Sivu 1/1

Nokkoset?

Lähetetty: Pe 06 Heinä 2012, 13:28
Kirjoittaja Jani
Jos (kun) heitän keskelle nokkospuskaa, onko minun heittäessäni vain irvistettävä ja siveltävä sääriini jälkeenpäin linimenttejä turvotusta laskemaan? Siis pitääkö kaikissa tapauksissa ottaa sellainen heittoasento, jossa liikuttelee mahdollisimman vähän floraa?

Re: Nokkoset?

Lähetetty: Pe 06 Heinä 2012, 14:01
Kirjoittaja raaraa
Viittaat ilmeisesti sääntökohtaan 803.4 D? ( Pelaajan on valittava sellainen heittoasento, joka liikuttaa vähiten
mitä tahansa radalle ominaista tai pysyvää estettä.)

Kaipa se riippuu siitä, onko nokkoset radalle ominainen tai pysyvä este. Itse väittäisin, että nokkospuskat saisi tampata ennen heittoa, ainakin tuollaiset polvenkorkuiset ja tuo kyseinen sääntö koskisi pysyvämpiä istutuksia, puita ja pensaita yms.

Re: Nokkoset?

Lähetetty: La 07 Heinä 2012, 9:28
Kirjoittaja MikkoS
Mutuna mutustelisin kanssa että ruohovartiset jotka kasvaa joka keväällä erikseen ja kuolee taas syksyllä ei ole "pysyvä este". Puskissa ja muissa on kuitenki se runko joka on siellä kesät talvet.

Re: Nokkoset?

Lähetetty: La 07 Heinä 2012, 10:02
Kirjoittaja AMA
Jep, ei ruohon ja muiden heinien tallomista voi välttää. Vähän sama kuin talvella lumi. Heittopaikkaa tamppaamaan vaan.

Re: Nokkoset?

Lähetetty: Ke 11 Heinä 2012, 21:47
Kirjoittaja Jatama
Mutta nokkosia/heinää ei saa polkea matalaksi mikäli ne on markkerin etupuolella?

Re: Nokkoset?

Lähetetty: To 12 Heinä 2012, 7:43
Kirjoittaja ville
Jatama kirjoitti:Mutta nokkosia/heinää ei saa polkea matalaksi mikäli ne on markkerin etupuolella?
Juurikin näin. Mutta alkuperäinen kysymys taisi nimenomaan tarkoittaa heittopaikkaa / jalkoja heittoasennossa / kulkua heittopaikalle (muualta kuin etupuolelta, mikäli vain mahdollista)

Re: Nokkoset?

Lähetetty: Pe 20 Syys 2013, 10:26
Kirjoittaja reimain
Eikö jos heittää nokkos tai ruusupuskaan voi soveltaa casual relief sääntöä. Eikö ruusut ja nokkoset voi olla vaarallisia kasveja. ( Dangerous insects or plants.)

Re: Nokkoset?

Lähetetty: Pe 20 Syys 2013, 10:48
Kirjoittaja ville
reimain kirjoitti:Eikö jos heittää nokkos tai ruusupuskaan voi soveltaa casual relief sääntöä. Eikö ruusut ja nokkoset voi olla vaarallisia kasveja. ( Dangerous insects or plants.)
Kyllä minä ainakin tulkitsen asian juuri noin (ei siitä pelaaja mitään etua saa). Joskus noita nokkosia vaan on hieman laajemmalla alueella, jolloin kiekolle pääsy, sen tunnistaminen ja heittoasento voidaan tehdä niin, että samalla nokkosia "taipuu kengän alle". Taipuuhan se normi heinäkin.

Kunhan muistetaan, että (merkkaus)kiekon etupuolelta ei tallota mitään.

Asiansa osaava (ja radan tunteva) TD selvittää pelaajakokouksessa radan erikoispiirteet/säännöt. Tässä yhteydessä on syytä huomioida myös nokkoset, kukkaistutukset (ruusut ym.), muurahaispesät jne. Eli kaikki sellaiset asiat, joihin sääntökirja ei suoranaisesti anna vastausta. Pelaaja voi siten keskittyä vain pelaamiseen.