ovat toistuvia, pelaaja voidaan sulkea kilpailusta.