JAPAN OPEN 2008

Keskustelua Major- ja EuroTour-tasoisista sekä muista ulkomailla järjestettävistä kisoista.

Valvoja: HALLITUS

Jani
Viestit: 1143
Liittynyt: To 03 Marras 2005, 22:18

Re: Tragikoomista

Viesti Kirjoittaja Jani »

frisbeesports.net kirjoitti: Luulisi olevan sen verran itsekritiikkiä, ettei edes kehtaisi esittää näin amatöörimäista kysymystä.
No, liiton hallitus päättänee, pitääkö minun suoritukseni hylätä SM-sarjasta.

Mielestäni SM-sarjan nettisivujen ylläpitäjällä pitäisi olla sen verran itsekritiikkiä, ettei linkittäisi omille sivuilleen toisen valokuvaajan ottamia kuvia kysymättä asianomaisen lupaa tai edes ilmoittamatta siitä. Mutta riviesi välistä on luettavissa, että palaute on jo tullut perille.
The_One
Viestit: 231
Liittynyt: Pe 09 Kesä 2006, 13:00
Oikea nimi: -Hege
Seura: Disc Golf Club Tampere

Re: Tragikoomista

Viesti Kirjoittaja The_One »

frisbeesports.net kirjoitti:Yleensä en osallistu näihin keskusteluihin, mutta nyt on pakko.

Nyt urheilija, joka on osallistunut kaudella 2007 frisbeegolfin SM-sarjan kaikkiin osakilpailuihin ja sijoittunut avoimessa sarjassa
yhteispisteillä 181,5 sijalle 10, esittää valitettavasti liian amatöörimäisen kysymyksen lajin säännöistä liiton avoimella keskustelufoorumilla.

Jos ei tunne lajin sääntöjä edes näin perustasolla, niin ehkei ole vielä valmis pelaamaan lajia kilpaurheiluna SM-tasolla.

Luulisi olevan sen verran itsekritiikkiä, ettei edes kehtaisi esittää näin amatöörimäista kysymystä.

Sääntökirjan ääreen ja sassiin!

Terveisin,

Visa Ruuhinen
-----------------------------------------------------------------------------------
Lajin säännöt englanniksi:
http://www.pdga.com/documents/2007/PDGA2007rulebook.pdf
Yhdyn Visaan(en fyysisesti)
Sponsored by Tampereen Lihajaloste Oy and K-Market Ruotula.
käpä
Viestit: 87
Liittynyt: Ma 14 Marras 2005, 0:33
Oikea nimi: Kari Vesala
Seura: Talin Tallaajat
Paikkakunta: helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja käpä »

Suosittelen lämpimästi kaikille kisasta kiinnostuneille esim. Japan Open 2006 dvd:tä, mistä saa edes vähän tuntumaa tähän hienoon paikkaan ja varmasti yhteen vuoden mielenkiintoisimmista PDGA:n majoreista.
Avatar
Frisbeezer
Viestit: 329
Liittynyt: Ma 11 Huhti 2005, 21:55
Oikea nimi: Jussi Meresmaa
Seura: Disc Golf Club Tampere
Paikkakunta: Lempäälä
Viesti:

Japan Open esimakua...

Viesti Kirjoittaja Frisbeezer »

Aika kääntää katseita tulevaan tapahtumaan. Tulen raportoimaan tapahtumaa paikanpäältä USDGC-tyyliin kuvaraporteilla.

Japani ei ole pelkästään kisamatka -se on elämys. Tässä hieman esimakua:)

Kuva
-REINVENT YOUR GAME-

Discmania Golf Discs
http://www.discmania.net
Avatar
Frisbeezer
Viestit: 329
Liittynyt: Ma 11 Huhti 2005, 21:55
Oikea nimi: Jussi Meresmaa
Seura: Disc Golf Club Tampere
Paikkakunta: Lempäälä
Viesti:

tarinoita ja kulttuuria...

Viesti Kirjoittaja Frisbeezer »

Kuten Käpäkin mainitsi, Japan open tulee olemaan yksi mielenkiintoisimmista Majoreista tänä vuonna. Ajattelinkin hieman alustaa tulevaa matkaa ja kertoa, mitä Japan Open oikein on?

Kulttuuria

Japani on kuin toinen maailma. Se on kulttuurishokki. Ainakin monelle. Japanilainen kulttuuri on erilaista, mihin me länsimaiset olemme tottuneet. Varsinkin käyttäytymisnormeissa. Se ystävällisyys, mitä Japanissa kohtaa, on vaivaannuttavaa. Esimerkki: Vuonna 2006 kun matkustin yksin Suomesta
turnaukseen, saavuin sateisena iltapäivänä Nasu Shiobararan paikalliselle asemalle. Olin matkustanut jo 18 tuntia, lentäen ja junalla. Aikaero painoi silmissä. Olin soittanut hotellille jo Tokiosta ja saanut tiedon, että minua ollaan vastassa asemalla. Niin taphtuikin - minua ei ollut kovin vaikea löytää, koska olin ainoa junasta poistunut "ulkomaalainen". Vastassa oli mustaan pukuun sonnustautunut mies, joka ystävällisesti kysyi "mister meresma?". Hän vaati painavimmat kantamukseni eikä suostunut lähtemään autolle, ennen kuin oli ottanut matkalaukkuni lisäksi toisen kassini. Ulkona satoi ja tämä herrasmies avasi varjonsa ja nosti sen pääni yllä, kastue itse samalla, kun kävelimme autolle. Tilanne oli vaivaannuttava. Ajomatka kesti puolisen tuntia ja juttelimme kisasta, frisbeegolfista ja säästä:) Perillä hän auttoi minua kirjautumaan hotelliin ja ajoi minut mökilleni. Mökit ovat itseasiassa paritaloja, joissa on kaikki mukavuudet. Hän kertoi, mitä missäkin on ja esimerkiksi, mikä tarkoitus on kokoa 35 olevilla sisätohveleilla...

Seuraavana päivänä, kun kävin respassa tutustumassa tarkemmin Towa Pure Cottageen, huomasin, että tämä ystävällinen mies oli hotellin johtaja!
Että silleen...

Tässä pelaajien tuleva majapaikka. Mainittakoon, että täältä löytyy mm. oma "Japanise hot-spring" -kylpylä, noin 12 tenniskenttää, oma 9-väyläinen frisbeegolfrata ja noin Särkänniemenkokoinen huvipuisto!

Kuva


Ruokaa

Japanissa on erikoisia, mutta erinomaisia ruokia. Lähdin matkalle sillä asenteella, että kaikkea pitää maistaa ja kokeilla. Noh, raakaa hevosenlihaa, sakea ja miso-keittoa ja erilaisia lihoja tuli ainakin maistettua.


Tässä kisalounas. Illalliset, jotka kuuluvat majoitushintaan ovatkin sitten jo aivan eri tasoisia... taisi olla parhaillaan yli tusina erilaista ruokalajia.
Niin, ja jos olet oikein kokeilunhaluinen, kysy Sam Ferransilta "Natoa".

Kuva


Seremonioita

Japanissa on monenlaisia seremoinioita. Avajaisissa esitetty muinainen tarina Japanista ja sen mytologiasta oli vaikuttava. En ole koskaan nähnyt 100 frisbeepelaajaa niin hiljaisena, kuin tämän esityksen aikana, missä naamioituneet esiintyjät esittivät tarinan rumpujen kera.

Kisaan kuuluu myös "teehetki", joka pidetään jokaisen kierroksen jälkeen klubitalolla. Sen tarjoilevat geishat ja siellä on hyvä hiljentyä muistelemaan edellisen kierroksen mokiaan...

Kuva

Lisää tarinoita Japanista myöhemmin... toivottavasti sai edes vähän kutinaa lähtijöiden ja muidenkin mieliin.. Tämä ei ole pelkkä golf-kisa!
-REINVENT YOUR GAME-

Discmania Golf Discs
http://www.discmania.net
jone
Viestit: 78
Liittynyt: Ti 15 Tammi 2008, 8:37

Säännöt

Viesti Kirjoittaja jone »

Aihe hieman poukkoilee otsikosta, mutta kyselläämpä täällä, koska
aihetta jo sivutaankin.

Eli mistä löytyy suomenkieliset säännöt, ei Teiltä ainakaan uskalla
mitään kysyä, menettää vielä viikkokisapisteetkin.

Anteeksi amatöörimäinen kysymykseni, mutta olen amatööri.
Avatar
KURKO
Viestit: 137
Liittynyt: Ma 03 Heinä 2006, 13:42
Oikea nimi: Jani Karonen
Seura:
Paikkakunta: Espoo

Re: Säännöt

Viesti Kirjoittaja KURKO »

jone kirjoitti:Eli mistä löytyy suomenkieliset säännöt...
Tsekkaa kommenttini asiaan liittyen foorumin sääntöotsikon alla ketjussa "Säännöt suomeksi".
http://keskustelu.frisbeeliitto.com/vie ... 9&start=15

Eli suomenkieliset säännöt PDGA:n hyväksymänä ovat olleet saatavilla viime kesän alusta lähtien. Kysy Seppo Nieminen, Kauhajoki (Amexpo Oy).
| Frisbeegolffia vuodesta 1985 |
JussiL
Viestit: 501
Liittynyt: Ti 12 Huhti 2005, 7:40
Oikea nimi: Jussi Lindberg

Viesti Kirjoittaja JussiL »

SFL:n ja PDGA:n hyväksymät säännöt ovat viimeistelyvaiheessa. Tarkoitus julkaista ennen kauden alkua pdf-muodossa ja jakaa kaikille jäsenille painettuna vihkosena.
Avatar
zaia
Viestit: 5445
Liittynyt: To 12 Tammi 2006, 13:24
Oikea nimi: Saija Lehto
Seura: Talin Tallaajat
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja zaia »

Ensi hätään voit vilkuilla lajitietoa myös http://fi.wikipedia.org/wiki/Frisbeegolf ja sääntöjä tuolta http://samipoimala.com/frisbeegolf/rule ... le=Etusivu
JohnEagle
Viestit: 673
Liittynyt: Ke 06 Kesä 2007, 12:58
Oikea nimi: Janne Kotka
Paikkakunta: kangasala

Re: Japan Open esimakua...

Viesti Kirjoittaja JohnEagle »

Frisbeezer kirjoitti:Aika kääntää katseita tulevaan tapahtumaan. Tulen raportoimaan tapahtumaa paikanpäältä USDGC-tyyliin kuvaraporteilla.

Japani ei ole pelkästään kisamatka -se on elämys. Tässä hieman esimakua:)
Jaaha ja tuostapa meguron asemalta parisataa metriä alamäkeen löytyykin varsin kotoisan kämäinen perusjuottola "The black lion"! helmistöä! Nama biiru mitsu onekaitsimaas vaan perkele, tulis jo kesä!
JohnEagle
Viestit: 673
Liittynyt: Ke 06 Kesä 2007, 12:58
Oikea nimi: Janne Kotka
Paikkakunta: kangasala

Viesti Kirjoittaja JohnEagle »

nonniin, kisat ne vaan lähestyy ja ensimäinen kisa höntäilty noilla 150-leivillä ja vieläpä golfkentällä. Jäi itseasiassa paljon parempi maku suuhun noista leivistä kun etukäteen ounastelin.

Chanppion tiippari on kova leipä oli paino mitä tahansa :)

tsemiä reeniin koko porukalle.
jh
Viestit: 259
Liittynyt: La 04 Maalis 2006, 19:55
Oikea nimi: Jesse Heinonen
Viesti:

Viesti Kirjoittaja jh »

meikällä on draivin(+120m) kans suurehkoja ongelmia noitten 150 kans, jostain pitäs keksiä syy miks muovi ei lennä...kierrettä en tarkkuudesta nipistämättä saa enempää ja tekniikkaa ei tämmösessä ajassa suuria harppauksia eteenpäin mennä, varsinkaan kun ei tiedä missä on vika. tietty jos heittää pelkkää fireä niin välttyy suuremmilta hasardeilta mut metrejä katoaa entisestään. :shock: odotellaan vielä jos jussille sattuu tuleen kisapassin saavia teebördejä et miten ne käyttäytyy.
180
JohnEagle
Viestit: 673
Liittynyt: Ke 06 Kesä 2007, 12:58
Oikea nimi: Janne Kotka
Paikkakunta: kangasala

Viesti Kirjoittaja JohnEagle »

jh kirjoitti:meikällä on draivin(+120m) kans suurehkoja ongelmia noitten 150 kans, jostain pitäs keksiä syy miks muovi ei lennä...kierrettä en tarkkuudesta nipistämättä saa enempää ja tekniikkaa ei tämmösessä ajassa suuria harppauksia eteenpäin mennä, varsinkaan kun ei tiedä missä on vika. tietty jos heittää pelkkää fireä niin välttyy suuremmilta hasardeilta mut metrejä katoaa entisestään. :shock: odotellaan vielä jos jussille sattuu tuleen kisapassin saavia teebördejä et miten ne käyttäytyy.
toi chammpion tee-birdi tuntuu olevan ainoa joka lentää suht ennustettavasi. Ei sitä ny vakaaks voi sanoa, mutta on se vakaampi kun noi star muoviset kolleegat, jotka nimittäi flippaa tuelta.

sit tosiaan noi käsijarru päällä lentävät banshee ja fire oli iha jees, ei vaa lennä mihinkään.

Rupee vetää rollereita, niillä ne pitkät drivet tulee. ;)
Bogey-Beemi
Viestit: 1867
Liittynyt: Ti 25 Loka 2005, 19:44
Oikea nimi: Petri Behm

Viesti Kirjoittaja Bogey-Beemi »

Dx Teerex oli minulle positiivinen yllätys. Vakaata liitoa myös tuulessa ennustettavalla loppufeidillä/skipillä.

En kylläkään osaa sanoa kuinka kiekko toimii +120m draiveissa.
Avatar
Jaani
Viestit: 2858
Liittynyt: Ti 23 Tammi 2007, 19:16
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Jaani »

Otetaan joskus draivikoulu, niin osaat sanoa :)

Pitäisi ehdottaa Petrille PDGA Most travelled player of the year awardia...kuin sä jaksat?
Vastaa Viestiin