The Players Cup

Keskustelua Major- ja EuroTour-tasoisista sekä muista ulkomailla järjestettävistä kisoista.

Valvoja: HALLITUS

Roc190

The Players Cup

Viesti Kirjoittaja Roc190 »

Tommi jatkaa edelleen kisakauttaan, seuraavaksi voittoputkeen haetaan jatkoa Floridasta, Players Cupista.

Kisa pelataan 18-20.11.

Kisan nettisivut:
http://www.playerscup.org/
Avatar
Eivi
Viestit: 89
Liittynyt: To 10 Marras 2005, 13:53
Paikkakunta: Mance

Players Cup

Viesti Kirjoittaja Eivi »

... jep, huomenna tosiaan alkaa matka kohti Floridaa! Ensin suunnataan Key Westin paratiisisaarelle ja sieltä ajellaan kohti Crystal Riveriä (kilpailupaikka) keskiviikkona. Kilpailupäivät ovat ensi viikon pe, la ja su.

Kilpailu on Innovan suurimman kilpailijan Discraftin vastaus USDGC:lle, joka siis niittää Innovalle vuosittain melkoisesti mainetta maailman ykköskilpailuna. Discraftin tavoitteena on kuulemma kasvattaa tästä kilpailusta maailman ykköskilpailu tulevaisuudessa. Tosissaan näyttävät olevan liikkeellä sillä voittajalle on jo luvattu lähes USDGC-tasoinen 10 000 USD...

Rata näyttää kuvien perusteella (ko. Linkki Samin postissa) visuaalisesti aivan mahtavalta. Rata on modernin frisbeegolfin mukaisesti pitkä ja suuri osa väylistä on par 4 tai 5 -tyyppisiä useamman heiton väyliä. Golfkentän nurmi, palmut ja vesistöt luovat radalle huikaisevan tunnelman. OB:ta näyttäisi väylillä olevan reilusti, mutta ei kuitenkaan siinä määrin kuin USDGC:ssa. Kovakätisille heittäjille ja taitaville rollaajille rata sopii taatusti.

Pelaajafieldi näyttää olevan määrällisesti pieni (alle 60 pelaajaa), mutta taso on sitten sitäkin hurjempi kun valtaosa maailman kärkipelaajista on paikalla. Pikaisesti katsottuna näyttäisi että yli 1000 "reitattuja" pelaajia on mukana lähes 30! Vaikka paikalla on mm. Barry Schultz, hallitseva maailmanmestari Nathan Doss ja juuri USDGC:n voittanut Dave Feldberg, veikkaan voittajaksi konkari Climoa (Climon kotikonnuille kun on radalta alle tunnin ajomatka). Puskaradio (PDGA forum) tietää kertoa, että Ken heitti muuten hiljattain rataennätykseksi 53, eli -9...

Järjestäjä on luvannut USDGC tyyppisen live-seurannan joten kaikille friikeille on jälleen luvassa unettomia öitä... :wink:

-tommi
Avatar
Eivi
Viestit: 89
Liittynyt: To 10 Marras 2005, 13:53
Paikkakunta: Mance

perilla ollaan

Viesti Kirjoittaja Eivi »

Terveiset Floridasta. Key West oli uskomattoman hieno paikka! Pelattyja hurrikaanituhoja ei satunnaisia kadunvarsilla olleita romukasoja lukuunottamatta juuri ollut havaittavissa.

Matka tanne pohjoiseen kesti koko paivan kun matkalla poikettiin Miami Beachilla ja West Palm beachissa.

Plantation inn on huikean hieno keskus taalla floridan lansirannikolla. Paikka on seka pallogolfaajan etta fribagolfaajan paratiisi. Fribagolfrata kulkee pallogolf vaylia mukaillen ja jokaisella vaylalla on punainen, valkoinen ja sininen tiiauspaikka. Rata on kokonaisuutena todella upea -paljon hienompi livena kuin kuvista nayttaa.

Lyhyesta ja tasaisesta nurmesta johtuen rollerit ovat todellakin suuri apu. Monet vaylat kulkevat pallogolf vaylan reunassa olevassa metsikossa ja rollerilla voi hyodyntaa golf-fairwayn ja sukeltaa puiden sisaan vasta korin kohdalta. Ei heti tule mieleen toista rataa jolla avaan nain monta vaylaa rollerilla.

Treeneissa kaytetaan golfkarryja mutta kisan aikana on kuljettava jalan. Kierros on hieman lyhyempi kuin USDGC:ssa, mutta reilu kolmisen tuntia siihen kisassa varmaan kulunee.

Treenikiessi meni tanaan -1. Uskon oman tasoni olevan n. -3/-4, mika riittaisi melko pitkalle jos sen sellaisen joka kierroksella pystyy takomaan.

Keli on ollut huikaiseva. tanaan on eka paiva alle 30 astetta. Tuuli on silti kokoajan voimistumaan pain ja vaylat alkaa tuntumaan todella kapeilta... Monella vaylalla paarin saa melko helposti, mutta birkkuihin joutuu pelaamaan todella lahelle ob alueita tai niiden yli.

Jarjestelyt ovat olleet odottamtoman hyvat. Ei tosin usdgc tasoa mutta toistaiseksi ei silti mitaan huomauttamista. Tanaan on illalla players miiting/illallinen ja huomenna alkaa sitten tositoimet.

-tommi
hehtaarikäsi
Viestit: 62
Liittynyt: To 17 Marras 2005, 21:44
Oikea nimi: Jan Taubert
Seura: Talin Tallaajat
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja hehtaarikäsi »

Tsemppiä cuppiin...

Tänne kuulumisten kirjoittelu on hienoa!
Avatar
Eivi
Viestit: 89
Liittynyt: To 10 Marras 2005, 13:53
Paikkakunta: Mance

1 kierros takana

Viesti Kirjoittaja Eivi »

Puuuh... olipahan kierros! Alku oli todella hankalaa. Otin ob:n 3 ekalla vaylalla ja bogin neljalla ekalla. Fiilikset oli kylla suhteellisen huonot. Rankinta siina oli se etta olin paattanyt aloittaa hieman varman paalle koska tuuli oli voimakkampi kuin harjoituskierroksilla ja ekat 3 vaylaa on taalla vasenkatiselle suotuisia. Bogeja vaan puski vaikka mita yritti. Onneksi oli cadi joka jaksoi kannustaa.. :)

Viidennella vaylalla onnistuin heittamaan suunnitellun todella pitkan annukan (135m?)ja paasin lahestymaan veden yli tuulen alapuolelta. 90 metrinen hipaisi ketjuja ja jai viiteen metriin. Siita eka birdie korttiin ja olo vapautui. Tasta etenpain pelasin elamani toiseksi parasta golfia (USDGC2003 1. kierros jaakoon viela taman edelle..). Vaylan 9 bogey harmittaa koska 99% onnistunut heitto hipaisi puuta ja kimposi elamaa suurempaan ryteikkoon josta ei voinut kuin pelata taaksepain. Pisimmalla vaylalla olisi pitanyt lisaksi saada birdie mutta muuten back nine (-6) oli mulle kaytannossa taydellinen. Erityisesti vaylan 15 birdie oli hurja (katsokaa vaylan muoto vaylakuvista). Ja vaylan 12 (140m) parkkeeraus metriin oli hieno.

Puttaaminen oli kokonaisuutena todella hyvaa. Yksi alle 10m ohi ja kaksi 15 metrista sisaan. Korin alle on taalla suhteellisen vaikea paasta ja suurin osa birdeista tulikin 7-10m puteilla.

Kokonaisuutena siis 59 oli about se mita odotin pelaavani. 5 bogia ja 8 birdieta vain ei ollut se tapa milla siihen tulokseen ajattelin paasevani.. :)

Nyt ootellaan j katsotaan mita karkipojat pelaa. Tuuli on "ikava kylla" tyyntynyt taysin kun monet kovat nimet ovat juuri vasta startanneet. Veikkaan etta joku napauttaa -8...

Eilen oli muuten pelaajaillallinen upeassa juhlasalissa ja pitkan kaavan mukaan syoty loistava illallinen sisaltyi entry fiihin. Pelaajapaketissa oli kaksi discrfin kiekkoa ja muuta salaa (markkereita, alennuskuponkeja, pyyhe, etc, etc). Purse julkaistiin myos ja se on top 10 osalta lahes USDGC tasoa. top20 muistaakeni paasee rahoille.

Jarjestelyt ovat olleet paremmat kuin odotin. Golfkarrykuljetukset ja teeoff jarjestelyt ovat taysin USDGC tasoa. Fasiliteetit ovat kokonaisuutena paljon paremmat silla rata, ostoskeskus, kisahotelli, lammittelyalue jne ovat kaikki 500 m sateella. Lisaksi keskuksessa on mahdollista tehda vaikka mita (snorklausta, airbout ajeluja, minigolfia, krokettia, rantalentista, jne..). Hotellin taso on 4 tahtea ja uima-allasalue hot tubeineen ja cocktail baareineen on upea.

Tama taalta talla eraa... uima-allas kutsuu!

-tommi
hyzer
Viestit: 639
Liittynyt: To 27 Loka 2005, 7:57
Oikea nimi: jari väyrynen
Seura: V- ja U-seura Korven Korvenpojat ry / Bats
Paikkakunta: nurmijärvi

Viesti Kirjoittaja hyzer »

Taisitpa Tommi veikata oikein ekan rundin johtotuloksen. Hienostihan olet vielä mukana kärki kahinoissa. On tosi hienoo kun viittit tänne pikkupakkaseen kirjoittaa sieltä etelän lämmöstä. Vaikuttaa siltä että rata on todella hieno, joten peli iloa toivottavasti riittää.
Tsemppiä sinne Floridaan, voita ne jenkit.
-väykkä-
Avatar
Eivi
Viestit: 89
Liittynyt: To 10 Marras 2005, 13:53
Paikkakunta: Mance

2. kierros

Viesti Kirjoittaja Eivi »

Tanaan oli todella tuulista ja kuumaa. Lampotila lahenteli taas kolmeakymppia ja kadet hikosi ja sormet turposi nakeiksi.

Otin drivet vahan varovaisesti ja koitin pitaa kiekon vaylalla. Tama onnistui mlkoisen hyvin (vain 1 ob), mutta lahestymiset jaivat sita kautta usein liian hankaliksi. Par kolmoset meni kuitenkin hyvin ja suurin osa birkuista tuli niilta. Yhteensa taisi tulla 5 birkkua, 2 bogia ja yksi tuplabogi. Tuo tuplabogi oli sikali hamillinen etta se tuli vaylalla (#15) jossa eilen otin birkun joten kolme siina takkiin eiliseen kiessiin...

Johtoon meni yllattaen master ikainen Ron Convers, joka oli 2004 USDGC:ssa toisena ennen viimeista kierrosta (oli lopulta muistaakseni 7?). Kenny ja Barry tosin seuraavat heiton paassa. Uskon edelleen Kennyn voittoon.

Multa karki karkasi nyt kauas, mutta nayttaisi etta 10 joukkoon olisi viela mahdollisuudet hyvalla (-5/-6) paatoskierroksella. Vastaaavasti tosin taman paivan tasoinen kierros pudottaa heti 5-10 pykalaa..

Oltiin asken katsomassa taman paikan erikoisuutta eli isoja vesielaimia (englanniksi manatees). Ne on noin 3 metrisia ja uivat hiljakseen vedessa ja suihkuttelevat vetta. Niilla on hylkeen mallinen vartalo ja perassa iso pyrsto. Upeita ilmestyksia! Hotellilta paasee snorklausreissulle jossa uidaan niiden seassa! (ovat kuulemma kasvissyojia..)

Suomalaisen jarkeen ei muuten millaan mahdu etta taalla on useita kauppakeskuksia ja yksi todela iso mall (Pursiolle tiedoksi etta loytyy Belkit, JCPenneyt, Arenat, Big K-martit, Targetit, fashion putiikit, jne...). En tieda tarkalleen mutta vaikuttaisi etta tama on maksimissaan noin 10 000 asukkaan taajama, joten tilaa shoppailla on reilusti... :)

Lisaksi noin vartin matkan paassa oli iompi taajama jossa oli viela enemman kauppakeskuksia.

Huomiseksi on onneksi luvattu hieman pilvista ja lammon pitaisi pudota alle 25 asteen.

Nyt allasalue kutsuu!

-tommi
Roc190

Tommi hyvin esillä kisassa

Viesti Kirjoittaja Roc190 »

http://www.playerscup.org/news_thu.html

http://www.playerscup.org/gallery/fri/index.htm

Tosin puskaradio kertoo että Tommin ekan rundin tulos olisi voinut olla vielä kovempi ellei Courtney Peavey:n (Tommin kanssa samassa kuvassa perjantain kierroksella) kauneus olisi sekoittanut Tommin peliä alkukierroksella.
:)
Avatar
Frisbeezer
Viestit: 329
Liittynyt: Ma 11 Huhti 2005, 21:55
Oikea nimi: Jussi Meresmaa
Seura: Disc Golf Club Tampere
Paikkakunta: Lempäälä
Viesti:

Onnea

Viesti Kirjoittaja Frisbeezer »

Tommi sijoittui historian ensimmäisessä Players Cupissa 15 parhaan joukkoon, hyvä suoritus.

Veikkaan, että Barry voittaa kisan.

-Jussi
Avatar
Frisbeezer
Viestit: 329
Liittynyt: Ma 11 Huhti 2005, 21:55
Oikea nimi: Jussi Meresmaa
Seura: Disc Golf Club Tampere
Paikkakunta: Lempäälä
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Frisbeezer »

Barry Schultz ja Ron Convers sudden deathiin! Ken kolmas ja Tommi lopputuloksissa jaettu 13. Barryn 52 oli rataennätys.

-Jussi
Avatar
Eivi
Viestit: 89
Liittynyt: To 10 Marras 2005, 13:53
Paikkakunta: Mance

3. kierros ja closure

Viesti Kirjoittaja Eivi »

Kisan jälkeen oli sen verran hektistä että en ehtinyt tuoreeltaan raportoimaan, mutta ajattelin vielä nyt jälkikäten kirjoittaa muutaman sanan 3. kierroksesta sekä yhteenvedon kisasta.

Viimeinen kierros pelattiin lähes optimikelissa sillä edellisinä päivinä puhaltanut tuuli tyyntyi lähes täysin. Tämä näkyi heti tuloksissa, sillä useat pelaajat heittivät parhaan kierroksensa. Mm. Greg Leyva teki hurjan nousun ja Barry Shultz takoi uuden rataennätyksen (-10). En ehtinyt varmistaa, mutta joku tiesi kertoa että barryllä oli tuolla kiessillä jo ekat 12 väylää 10 alle!

Itse pelasin selvästi ehjimmän kierrokseni - vain yksi bogey. Tulos oli kuitenkin lopulta petymys. Tuulen vuoksi olisi pitänyt pystyä parantamaan parilla heitolla, mutta takeltelin puttipelini kanssa oikein kunnolla ja laskujeni mukaan 12 selkeästä birdiepaikasta sain vain 4 birkkua!


Kokonaisuutena kilpailu (koko tapahtuma siis) ylitti odotukseni melkein jokaisella mittarilla ja aspektilla. "Ensikertalaisiksi" kisaorganisaatio hoiti homman todella mallikkaasti. Radalla oli noin 20 spotteria läpi kilpailun ja viralliset osuudet vedettiin hienolla tyylillä. Hotellia ja kisakeskusta on tuossa aiemmin jo tullut hehkutettua, mutta vielä kertaalleen voi todeta että tässä USDGC jää kauas jälkeen.

Jos Players Cupia muuten vertaa USDGC:hen niin on vaikea löytää seikkaa joka olisi ollut huonommin - itse asiassa päin vastoin!

Ainoa mikä tekee USDGC:stä ykkösen tällä kertaa on pelaajamäärä joka tuo mukanaan isomman kisan tunteen. Toki isolta kisalta players Cupkin tuntui, mutta silti 64 pelaajaa on eri asia kuin 180 pelaajaa, vaikka keskimääräinen taso olikin todennäköisesti Cupissa kovempi. Tietysti myös USDGC:n kokonaispurse oli omaa luokkaansa.

Oma näkemykseni on kuitenkin että jos discraft panostaa tapahtumaan jatkossakin tosissaan ja järjestelyporukassa halutaan viedä hommaa eteenpäin niin jo kahden vuoden sisällä yleinen mielipide vuoden ykköskisasta saattaa muuttua Players Cupiksi!

Järjestäjät (ja Discraftin edustajat) ainakin puhkuivat intoa kehittää tapahtumaa ja kaikki pelaajat kiittelivät todella vuolaasti viikon antia.
Ratavastaavan kanssa vaihdoin ajatuksia radan vaikeuttamisesta ja heillä oli jo ajatuksia mm. toisen par5 väylän lisäämisestä, parin helpoimman par3 väylän muuttamisesta ja parin par4 väylän pidentämisestä. Tämä kuulostaa todella hyvältä sillä tyynen sään sattuessa rata on ehkä hieman liian helppo (ainakin siis pelata ilman bogeyja).

Pelaaminen yleisesti on nautinnollisempaa kuin USDGC:ssä sillä rata on visuaalisesti niin kaunis. Lisäksi se että sitä kuuluisaa yellow ropea ei ole, vaan ob:t ovat oikeita vesistöjä, bunkkereita ja ns. cart pathejä on iso bonus. Heittojen osalta pelaja joutuu turvautumaan monipuolisempaan
valikoimaan sillä radalla on enemmän esteitä ja väylät "mutkittelevampia". Rollerista on ehdottomasti iso hyöty.

Lopuksi ei voi kun todeta että toivottavasti kisa toteuttaa tulevaisuudessa potentiaalinsa. Tuonne on päästävä uudelleen!

-tommi
Vastaa Viestiin