Nurmijärven SM- osakilpailu

Keskustelua kotimaisista, SFL:n alaisista kisoista.

Valvoja: HALLITUS

hyzer
Viestit: 639
Liittynyt: To 27 Loka 2005, 7:57
Oikea nimi: jari väyrynen
Seura: V- ja U-seura Korven Korvenpojat ry / Bats
Paikkakunta: nurmijärvi

Viesti Kirjoittaja hyzer »

Kun ulos katsoo niin ei uskoisi, että tasan kolmen viikon kuluttua, pitäisi Nurmijärven golfkeskus pursuta parigolfaajia, ja muita treenaajia.
Jatkan kuitenkin radan esittelyä.

REIKÄ 12

Tämä on tuttu jo edellisestä kisasta. Heittopaikka, ja kori on suunnilleen samalla tasolla, mutta välissä on mukava notkahdus. Reikä on minun suurimpia suosikkeja. Se on avoin, ja mulle sopivan mittainen. Kakkoseen ei mitään jakoa, mutta onnistuneen avauksen jalkeen, voi haaveilla onnistumisesta ylämäkeen suoritetun lähestymisen johdosta.
Kori on viimeisellä tasanteella, ja väylähän hieman kapenee koria lähestyttyessä. Vasemmalla puolen on kunnon metsä, ja oikealla puolella harva männikkö. Koska reikä on loiva hyzer, niin avauksen saattaa hölmöillä kumpaankin karheikkoon, jolloin kolmonen vaihtunee neloseksi.Väylän oikealla puolella on uusi vessa, joten jos hätä on suurin, niin apu on lähellä. Vessan lähellä on näköjään myös uusi juomaveden otto paikka. Otan ensi viikolla selvää, onko kaivo jo käytössä kisamme aikana.

Mutta millä lailla kumppanukset reiän selvittivät?
Väykkä aloitti rajulla kiskaisulla, ja liian jyrkällä hyssellä. Sillä seurauksella notta kiekko lennähti vasemmalle metsikköön. Antero sen sijaa otti varovaisemmin, mutta lievä vastatuuli käänsi lätyn yli, oikean puoleiten mäntyjen väliin. Kumpikin joutuvat tyytymään kakkosheitoillaan palauttamaan kiekkonsa väylälle. Molemmilla lähestymiset jäivät vajaiksi, edellisen tasanteen päälle. Kummallekin vajaan kympin ylämäki putti, Antero puttasi karkeasti ohi, mutta valtavaan kevät kuntoon yltynyt wäykkä pisti kiekon pussiin. Antero onnistui seuraavassaan, joten hälle 5, ja väykälle 4

Tilanne wäykkä 46 Antero 47
hyzer
Viestit: 639
Liittynyt: To 27 Loka 2005, 7:57
Oikea nimi: jari väyrynen
Seura: V- ja U-seura Korven Korvenpojat ry / Bats
Paikkakunta: nurmijärvi

Viesti Kirjoittaja hyzer »

Ihanaa vesisadetta koko yön. Vielä sen tulos ei näy missään, mutta pinnan alla muhii. Lumikerros on pian reikäjuustoa, ja jos joskus alkaisi aurinko paistaa, niin se on menoo.

REIKÄ 13

Radan lyhyin reikä, ja täysin avoin. Varmaakin varmempi kakkonen. Kori matalan kummun päällä. korin takaa alkaa alamäki, ja siinä alamäessä n.metrin korin takana OB punkkeri. Tyynellä säällä helposti korille, mutta sopivalla vastatuulella tiedossa todella mielenkiintoisia tilanteita. Tältä reiältä voi saada vitosenkin helposti.
Väylä on myös todellinen kohtauspaikka. Katso Golfkeskuksen sivuilta kenttäoppaasta C2, ja kuva greenin takaa. Reikä 13 tee on greenin takana, ja kori edessä näkyvällä kummulla. Kuvan vasemmalla puolen näkyy hieman kahta punkkeria, siihen väliin tulee KUTOSEN kori. Ja kuvan oikealla reunalla, greenin etukulmassa on 14:STA tee. Eli toola sektorilla saattaa pahimmassa tapauksessa operoida 15 pelaajaa yhtäaikaa.

Millai sitten kovat jätkät reiän pelasivat. Väykkä avasi pommihyzerillä neljään metriin, ja Antero laakavedolla kahteen metriin. Tuuliolosuhteet olivat otolliset täysipainoiseen puttiin, ja sen turvin väykkä lähti ennakkoluulottomaan birdien hakuun. Mutta mitä ihmettä, kiekko alarautaan, siitä alas, ja rollari punkkeriin. Antero lievästi tyytyväinen virne saneluluukun kohdalla, ja kiekko ineen.
Antsalle kakkonen ( ei ole aprilli pila. ) ja väykälle 4

Näin Vltava siirtyi 49 - 50 johtoon
Antero
Viestit: 110
Liittynyt: Ke 26 Loka 2005, 9:28
Oikea nimi: Antero Erhiö
Seura: Talin Tallaajat
Paikkakunta: Stadi

Viesti Kirjoittaja Antero »

hyzer kirjoitti:Anteroinen joutuu kokemaan aikamoisen nöyryytyksen.
En minä mitään nöyryytystä koe siitä, että minut voittaa joku lajia useamman vuotta pelannut ja harjoitellut kaveri. Toisaalta vaikka häviäisin nuorimmalle junnulle, niin ei sekään itsetuntoani millään tavalla hetkauta.

Muistan vielä talven 2005 kaksitaistelun Wäykkää vastaan Talissa. Kyllä oli iso ja suuresti arvostamani Wäykkä kalpeaa poikaa kun ei saanut minuun eroa ennen viimeistä väylää. Eli siis pelkällä tsägällä Wäykkä sai pitää kasvonsa... :wink:

Kivaa on kuitenkin seurata tätä Nurmijärven virtuaalista taistoamme. Veikkaan Wäykän voittavan paremman kuntonsa ja pienemmän ylipainonsa ansiosta minut muutamalla heitolla / kierros.
hyzer kirjoitti: Tähän väliin voisimme hieman muistella vuoden 2004 parigolfin tuloksia Nurmijärven kisasta.
Sijalta 18 löytyi pari wäykkä/HooDee tuloksella 43, ja sija 23 meni herrasmies kaksikolle Pollari/Erhiö, jotka käyttivät radalla 52 heittoa.
-väykkä-
Tuo sija 23 on hyvin diplomaattinen ilmaisu, kiitos siitä. :P
Ehkä saan filosofiparini innostumaan uudesta parigolfista tänä vuonnakin.
Talin radanhoitoa jo vuodesta 2004.
hyzer
Viestit: 639
Liittynyt: To 27 Loka 2005, 7:57
Oikea nimi: jari väyrynen
Seura: V- ja U-seura Korven Korvenpojat ry / Bats
Paikkakunta: nurmijärvi

Viesti Kirjoittaja hyzer »

REIKÄ 14

Tämä on jo vaikea selostaa, koska kukaan ei ole edes kokeilu mielessä heittänyt tätä reikää. Avausheitto suoritetaan kuitenkin alamäkeen laakson pohjalle(ei kovin jyrkkä, eikä pitkä pudotus). Sitten alkaa loiva ylämäki lähestyminen korille. Vaikka mittaukset on vielä suorittamatta, arvioisin reiän olevan kuitenkin radan neljänneksi pisimmän. Luulisin myös että Hynski, Ville ja kumppanit joutuvat heittämään yhden täysii, ja kakkosheitonkin 70 prossan teholla päästääkseen korille. Mun kaltaisten pelaajien kannattaa paiskoo avaus suoraan niin pitkälle kun jaksaa. Siitä sitten ylös oikealle, ja taas täysii, ja vielä jää lähestyttävää tarpeeksi. Eli jos heittopituutesi jää alle 100 metrin, niin en usko yltäväsi kolmoseen millään. Reiällä ei muistaakseni ole OB vaaroja, mutta jos lähdet draivaamaan liian jyrkällä annukalla, saat kiekkosi oikealla olevaan koivikkoon. Jos viitsisi vetää 500 metriä OB narua, reiästä voisi saada todella vaativan, mutta ehkä emme ns. keinotekoiseen OB alueeseen sorru tällä kertaa,KAI.

Antero kajautti seisovilta jaloiltaan terävän kiskaisun suoraan laakson pohjalle. Väykkä sen sijaa laittoi lievää annu kulmaa Gazelleen, heitto onnistui, ja kääpiö sai jättiläiseen verrattuna n.20 metrin edun kakkosheittoon. Anteron toinen heitto ylämäkeen jäi jotenkin vaisuksi, ja kun väykän hirmukiskaisu onnistui, oli väykkä jo huomattavasti lähempänä nepparia kuin Antero. Väykän lähestyminen onnistuikin, mutta Antsan ranteessa alkoi jo olla huomattavaa jäykkyyttä havaittavissa, ja kolmas heittokin jätti lätyn liian kauaksi korista. Väykkä puttasi sisään, mutta Antero joutui vielä lähestymään ennenkuin pääsi pussittamaan.
Anterolle 5, ja väykälle unelma tulos 4

Tilanne jälleen tasan. Nyt ollaan pisteissä 54 - 54
hyzer
Viestit: 639
Liittynyt: To 27 Loka 2005, 7:57
Oikea nimi: jari väyrynen
Seura: V- ja U-seura Korven Korvenpojat ry / Bats
Paikkakunta: nurmijärvi

Viesti Kirjoittaja hyzer »

REIKÄ 15

Edelliseltä korilta kävellään alas vasemmalle, parin puun viereen. Teen vasemmalla puolella olevassa puussa on MANDO merkki. Puu pitää ohittaa oikealta puolelta. Oikurille lievä hyzeri, eikä kovin pitkä reikä. Korin molemmin puolin on muutama puu, mutta niistä ei ole niin paljon harmia, kuin teen ja korin välisestä lammesta. Jos haluaa pelata riskittömästi, niin pelaa lammen vasenta reunaa. Ei OB hukutusta, muttei kakkostakaan. Kakkosta mielivien on melkein pakko ylittää lampi, eikä se yli 70 metriä heittäville ole temppu eikä mikään. Eli paljon kakkosia, ja kolmosia plus muutama nelonen.

Anterohan seiftasi avauksensa vasemmalle puoleen väliin väylää. Väykkä sen sijaan itseluottamusta ja uhoa täynnä heitti suoraan yli lammen. Kiekko vaan osui vastarannalla olevaan kuusen oksaan, mikä pudotti lekan lampeen. Antsa lähestyi tyylillä korille. Väykkä pääsi kuitenkin jatkamaan lammen etureunalta kun poolin mielestä kiekko osui puuhun pelialueella. Putti kuitenkin epäonnistui, ja näin wäykkä joutui tyytymään neppariin, kun Antero älypeli tuotti kolmosen.
Rata lähestyy loppuaan, ja Antero siirtyi vakuuttavaan johtoon 57 - 58

-väykkä-
Antero
Viestit: 110
Liittynyt: Ke 26 Loka 2005, 9:28
Oikea nimi: Antero Erhiö
Seura: Talin Tallaajat
Paikkakunta: Stadi

Viesti Kirjoittaja Antero »

hyzer kirjoitti:REIKÄ 15
Väykkä pääsi kuitenkin jatkamaan lammen etureunalta kun poolin mielestä kiekko osui puuhun pelialueella.
Jahas, tässä taas nähdään kuinka pooli on puolueellinen kisan järjestäjää kohtaan. :evil: Minä nimittäin NÄIN, kuinka kiekko osui sellaiseen puuhun, joka on pelialueen rajalla, mutta ulkopuolella. Minua ei siis uskottu ja niin W pääsi kuin koira veräjästä (melkein).

:lol: :lol: 8)

Laitat mulle muuten aika paineet, kun pitäisi heittää noin hyvä tulos. Normaalisti olisin jo ainakin kerran romahtanut jollain väylällä ja saanut helpon kolmosen tai nelosen tilalle seiskan tai jotain.

Ps. Parigolfin 23 sijaa pääsee puolustamaan filosofipari, ainakin näillä näkymin. :P
Talin radanhoitoa jo vuodesta 2004.
hyzer
Viestit: 639
Liittynyt: To 27 Loka 2005, 7:57
Oikea nimi: jari väyrynen
Seura: V- ja U-seura Korven Korvenpojat ry / Bats
Paikkakunta: nurmijärvi

Viesti Kirjoittaja hyzer »

REIKÄ 16

Tuttu juttu edellisestä kisasta. Heitetään tasaiselta pallogolf teeltä suoraakin suorempi rykäisy korin alle. Korihan on hieman teetä alempana, ja viimeksihän meillä oli punalippu korin päällä, että saatiin jonkinmoista kordinaattia korin sijainnin suhteen. Reikä on siitä mielenkiintoinen, että jos heität about 1,5-2m pitkäksi niin lampi kutsuu. Jos mamoilet avauksesi jätät itsellesi mielenkiintoisen lähestymisen/putin. Ja jos kiekko kaartaa vasemmalle, joutunet ikävään ryteikköön. Voit singota lekasi myös oikealla olevaan metsikköön, eikä sulla ole enää kivaa. Kuitenkin täytyypi todeta että väylä on kyllä leveä, eikä korin saavuttaminen ole vaikeaa. Kakkosia ja kolmosia suurin osa, mutta rumempiakin lukemia scoreista löytyy.

Koska väykkä edellisellä reiällä jo veteen tutustui, niin hän ei tälläkertaa lampea säikkynyt, vaan avasi varmasti neljään metriin. Sen sijaan hieman säikymmän luonteen omaava Antero avasi turhan varovasti, vasemmalle lepikkoon. Sieltä kakkonen pakkopullana takaisin väylälle, ja varovaisuus jatkui kolmannellakin, joten putattavaa jäi 8 metriä. Lampi korin takana jäykisti raavaan putti ranteen, ja näin vasta viides heitto sujahti korin uumeniin. Väykkä sen sijaan upotti varmasti kakkosen sisään, joten ero alkaa kasvamaan.
Väykkä 2 Antero 5

Yhteistilanne väykkä 60 Antero 62
Uzah
Viestit: 40
Liittynyt: Ke 26 Loka 2005, 12:30
Oikea nimi: Juuso Ketonen
Seura: Talin Tallaajat
Paikkakunta: Sörnävitch

Viesti Kirjoittaja Uzah »

Ei missään enää sattuis olee noita 2004 excel taulukoita noista tuloksista ja tai karttaa?
JussiL
Viestit: 501
Liittynyt: Ti 12 Huhti 2005, 7:40
Oikea nimi: Jussi Lindberg

Viesti Kirjoittaja JussiL »

Tässä ainakin tämä taulukko.
http://www.frisbeeliitto.com/sm2004/Nur ... lastot.pdf

Noista taulukon reiästä pelataan nopeasti poimittuna ainakin:
3, 4, 7, 14, 15, 18 vastaavat jotakuinkin tulevia reikiä 2, 3, 8, 19, 20, 22
Uzah
Viestit: 40
Liittynyt: Ke 26 Loka 2005, 12:30
Oikea nimi: Juuso Ketonen
Seura: Talin Tallaajat
Paikkakunta: Sörnävitch

Viesti Kirjoittaja Uzah »

jatketaan palapeliä (kaikki mukaan!) nyk väylä 16 on myös vanha väylä mutta mikä numero? samoin väylä 12 tekstissä sanotaan että se on tuttu entuudestaan.
Mini-Nieminen

Viesti Kirjoittaja Mini-Nieminen »

http://p210.ezboard.com/fsuomenfrisbeel ... 21&stop=40

Tosta löytyy arkiston uumenista Väykän vanha rataesittely. Tarkka Sherlock löytää yhtäläisyydet ja ratkaisee Nurmijärven arvoituksen...
Mini-Nieminen

Viesti Kirjoittaja Mini-Nieminen »

Siis nykyinen 12 on entinen 9, nykyinen 16 on entinen 12.

Ratkaisin arvoituksen muiden puolesta.

Tässä vielä parin vuoden takainen kartta, niin voi muistella menneitä ja aavistella tulevaa.

http://www.frisbeeliitto.com/kuvat/ratakartta1.jpg
hyzer
Viestit: 639
Liittynyt: To 27 Loka 2005, 7:57
Oikea nimi: jari väyrynen
Seura: V- ja U-seura Korven Korvenpojat ry / Bats
Paikkakunta: nurmijärvi

Viesti Kirjoittaja hyzer »

Hienoa, että löytyy mielenkiintoa rataa kohtaan, ja kiitokset taas Jaanille tarkkaavaisuudesta. Olen pahoillani etten ole tajunnut mainita mikä vanha tuttu reikä on ollut edellisen kerran. Yritän loppurei`illä muistaa mainita jos on joku ennenpelattu, notta monesko se on edellisellä kerralla ollut.
Kun noin nopeasti vilkuilin tota Jussin exel taulukkoa, niin kiinnitin huomiota silloisen reiän 18 tulos hajonnasta. Taisi olla 4-13. Toivottavasti reilun kahden viikon kuluttua lumi/tulva tilanne sallii reiän pelaamisen. ja silloinhan reikä on nummero 22.
Rajamäen futiskentällä lumen paksuus tänään 28cm. Tarkoittaa sitä että golfkeskuksessa se on n.35cm.
Huomenna tai torstaina kentänhoitajat aloittanevat hiekan ajon väylille, ja se kyllä nopeuttaa sulamista kovasti.
Minä menen tällä viikolla käymään radalla , ja infoon tilanteesta tällä foorumilla.

-väykkä-
Jani
Viestit: 1143
Liittynyt: To 03 Marras 2005, 22:18

Viesti Kirjoittaja Jani »

hyzer kirjoitti:Kun noin nopeasti vilkuilin tota Jussin exel taulukkoa, niin kiinnitin huomiota silloisen reiän 18 tulos hajonnasta. Taisi olla 4-13.
Ei pidä paikkaansa! Minä heitin siihen lätäkköön varmaan 13 kiekkoa toisella kierroksella.
hyzer
Viestit: 639
Liittynyt: To 27 Loka 2005, 7:57
Oikea nimi: jari väyrynen
Seura: V- ja U-seura Korven Korvenpojat ry / Bats
Paikkakunta: nurmijärvi

Viesti Kirjoittaja hyzer »

Niinpäs olikin, et sä varmaan kuitenkaan 13 kiekkoa jorpakkoon saannut, koska toisen rundin tuloksesi oli vain 16 kyseisellä reiällä.
Katselin tossa senioreiden tuloksia. Papat ovat olleet aika maltillisia, eli 10 on ollut pahin tulos.
Reikähän on siinä mielessä kuitenkin hyvä, että lamen reunaa pitkin voi

ka
ikki pelata, veteen ei todellakaan tarvi heittää :lol:
Vastaa Viestiin