Kilpailukalenteri 2014

Keskustelua kotimaisista, SFL:n alaisista kisoista.

Valvoja: HALLITUS

Avatar
zaia
Viestit: 5445
Liittynyt: To 12 Tammi 2006, 13:24
Oikea nimi: Saija Lehto
Seura: Talin Tallaajat
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kilpailukalenteri 2014

Viesti Kirjoittaja zaia »

Kilpailunjärjestäjät pääosin määrittelevät miten ilmoittautuminen tapahtuu. EuroToureilla on rating-perusteinen ja moniportainen ilmoittautuminen, SM-kisoissa hieman vastaava ja erilliskisoissa sitten se miten järjestäjä on kisoja anonut. Yleisesti vaikuttaisi aikaperusteinen nopeuskilpailu olevan suosituin menetelmä.
Noukka
Viestit: 1066
Liittynyt: Su 01 Loka 2006, 20:35

Re: Kilpailukalenteri 2014

Viesti Kirjoittaja Noukka »

Onko tälläinen nopeuskilpailu hyvä systeemi ratkaista kisoihin pääsy ? Viime kaudella paikat oli joihinkin kilpailuihin jaettu muutamassa minuutissa. Kaikki eivät ehdi olemaan tietokoneen ääressä painamassa nappia H-hetkellä. Kyllä minun mielestäni liitto voisi määritellä liiton alaisiin kilpailuihin tasapuolisen ja oikeudenmukaisen ilmoittautumisjärjestelmän. Mitäs mieltä muut ovat asiasta ?
B_Spenser
Viestit: 69
Liittynyt: La 06 Helmi 2010, 23:51
Oikea nimi: thomas mykkänen

Re: Kilpailukalenteri 2014

Viesti Kirjoittaja B_Spenser »

Eihän se olekkaan hyvä systeemi.
Kilpailujärjestäjä täytyy järjestää alemman ratingin pelaajille ja ensikertalaisille omat kisat jotta saadaan kaikki halukkaat mukaan, eli tuplakisat samalle viikonlopulle. Eikö viime kautena tälläisia kisoja ollut?.(muistaakseni ainakin Kankaanpää)
miKeli
Viestit: 136
Liittynyt: Ke 21 Touko 2008, 18:30
Oikea nimi: Trolol

Re: Kilpailukalenteri 2014

Viesti Kirjoittaja miKeli »

Kisakoneeseen on syötetty jo paljon kisoja, mutta onko näihin kisoihin tulossa pian lisäinfot ja ajankohta jolloin ilmoittautuminen aukeaa.
Avatar
tuminoid
Site Admin
Viestit: 4063
Liittynyt: Ke 09 Kesä 2010, 13:45
Oikea nimi: Tuomo Tanskanen
Seura: Karkkilan Frisbeegolfkerho
Paikkakunta: Nummela

Re: Kilpailukalenteri 2014

Viesti Kirjoittaja tuminoid »

miKeli kirjoitti:Kisakoneeseen on syötetty jo paljon kisoja, mutta onko näihin kisoihin tulossa pian lisäinfot ja ajankohta jolloin ilmoittautuminen aukeaa.
Tapani asettaa piakkoin TD:t kohdilleen kisoille, jonka jälkeen on TD:n asia koska kisan tiedot ovat kohdillaan ja sivut näkyvät.
Avatar
tuminoid
Site Admin
Viestit: 4063
Liittynyt: Ke 09 Kesä 2010, 13:45
Oikea nimi: Tuomo Tanskanen
Seura: Karkkilan Frisbeegolfkerho
Paikkakunta: Nummela

Re: Kilpailukalenteri 2014

Viesti Kirjoittaja tuminoid »

B_Spenser kirjoitti:Eihän se olekkaan hyvä systeemi.
Kilpailujärjestäjä täytyy järjestää alemman ratingin pelaajille ja ensikertalaisille omat kisat jotta saadaan kaikki halukkaat mukaan, eli tuplakisat samalle viikonlopulle. Eikö viime kautena tälläisia kisoja ollut?.(muistaakseni ainakin Kankaanpää)
Siitä lienee melko selkeä yksimielisyys että ilmoittautumisen nopeuskilpailu ei ole kenenkään mielestä hyvä juttu. Helppoa ratkaisua siihen ei kuitenkaan ole. Esimerkiksi ilmoittautumisen rating-rajat palvelevat vain hyviä pelaajia joilla on korkea rating, mutta silloin aloittelevat eivät pääse kisaamaan ollenkaan. Luokkakohtaiset pelaajakiintiöt taas siirtävät nopeuskilpailun luokkien sisälle ja auttavat vain luokissa, joihin ei ilmoittaudu kovin runsaasti pelaajia, mutta vastaavasti pahentavat ilmiötä muissa.

Tilanteen korjaamiseksi ei ole oikein muita keinoja paitsi järjestää enemmän kisoja esimerkiksi yllämainittuun tyyliin tai nostaa osallistumismaksua niin palkon ylöspäin, ettei kisa enää napsahda täyteen hetkessä. Kumpikin näistä vaihtoehdoista on lajille hyvä vaihtoehto. Ensimmäisessä vaihtoehdossa kisoihin mahtuva pelaajamäärä kasvaa ja toisessa palkintosummat kasvavat mikä houkuttelee paikalle parempia pelaajia ja ovat askel ammattimaisempaan kilpailemiseen. Molemmat ovat tärkeitä tekijöitä lajin tulevaisuudelle.

Liitto itsessään ei voi suoraan vaikuttaa kumpaankaan asiaan, vaan kisojen järjestäminen sekä niiden hinnoittelu on jäsenseurojen päätettävissä. Liitto tarjoaa parhaan mukaan apuaan ja tukeaan kisojen järjestäjille, alustan kisojen pyörittämiselle sekä maksaa esim PDGA:n vaatimat sanktiontimaksut seurojen puolesta.
KajsaW
Viestit: 328
Liittynyt: Pe 04 Tammi 2013, 11:07
Oikea nimi: Kajsa Wickström
Seura: Oulun Frisbeeseura
Paikkakunta: Oulu

Re: Kilpailukalenteri 2014

Viesti Kirjoittaja KajsaW »

Yksi tapa jolla tätä kisoihin osallistumista voidaan kenties hieman helpottaa on se, että kisajärjestäjä asettaa riittävän tiukat aikarajat maksuille. Eli käärää, että kisamaksun pitää näkyä tilillä 2 tai jopa 3 viikkoa ennen kisaa. Tällaisella menettelyllä poistuu se epävarmuustekijä, jonka "varalta ilmoittautujat" aiheuttavat. Monihan saattaa ilmoittautua varalta kisaan, ja jättää sitten peruttamatta osallistumisensa, jolloin tilanne tarttuu TD:n haaviin vasta maksuja tarkistellessa. Tätähän nähtiin viime kesänä.

Jos maksun eräpäivän ja kisapäivän välillä on riittävän pitkä aika, jonotuslistalla olijat saavat todellisen mahdollisuuden osallistua kisaan. He ehtisivät hyvin tehdä tarvittavat (matka)järjestelyt ja maksaa kisamaksun ennen itse kisapäivää.

Tämä on tosiaan vain yksi tapa toimia. Mutta kuten Tuomo sanoi, kyllä tähän maahan mahtuisi huomattavasti enemmän kisoja suhteessa kilpailijoiden määrään :)
mleh
Viestit: 4
Liittynyt: Ma 03 Helmi 2014, 9:33
Oikea nimi: marko lehtinen

Re: Kilpailukalenteri 2014

Viesti Kirjoittaja mleh »

Kisaajia voisin kuvitella riittävän enempiinkin kisoihin. Etenkin "lapas" sarjoihin miksei openiinkin. Uutta harrastajaa on paljon liikkeellä. Ja onhan se kai jonkunlainen fakta, että Ruotsissa on 35% vähemmän lisenssin haltijoita, kuin Suomessa, mutta enemmän kisoja.
Olisiko kyse siis siitä, että puuhamiehiä ei vaan riitä tarpeeksi. Tuosta kalenterista pisti silmään, että esim. Talissa, kivikossa, Siltiksessä ei taida olla yhtään Sanktioitua kisaa "taviksille".(9000 asukkaan Karkkilassa 3 kisaa(hyvä pojat)) No ehkä viikkikset on oikea paikka alotella kisaamista, mutta toisaalta uutta lisenssinhaltijaa saattaa kiinnostaa ratingin saaminen ja sen parantamisen yrittäminen.
KajsaW
Viestit: 328
Liittynyt: Pe 04 Tammi 2013, 11:07
Oikea nimi: Kajsa Wickström
Seura: Oulun Frisbeeseura
Paikkakunta: Oulu

Re: Kilpailukalenteri 2014

Viesti Kirjoittaja KajsaW »

Totta. Viikkikset on hyvä paika aloittaa kisaamista, mutta viikkisten järjestäminen ei vaadi kovin suuria ponnistuksia seuroilta tai muilta aktiiveilta. Pyörivät lähes omilla painoillaan, eli ei tarvi kisajärjestelyjä, kisasivustoja, kisakoneita jne. Viikkokisoista on kuitenkin hyvä ponnistaa eteenpäin, sekä kisailijana että kisan järjestäjänä.

Sekin on totta, että kisaajia riittäisi useampaan kisaan. Mutta voi olla, että moni seura ("puuhamies") kokee, että yhden kisan järjestäminen kesässä rittää. Mutta meille oululaisille se ei riitä.

Käytiin tänään palaveeraamassa frisbeegolfin tulevaisuuden tiimoilta, tavoitteena tehdä pidemmän tähtäimen suunnitelma kaupungin vision mukaisesti sekä hakea uusia kuvioita kisajärjestelyihin. Siinä palaverin aikana laskettiin, että pelkästään tänä kesänä Oulussa järjestetään kuusi (6) reitattua kisaa + SM-kisat. Eikä tuossa välttämättä vielä ole edes kaikki kisat. Viimekin vuonna reitattuja kisoja haettiin alueelle vielä loppukesästä. Tuohon päälle sitten pienemmät paikalliset kisat sekä erilaiset "höntsäkisat" ja tietysti kahden seuran viikkokisat + yhteiset viikkokisa.comit.

Eikä se kisan järjestäminen loppujen lopuksi niin kovasti resursseja syö seuralta. Riippuu tottakai pelipaikasta, onko valmiiksi fasiliteetit (kuten esim. Virpiniemessä) vai pitääkö vessat, teltat ja sähköt tuoda paikalle (esim. Toppilassa). Kisan paperitöihin ja etukäteisvalmisteluihin ei mene kuin puolen työviikon verran yhdeltä naiselta (tai mieheltä). Tällaisiin laskelmiin päädyin viime vuonna FP-tourin aikoihin. Siihen päälle tietysti sitten mahdolliset ratatalkoot plus TD:n ja toimitsijoiden työpanos kisan aikana toimitsijateltassa.

Että ei se erilliskisan järjestäminen mitään mahdottomia ponnisteluita vaadi. Ja liitolta saa todella hyvin tukea käytännön asioihinkin.
saleee
Viestit: 104
Liittynyt: La 21 Kesä 2008, 14:30
Oikea nimi: Sauli Soini
Seura: Nummelan Frisbeeseura
Paikkakunta: Espoo

Re: Kilpailukalenteri 2014

Viesti Kirjoittaja saleee »

Lisää kisoja vaan. Laji on muutamassa vuodessa kasvanut hurjasti, joten ihan ei meinaa tarjonta pysyä kysynnän perässä. Jos seura suunnittelee yhden päivän kisaa, niin tekeekin siitä kaksipäiväisen. Kesemmällä yksipäiväinen kisa kahteen lohkoon, jotta valoa riittää kaikille. Molemmissa malleissa tuplasti enemmän pelaajia ---> tuplasti enemmän rahaa järjestävän seuran toimintaan. Teedeen työmäärä ei ole kuitenkaan kaksinkertainen. Halukkaat pääsevät pelaamaan ja seurat voivat ostaa uusia Discatchereita ja ruohonleikkureita. Viime syksyn Syysmyrsky täyttyi alle minuutissa, mikä tarkoittaa sitä, että aika moni jäi rannalle. Tänä vuonna tarpeeseen vastataan kahden päivän kisalla ja tuplamäärällä pelaajapaikkoja.

Nopeuskilpailu taitaa olla kuitenkin se reiluin tapa jakaa kisapaikat. Ratingrajat sortavat heikompia ja luokkajaot niitä toisia luokkia. Isompi kisamaksu taas köyhempiä pelaajia. Ehkä näiden yhdistelmästä löytyisi joku viisaus.

Kyllähän sitä mielellään kävisi kisaamassa esimerkiksi Helsingin radoilla, Hangossa, Tammisaaressa, Karjaalla, Kirkkonummella..Näin siis eteläisen Suomen vinkkelistä katsottuna.
letiss
Viestit: 416
Liittynyt: Ke 05 Syys 2007, 9:46

Re: Kilpailukalenteri 2014

Viesti Kirjoittaja letiss »

saleee kirjoitti:Kesemmällä yksipäiväinen kisa kahteen lohkoon, jotta valoa riittää kaikille. Molemmissa malleissa tuplasti enemmän pelaajia ---> tuplasti enemmän rahaa järjestävän seuran toimintaan.
Tässähän se ongelma pitkälle onkin, että puolet enemmän rahaa ei ole käytännössä paljon mitään.

Nämä 10,-.....20,- "villit kisat" täyttyy todella nopeasti, joten mun mielestä niiden hintaa voitaisiin
hieman nostaa. Silloin järjestäjällekin jäisi edes jotain ja sitäkautta halukkaita järjestäjiäkin saataisiin
lisää.
mleh
Viestit: 4
Liittynyt: Ma 03 Helmi 2014, 9:33
Oikea nimi: marko lehtinen

Re: Kilpailukalenteri 2014

Viesti Kirjoittaja mleh »

Mun mielestä olisi nopeuskilpailun sijaan reilua, että esim. Aukeamispäivänä ilmottautuneista arvotaan paikat, jos ja kun tulee ylibookkaus.
Tai esim aukeamispäivästä arvotaan 60 paikkaa ja 2. päivänä ilmottautuneista 14paikkaa.
Itse olen paljon koneella, mutta läheskään kaikki eivät voi tai halua olla. Töistä koulusta tms syistä johtuen.
saleee
Viestit: 104
Liittynyt: La 21 Kesä 2008, 14:30
Oikea nimi: Sauli Soini
Seura: Nummelan Frisbeeseura
Paikkakunta: Espoo

Re: Kilpailukalenteri 2014

Viesti Kirjoittaja saleee »

letiss kirjoitti:
saleee kirjoitti:Kesemmällä yksipäiväinen kisa kahteen lohkoon, jotta valoa riittää kaikille. Molemmissa malleissa tuplasti enemmän pelaajia ---> tuplasti enemmän rahaa järjestävän seuran toimintaan.
Tässähän se ongelma pitkälle onkin, että puolet enemmän rahaa ei ole käytännössä paljon mitään.

Nämä 10,-.....20,- "villit kisat" täyttyy todella nopeasti, joten mun mielestä niiden hintaa voitaisiin
hieman nostaa. Silloin järjestäjällekin jäisi edes jotain ja sitäkautta halukkaita järjestäjiäkin saataisiin
lisää.
Totta varmasti tämäkin.. Olisiko 30€ liikaa yksipäiväisestä kisasta? Palkintosummat olisivat isompia ja järjestäjälle jää enemmän viivan alle. 10€:n ratingkisat taitaa olla jo historiaa..
Anth
Viestit: 23
Liittynyt: La 09 Helmi 2013, 21:31
Oikea nimi: Anton Pöyry
Seura: Frisbeegolf Club Hyrylä

Re: Kilpailukalenteri 2014

Viesti Kirjoittaja Anth »

saleee kirjoitti: Totta varmasti tämäkin.. Olisiko 30€ liikaa yksipäiväisestä kisasta? Palkintosummat olisivat isompia ja järjestäjälle jää enemmän viivan alle. 10€:n ratingkisat taitaa olla jo historiaa..
30 € alkaa olemaan aika kipuraja yhden päivän kisasta, näin amatöörin näkökulmasta.
Palkintosummat isompia kyllä, mutta moniko osallistuja pääsee palkinnoille/monellako sinne on realistinen mahdollisuus?
Näinhän se aina menee että jotkut rahoittaa palkintoja ja toiset niitä saa, esimerkkinä vaikka pokeri = huonommat pelaajat rahoittavat parempien pelaajien voittoja. Onko se hyvä asia lajille, jos korkea osallistumismaksu alkaa karsia näitä uusia harrastajia?
Järjestäjälle ei välttämättä kovin paljon enempää ole tarjolla, riippuen payoutista tietenkin.
Juhanuha
Viestit: 1730
Liittynyt: Ti 19 Heinä 2011, 8:05
Oikea nimi: Juha Kytö
Seura: Sipoon Discstroyers ry
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kilpailukalenteri 2014

Viesti Kirjoittaja Juhanuha »

Älkää pelkästään tohon suuntaan lähtekö. Mä näen puutteena matalan kynnyksen kisat missä ei palkinnoilla juhlita.
5-10e osallistumismaksu ja palkintoina vain pystit kolmelle parhaalle eikä muuta (no jos jotain sponssijuttuja lisäks saa niin miksei).

Saisi niitä voittajien elämyksiä siellä amatöörisarjoissa muillekin kuin vaan niille jotka käy kerran kesässä kiertää kisan ja rating on mitätön, mutta taidot on 2-3 luokkaa ylempänä...

edit:

pointti =
openiin isommat osallistumismaksu koska siellä jahdataan rahaa,
amatööreihin enemmän trophy only kisoja
Vastaa Viestiin