Topinkia

Keskustelua frisbeegolfista

Valvoja: HALLITUS

Mini-Nieminen

Viesti Kirjoittaja Mini-Nieminen » Ke 22 Maalis 2006, 20:51

http://www.tallaajat.org/foorumi/viewtopic.php?t=1302

S.Loukko kirjoittaa, että yksi syy rahoituksen saamisen vaikeuteen on dopingtyö.

Lajin luonne on toki rento ja vaihtoehtoinen, mutta se ei estä saman lajin sisällä toimivan myös kilpaurheilijoita.
Nyt harrastajamäärä on niin pieni, että "huvikseen heittelijät" ja "huippu-urheilijat" ovat samoissa kisoissa, jolloin jakoa ei pysty tekemään niin helposti. Se on toisaalta tämän lajin yksi kiehtova erikoisuus.

Nyt siis sääntöihin on lisätty dopingkohta, mutta miten se on näkynyt...

Dizzy
Viestit: 65
Liittynyt: Ti 26 Huhti 2005, 12:44
Oikea nimi: Anssi Sahri
Seura: Talin Tallaajat
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Dizzy » Ke 22 Maalis 2006, 21:08

No jos fribaajat vaikka kysyisivät, kuinka saappaanheittäjät ovat hoitaneet doping-hommat.

Saapastyypeillä kumminkin tuet juoksee, joten voisi vaikka kopioida toimintatapoja...

Avatar
PM
Viestit: 733
Liittynyt: Ke 26 Loka 2005, 10:31
Oikea nimi: P.Määränen
Seura: Talin Tallaajat
Paikkakunta: Tikkurila

Viesti Kirjoittaja PM » Ke 22 Maalis 2006, 21:21

Antero kirjoitti:
Mini-Nieminen kirjoitti:Onko pillerit ja muut kentällä kusettamista?
Jos niitä pillereitä napsii parantaakseen urheilusuoritusta, niin kyllä niin on.

Jos päihteitä käyttää vain parantaakseen omaa fiilistä, niin en näe siinä mitään pahaa. Kuitenkin lajimme taitaa olla hippien kehittämä laji ja se porukka on tuttua lähinnä päihteiden käytöstään ja tietenkin elämänasenteestaan.

Suurin osa fribaajista on omalla tavallaan boheemia sakkia jotka pelaavat siksi, että lajiin kuuluu sopivan rento asenne ja myös se, että laji on erittäin haastava. Sopiva sekoitus vaikeutta/haastavuutta yhdistettynä rentoon protokollattomaan elämänmenoon on ihan kivaa.

Minua kiinnostaa kovasti se, että miksi tästä lajista täytyy tehdä väkisin jotain huippu-urheilua ennen, kuin tämä on koko kansan harrastus?
Näitä huippu-urheilijoita tai sellaiseksi pyrkiviä on kuitenkin selvä vähemmistö lajin harrastajista.

En sinänsä vastusta kilpailuja tai niiden järjestämisiä, enkä myöskään organisaatioiden rakentamista, mutta vastustan tuota hoppua kaiken maailman Wadojen ym. instanssien suhteen.

Minusta pitäisi todellakin keskittyä lähinnä kahteen asiaan, eli SFL:n rahoituksen parantamiseen ja lajin levittämiseen koko kansalle.
SFL:n roolin pitäisi olla koko lajin levittämisen suhteen huomattavasti näkyvämpi kuin mitä se nyt on.
8) Antero puhuu asiaa 8)

Antero
Viestit: 110
Liittynyt: Ke 26 Loka 2005, 9:28
Oikea nimi: Antero Erhiö
Paikkakunta: Stadi

Viesti Kirjoittaja Antero » Ke 22 Maalis 2006, 21:24

Mini-Nieminen kirjoitti:http://www.tallaajat.org/foorumi/viewtopic.php?t=1302

S.Loukko kirjoittaa, että yksi syy rahoituksen saamisen vaikeuteen on dopingtyö.

Roc190 kirjoitti: Viime vuonna SFL haki ensimmäistä kertaa valtionavustusta - saamatta kuitenkaan sitä. Toki tiesin ettei sitä meille myönnetäkkään VIELÄ, koska järjestömme toiminta on vielä monella sektorilla olematonta.

Viime vuonna merkittävin asia kohti tukikelpoisuutta oli liiton sääntöjen muuttaminen. Oleellisimmat kohdat sääntömuutoksessa olivat SEURAJÄSENT ja DOPINGSÄÄNNÖT. (Todettakoon että ainut kysymys minkä Timo Haukilahti esitti meille oli kuinka monta jäsenseuraa meillä on, silloin oli 0).

Todettakoon että SLU:n jäsenjärjestöillä pitää olla noin 20 jäsenseuraa ja jäsenseuroissa 800 jäsentä. Jäsenmäärät ovat suurinpiirtein verrattavissa valtiontukea hakiessa.


Sami Loukko
ps. kyseiset asiat ovat omia mielipiteitäni eikä koko hallituksen kanta
Eli siis Samin kirjoituksen pääpointti oli tuo SFL:n jäsenseurojen vähyys - siis tähän nykyiseen keskusteluun viitaten. (Samin kirjoitus kokonaisuudessaan oli aika kattava ja hyväkin...)


Käännetään sitten kuppi hieman toiseen asentoon ja kysyn, että pelkääkö joku aktiivifribaaja jäävänsä jonkun "päihdekäyttäjän" jakoihin kisoissa ja vieläpä sen takia, että tämä toinen on ottanut jotain?

Yhdyn myös Dizzyn mielipiteeseen siitä, että ehkä SFL:n on syytä järjestää palaveri saappaanheittäjien kanssa. Olisi oikeasti mielenkiintoista tutustua hiedän sääntöihinsä, heidän valtakunnalliseen toimintaansa ja ennen kaikkea heidän tapaan tehdä hakemuksia.
Miksi tehdä tänään se, minkä voi huomennakin jättää tekemättä.

Antero
Viestit: 110
Liittynyt: Ke 26 Loka 2005, 9:28
Oikea nimi: Antero Erhiö
Paikkakunta: Stadi

Viesti Kirjoittaja Antero » Ke 22 Maalis 2006, 21:30

Miksi tehdä tänään se, minkä voi huomennakin jättää tekemättä.

latesofi

Viesti Kirjoittaja latesofi » To 23 Maalis 2006, 19:18

Yksi syy, miksi minä harrastan frisbeegolfia, on juuri se, että kilpailuissa on rento meininki. Se ei kuitenkaan tosiaankaan tarkoita, että kilpailuissa pitäisi olla sallittua käyttää huumausaineita USA:n tapaan, jos oikein olen käsittänyt. Minulta ainakin menisi täysin maku heittelyyn jos toisesta tietäisi toisen olevan aineissa.

Mitä tulee varsinaiseen dopingiin, en usko että frisbeegolfissa sen käyttö edes kannattaisi. Enemmänkin siitä olisi vain haittaa. Ei kukaan dopingaineiden voimalla heitä sen paremmin kuin ilmankaan. Korkeintaan draivien pituuteen se voisi vaikuttaa, mutta se taas ei ole useinkaan ratkaisevassa asemassa.

Mini-Nieminen

Viesti Kirjoittaja Mini-Nieminen » To 23 Maalis 2006, 19:27

Kyllä siitä on hyötyä, jos peittoaa muut 20metrillä aina. Tekniikallahan ne pituudet saadaan, mutta kovalla voimalla tulee lisämetrit, piikistä saa kovan voiman...tai siis apua voiman kehittämiseen.

Totta kai on häiritsevää jo se, että poolikaveri on aineissa, mutta vielä enemmän häiritsisi, että aineissa oleminen lisäksi auttaa kaverin peliä.

Antero
Viestit: 110
Liittynyt: Ke 26 Loka 2005, 9:28
Oikea nimi: Antero Erhiö
Paikkakunta: Stadi

Viesti Kirjoittaja Antero » Pe 24 Maalis 2006, 7:28

Moi.


Unohdetaan hetkeksi varsinaiset päihteet ja puhutaan puhtaasta dopingista.

WADA:n dopinglista on kilomertrin mittainen. Minua ainakin pelottaa se, että sen jälkeen ei kilpailuun voi todennäköisesti osallistua kukaan sellainen "tavallinen pulliainen", joka on edellisellä viikolla sairastanut. Melkein kaikki tavallisimmat (halvimmat) flunssalääkeaineet sisältävät jotain kiellettyä ainetta, samoin astmalääkkeet, hormonilääkkeet jne.

On siis menty suorastaan naurettavuuksiin kiellettyjen lääkeaineiden määrässä siksi, että muutama huippu-urheilija parantaa suoritustaan käyttämällä jotain lääkeainetta väärin. Wadan testien pelko kyllä poistaisi suurimman osan hyvistä heittäjistä kisoista. Jäljelle jäisi lähinnä terveysintoilijat ja huippu-urhelijat, joilla molemmilla on tieto siitä mitä saa käyttää ja mitä ei. Toiminnasta puuttuisi fiilis sitten kokonaan ja jos Frisbeegolfista tapetaan fiilis, tapetaan koko laji.
Miksi tehdä tänään se, minkä voi huomennakin jättää tekemättä.

Mini-Nieminen

Viesti Kirjoittaja Mini-Nieminen » Pe 24 Maalis 2006, 9:25

Hyvä pointti, Antero.

Vaikka hyvin skeptisesti suhtaudun huippu-urheilijoiden selityksiin aina käryn jälkeen, voi niissä olla perääkin. Näitä dopingaineita kun voi saada lähes kaikista lääkkeistä. Tietysti käry on tuolloin omaa huolimattomuutta.

Mutta ikävää olisi, jos mennään siihen, että ei voi käyttää lääkekaapista löytynyttä nenäsumutetta, kun on tuo Nurmijärjen SM-kisa tulossa.

Vastaa Viestiin