Kengät fribaukseen?

Keskustelua frisbeegolfista

Valvoja: HALLITUS

Matusowi
Viestit: 14
Liittynyt: Su 24 Touko 2009, 7:29
Oikea nimi: Mikko Ylätalo
Paikkakunta: Oulu

Re: Kengät fribaukseen?

Viesti Kirjoittaja Matusowi »

Salomonin XA PRO 3D Ultra GTX kengillä pelailen kolmatta kautta. Eka pari kesti yhden kesän hirmuisella reenimäärällä ja lähes 100kg elopainolla, toinen pari oli käytössä viime kesän vähän pienemmillä reenimäärillä ja vielä mennään samalla parilla... pohjat tasaisesti kulunu kengistä eikä irvistä paljoakaan reunoilta. Ja on erittäin hyvät jalkaan kuten monet muutkin ovat todenneet jo täällä
Elämä o taisteluu... Päiväl leivästä ja yöllä reiästä!
Joksa
Viestit: 619
Liittynyt: Pe 14 Loka 2005, 7:44
Oikea nimi: Joksa
Seura: Disc Golf Club Tampere

Re: Kengät fribaukseen?

Viesti Kirjoittaja Joksa »

Salomon Exit 2 GTX on kova sana
Heitän koko ajan kupille ja otan kakkosta korttiin niin eiköhän se Markokin siitä hyydy.
- Hege
japina
Viestit: 21
Liittynyt: Ke 03 Kesä 2009, 21:21
Oikea nimi: Jarmo Rantanen
Paikkakunta: Kangasala

Re: Kengät fribaukseen?

Viesti Kirjoittaja japina »

Merrell intercept sport tai intercept GTXhttp://www.merrell.com/FI/fi-FI/Product ... mensions=0. Vibramin kevyellä nappulalla oleva päkiästä taipuisa pohja, suht. kevyet ja kestävät.

Olen myös harkinnut niitä bare foot running kenkiä fribaukseen http://www.merrell.com/FI/fi-FI/Product ... mensions=0. Onko jollain ollut jo käytössä? Toimiiko?
http://www.frisbeeservice.fi Todella hyvä frisbeekauppa.
jiiärrä
Viestit: 919
Liittynyt: To 20 Elo 2009, 21:41
Oikea nimi: Janne Räsänen
Seura: Talin Tallaajat

Re: Kengät fribaukseen?

Viesti Kirjoittaja jiiärrä »

En ole kuullut Merrelin paljasjalkakengästä mitään. Mulla on Vibram Komodosport kengät, joissa on 3 millin paksuinen pohja. Lisäpaksuus Merrelissä on varmaan hyvästä, mutta varpaiden eristys toisistaan on tosi kova sana. Komodosportien pohja on kuuma kesällä siksi, ettei ilma kierrä. Kaikki kosteus tulee sivusta läpi, kun pohja on niin matala, joten Merrell saattaa kärsiä samasta. Kannattaa tutkia asiaa. Vibramin pohja Komodosportissa ei ole kovin pitävä, mikä tuli yllätyksenä, kun käteen kumi tuntui aika pitävältä. Kostealla alustalla pito katoaa lähes kokonaan. Kuivalla alle ryntäysvauhdin pito ei ole sen isompi ongelma kuin milllään muullakaan kengällä. Eli jos alla on kova alusta ja kiviä tai tarpeeksi hiekkaa, sutimista tapahtuu, varsinkin rynnätessä. Tavan kävelyyn pito on mainio.

Merrellin pohjan pitoa kannattaa tutkia tarkkaan nurmikollakin, eikä vain kaupan lattialla, sillä Komodosportissa tulin tehokkaasti pönähtäneeksi. Kaupassa pito vaikutti hyvältä.

Ovat tosi keveitä kävellä, mutta saa varoa teräviin esineisiin astumista. Siltiksessä astuin sormenpaksuisen kannon päälle ja kipeää teki, vaikkei pohjaa läpäissytkään.
krimmu
Viestit: 102
Liittynyt: Ke 23 Syys 2009, 19:32
Oikea nimi: Kristian Kosonen
Seura:

Re: Kengät fribaukseen?

Viesti Kirjoittaja krimmu »

Kävi just niin kuin arvelinkin. Ostin kaks viikkoa sitten noi Salomonin XA PRO 3D Ultra GTX:t ja nyt jo pohja irtoaa! Kuus kertaa käyny heittämäs vissiin noi jalassa. Kallista lystii tääki nykyää on ku satasen kengät kestää pari viikkoa :D Aion kyllä käydä avautumassa kaupassa ja eiköhän sieltä uutta lenkkaria löydy. Kuitti tosin on roskiksessa mut luulis et löytyy arkistojen kätköistä ku kortilla maksoin.
jaNttu
Viestit: 276
Liittynyt: Ma 07 Syys 2009, 18:46
Oikea nimi: jani lempinen
Seura: Frisbeegolfseura 7k

Re: Kengät fribaukseen?

Viesti Kirjoittaja jaNttu »

Olen nyt muutaman viikon heitellyt rispiigolffia salomon XACOMP5 maastojuoksulenkkareilla. Alkuun pito tuntui liian hyvältä, mutta heti kun pienenpienet nappulat kuluivat pohjasta pois, niin kengät ovat alkaneet tuntumaan todella mukavilta fribaukseen. Ja se mikä on positiivista, mikään sauma ei vielä osoita rikkoutumisen merkkejä! Aikaisemmin käytössä olleet merrellit moab ja muut ovat kulahdelleet aika nopeasti =)
Tapanote
Toiminnanjohtaja
Viestit: 9124
Liittynyt: To 10 Syys 2009, 8:44
Oikea nimi: Tapani Aulu
Seura: Tomoottajat Disc Golf
Paikkakunta: Turku

Re: Kengät fribaukseen?

Viesti Kirjoittaja Tapanote »

Itse ostin loppukeväästä La Sportivan GTX-kengät ja nyt alkaa tulla varpaat läpi molemmista kengistä. Eipä nekään kauan kestäneet.
ville
Viestit: 5042
Liittynyt: To 26 Kesä 2008, 7:28
Oikea nimi: Ville Kotamäki
Seura: Nummelan Frisbeeseura
Paikkakunta: Nummela

Re: Kengät fribaukseen?

Viesti Kirjoittaja ville »

Tänään tuli hankittua ICEBUG Spirit olx suunnistuskengät. Päällisin puolin vettä hylkivä (ei siis sadekelille) hengittävä kuori, pitävän näköinen nastoitettu pohja, erittäin kevyet.
Edelliset suunnistuskengät ovat olleet ahkerassa käytössä jo neljättä vuotta ja vielä pelittävät (harjun hiekkapohjaista kenttää kierretty muutama sata kierrosta). Niitä vaan ei valmisteta enää :cry: Lisää tekstiä tulee kokemusten myötä...

Edit: ai niin, sadekelille suunnistusaappaat. Lyhyt varsi, kapea lesti (ei hölsky) nastat pohjissa. Ei juuri eroa lenkkareista, mutta varmasti pysyy jalat kuivina (mitä nyt vähän kesällä hikoaa :D )
Avatar
tuminoid
Site Admin
Viestit: 4063
Liittynyt: Ke 09 Kesä 2010, 13:45
Oikea nimi: Tuomo Tanskanen
Seura: Karkkilan Frisbeegolfkerho
Paikkakunta: Nummela

Re: Kengät fribaukseen?

Viesti Kirjoittaja tuminoid »

Mites nuo toimii esim Talin betonilaatoilla? Huonosti oletan...
ville
Viestit: 5042
Liittynyt: To 26 Kesä 2008, 7:28
Oikea nimi: Ville Kotamäki
Seura: Nummelan Frisbeeseura
Paikkakunta: Nummela

Re: Kengät fribaukseen?

Viesti Kirjoittaja ville »

tuminoid kirjoitti:Mites nuo toimii esim Talin betonilaatoilla? Huonosti oletan...
Ainakin nuo edelliset toimii ihan ok. Märälläkin kelillä pito on "sopiva" nastojan ansiosta. Uusista toivottavasti saadaan kokemusta sunnuntaina kun (jos) on kuiva keli.
ajarvine
Viestit: 9
Liittynyt: Ti 01 Syys 2009, 13:16

Re: Kengät fribaukseen?

Viesti Kirjoittaja ajarvine »

japina kirjoitti: Olen myös harkinnut niitä bare foot running kenkiä fribaukseen http://www.merrell.com/FI/fi-FI/Product ... mensions=0. Onko jollain ollut jo käytössä? Toimiiko?
Testattu on ja toimivat loistavasti, niin kuivalla kuin sateellakin (Talissa). Minkäänlaista lipsumista ei ollut havaittavissa niin nurmikolla kuin betonisilla alustoillakaan. Tosin perusmalleissa hengittävyys ja ilmavuus kostautuvat sadekelillä läpimärillä jaloilla, mutta jostain syystä ainakaan ilman sukkia käytettäessä, ei vesi haitannut olenkaan.

Parasta noissa barefooteissa on mielestäni jalkojen tuntuma maastoon sekä heitoalustaan. Tasapaino löytyy ja säilyy loistavasti, kun on tunne siitä mitä on jalkojen alla. Varsinkin tasapainoisen puttausasennon löytyminen on helppoa ja voi keskityä täysin itse heittosuoritukseen. Vauhdin ja askelelten ottaminen driveihin on saanut uudenlaista kepeyttä ja kehonhallintaa.

Muutaman kuukauden käytön jälkeen ei ole enää paluuta perinteisiin kohloihin trekkaus tai vaelluskenkiin. Täytyy vain hommata noista Merreleistä gore-tex-mallit vesikelejä varten. Suosittelen kenkiä myös jokapäiväiseen käyttöön.
jiiärrä
Viestit: 919
Liittynyt: To 20 Elo 2009, 21:41
Oikea nimi: Janne Räsänen
Seura: Talin Tallaajat

Re: Kengät fribaukseen?

Viesti Kirjoittaja jiiärrä »

Mulla on Vibram Komodosport ja pohja hiostaa kuin lenkkarissa, mutta sivut ja yläosa hengittää hienosti. Pito on ongelma, kun pohja on liian kova. Kuivalla Talin teellä pitää, kostealla ei ja kuiva nurmikkokin korkeana on liikaa noille. Kätevät kalliolla, jos ei ole kiviä/hiekkaa, tosin silloin kenkä kuin kenkä vierii kuulalakereilla. Joten Merrellin versio vaikuttaa toimivammalta. Paljasjalkakengissä on etuina keveys, suurempi akillesjänteen liikkuvuus(enemmän tehon tuottoa) ja lihasten vahvistamisaspekti. Vibrameissa ilma kiertää varpaiden väleissä, joten hikoilu, hankaus ja jalkasienen saamisen riski ainakin vähenee, ellei poistu.
MikkoS
Viestit: 297
Liittynyt: Ma 25 Loka 2010, 11:21
Oikea nimi: Mikko Setälä

Re: Kengät fribaukseen?

Viesti Kirjoittaja MikkoS »

Itellä on seuraavissa fribakengissä ehkä kuitenkin tärkeimpänä se 100% vedenpitävyys, jos edes mahdollista. Yhdet Niken maastojuoksukengät enmuistanimeä ovat suht keveät, mutta hylkii vettä melko rajoitetun ajan. Trezetan lyhytvartiset retkeilykengät po paljon paremmin, vaan ovat raskaammatkin. Seuraavaksi lähtee testiin North Icen Trekking LOW kalvokenkä. (on muuten 40% tarjouksella 29.90€ erätukussa, vink vink). Mun heittotekniikassa on paljon enemmän tekemistä kropan tasolla ennenkö tarvii miettiä miten kengät vaikuttaa (jos nyt ei kuitenkaan millään Mara style lakerikengillä lähde kiessille) :)
Huomaan heti putterin irrotessa kädestä, että "aha, tuonneko olinkin menossa" - roberd
jiiärrä
Viestit: 919
Liittynyt: To 20 Elo 2009, 21:41
Oikea nimi: Janne Räsänen
Seura: Talin Tallaajat

Re: Kengät fribaukseen?

Viesti Kirjoittaja jiiärrä »

Erätukun kanssa on lottoa se, mitä saa. Kalvokengillä yleensäkin on rajattu aika, miten kauan vedenpitävyys säilyy, jotkut kestävät päiviä, jotkut vuosia. Mun Erätukun North Ice Storm kesti vedenpitävänä 3kk ja alennushinta oli kai 40€. Vedenpitävät sukat on varmempi ratkaisu kuivana pysymiseen. jotkut teippaavat muovipussin jalan ympärille. Minulle pito on ykköstekijä kengissä ja joustavuus seuraavaksi tärkein. Liika pito vääntää nilkat ja sellaiset kengät ovat turvallisia käyttää vain jäällä, lumessa ja veden peittämissä paikoissa. Muuten lenkkikengät tai paljasjalkakengät on pop. Paljasjalkakengissä voi mennä överiksi oman tottumuksen ja maun mukaan liian ohuessa pohjassa, josta ei tule tarpeeksi iskunvaimennusta. Siksikin ostin Komodosportit, kun niissä on 3mm paksu pohja aiempien mallien 2 mm sijaan. Ja paremmat varvassuojat.
MikkoS
Viestit: 297
Liittynyt: Ma 25 Loka 2010, 11:21
Oikea nimi: Mikko Setälä

Re: Kengät fribaukseen?

Viesti Kirjoittaja MikkoS »

Muovipussi on vanha isältäni oppimani niksi joo, mutta että vedenpitäviä sukkia? Mistä? :)
Huomaan heti putterin irrotessa kädestä, että "aha, tuonneko olinkin menossa" - roberd
Vastaa Viestiin