EM 2012

Keskustelua Major- ja EuroTour-tasoisista sekä muista ulkomailla järjestettävistä kisoista.

Valvoja: HALLITUS

Bogey-Beemi
Viestit: 1867
Liittynyt: Ti 25 Loka 2005, 19:44
Oikea nimi: Petri Behm

Re: EM 2012

Viesti Kirjoittaja Bogey-Beemi »

Majoituspuoli järjestyy tällä kertaa helposti. Järjestäjät ovat varanneet riittävästi huoneita yliopiston asuntolasta. Jos joku haluaa majoittua muualla niin onnea vaan vapaiden huoneiden metsätykseen. Samoihin aikoihin Lontoon kulmilla käydään parit vähän isommat kisat, joten vapaat muut majapaikat lienevät hyvissä hinnoissa.

Luulenpa, että eri aikoihin kisapaikalle saapuvat joukkueemme jäsenet varailevat ihan mielellään halpalentoyhtiöiden lentoja Stanstediin, joka sijaitsee noin 35 kilometrin päässä kisakeskuksesta.

Ajatus joukkueestamme lentämässä kisoihin sinivalkoisin siivin on kieltämättä kaunis ajatus :D
foorumipurnaaja
Avatar
Jaani
Viestit: 2858
Liittynyt: Ti 23 Tammi 2007, 19:16
Paikkakunta: Helsinki

Re: EM 2012

Viesti Kirjoittaja Jaani »

Voipi olla lentojenkin kanssa jonkin verran tiukkaa, kun on tosiaan ne viisiottelut ja taitounnit samaan aikaan.
rosenjo
Viestit: 127
Liittynyt: To 10 Marras 2005, 13:53

Re: EM 2012

Viesti Kirjoittaja rosenjo »

hienoa, että nyt onkin joukkue :D ei vaan, TÄMÄ ASIA TULI KERRALLA SELVÄKSI, KIITOS :!:

jouko rosenqvist
poimis
Viestit: 2284
Liittynyt: Ke 26 Loka 2005, 11:14
Oikea nimi: Sami Poimala
Seura: Talin Tallaajat
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Re: EM 2012

Viesti Kirjoittaja poimis »

rosenjo kirjoitti:kun nyt ollaan jo valitsemassa oikein "MAAJOUKKUETTA :!: " NIIN LIITTO VARMAAN HUOLEHTII KAIKKIEN MAJOITUKSISTA , LENNOISTA YM, MIKÄ KUULUU MUIDENKIN LAJIEN MAAJOUKKUEKUVIOIHIN :wink:
Hyviä ideoita. Samassa yhteydessä olisi syytä tarkistaa myös jäsenmaksut ja kisalisenssit asiaan kuuluvalle tasolle. Sopiva jäsenmaksu olisi esim. 30€ per nenä, ja kisalisenssi 50€.
Myös pelaajille asetettavat velvollisuudet olisivat aivan eri tasolla.
Avatar
Tee8mu
Viestit: 1842
Liittynyt: Su 18 Touko 2008, 12:25
Oikea nimi: Teemu Malmelin
Seura: Nokian frisbeeseura
Paikkakunta: Nokia

Re: EM 2012

Viesti Kirjoittaja Tee8mu »

poimis kirjoitti:
rosenjo kirjoitti:kun nyt ollaan jo valitsemassa oikein "MAAJOUKKUETTA :!: " NIIN LIITTO VARMAAN HUOLEHTII KAIKKIEN MAJOITUKSISTA , LENNOISTA YM, MIKÄ KUULUU MUIDENKIN LAJIEN MAAJOUKKUEKUVIOIHIN :wink:
Hyviä ideoita. Samassa yhteydessä olisi syytä tarkistaa myös jäsenmaksut ja kisalisenssit asiaan kuuluvalle tasolle. Sopiva jäsenmaksu olisi esim. 30€ per nenä, ja kisalisenssi 50€.
Myös pelaajille asetettavat velvollisuudet olisivat aivan eri tasolla.
Ei ole paskapuhetta tämä.

Tämänhetkiset jäsenmaksut on olemattoman pieniä. Ja vaikka tässä tätä ehdotusta tulikin jo, raha pitää silti kanavoida selkeästi eri tahoille, jott sitä voitaisiin perustellusti pyytää lisää. Mahdollisuuksia on varmasti lukuisia, mutta kun....
Avatar
Jaani
Viestit: 2858
Liittynyt: Ti 23 Tammi 2007, 19:16
Paikkakunta: Helsinki

Re: EM 2012

Viesti Kirjoittaja Jaani »

Nii, eikai Jouko ehdottanut, että liitto maksaisi kaiken lystin, vaan lähinnä tekisi kaikki varaukset.

Siltikin, jos joku liitosta hoitaisi kaikki bussikyydit (Oulusta, Rajamäeltä, Vaasasta, Kajaanista, Kotkasta...) kentälle, lennot Englantiin, kyydit radalle ja majoitukseen sekä kaikki sellaiset kisan aikana, olisi tämän tyypin oltava palkollinen. Tällaiset hommat vie aikaa paljon, eikä sitä ilmaiseksi vain ole mahdollista hoitaa.

Eli jäsenmaksut vain ajantasalle, jos vaaditaan täysihoitoa.
Pyöveli
Viestit: 182
Liittynyt: Ke 10 Loka 2007, 8:33
Oikea nimi: Veli Berglund

Re: EM 2012

Viesti Kirjoittaja Pyöveli »

Pitäisi olla meedio että voisin tulkita muiden ajatuksia muiden puolesta, mutta jos sen verran olisi meedion verta suonissa, että koitan kuitenkin...

Uskon, että hallituksen ilmoitus, että hallitus itse päättää osallistujat valtaosiltaan, kuitenkaan täsmentämättä valintakriteereitä tältä osin, niin varmasti se on se mikä eniten herätti närää.

Avoimen sarjan poislukien sarjoittain on tiedossa vain että kunkin sarjan suomen mestari 2011 saa paikan, muuten kaikki jätettiin hallituksen harkinnan varaan.

SUL:n alaisissa liitoissa on pääosin käytössä tapa, että se joka määrää osallistujat maksaa viulut.

Surullisen kuuluisat keihäsvallinat, niin sielläkin käytettiin harkintavaltaa, mutta oli kuitenkin annettu selvät valintakriteerit, joiden pohjalta harkintavaltaa käytetään. Silti homma meni v@tuiksi.

Varmasti SFL tilaltakin tilannetta selkeyttäsi jos hallitus listaisi jotain kriteereitä. Esim että hallitus ottaa harkinnassaan huomioon vuonna 2012 tammi - kesäkuussa pelattujen sanktioitujen kilpailuiden tulokset ja kilpailupaikkaa hakeneiden pelaajien menestyksen niissä.

Tai jotain vastaavaa.

Mutta kuten sanottua, tuskin tästä suurempaa draamaa aikaan saadaan.
Kimmo
Viestit: 161
Liittynyt: Ma 17 Heinä 2006, 8:34
Oikea nimi: Kimmo Lindholm
Seura: Nummelan Frisbeeseura
Paikkakunta: Espoo - Vihti

Re: EM 2012

Viesti Kirjoittaja Kimmo »

Pyöveli kirjoitti:SUL:n alaisissa liitoissa on pääosin käytössä tapa, että se joka määrää osallistujat maksaa viulut.
Tarkoitat Veli varmaan SLU. (SUL=yleisurheiluliitto) Näppishäiriö.. :D
Mutta itse asiasta, eli valintakriteereistä olen kanssasi samaa mieltä.
Avatar
BlackWolf
Viestit: 46
Liittynyt: Pe 07 Tammi 2011, 23:04
Oikea nimi: Elmo Lampela
Seura: Willimiehen Disc Golf

Re: EM 2012

Viesti Kirjoittaja BlackWolf »

Tästä sitten tuon jäsenyyden hinnan lisäksi päästään suoraan siihen että yksikään sponsori ei tule ikinä toimimaan niin että ne tulee soittelemaan josko saisivat sponsoroida, päin vastoin. Sponsorointi tai sen hommaaminen vaatisi aktiivista ajan panostamista sponsorien etsimiselle. Enkä nyt puhu niistä muutamasta kiekko valmistajasta/kaupasta, vaan ihan "oikeista" sponsoreista tyyliin Itella ja suomen jalkapallo. Samalla kun jäsenmaksujen hintoja miettii niin kannattanee miettiä mitkä olisivat frisbeeliiton mahdollisuudet realistisesti etsiä ja mitä annettavaa frisbeeliitolla olisi mahdollisille sponsoreille. Nimittäin se on paljon helpompaa "myydä liiton sielu" yhdelle taholle ja täten saada otettua se isompi askel eteen varsin monella taholla kuten median kiinnostus jne. kun takana olisi jokin kaikkien tuntema sponsori. Tämä myös saman tien mahdollistaisi näihin "arvokisoihin" lähetettävien joukkueiden ylläpitojen ja matkojen hoitamisen. Siis silloin kun tälläisissä kisoissa, vaikka yksilölajista puhutaankin, paikalle mennään juurikin liiton päätöksistä johtuen myös edustamaan sinivalkoista lippua ja omaa maatamme.

Puhtaasti jäseniltä kerätyillä rahoilla kun on pidemmän päälle varsin mahdoton toteuttaa täysiä ylläpitoja jne. kun nykyään meinaa hinnat karata käsistä jo muutoinkin. Varsin moni sellainen joka nyt ostaa sen jäsenyyden "hyvää hyvyyttään" tai tukeakseen arvokasta toimintaa miettii kahdesti jos ruvetaan lähentelemään tuollaisia 50 euron summia.
Pessimisti ei pety koskaan
Avatar
Jaani
Viestit: 2858
Liittynyt: Ti 23 Tammi 2007, 19:16
Paikkakunta: Helsinki

Re: EM 2012

Viesti Kirjoittaja Jaani »

Olet oikeassa Wolfie.

Tämä sponsorien hankinta vaatisi mielestäni palkatun henkilön, sillä vapaaehtoisvoimin tällaisia juttuja vain ei ole mahdollista tehdä.

Palkattu henkilö olisi ehkä kuukausipalkkainen, tai tällaisen kyseessä ollessa provikalla. Ehkäpä 20% kerätyistä tuloista olisi jokseenkin kohtuullinen palkkio. Frisbeeliiton sivuilla on varmasti trafiikkia paljonkin, se olisi hyvä banneripaikka. Foorumi on tietysti vielä suositumpi ja banneri olisi helppo sijoittaa vaikka tuohon ylälaitaan. Sitten on kisoja ja toureja, joille kyllä voitaisi myydä nimipaikka. Olvi-tour, Samsung-tour... jne.

Nythän toi sponsorointihomma on melko alkeellista. Ihan hyvä näin alkuun, mutta pitemmän päälle se ei kannata, että sponsorin vastuu on jakaa kiekkoja myyntiin, ja näiden myyntituloilla sitten rahoitetaan tourin voittajaa. Sehän ei riitä, sillä jo nyt kisojen osallistumismaksuista suuri osa menee palkintoihin.

Ehdotan henkilön palkkaamista varainhankintaan.
jiiärrä
Viestit: 919
Liittynyt: To 20 Elo 2009, 21:41
Oikea nimi: Janne Räsänen
Seura: Talin Tallaajat

Re: EM 2012

Viesti Kirjoittaja jiiärrä »

Sponsorehdokkaille kannattaa mainita, että pelaajat kiertävät ympäri maailmaa näkymässä monissa kisoissa monissa paikoissa, joten ainakin vaatteissa näkyvät mainokset saavat hyvin näkyvyyttä monessa maassa. Siinä on ainakin monikansallisille firmoille pientä etua, jos edustajilla on virallinen liiton univormu mainoksineen päällä kisattaessa. Videoitakin tulee kisoista Youtubeen ja näkyvyys kasvaa.
Avatar
KURKO
Viestit: 137
Liittynyt: Ma 03 Heinä 2006, 13:42
Oikea nimi: Jani Karonen
Seura:
Paikkakunta: Espoo

Re: EM 2012

Viesti Kirjoittaja KURKO »

jiiärrä kirjoitti:...pelaajat kiertävät ympäri maailmaa näkymässä monissa kisoissa monissa paikoissa, joten ainakin vaatteissa näkyvät mainokset saavat hyvin näkyvyyttä monessa maassa. Siinä on ainakin monikansallisille firmoille pientä etua, jos edustajilla on virallinen liiton univormu mainoksineen päällä kisattaessa...
Pienen kunnallislehden lukijajoukko on noin muutama tuhat ihmista ja kohtuu hyvan huomioarvon tuottava mainos maksaa noin parisataa euroa. Frisbeegolfin huomioarvo isoimmissa turnauksissa on tata tasoa, joten ihan hirveita sponssirahoja ei kannata odotella hetkeen aikaan. :lol: Jos onnistuu profiloimaa lajin jonkin kapean kohderyhman suosimaksi lajiksi, niin silloin ehka onnistuu paremmin vakuuttamaan mahdollisen sponsoriehdokkaan. Tosin ei tuollakaan skenaariolla viela maajoukkuetta maailmalle lahetata. Suomessa suurin osa sponsorointitoiminnasta on hyvantekevaisyytta, joten ruikuttaminen ja hyvat suhteet vie varmasti pidemmalle kuin sponsorin vakuuttaminen mahdollisista nakyvyyden tuomista eduista.
| Frisbeegolffia vuodesta 1985 |
Pyöveli
Viestit: 182
Liittynyt: Ke 10 Loka 2007, 8:33
Oikea nimi: Veli Berglund

Re: EM 2012

Viesti Kirjoittaja Pyöveli »

KURKO kirjoitti: Suomessa suurin osa sponsorointitoiminnasta on hyvantekevaisyytta, joten ruikuttaminen ja hyvat suhteet vie varmasti pidemmalle kuin sponsorin vakuuttaminen mahdollisista nakyvyyden tuomista eduista.
Pöydän molemmilla puolilla istuneena voin sanoa, että JUURI NÄIN.

Ehkä vois tehdä silleen että nyt kun meillä alkaa olla jäseniä aika kivasti, niin laitettais kaikille jäsenille pieni sponsorihankinta kilpailu ja siitä jäsenet sais oman nimensä näkyviin listalle ja pienen kunniamaininnan ja didlomin tai jotain.

Kyllä mä ainakin olisin ylpee jos mun nimi keikkuis kärkisijoilla listas, jos olis että paljonko on hommannu sponrotuloja liitolle vuodeksi 2012...

Nyt olen ohjannu kaikki omat kanavat Balttiaan ja venäjälle, lähinnä Latviaan ja Liettuaan tänä vuonna.

SFL:kin voisi olla kohteena ensi vuonna.

Mutta ne menee kyllä suhteilla, se aika kun voidaan tarjota rahalle vastinetta on vielä edessäpäin.
MikkoS
Viestit: 297
Liittynyt: Ma 25 Loka 2010, 11:21
Oikea nimi: Mikko Setälä

Re: EM 2012

Viesti Kirjoittaja MikkoS »

KURKO kirjoitti:Jos onnistuu profiloimaa lajin jonkin kapean kohderyhman suosimaksi lajiksi, niin silloin ehka onnistuu paremmin vakuuttamaan mahdollisen sponsoriehdokkaan.
Aina joskus kuulee että fg on nyt samassa jamassa kun joku lumilautailu tai bmx nn vuotta sitten. Olisiko sopivaa että sponsorimielessä profiloiduttaisiin samaan Red Bull/etc. sponsoreita vetoavaan nuorisoryppääseen? Ainaki kun tota junnuosastoo kattelee niin samanlaisen "cooliksi" (käyttääkö ne tota sanaa enää edes) lajiksi profiloituminen ei olisi kaukaa haettua. En tiedä, tässä vaan heittelen ajatuksia, mut jotenki mä vaan haluaisin nähdä tällaisen Hollywood tyyppisen megamainoksen jossa draivataan puita kumoon ja sorsia päähän :lol:

Tämä Chains - the moviehan on jo aika näyttävästi leikattu ja muutenkin kivasti fiiliksiä nostava.
Huomaan heti putterin irrotessa kädestä, että "aha, tuonneko olinkin menossa" - roberd
Bogey-Beemi
Viestit: 1867
Liittynyt: Ti 25 Loka 2005, 19:44
Oikea nimi: Petri Behm

Re: EM 2012

Viesti Kirjoittaja Bogey-Beemi »

foorumipurnaaja
Vastaa Viestiin