custom värjätty kiekko ja pelaaminen

Sääntöihin liittyvät keskustelut.

Valvoja: HALLITUS

jaNttu
Viestit: 276
Liittynyt: Ma 07 Syys 2009, 18:46
Oikea nimi: jani lempinen
Seura: Frisbeegolfseura 7k

custom värjätty kiekko ja pelaaminen

Viesti Kirjoittaja jaNttu » Su 26 Joulu 2010, 8:05

Eli yllttävää, että minua alkoi vaivaamaan kyseinen asia =) Kysymys teille viisaamille ja ehkä paremmin suomenkielen koukeroita ymmärtäville kanssaeläjille olisi tämänlainen. Onko custom värjätyt kiekot pdga:n sääntöjen vastaisia?
pdga:n suomenkielisissä säännöissä kohdassa 802.01 kohdassa c "pelaajat eivär saa tehdä kiekkoihin muutoksia, jotka muuttavat niiden alkuperäisiä lento-ominaisuuksia. (mistä tiedetään esimerkiksi värjätyn kiekon alkuperäinen lento-ominaisuus)? Tehtaan linjaltakin tulee kiekkoja joiden lento-ominaisuudet poikkeavat toisistaan. Itse en ole huomannut värjäämieni kiekkojen lento-ominaisuuksien muuttuneen. Samaisessa sääntökohdassa vähän edenpänä puhutaan kiekon pinnoittamisesta aineella, josta jää havaittavan paksu pintakerros. Väristä ei jää minkäänlaista tuntuvaa pintakerrosta kiekon pintaan. Kiekon painokaan ei ole havaittavasti muuttunut värjäyksen jälkeen, tosin tuollainen tavallinen keittiövaaka ei varmaankaan ole kaikkein luotettavin tähän puuhaan, mutta en usko että kovinkaan monessa suomalaisessa fg:kisassa on saatavilla vaakaa kiekon punnitsemiseen. Värjäys menetelmä on hyvinkin paljon samankaltainen kuin noissa tehdas värjätyissäkin kiekoissa joissa väriaine imeytetään kiekkoon.

Olen ollut siinä uskossa, että värjätyt kiekot on ok, useat maailman tähdet heittävät tai kantavat custom värjättyä kiekkoa kassissaan, erityisesti barry schultz jäi mieleen 2010 usdgc:ssä missä hän heitti jatkuvasti värjätyllä kiekolla.

miksikö tämä sitten huolestuttaa? 802.01E sääntöjen vastaista kiekkoa kierroksen aikana mukanaan kantavalle pelaajalle määrätään kaksi rangaistusheittoa ilman varoitusta, jos toimitsija tia vähintään kaksi pelaajaa havaitsee rikkeen. Pelaaja joka toistuvasti heittää tällaista kiekkoa, voidaan sulkea kilpailusta.

jl

AMA
Viestit: 1175
Liittynyt: Ke 29 Elo 2007, 17:36
Oikea nimi: Markus Mäntylä
Seura: Tampereen Frisbeeseura
Paikkakunta: Tampere

Re: custom värjätty kiekko ja pelaaminen

Viesti Kirjoittaja AMA » Su 26 Joulu 2010, 9:48

Värjätyt kiekot ovat sallittuja kuhan värjäyksestä ei oo aiheutunu miitään paksuja kerrostumia. Eli ei syytä huoleen =)
"play for show, work for dough" -Lloyba

Vastaa Viestiin