Sivu 1/1

Väärin laskettu kierrostulos, ei rangaistusta

Lähetetty: Ma 11 Touko 2015, 20:05
Kirjoittaja JanneL
Terve kaikille!

Mm. tähän http://frisbeegolfliitto.fi/2015/05/11/ ... -tourilla/ Leon caseen viitaten, niin onko muilla halua päästä eroon tuosta kierrostuloksen laskuvirheestä tulevasta rangaistuksesta? Fribakisat ei pitäisi olla matematiikkakisoja, kunhan pelaaja vaan tarkistaa ja kuittaa reikätulokset oikeiksi. Järjestäjä/Excel/muu automatiikka laskee joka tapauksessa aina kierrostulokset, niin laskuvirheestä rankaisu on mielestäni ihan turhaa ja enemmänkin väärin pelaajia kohtaan.

En ole koskaan kuullut hyvää perustetta ko. säännölle enkä kenenkään pelaajan kannattavan säännön olemassa oloa. Voisiko esim. SFL:n hallitus miettiä asiaa ja yrittää saada tuon säännön pois käytöstä?

Nykyisin yleistyvä nelinkertainen kirjanpito toki käytännössä estää laskuvirheet, mutta kaikissa kisoissa (kuten nähtävästi Euro Tourilla) se ei ole käytössä.

Re: Väärin laskettu kierrostulos, ei rangaistusta

Lähetetty: Ma 11 Touko 2015, 20:19
Kirjoittaja Juhanuha
Ihan näin henkilökohtaisen mielipiteen kerron nyt. Ajatus on noin ihan hyvä ja ei tuosta pitäisi saada rankkua. Mutta...

Kaikki kisat eivät ole sellaisia missä on tulospalvelu sähköisenä. Monessa kisassa on kierrosten välissä todella lyhyt tauko ja jos pelaajat eivät ole laskeneet tuloksia, on TD aika heikoilla. Eli ihan siitä syystä tuloksen laskeminen on minun mielestäni pelaajan homma. Valitettavasti siinä on myös oltava rankku jotta ne tulokset sitten myös laskettaisiin.

Voisiko TD käyttää valtaansa ja kertoa pelaajakokouksessa ettei tulosta ole pakko laskea ja siitä ei saa rankkua jos tekee ja vaikka vahingossa väärinkin laskee?

Re: Väärin laskettu kierrostulos, ei rangaistusta

Lähetetty: Ma 11 Touko 2015, 20:52
Kirjoittaja JanneL
Olen ollut järjestämässä useita kisoja 90-luvulla "aikana ennen Internetiä" ja silloinkin olemme aina järjestäjän toimesta laskeneet kierrostulokset. Ja tulokset on laitettu vaikka käsin kirjoitettuna A4:lle ja teipattuna vaikka auton kylkeen. Silloin on toki ollut myös muut pelaajat apuna tuloksia tarkistettaessa, jos järjestäjältä on kädet loppuneet kesken. Eli aikataulu ei ole mikään peruste rangaistukselle.

Re: Väärin laskettu kierrostulos, ei rangaistusta

Lähetetty: Ti 12 Touko 2015, 14:45
Kirjoittaja hece
Kierrostulos toimii myös TD:lle varmistuksena että tuli naputeltua (kauheessa kiireessä) rivi oikein kun kierrostulos täsmää. Helpottaa siten myös vähän TD:n hommaa.

Re: Väärin laskettu kierrostulos, ei rangaistusta

Lähetetty: Ke 13 Touko 2015, 20:35
Kirjoittaja Top1
TD ominaisuudessa, kun niitä scoreja tarkastaa kierrosten välillä, niin se väärin laskettu tulos aiheuttaa moninkertaisen tarkastamisen, myös apu TD:n toimesta.

Rangaistus on paikallaan ja oikeudenmukainen. Jos koko pooli laskee tuloksen väärin, niin voi, voi (toki kaikki kierrättää kortin poolissa, eikö?).

Sattunut myös omalle kohdalle, penalti nimittäin.

Re: Väärin laskettu kierrostulos, ei rangaistusta

Lähetetty: To 14 Touko 2015, 13:14
Kirjoittaja raaraa
Ihan paikallaan on rankku, peruskauraa huolehtia omista heitoistaan ja jos epäilyttää päässälaskutaito, niin monenmoista tekniikkavimpainta laskimineen on nykyisin lähes kaikilla laukussa/taskussa. Rankun mahdollisuus antaa motivaation tarkastaa tuloksen ja vaatimus omaan laskemiseen toimii myös useana varmistuksena, että kierros oikeasti tulee oikein. Nythän tulos menee pelaajan, yleensä myös poolin sekä toimitsijoiden läpi, mikä varmasti myös toimitsijaapuolella nopeuttaa jos pelaaja ja toimitsija on tuloksesta samaa mieltä. Jos näistä ei rankkuja annettaisi, niin osalla perseily ja "hällä väliä" -asenne tuloksen laskemiseen todennäköisesti lisääntyisi.

Ja rankku jos tulee, niin kannattaa vielä pelaajanakin tarkistaa, että meni oikein. Itsellä on kertaalleen näin käynyt, että rankkua meinattiin oikein lasketusta antaa, kun toimitsijapuoli oli saanut tulokseksi 2 enemmän kuin allekirjoittanut ja pooli, ja jos ei ois tuloskortissa ollut R perässä olis se väärä tulos jäänyt voimaankin.

Re: Väärin laskettu kierrostulos, ei rangaistusta

Lähetetty: Pe 15 Touko 2015, 9:30
Kirjoittaja KajsaW
Ilman muuta rangaistusta sääntörikkeestä. Henkilökohtaisesti pidän tätä hyvänä sääntönä.

Ja sitten muutama sana asiasta näin kisan järjestäjän silmin.

Lauantaina tuli järjestettyä vuoden ensimmäinen PDGA-kisa, mukana oli 90 pelaajaa ja pelattiin yhdessä lohkossa. Kierrosten välille oli jätetty aikaa reilu tunti, ja se riitti juuri ja juuri pakollisiin hommiin: syöttää tulokset kisakoneeseen, laittaa laput tulosjärjestykseen ja kansioihin seuraavaa kierrosta varten - niin ja pikaisesti hotkia vähän evästä. Eli myös lyhyessä ajassa ehtii käyttää tuloksia kisakoneen kautta, jos haluaa. Itse TD:nä suosin tosiaan Kisakonetta tarkistuslaskennassa, sillä luotan siihen enemmän kuin omaan päässälaskutaitooni ja se on kohtalaisen nopea käyttää kahdestaan. Toinen luettelee, toinen näpyttelee.

Mutta jos aikaa ei ole noin paljon, tai ei ole mahdollista käyttää tietokonetta/tablettia, on vain luotettava siihen, että pelaajan itse laskema kierrostulos on oikein, ja jakaa seuraavan kierroksen ryhmät sen tuloksen perusteella, jos ei siis ehdi manuaalisesti käymään kaikkia lappuja läpi.