Tuloskorttiin tehtävät merkinnät

Sääntöihin liittyvät keskustelut.

Valvoja: HALLITUS

JiiKoo
Viestit: 10
Liittynyt: To 04 Huhti 2013, 4:41
Oikea nimi: Juuso Karhunen
Seura: Brutal Force

Tuloskorttiin tehtävät merkinnät

ViestiKirjoittaja JiiKoo » Ma 03 Maalis 2014, 17:48

Sääntökirjasta löytyy kohta:

805.02 Tulosten laskeminen
E. Varoitukset ja sääntörikkomuksista
aiheutuneet rangaistusheitot on merkittävä
tuloskorttiin.

Onko tästä mitään tarkempaa ohjeistusta?
Esim. siis kuinka merkitään foot faultit ja liiallisesta ajankäytöstä annetut varoitukset?
Pitääkö myös OBlle menneet heitot ja missatut mandot merkitä?
Entäpä lost discit?

Näistä olisi hyvä olla jotkut selkeät merkkauskäytännöt.
Luultavasti en ole ainoa, jolle nämä merkinnät ovat hieman hakusessa ja ajattelinkin näin ennen kisakauden alkua yrittää selvittää, niin ei tarvi sitten radalla jäädä näitä sen enempää arpomaan.

Avatar
nixe
Viestit: 19
Liittynyt: Ke 30 Tammi 2013, 15:11
Oikea nimi: Niko Palokangas
Seura: HaU Disc Golf Club Haapavesi
Paikkakunta: Haapavesi

Re: Tuloskorttiin tehtävät merkinnät

ViestiKirjoittaja nixe » Ti 04 Maalis 2014, 8:58

Saman asian kanssa tullut itsekin joskus pähkäiltyä, enkä ole oikein kunnon ohjeistusta löytänyt. OB:t merkitään useimmiten ympyröimällä tulos ko. väylän osalta ja taitaapa Mandotkin tähän sarjaan mennä. Mutta kiinnostaisi tosiaan tietää miten nuo virheet merkitään. Toisekseen mikä olisi hyvä toimintatapa, jos tuloskorttiin on kirjattu tuloksia vahingossa väärille väylille, miten korjataan?

ville
Viestit: 5750
Liittynyt: To 26 Kesä 2008, 7:28
Oikea nimi: Ville Kotamäki
Seura: Nummelan Frisbeeseura
Paikkakunta: Nummela

Re: Tuloskorttiin tehtävät merkinnät

ViestiKirjoittaja ville » Ti 04 Maalis 2014, 9:51

Erittäin hyviä kysymyksiä.

Em. lisäksi sääntökirjasta löytyy:
Merkinnän puuttuminen, tai minkä tahansa muun merkintätavan kuin luvun käyttäminen, tulkitaan virheelliseksi tulosmerkinnäksi…

Yleinen käytäntö on, että väylätulos, joka sisältää rangaistuksia, ympyröidään.
Tällä lailla merkittynä tulevat sääntöpykälät täytettyä. Väylätulos merkitään kokonaislukuna, joka sisältää mahdolliset rangaistusheitot. Samalla näkyy, että ko. väylällä on pelaajalle annettu rangaistuksia.

Alkuperäisen sääntökirjan teksti: Warnings and penalty throws given to a player for rules infractions shall be noted on the scorecard.

Varoitukset:
Varoituksen jälkeen saman säännön rikkominen saman kierroksen aikana johtaa rangaistusheiton lisäämiseen pelaajan tulokseen.

Tästä syystä varoitukset pitää merkitä tuloskorttiin niin, että siitä selviää
- varoitettu pelaaja
- millä kierroksella / väylällä varoitus on annettu
- mistä syystä (mitä sääntöä on rikottu)

Merkinnän voi tehdä esim. tuloskortin reunaan tai kääntöpuolelle.

Mikäli väylätulosten kirjaamisessa tulee virheitä tai epäselvyyksiä, ne pitää korjata niin, että siitä selviää oikea tarkoitus. Tämä kannattaa vielä selvittää TD:n / toimitsijan kanssa tuloskorttien palautuksen yhteydessä.

Juhani
Viestit: 108
Liittynyt: La 06 Loka 2007, 11:57

Re: Tuloskorttiin tehtävät merkinnät

ViestiKirjoittaja Juhani » Ti 04 Maalis 2014, 18:57

Mikä on rangaistus jos rangaistuksia/varoituksia ei ole merkitty? Laittaako TD kokonaistulokseen sakkoa?
Kenen vastuulla varoitusmerkinnät ovat? Tulosten merkkaajan, varoituksen antajan vai itse pelaajan?

hilippa
Viestit: 246
Liittynyt: Ma 14 Helmi 2011, 11:13
Oikea nimi: Lassi Salminen
Seura: Tomoottajat Disc Golf
Paikkakunta: Kankaanpää
Viesti:

Re: Tuloskorttiin tehtävät merkinnät

ViestiKirjoittaja hilippa » Ti 04 Maalis 2014, 22:31

Lisätäänkö kaikki rankut aina johonkin väylätulokseen vai merkataanko esim. käytösrankut ja harkkaheitot erikseen ja lisätään kokonaistulokseen? Jos nämä lisätään väylätulokseen, niin jos pelaaja ottaa vaikkapa jomman kumman näistä väylien välisellä siirtymällä ennen kuin edellisen score on merkattu, niin onko väliä kummalle väylälle rankku merkataan? Entä jos käytösrankku tulee kun scoret on jo täytetty ja laskettu, muttei vielä palautettu?

ville
Viestit: 5750
Liittynyt: To 26 Kesä 2008, 7:28
Oikea nimi: Ville Kotamäki
Seura: Nummelan Frisbeeseura
Paikkakunta: Nummela

Re: Tuloskorttiin tehtävät merkinnät

ViestiKirjoittaja ville » Ke 05 Maalis 2014, 11:06

Juhani kirjoitti:Mikä on rangaistus jos rangaistuksia/varoituksia ei ole merkitty?

Tarkoittanet, että väylätulos sisältää rangaistukset, mutta esim. ympyrä puuttuu (virheellinen väylätulos on säännöissä mainittu).

Juhani kirjoitti:Laittaako TD kokonaistulokseen sakkoa?

Tähän ei suoraan ole säännöissä vastausta.
Itse jos olisin TD, niin huomautuksella ja opastuksella lähtisin liikkeelle. Varsinkin tämä varoitusten merkitseminen on varmaankin monelle ihan uusi juttu (vaikka se säännöissä on ollut jo pitkään).
Selkeä välinpitämättömyys ja huolimattomuus vaatisi kovemmat sanktiot.

Juhani kirjoitti:Kenen vastuulla varoitusmerkinnät ovat? Tulosten merkkaajan, varoituksen antajan vai itse pelaajan?

Varoitusmerkinnät ovat osa tulosten kirjaamista. Eli vastuussa on se pelaaja, joka on merkkaamisvuorossa.
Itse kyllä varoituksen antajana tai ryhmässä pelaavana varmistaisin, että merkinnät on tehty.

ville
Viestit: 5750
Liittynyt: To 26 Kesä 2008, 7:28
Oikea nimi: Ville Kotamäki
Seura: Nummelan Frisbeeseura
Paikkakunta: Nummela

Re: Tuloskorttiin tehtävät merkinnät

ViestiKirjoittaja ville » Ke 05 Maalis 2014, 11:13

hilippa kirjoitti:Lisätäänkö kaikki rankut aina johonkin väylätulokseen vai merkataanko esim. käytösrankut ja harkkaheitot erikseen ja lisätään kokonaistulokseen? Jos nämä lisätään väylätulokseen, niin jos pelaaja ottaa vaikkapa jomman kumman näistä väylien välisellä siirtymällä ennen kuin edellisen score on merkattu, niin onko väliä kummalle väylälle rankku merkataan? Entä jos käytösrankku tulee kun scoret on jo täytetty ja laskettu, muttei vielä palautettu?

Rangaistukset lisätään siihen väylätulokseen, millä väylällä rike on tapahtunut. Jos se tapahtuu siirtymällä, voidaan se lisätä seuraavaksi merkittävän väylän tulokseen.

Kierroksen jälkeen lisättävät rangaistukset
805.02 H (1)
Tulokseen voidaan lisätä rangaistusheittoja, jos havaitaan jokin rike ennen sitä hetkeä, kun kilpailunjohtaja julistaa kilpailun virallisesti päättyneeksi tai kun kaikki palkinnot on jaettu.

hilarius
Viestit: 29
Liittynyt: To 07 Helmi 2013, 12:22
Oikea nimi: Juho Hautala
Seura: Talin Tallaajat

Re: Tuloskorttiin tehtävät merkinnät

ViestiKirjoittaja hilarius » Ma 14 Huhti 2014, 23:08

Mites tuo total score ja kuittaus? Ilmeisesti tämä jakaa mielipiteitä, vaikka mä näkisin ihan selvästi, että tyhjä ruutu on virheellinen merkintä.

Tapanote
PDGA Country Rep
Viestit: 7443
Liittynyt: To 10 Syys 2009, 8:44
Oikea nimi: Tapani Aulu
Seura: Tomoottajat Disc Golf
Paikkakunta: Turku

Re: Tuloskorttiin tehtävät merkinnät

ViestiKirjoittaja Tapanote » Ti 15 Huhti 2014, 6:15

hilarius kirjoitti:Mites tuo total score ja kuittaus? Ilmeisesti tämä jakaa mielipiteitä, vaikka mä näkisin ihan selvästi, että tyhjä ruutu on virheellinen merkintä.


Sääntökirja vaatii väylätulosten ja kyseisen kierroksen tuloksen merkkaamisen. Jos pelataan jo myöhempää kierrosta, kierrosten yhteistuloksesta sääntökirja ei puhu mitään. Aina sitä ei tuloskorttiin merkitä ollenkaan.

Myöskään kuittaukselle ei ole mitään tarvetta. Pelaaja vastaa että tuloskortti on oikein oli kuittausta tai ei, eikä se ole rangaistavaa. Siksi sitä hyvin harvoin edes pyydetään nykyään.

Nina
Viestit: 233
Liittynyt: La 10 Loka 2009, 11:42

Re: Tuloskorttiin tehtävät merkinnät

ViestiKirjoittaja Nina » Ti 15 Huhti 2014, 7:25

Mites tuo total score ja kuittaus? Ilmeisesti tämä jakaa mielipiteitä, vaikka mä näkisin ihan selvästi, että tyhjä ruutu on virheellinen merkintä



En ole koskaan (?) merkinnyt total scorea missään kisassa (en Euro tourilla, en SM-kisoissa...) !!! Eikä mielestäni säännöt sitä edellytäkään...ja jos lasket total scoren väärin tulee rankkua :-)

hilarius
Viestit: 29
Liittynyt: To 07 Helmi 2013, 12:22
Oikea nimi: Juho Hautala
Seura: Talin Tallaajat

Re: Tuloskorttiin tehtävät merkinnät

ViestiKirjoittaja hilarius » Ti 15 Huhti 2014, 9:01

Tapanote kirjoitti:
hilarius kirjoitti:Mites tuo total score ja kuittaus? Ilmeisesti tämä jakaa mielipiteitä, vaikka mä näkisin ihan selvästi, että tyhjä ruutu on virheellinen merkintä.


Sääntökirja vaatii väylätulosten ja kyseisen kierroksen tuloksen merkkaamisen. Jos pelataan jo myöhempää kierrosta, kierrosten yhteistuloksesta sääntökirja ei puhu mitään. Aina sitä ei tuloskorttiin merkitä ollenkaan.

Myöskään kuittaukselle ei ole mitään tarvetta. Pelaaja vastaa että tuloskortti on oikein oli kuittausta tai ei, eikä se ole rangaistavaa. Siksi sitä hyvin harvoin edes pyydetään nykyään.
Eräälle schusterickille tuli muistaakseni +2 kuittauksen puuttumisesta, eli onko tämä nyt taas joku pdga europen erikoislinjaus?

Tapanote
PDGA Country Rep
Viestit: 7443
Liittynyt: To 10 Syys 2009, 8:44
Oikea nimi: Tapani Aulu
Seura: Tomoottajat Disc Golf
Paikkakunta: Turku

Re: Tuloskorttiin tehtävät merkinnät

ViestiKirjoittaja Tapanote » Ti 15 Huhti 2014, 9:05

hilarius kirjoitti:Eräälle schusterickille tuli muistaakseni +2 kuittauksen puuttumisesta, eli onko tämä nyt taas joku pdga europen erikoislinjaus?


En usko, että on tullut kuittauksen puuttumisesta rankkua. Jos viittaat Memorialiin, siinä Schusterick ei ollut laskenut ja merkinnyt kierrostulostaan.

Eli ei ole PDGA Europen sääntö.

hilarius
Viestit: 29
Liittynyt: To 07 Helmi 2013, 12:22
Oikea nimi: Juho Hautala
Seura: Talin Tallaajat

Re: Tuloskorttiin tehtävät merkinnät

ViestiKirjoittaja hilarius » Ti 15 Huhti 2014, 9:25

Tapanote kirjoitti:
hilarius kirjoitti:Eräälle schusterickille tuli muistaakseni +2 kuittauksen puuttumisesta, eli onko tämä nyt taas joku pdga europen erikoislinjaus?


En usko, että on tullut kuittauksen puuttumisesta rankkua. Jos viittaat Memorialiin, siinä Schusterick ei ollut laskenut ja merkinnyt kierrostulostaan.

Eli ei ole PDGA Europen sääntö.
Viittasin memorialiin, eli se oli väärinkäsitys minulta. Mulla on edelleen vahva eriävä mielipide tuosta totalista, mutta jos virallinen totuus on se, että ei tarvitse, niin eipä siitä sitten kannata alkaa taistellakaan.

ville
Viestit: 5750
Liittynyt: To 26 Kesä 2008, 7:28
Oikea nimi: Ville Kotamäki
Seura: Nummelan Frisbeeseura
Paikkakunta: Nummela

Re: Tuloskorttiin tehtävät merkinnät

ViestiKirjoittaja ville » Ti 15 Huhti 2014, 9:33

805.02 D
Kirjaaja merkitsee tuloskorttiin kunkin pelaajan väyläkohtaisen tuloksen heittojen kokonaismääränä sisältäen mahdolliset rangaistusheitot. Kierroksen kokonaistulos merkitään kaikkien väylätulosten yhteistuloksena sisältäen kaikki rangaistusheitot.
Merkinnän puuttuminen, tai minkä tahansa muun merkintätavan kuin luvun käyttäminen, tulkitaan virheelliseksi tulosmerkinnäksi, ja siitä rangaistaan alla olevan säännön mukaisesti.

Tapanote
PDGA Country Rep
Viestit: 7443
Liittynyt: To 10 Syys 2009, 8:44
Oikea nimi: Tapani Aulu
Seura: Tomoottajat Disc Golf
Paikkakunta: Turku

Re: Tuloskorttiin tehtävät merkinnät

ViestiKirjoittaja Tapanote » Ti 15 Huhti 2014, 9:34

hilarius kirjoitti:Viittasin memorialiin, eli se oli väärinkäsitys minulta. Mulla on edelleen vahva eriävä mielipide tuosta totalista, mutta jos virallinen totuus on se, että ei tarvitse, niin eipä siitä sitten kannata alkaa taistellakaan.


Pari lainausta sääntökirjasta kohdasta 805.02:
"Kirjaaja merkitsee tuloskorttiin kunkin pelaajan väyläkohtaisen tuloksen heittojen kokonaismääränä sisältäen mahdolliset rangaistusheitot. Kierroksen kokonaistulos merkitään kaikkien väylätulosten yhteistuloksena sisältäen kaikki rangaistusheitot.
Merkinnän puuttuminen, tai minkä tahansa muun merkintätavan kuin luvun käyttäminen, tulkitaan virheelliseksi tulosmerkinnäksi, ja siitä rangaistaan alla olevan säännön mukaisesti."

"Kunkin pelaajan on allekirjoitettava tuloskorttinsa kierroksen lopussa. Allekirjoituksellaan pelaaja vakuuttaa, että väyläkohtaiset tulokset ja yhteistulos ovat oikein kirjattuja. Pelaaja kantaa vastuun korttiinsa kirjatuista tuloksista myös silloin, jos tuloskortti palautetaan allekirjoittamattomana."

Jos kortissa olisi useampi kierros ja paikka näiden kierrosten yhteistuloksen laskemiselle, voisi tuon viimeisen kohdan ehkä tulkita tosiaan niinkin, että myös kierrosten yhteistulos tulisi merkitä. Mutta ei sitä niin ole vielä toistaiseksi missään tulkittu.

Koskaan en ole laskenut kierrosten yhteistulosta, enkä myöskään ole koskaan allekirjoittanut korttiani (protestina typerälle säännölle jossa selkeästi on kirjattu että ihan sama kirjoittaako vai ei). Koskaan ei ole tullut rankkuja ja jos olisi tullut, olisin protestoinut erittäin voimakkaasti.


Palaa sivulle “SÄÄNTÖPALSTA”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa