Tali Openissa keskusteltua

Sääntöihin liittyvät keskustelut.

Valvoja: HALLITUS

poimis
Viestit: 2409
Liittynyt: Ke 26 Loka 2005, 11:14
Oikea nimi: Sami Poimala
Seura: Talin Tallaajat
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Tali Openissa keskusteltua

Viesti Kirjoittaja poimis » Ma 30 Kesä 2008, 11:41

- Jos kiekko on OB:lla, ja koskee OB-rajaan, kiekko on ulkona. Toisin sanoen, jos kiekko on vähänkin sisällä, se on sisällä.

- Jos kiekko menee mandon väärältä puolelta, ja päätyy OB:lle, peliä jatketaan mandosäännön mukaan. Sillä minne kiekko päätyy, ei ole merkitystä (jos se siis päätyy ainakin mandon väärälle puolelle).

- Jos kiekko menee mandon ohi, osuu puuhun, kimpoaa takaisin mandon paremmalle puolelle, mutta OB:lle, silloin kiekko on OB.

=> Mando on missattu jos ja vain jos kiekko menee mandon ohi ja jää väärälle puolelle
=> Mando on suoritettu oikein, jos kiekko kerrankin menee kiertopisteen oikealta puolelta, riippumatta siitä, pomppaako kiekko takaisin

- Jos kiekko menee OB:lle, eikä sitä löydy, kiekko tuomitaan OB:ksi, jos ryhmä on varma että se meni OB:lle (esim. näki selvästi, kuinka se meni Vermoon asti). Tällöin pelaaja saa normaalin OB-säännön mukaan valita, heittääkö samasta paikasta uudestaan vai sieltä, mistä kiekko meni OB:lle.

- Jos pelaaja heittää väärältä lieltä, pelaaja jatkaa väylän loppuun ikäänkuin lie olisi ollut hänen omansa. Tulokseen lisätään kaksi rangaistusheittoa.

- Jos pelaaja heittää tahallaan väärältä lieltä pyrkien saamaan tällä etua, pelaaja suljetaan kilpailusta.

- Jos pelaaja heittää avausheiton väärältä tiiltä, ja rike huomataan ennen seuraavaa heittoa, pelaajan on avattava uudelleen oikealta tiiltä, ja väärästä kohtaa heitettyä heittoa pidetään harjoitusheittona.

JohnEagle
Viestit: 673
Liittynyt: Ke 06 Kesä 2007, 12:58
Oikea nimi: Janne Kotka
Paikkakunta: kangasala

Viesti Kirjoittaja JohnEagle » Ma 30 Kesä 2008, 12:26

"- Jos pelaaja heittää väärältä lieltä, pelaaja jatkaa väylän loppuun ikäänkuin lie olisi ollut hänen omansa. Tulokseen lisätään kaksi rangaistusheittoa. "

eli jos esim fiktiivinen Timo P heittää talin ykkösellä toisella heitolla leivän kupin alle ja itse heitän myrkkypyltsi-ob:lle, voisin epähuomiossa kipittää Timo:n kiekolle ja dropata vahingossa oman heittoni sisälle näin saaden tulokseksi vitosen?

Tosin vaikka tämä olisikin sallittua lupaan henkilökohtaisesti kakkia sen henkilön bägiin joka tämäntyyppisen urotyön suorittaa.

Paavo
Viestit: 106
Liittynyt: To 21 Kesä 2007, 9:38
Oikea nimi: Paavo Torkkola
Seura: Frisbeegolfseura 7k
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: Tali Openissa keskusteltua

Viesti Kirjoittaja Paavo » Ma 30 Kesä 2008, 12:43

JohnEagle kirjoitti:"- Jos pelaaja heittää väärältä lieltä, pelaaja jatkaa väylän loppuun ikäänkuin lie olisi ollut hänen omansa. Tulokseen lisätään kaksi rangaistusheittoa. "

eli jos esim fiktiivinen Timo P heittää talin ykkösellä toisella heitolla leivän kupin alle ja itse heitän myrkkypyltsi-ob:lle, voisin epähuomiossa kipittää Timo:n kiekolle ja dropata vahingossa oman heittoni sisälle näin saaden tulokseksi vitosen?

Tosin vaikka tämä olisikin sallittua lupaan henkilökohtaisesti kakkia sen henkilön bägiin joka tämäntyyppisen urotyön suorittaa.
poimis kirjoitti:- Jos pelaaja heittää tahallaan väärältä lieltä pyrkien saamaan tällä etua, pelaaja suljetaan kilpailusta.
Eli varmaan olis parempi olla joku lääkärintodistus sokeudesta ja dementiasta mukana, jos meinaa saada tuon menemään läpi. ;)
Viimeksi muokannut Paavo, Ma 30 Kesä 2008, 14:02. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Juhani
Viestit: 108
Liittynyt: La 06 Loka 2007, 11:57

Viesti Kirjoittaja Juhani » Ma 30 Kesä 2008, 13:43

Huomasin vielä semmoisen jutun että jotkut heitteli niin että vain toinen jalka oli tiillä ja toinen kosketti maata tiin vieressä. Eikös tiiltä heitettäessä kaikki tukipisteet pitäisi olla laatalla?

Avatar
zaia
Viestit: 6305
Liittynyt: To 12 Tammi 2006, 13:24
Oikea nimi: Saija Lehto
Seura: Talin Tallaajat
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja zaia » Ma 30 Kesä 2008, 15:10

Juhani kirjoitti:Huomasin vielä semmoisen jutun että jotkut heitteli niin että vain toinen jalka oli tiillä ja toinen kosketti maata tiin vieressä. Eikös tiiltä heitettäessä kaikki tukipisteet pitäisi olla laatalla?
803.02 Avausheitto
A. Kunkin väylän pelaaminen alkaa avauspaikalta suoritetulla heitolla. Kun
kiekko irtoaa heittäjästä, kaikkien heittäjän tukipisteiden on oltava avauspaikan alueen sisäpuolella ja heittäjän on koskettava avauspaikan
pintaan vähintään yhdellä tukipisteellä. Jos avauspaikalla on tiilaatta, kaikkien tukipisteiden on oltava kiekon irrotessa tiilaatalla, ellei kilpailunjohtaja ole muuttanut avauspaikkaa turvallisuussyistä.

Juksa
Viestit: 3
Liittynyt: Ke 30 Tammi 2008, 15:40
Oikea nimi: Jukka Kaakinen
Seura: West Coast Disc Golfers Kokkola
Paikkakunta: Pietarsaari

Viesti Kirjoittaja Juksa » Ma 30 Kesä 2008, 15:10

Jos OB-raja on maalattu, kumpi on merkitsevä reuna? Sisäreuna?

ts. Kiekko puoliksi viivan päällä, muuten ob:lla -> ob?

Avatar
Ari
Puheenjohtaja
Viestit: 7265
Liittynyt: Ke 10 Tammi 2007, 11:57
Oikea nimi: Ari Penttala
Seura: Nummelan Frisbeeseura
Paikkakunta: Nummela

Viesti Kirjoittaja Ari » Ma 30 Kesä 2008, 15:14

Kiekon pitää olla kentän puolella edes vähän. Eli Ob + viiva on OB.
Viiva on siis OB:lla.

poimis
Viestit: 2409
Liittynyt: Ke 26 Loka 2005, 11:14
Oikea nimi: Sami Poimala
Seura: Talin Tallaajat
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja poimis » Ma 30 Kesä 2008, 16:05

zaia kirjoitti: Jos avauspaikalla on tiilaatta, kaikkien tukipisteiden on oltava kiekon irrotessa tiilaatalla,
Kannattaa huomata tuo sana tukipisteiden. Eli on aivan laillista seistä vain toisella jalalla tiillä siten, että toinen jalka on ilmassa tiilaatan ulkopuolella.

Tuosta OB-rajasta on nyt ollut niin paljon epäselvyyttä, että otetaas rautalanka avuksi: http://docs.google.com/Doc?id=ddccspcz_8hmp2kggk

Avatar
Jaani
Viestit: 3077
Liittynyt: Ti 23 Tammi 2007, 19:16
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Jaani » La 05 Heinä 2008, 10:44

Tuli pelin tiimellyksessä huomattua Talin 9. reiällä ob-kysymys: Ob-raja loppui vasemmalla puolen isoon koivuun. Mihin ob-raja tästä jatkuu, vai jatkuuko? Kuvitellaanko ob-rajan jatkuvan linjan suuntaisesti, vai tekevän 90 asteen kulman, vai loppuuko raja kuin seinään, jolloin kaikki liet rajan päätepisteen loputtua ovat inbounds?

Avatar
Jaani
Viestit: 3077
Liittynyt: Ti 23 Tammi 2007, 19:16
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Jaani » La 05 Heinä 2008, 10:52

poimis kirjoitti:
Kannattaa huomata tuo sana tukipisteiden.http://docs.google.com/Doc?id=ddccspcz_8hmp2kggk
Tuli vain tuosta mieleen pieni kuriositeetti, eli mikäli kiekko makaa vaikka jyrkällä kalliolla niin, ettei kiekon taakse pääse turvallisesti seisomaan, saa tukipiste olla vaikka vapaan käden kämmen. Tämä monesti unohtuu ja aletaan riskillä tasapainoilla jyrkillä alustoilla. Se on äkkiä sairaalakeikka...

poimis
Viestit: 2409
Liittynyt: Ke 26 Loka 2005, 11:14
Oikea nimi: Sami Poimala
Seura: Talin Tallaajat
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja poimis » La 05 Heinä 2008, 11:55

Jaani Länsiö kirjoitti:Tuli pelin tiimellyksessä huomattua Talin 9. reiällä ob-kysymys: Ob-raja loppui vasemmalla puolen isoon koivuun. Mihin ob-raja tästä jatkuu, vai jatkuuko? Kuvitellaanko ob-rajan jatkuvan linjan suuntaisesti, vai tekevän 90 asteen kulman, vai loppuuko raja kuin seinään, jolloin kaikki liet rajan päätepisteen loputtua ovat inbounds?
Vastoin yleisiä luuloja, säännöt eivät ota kantaa siihen, jatkuuko raja suoraan vai tekeekö 90-asteen mutkan. Tuo on selkeä ratasuunnitteluvirhe, ja ratamestarin / TD:n pitää vain ottaa kantaa, miten OB:n on tarkoitus jatkua.
Jaani Länsiö kirjoitti: Tuli vain tuosta mieleen pieni kuriositeetti, eli mikäli kiekko makaa vaikka jyrkällä kalliolla niin, ettei kiekon taakse pääse turvallisesti seisomaan, saa tukipiste olla vaikka vapaan käden kämmen. Tämä monesti unohtuu ja aletaan riskillä tasapainoilla jyrkillä alustoilla. Se on äkkiä sairaalakeikka...
Tarkoitatko esimerkiksi, että vapaalla kädellä voi vaikka nojata puuhun? (Mikä on siis sallittua)

Tuli tuosta mieleeni sangen hauska manööveri, mikä tuli tehtya talin #8:lla viime torstaina. Olin periaatteessa puttipaikalla siinä koria ennen olevassa metsikössä, mutta lie oli niin huono, ettei siitä normaalia stanssia saanut otettua. Noh, oikea jalka markkerin taakse, ja vasemman jalan pujottelin takanani olevien puitten väliin siten, että käytännössä roikuin vasemmasta jalastani (jyrkästi eteenpäin nojaten). Ei mikään paras mahdollinen puttiasento, mutta ainakin pääsin puttaaman ilman esteitä :)

Jani
Viestit: 1143
Liittynyt: To 03 Marras 2005, 22:18

Viesti Kirjoittaja Jani » La 05 Heinä 2008, 12:13

Jaani Länsiö kirjoitti: Kuvitellaanko ob-rajan jatkuvan linjan suuntaisesti, vai tekevän 90 asteen kulman, vai loppuuko raja kuin seinään, jolloin kaikki liet rajan päätepisteen loputtua ovat inbounds?
Tuodaan nyt tähänkin vertailua golfin säännöistä: Viimeisen out of bounds -tolpan pää on maalattu mustaksi, ja outin raja loppuu siihen, 90 asteen kulmassa linjaan nähden. Pallo on siis kentällä, jos se on ohittanut viimeisen tolpan. Simppeli sääntö. Suosittelen tähänkin lajiin.

poimis
Viestit: 2409
Liittynyt: Ke 26 Loka 2005, 11:14
Oikea nimi: Sami Poimala
Seura: Talin Tallaajat
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja poimis » La 05 Heinä 2008, 17:25

Jani kirjoitti:Suosittelen tähänkin lajiin.
Suggestions for improvements to the next revision should be in writing
and made to:
Carlton Howard
3616 Willow Bluff Drive
Raleigh, NC USA 27064
chh3 @ coastalfcu . org

Vastaa Viestiin