Discmania Cash Money Tour Ekenäs Energi Open 2011 osak.5-7.8

Keskustelua kotimaisista, SFL:n alaisista kisoista.

Valvoja: HALLITUS

Avatar
uusikyla
Viestit: 258
Liittynyt: Ti 27 Tammi 2009, 9:42
Oikea nimi: Jan-Mikael Uusikylä
Seura: Ekenäs IF Frisbeegolf

Re: Discmania Cash Money Tour Ekenäs Energi Open 2011 osak.5-7.8

Viesti Kirjoittaja uusikyla »

Tämä vuoden Tammisaaren kilpailu on ohi ja kaikki meni ihan nappiin järjestäjän puolelta ja myös järjestäjän seurapelaajaltakin.

Haluan nostaa esiin pari asiaa jota pelaajia jatkuvasti pitäisi miettiä kun heitetään ja kirjoitetaan scoreja.

- Pelaaja pitäisi AINA tarkistaa OMA scorelappu ENNEN se luovutetaan järjestäjälle tarkistavaksi. Tarkista myös joka reikä että se täsmää. Kun "signeeraus" ruutu on täytetty, pelaaja on tarkistanut oma lappu ja totenut sen oikeaaksi.
Sen jälkeen kun kisajärjestäjä on saannut sen lapun niin tulos on lopullinen. Järjestäjä laittaa tulos kisakoneeseen ja jos lopputulos ei täsmää niin hän tarkistaa ensin korittain että hän on kirjoittanut kaikki oikein. Jos joku numero on epäsälvää niin hän voi kysyä poolista oikeasta numerosta. Mutta jos kaikki numerot täsmäävät ja lopputulos ei ole sama kuin scorekortin lopputulos, hän ei voi tehdä mitään muuta kuin kirjoittaa lopullinen loppusumma + 2.
Jos järjestäjä on tehnyt jotain väärin (kirjoittanut joku numero väärin tai jotain semmosta) niin hänellä on oikeus kumoa sen +2 rankkuri.
Joten tulevaisuudelle pieni vinkki: Kirjoita aina luettavia numeroita scoreissa. Tarkista aina OMA kortti kokonaistulos ja korittain.

- Toinen asia on se 30 sekuntien sääntö

801.03 Excessive Time

A. A maximum of 30 seconds is allowed to each player to make a throw after:

* The previous player has thrown; and,
* The player has taken a reasonable time to arrive at the disc and mark the lie; and,
* The playing area is clear and free of distractions.

B. A player shall receive a warning for the first excessive time violation if observed by two or more players of the group or an official. The player shall be assessed one penalty throw for each subsequent excessive time violation in the same round if observed by two or more players of the group or an official.


Näin sanotaan PDGA sivulla. Elikä tämä on järjestäjän puolelta tarkein asia mitä pelaajien on mietittävä kierroksen aikana. Tiedän että jos on sateinen päivä ja kaikilla on sateenvarjo mukana tämä sääntö voidaan vähän pidentää mutta jos on aurinkoista ja hyvää säätä niin ei kukaan tarvitsee jokaisella paikalla enemmän kuin 30 sekuntia heittää sen seuraavan heiton.

Olen myös huomannut että kukaan ei uskalla sanoa poolissa että "AIKA", koska ei halu häiritse pelaajan kierros.
Tämä pitäisi nyt muuttua koska kun on kovasti kasvaava urheilu ja pelaamme yhä enemmän "golf-startilla" niin ei meillä on aikaa seisoskella paikalla 30-40min heittovuoroa odotellen. Ei se kenelle antaa mitään pelionnea.

Joten NOUDATTAKAA sen 30 sekuntien sääntö. Jos joku pelaaja ei tee sitä niin sano "AIKA" ja jos se ei auta niin ANNA hänelle varoituksen.

Joten ei tarvitse "hosata" vaan merkkaa, valise kiekko ja heitä. Helppoa se on.
Jan-Mikael Uusikylä
EIF Discgolf, Puheenjohtaja
poimis
Viestit: 2284
Liittynyt: Ke 26 Loka 2005, 11:14
Oikea nimi: Sami Poimala
Seura: Talin Tallaajat
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Re: Discmania Cash Money Tour Ekenäs Energi Open 2011 osak.5-7.8

Viesti Kirjoittaja poimis »

Kiitoksia kisoista ja erityismaininta viime vuosina tehdyistä muutoksista rataan! Enää Tammisaari ei ole rata, missä menee niin hermot kuin kiekot (rikki), vaan todella monipuolinen ja reilusti haastava rata, jossa on ilo pelata.
Vastaa Viestiin