Sivu 1/3

Nelinkertainen tuloskirjaus

Lähetetty: Ke 23 Huhti 2014, 10:08
Kirjoittaja Tapanote
Kankaanpään Easter Openissa kokeiltiin USDGCssä käytettävää nelinkertaista tuloskirjausta näillä ohjeilla:

"Kun normaalisti kirjuri kysyy tulokset ja kirjaa vuorollaan, nyt jokainen kirjaa joka väylän jälkeen omaan korttiinsa kaikkien tulokset.
Eli jokaisella pelaajalla on oma kortti, johon kirjataan ryhmän jokaisen pelaajan tulos. Kierroksen lopuksi ryhmä tarkistaa, että tulokset täsmäävät. TD:lle palauttaessa ryhmän kortit tulee tietenkin olla identtisiä."

Itselleni asti kantautunut viesti oli yksinomaan positiivista ja tätä toivottiin käyttöön kaikissa kisoissa. Kuulemma kirjaaminen oli yhtä nopeaa ja sillä napattiin useampia kirjausvirheitä, joita olisi muuten tullut. Ja kuulemma jo johonkin tulevaan kisaan se jo päätettiin ottaakin.

Mitkä olivat pelaajien kokemukset? Oliko huonoja puolia? Järjestäjälle ainoa huono puoli on se, että kortteja pitää tulostaa paljon =D

Re: Nelinkertainen tuloskirjaus

Lähetetty: Ke 23 Huhti 2014, 11:23
Kirjoittaja Mikke
Onnistunut kokeilu. Ennen kisaa ajatuksen tasolla tuntui hankalalta, mutta itse kisassa tulosten kirjaus sujui todella mukavasti ja samalla tulee kontrolloitua muistaako kaikki heittonsa oikein.

Forestonlinescoring on kanssa käyttökelpoinen idea, pitää ottaa käyttöön am-tourin kisaan ratkaisuvaiheisiin.

Ainoat huonot puolet on siinä, että tulostin jo seuraaviin kisoihin kortit valmiiksi joita en raaski hyljätä; toisena että vasta hankituista kansioista tulee tämän myötä vähän tarpeettomia 8)

Re: Nelinkertainen tuloskirjaus

Lähetetty: Ke 23 Huhti 2014, 12:45
Kirjoittaja Juhani
Entäs jos olisi kuitenkin se oma tuloskortti (vanhaan tapaan), johon itse merkkaa oman tuloksen? Sitten olisi erillinen tyhjä kortti, tai oman kääntöpuli, johon raapustetaan muiden nimiä ja tuloksia.

Re: Nelinkertainen tuloskirjaus

Lähetetty: Ke 23 Huhti 2014, 13:20
Kirjoittaja zaia
Itse pidän positiivisena asiana että reippaasti pyritään hakemaan meidän lajille uusia tapoja luotettavaan tuloskirjaukseen joka itsessään estää epärehellisyyden. Jos samaa on käytetty golfin puolella niin tuskin se aivan huono tai uusi keksintö on. Joten itse luin mielenkiinnolla nelikirjauksesta ja mietin välittömästi että saisiko tuon jollain tavalla käyttöön esim. Tali Openiin niin olisi välittömästi yksi asia vähemmän huolehdittavaa.

Joten kerro Tapani lisää. Millaiset tuloskortit teillä oli ja miten niitä kuljetetaan mukana? Montako tuloskorttia piti printata per pelaaja? Jätetäänkö kierroksen jälkeen kaikki kortit tuloskirjaukseen ja onko joka kierrokselle omat korttinsa vai miltä ne näyttivät?

Re: Nelinkertainen tuloskirjaus

Lähetetty: Ke 23 Huhti 2014, 13:29
Kirjoittaja Tapanote
Meillä oli tällaiset tulosliuskat käytössä jokaiselle: https://www.dropbox.com/s/qpe1167g0ci6c ... 202014.ods

Laput oli tulostettu tyhjinä ja joka kierroksen alussa ryhmän jäsenet kirjoittivat itse nimet lappuihin samaan järjestykseen. Golflähdöillä joudutaan aina joskus yhdistämään ryhmiä (vain pari kertaa tässä kisassa), joten tyhjät laput olivat pienempi vaiva järjestäjille. Toki pelaajille pikku lisävaiva, mutta ei näyttänyt häiritsevän liiemmin.

Laput olivat siis ihan irtonaisia ilman erillisiä suojia. Kulkivat kuulemma kätevästi taskussa kaikissa bägeissä tai ihan takin/housun taskussa. Tietysti sateella suojattomuus voisi tarkoittaa paperisilppua, mutta toisaalta taskuun mahtuva pysyy ehkä jopa paremmin kuivana kuin huonosti reppuun mahtuvassa kansiossa.

Tulostimme aluksi 600 tyhjää lappua, eli jokaiselle pelaajalle 3 (170x3 ja varalappuja kasa). Vain kerran taisi mennä pelaajalta lappu hukkaan, vaikka monessa ryhmässä otettiinkin yksi varalappu kiessille sitä varten.

Kaikki laput jätettiin tuloskirjaukseen, jossa me vilkaisimme nopealla silmäyksellä että oli identtisiä ja vain yhdestä syötettiin. Väliscoringissa otettiin puhelimella kuva ja näpyteltiin heti kun ehdittiin. (Käytimme myös livescoringia kärkiryhmille whatsapin välityksellä radalta kisateltalle).

Joka kierrokselle oli oma lappunsa. Muitakin tapoja varmasti olisi, kuten tuo Juhanin ehdottama, jossa olisi yhden pelaajan kaikki 3 kierrosta toisella puolella ja sitten niitä muiden rivejä takapuolella tms. Mutta ehkä se olisi hankalampi ja aikaavievämpi tapa.

Re: Nelinkertainen tuloskirjaus

Lähetetty: Ke 23 Huhti 2014, 13:34
Kirjoittaja Tee8mu
Mites tulosten yhteenlasku. Laskeeko kaikki omiin kortteihinsa kaikkien tulokset ja sitten vain tarkistetaan ristiin, vai toimitteko jotenkin toisin?
Jos noin toimitaan, tulee hyötyä myös siitä, että saadaan turhat yhteenlaskuvirheet pois kokonaan ja rangaistukset niistä minimiin.

Ja sit vielä varmistus siihen, että tuloksia ei siis kysytä tai ilmoiteta väylän jälkeen vaan jokainen laittaa "oman mielipiteensä" korttiin.

Re: Nelinkertainen tuloskirjaus

Lähetetty: Ke 23 Huhti 2014, 13:41
Kirjoittaja Tapanote
Kaikki laskevat ja merkitsevät kaikkien tulokset kaikkiin kortteihin. Näin tosiaan vältetään yhteenlaskuvirheitä. Tässä kisassa 500 kierrostuloksesta vain 2 oli laskettu väärin. Eli ihan 100 % ei päästy, mutta hyvin lähelle.

Toki tulokset kysytään, sanotaan ääneen ja kirjataan yhdessä samaan tapaan kuin ennenkin. Tai näin ohjeistin pelaajia, en tietenkään tiedä miten oikeasti on toimittu. Nyt vain kaikki kirjaavat. Useimmat ryhmät tarkistivat yhteenpitävyyden ainakin ennen puolivälin scoringia, toiset kuulemma useammankin kerran.

Re: Nelinkertainen tuloskirjaus

Lähetetty: Ke 23 Huhti 2014, 14:07
Kirjoittaja raaraa
Ihan hyvin tuo toimi, vaikka ei kokemusta tullut kuin yhdestä kierroksesta mahataudin viedessä mehut miehestä.

Torstaina kävin viikkokisassa reenirundimielessä, jossa tuota jo harjoiteltiin, jostain syystä torstaina oli jotenkin paljon rasittavampi systeemi kuin varsinaisella kisakierroksella. Ehkä asiaan vaikutti kisan "vakavuus" perjantaina, ettei yhtään haitannut pitää kirjaa kaikkien puolesta ja koko ajan. "viikkokisahöntsäilyssä" hieman typerän tuntuista.

Miinuksia en juuri asiasta löydä (ehkä huonossa säässä voisi olla hankalaa, kun jokaisen pitäisi suojella omaa lappuaan), positiivista kylläkin. Esittelyt hoitu mukavasti kun piti varmistella pelaajien nimet korttiin oikein ja samaan järjestykseen. Loi myös tiettyä varmuutta, että oli moneen kertaan kirjattu.

Kirjaaminen oli sujuvaa, omassa poolissa hieman vaihteli kirjaamistapa, joko sama henkilö kysyi vuorotellen kaikilta tuloksen tai sitten kaikki sanoi vuorotellen oman nimensä ja tuloksensa lapun järjestystä noudattaen. Molemmat tavat toimi ok.

Kaikenkaikkiaan ok systeemi ainakin näin hyvällä säällä.

Re: Nelinkertainen tuloskirjaus

Lähetetty: Ke 23 Huhti 2014, 15:03
Kirjoittaja Jani
Onko tuollainen nykyään sallittua? Jokin aika sitten ehdotin liiton kokouksessa, että liiton alaisissa kisoissa käytettäisiin tuplakirjanpitoa. Kokous huusi yksimielisesti, että moinen on sääntöjenvastaista. Sääntökirjasta en löytänyt mitään kohtaa, jossa tämä olisi kielletty, mutta uskon kyllä hallituksen jäsenten osaavan säännöt itseäni paremmin, joten luin kaiketi sääntökirjaa väärin.

Re: Nelinkertainen tuloskirjaus

Lähetetty: Ke 23 Huhti 2014, 15:06
Kirjoittaja Tapanote
Tarkoitettiinko sen vaatimisen kaikilta kisanjärjestäjiltä olevan sääntöjenvastaista? Ei kai siinä kirjaustavassa sinällään ole mitään sääntöjenvastaista. Käytetäänhän sitä USDGCssä, joka on kisoista "suurin". Tosin on siellä kyllä muutakin tavallisesta poikkeavaa käytössä.

Re: Nelinkertainen tuloskirjaus

Lähetetty: Ke 23 Huhti 2014, 15:09
Kirjoittaja Jani
Ymmärsin, että tuplakirjanpito on paha paha, yksittäisessäkin kisassa.

Re: Nelinkertainen tuloskirjaus

Lähetetty: Ke 23 Huhti 2014, 16:50
Kirjoittaja zaia
Jani kirjoitti:Onko tuollainen nykyään sallittua? Jokin aika sitten ehdotin liiton kokouksessa, että liiton alaisissa kisoissa käytettäisiin tuplakirjanpitoa. Kokous huusi yksimielisesti, että moinen on sääntöjenvastaista. Sääntökirjasta en löytänyt mitään kohtaa, jossa tämä olisi kielletty, mutta uskon kyllä hallituksen jäsenten osaavan säännöt itseäni paremmin, joten luin kaiketi sääntökirjaa väärin.
Mä taisin olla paikalla ja siitä on nyt pari vuotta aikaa. Ja kyllä, silloin ajatus tuntui vieraalta mutta kai tässä kaikkien on osattava myös muuttua ajan kanssa. Ei me mun mielestä puhuttu sääntöjenvastaisuudesta vaan siitä että koettiin entisen mallin ja reilun pelin hengen riittävän. Ja sitä työläyttä taidettiin kanssa käyttää syynä miksei. Taisit sanoa että silloin jo piditte Harjulla tuplakirjausta kun se reilu peli oli hieman liikaa odotettu innokkaasti tuloskasvua odottavilla pelaajanaluilla tai jotain sinnepäin. Ehkä nyt ollaan lähempänä sitä tilannetta että peli varmasti pysyy reiluna jos kaikki kirjaavat, ettei epäilyksille kerta kaikkiaan jää sijaa ja samalla korjaantuu huolimattoman kirjaajan virheet.

Re: Nelinkertainen tuloskirjaus

Lähetetty: Ke 23 Huhti 2014, 18:10
Kirjoittaja AnitaM
Heippa.
Kyllä oli nelinkertainen kirjanpito aivan loistava ratkaisu. Toimi meillä naisilla ainakin hyvin. Jokainen sanoi aina oman tuloksensa väylältä, sekä 9 väylän jälkeen tarkastettiin että rivit täsmää. 18-väylän jälkeen jokainen luetteli oman lottorivinsä ja tämän jälkeen yhteenlaskut ja vielä kerran tarkastus..;)


Ja positiivisena juttuna huomasin ainakin meidän ryhmässä että kaikki seurasivat tarkemmin missä muiden kiekot menee.

Ainakin meillä Oulussa otetaan tämä kirjanpitosysteemi käyttöön liitonalaisissa kisoissa

Re: Nelinkertainen tuloskirjaus

Lähetetty: Ke 23 Huhti 2014, 19:33
Kirjoittaja Nina
Systeemi oli minunkin mielestä hyvä ja toimiva. Ainut kysymysmerkki on, että miten lippulaput olisi säilyneet sateessa ilman mitään suojaa tms. Joku muovitasku pitänee hommata bägiin varmuudeksi. Toinen vaihtoehto on se, että lippulappuset olisivat kestävämpää materiaalia, ei paperia. Muistaakseni esim. Kaatiksen kisojen tuloskortit olivat kovempaa ja kestävämpää materiaalia (kuten golf tuloskortit). Loistava systeemi!!

Re: Nelinkertainen tuloskirjaus

Lähetetty: To 24 Huhti 2014, 15:20
Kirjoittaja SamuliKL
Nina kirjoitti:Systeemi oli minunkin mielestä hyvä ja toimiva. Ainut kysymysmerkki on, että miten lippulaput olisi säilyneet sateessa ilman mitään suojaa tms. Joku muovitasku pitänee hommata bägiin varmuudeksi. Toinen vaihtoehto on se, että lippulappuset olisivat kestävämpää materiaalia, ei paperia. Muistaakseni esim. Kaatiksen kisojen tuloskortit olivat kovempaa ja kestävämpää materiaalia (kuten golf tuloskortit). Loistava systeemi!!
Tällainen synteettinen paperi voisi olla aika hyvä juttu: https://www.wulffinkulma.fi/tuote/23518 ... Group=2847. Ei yhtä halpaa kuin tavallinen paperi, mutta isoissa kisoissa suhteellisen pieni kuluerä (?).